A BlackVPN 2016 áttekintése


A BlackVPN 2012 óta székhelye Hong Kongban, az enyhe törvények, valamint a szólásszabadság és a nagy testvér elleni elnyomás erős érzelme miatt. A Snowden-esemény óta a tulajdonosok megértették, hogy Hong Kong egy olyan hely, ahol sokkal könnyebb elkerülni a hátsó ajtó beszerelésére és a törvények ellenőrzésére vonatkozó titkos bírósági végzéseket, mint sokan mások.

A szolgáltatás állítása szerint nincs forgalomnapló, csatlakozási és DNS-napló. A rendszerben csak az e-mail cím található, amelyet támogatási és fizetési célokra tartanak fenn.

A regisztráció folyamata valóban gyors volt, minimálisan szükséges adatokkal. Miután a szolgáltatást aktiváltuk, e-mailben megkaptuk a hitelesítő adatainkat, és a szolgáltatás elérésekor soha nem kértük meg e-mail címünket, akár Windows, akár mobilkészülékeinknél.

Ezen felül 14 napos pénz-visszatérítési garanciát kínálnak, függetlenül a visszavonás okától, feltéve, hogy a Szolgáltatási Feltételeket nem sértették meg, vagy ha korábban nem történt visszatérítés. Nincs korlátozás a forgalom mennyiségére, és lehetővé teszik 3 egyidejű kapcsolatot. Az egyidejű kapcsolatokról szólva zavartnak találtuk, hogy a főoldalon állítólag engedélyezik 3 egyidejű kapcsolatot, mégis a ToS oldalon azt állítják, hogy lehetővé teszik egyetlen kapcsolódást..

Adatvédelmi és naplózási politika

Mint korábban már kijelentettük, a BlackVPN bejelentkezési szabályokkal rendelkezik, azzal állítva, hogy a regisztrációhoz szükséges e-mail címen kívül nincs szükség semmilyen személyes információra..

Van néhány említés és korlátozás a szolgáltatás használatával kapcsolatban, ezért határozottan javasoljuk, hogy olvassa el a szolgáltatási feltételeket, amelyek tisztázják az esetleges kérdéseit. Ha ez továbbra sem tisztázza, akkor bármikor felveheti a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal egy jegy megnyitásával, és minden kérdésre válaszol..

Érdemes megjegyezni, hogy bár kijelentik, hogy nincs naplózási politikájuk, ToS-oldalukban elismerik, hogy figyelemmel kísérhetik a forgalmat annak érdekében, hogy azonosítsák a szerzői jogok megsértésében részt vevő felhasználókat. Ezt nagyon aggasztónak találjuk, mivel más módszerek is vannak az ilyen problémák kezelésére anélkül, hogy figyelemmel kísérnék a felhasználók tevékenységét.

blackvpn-tos

Szoftver

Nincs szabadalmaztatott Windows szoftver, a BlackVPN rendelkezik egy konfigurált OpenVPN telepítővel, amely automatikusan beállítja a BlackVPN paramétereket, így nem kell manuálisan másolnia a konfigurációs fájlokat. Nagyra értékeljük az erőfeszítést, és nem volt kérdésünk sem a szolgáltatásuk telepítésével, sem azok használatával kapcsolatban, bár szerettünk volna látni egy önálló alkalmazást, amely több konfigurációs opcióval rendelkezik. Szilárd meggyőződésünk, hogy a szoftvereket független használatra kell tervezni és tökéletesíteni. Ez végül a legjobb egyéni élményt nyújtja, és lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy az összes elérhető szolgáltatásból részesüljenek anélkül, hogy korlátozásokra kerülnének vagy hiányoznának azok a szolgáltatások, amelyek a nyílt forráskódú ügyfelek rendelkeznek..

Jellemzők

A BlackVPN 15 szervert kínál 14 országban.

blackvpn-szerverek

Lehet, hogy ez nem sok, de a funkcionalitás sokkal fontosabb, mint a rendelkezésre álló kiszolgálóhelyek száma. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy nem lennénk szerettünk volna megnézni a rendelkezésre álló kiszolgálók nagyobb számát, hanem az, hogy ezekre a kiszolgálókra szükségük van-e vagy sem.

A Netflix és a Hulu elérhető néhány kiszolgálón, mint például a TV-UK, a TV-USA East és a TV-USA West. Nem teszteltük az összes szervert, de a tesztelt tesztek közül ezek hozzáfértek a fent említett streaming szolgáltatásokhoz. A sebesség jó volt, nincs késés vagy csatlakozási probléma, és igazán értékeljük minden olyan szolgáltatást, amely továbbra is elérhető Netflix-en az elmúlt néhány hónapban meghosszabbított intézkedések miatt, amelyeket megtiltottak a VPN és az intelligens DNS-szolgáltatások számára a tartalom elérésében..

Ami a funkcionalitást illeti, a funkciók az OpenVPN GUI által kínált szolgáltatásokra korlátozódnak, és ezt szem előtt kell tartania, amikor a BlackVPN szolgáltatást választja.

A BlackVPN az OpenVPN használatát javasolja a legjobb biztonság érdekében, és 4096 bites RSA kulcsokat (2014 óta, amikor 2048 bitesről frissítették) és AES-256 titkosítást használ. Van néhány egyéb magyarázat, amelyek érdekelhetik Önt, ebben az esetben olvassa el ezt a szálat a GYIK oldalukon.

Támogatják az L2TP / IPsec és a PPTP kapcsolatokat is, és kiemelik azt a tényt, hogy ezek kevésbé biztonságosak, mint az OpenVPN.

Minden csatlakozási tesztünket OpenVPN segítségével végeztük.

Sebesség

Számos böngészési sebesség-tesztet futtatottunk, és itt állunk az eredményekkel, amelyekkel feljöttünk:

blackvpn-browsingspeedtest

Természetesen többnyire elégedettek voltunk az eredményekkel, mivel egyes kiszolgálók mindig jobb eredményeket nyújtottak, mint mások, de a böngészés élménye megfelelő volt, még például az Austrlia szerveren is, amely a legalacsonyabb volt, megszakítás nélkül és akár böngészhetünk is folyékonyan közvetítse a médiát olyan webhelyeken, mint a YouTube.

A torrent letöltési sebességét illetően nem voltunk lenyűgözve az eredményekkel. Nagyon tisztességesek voltak, adhatjuk nekik, és a kapcsolat nagyon stabil volt.

Kanada Észtország Luxemburg Hollandia Románia svájc

Letöltöttünk jelentős darabokat megszakítások, sebesség ingadozások vagy IP-szivárgások nélkül. Megemlítjük ezt a szempontot, mivel az OpenVPN grafikus felhasználói felülete nem támogatja a kill-kapcsolót, így probléma lehet váratlan kapcsolatkiesés esetén..

Mobil teljesítmény

Megpróbáltuk kipróbálni a BlackVPN mobil szoftvert az Android 4.4.2 rendszeren, és az e-mail cím megadása után nem sikerült kapcsolatba lépnünk. Beszéltünk a támogatási csoporttal és nyilvánvalóan probléma merült fel az általunk telepített alkalmazással (még azt is gondolta, hogy a Google Play Áruházból telepítette). Egy másik APK fájlt küldtek nekünk, telepítettük és most már a helyes verzió volt, de a kapcsolatot nem sikerült létrehozni. A támogató csoport végső ítélete az volt, hogy valamilyen okból az alkalmazás nem kommunikált a Google Play Áruházmal, és hogy többet nem tudnak csinálni. Később kipróbáljuk mobilalkalmazásukat. Az OpenVPN Android-alkalmazáshoz való beállítása a szerverkonfigurációs fájljaikkal azonban könnyű volt, de a sebesség nem volt túl jó.

blackvpn-mobilespeedtest

Árazás

A BlackVPN három elégséges árazási tervet kínál az előfizetési időszak alatt:

blackvpn-pricingplans

Általában szeretnénk, ha rövidebb idő áll rendelkezésre a tesztelés céljából, vagy esetleg egy ingyenes próbaverzió, amely lehetővé tenné az ügyfelek számára, hogy kipróbálják a szolgáltatásokat (vagy legalábbis valamelyik szolgáltatást), mielőtt elkötelezik magukat egy előfizetési tervre. Ebben az esetben a BlackVPN csak az Android alkalmazás számára kínál ingyenes próbaverziót, és 14 napos kérdés nélkül nem kérdezett pénz-visszafizetési garanciát az általános szolgáltatásért. Ez egy nagyon erős nyilatkozat arról, hogy bizalommal bírnak termékükben. Sok VPN-szolgáltató nyújt pénz-visszafizetési garanciát, de általában vannak szigorú korlátozások a használat, a forgalmi korlátozás vagy a létesített kapcsolatok száma tekintetében. Ez a házirend megkülönbözteti a BlackVPN-t sok hasonló szolgáltatástól, amelyek valamilyen okból nem tudják ugyanazt a garanciát biztosítani.

Az árak véleményünk szerint meglehetősen magasak, figyelembe véve azt a tényt, hogy nem biztosítják a saját VPN kliens szoftvert, ami azt jelenti, hogy hiányoznak néhány fontos szolgáltatás. Emellett szeretnénk látni egy kicsit több változatosságot az időtartam vonatkozásában, például 1 hét, 6 hónap stb., És kiterjedtebb kedvezményt a hosszabb távú előfizetésekre..

Támogatás

A BlackVPN-szel kapcsolatos technikai támogatási tapasztalataink sajnos nem sajnálatos módon. A fent említett probléma az volt, hogy az Android alkalmazás nem működik az Android 4.4.2 telefonon. A csevegés a támogató csoporttal több mint egy órán át tartott, és az a döntés született, hogy harmadik féltől származó nyílt forrású alkalmazást (az Android népszerű OpenVPN kliensét) kell használni, mert „valamilyen okból a telefon nem kommunikál a Google Play-del Bolt”.

Erősen úgy gondoljuk, hogy a támogató csoport egyszerűen feladta a kérdést, anélkül, hogy alaposan megvizsgálná a kérdést. A képviselő, aki segített minket, nagyon zavaró volt, hiányzott a professzionalizmus és időnként száguldott annak ellenére, hogy közel álltunk a legjobb és legkomolyabb ügyfélhez, akit valaha is kapsz támogatási képviselőként..

Nyomatékosan javasoljuk az Android alkalmazás kipróbálását, mielőtt előfizetésre vállalkozik. Háromnapos ingyenes próbaperiódusa van, tehát nagyon jó ötletre derül egy ötlet, ha az alkalmazást hibásítja az eset, vagy ha a szolgáltatás maga felel meg az Ön igényeinek.

Az ügyfél-támogatási tapasztalatok rossz benyomást hagytak ránk a BlackVPN által nyújtott technikai támogatás iránti érdeklődés iránt. Igaz, hogy valószínűleg nem sok esetben van szükség segítségre, de úgy történt, hogy egy komolyabb kérdésre szüksége volt rájuk, és nemcsak nem voltak képesek felbukkanni a kihívásra, hanem hiányoztak a professzionalizmusuk is. hogy más irányba irányítson bennünket, vagy várjon egy állásfoglalásra.

Következtetések

Röviden: úgy gondoljuk, hogy a BlackVPN erős, de nem teljes VPN-megoldást kínál. A funkciók, amelyek működnek, valójában jól működnek, de sok olyan funkció és aspektus hiányzik. Van néhány dolog, ami tetszett, és mások, amelyek nem, tehát itt van egy gyors bontás:

Előnyök:

 • Könnyű feliratkozás a számlázási és támogatási szolgáltatásokhoz szükséges minimális személyes adatokkal.
 • Stabil kapcsolatok, bár a sebesség nem volt csodálatos.
 • Átlátható politikák és jó leírás a szervezettel kapcsolatban.
 • A Netflix és a Hulu több szerverre elérhető a felülvizsgálat idején (2016. október)..
 • 14 napos pénz-visszafizetési garancia.
 • Számos fizetési lehetőség áll rendelkezésre, köztük a Bitcoin.
 • A P2P a legtöbb helyükben megengedett.

Hátrányok:

 • Szeretnénk, ha több kiszolgálóhely állna rendelkezésre.
 • A sebességteszt eredményei meglehetősen közepes voltak, semmi sem rendkívüli, néhány helyen a legalacsonyabb pont alatt is jóval alacsonyabb pontszámot mutattak.
 • Az ügyfélszolgálati tapasztalatok borzasztóak voltak, problémáink nagy részét magukkal javítottuk meg, és nagyon türelmetlen képviselőnk volt, aki segít nekünk, ami sajnálatos megoldáshoz vezetett.
 • Nincs szabadalmaztatott asztali VPN alkalmazás, de meg kell említenünk, hogy a BlackVPN nem hagyja a felhasználókat egyedül a konfiguráció mentén, hanem egy hibrid telepítést kínál, amely tartalmazza a konfigurációs fájlokat.
 • Szolgáltatási feltételeik szerint figyelemmel kísérhetik a felhasználók tevékenységét a szerzői jogokat sértő felhasználók azonosítása és felfüggesztése érdekében.

Mindent figyelembe véve, a szolgáltatásnak 5/10-es osztályozást adunk.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map