VPN Mac 5 Teratas untuk Digunakan pada 2019 | Kopi VPN


Memandangkan pendekatan rahsia Apple terhadap reka bentuk produknya, anda akan dimaafkan kerana menganggap bahawa Mac yang cantik yang anda miliki selamat dari ancaman atau serangan siber. Tetapi seiring bertambahnya jumlah pengguna Mac, penggodam telah mengalihkan perhatian mereka untuk memecahkan keamanan MacOS dan, nampaknya, mereka telah berjaya melakukannya.

The Gatekeeper, ciri keselamatan, diperkenalkan ke MacOS untuk mencegah pelanggaran melalui muat turun aplikasi. Tetapi nampaknya, kelemahan telah dikesan di Gatekeeper dan lapisan MacOS yang lain yang memungkinkan penggodam melintas dengan satu cara atau yang lain. Contohnya, bug yang baru ditemui membolehkan penggodam menyuntik perisian hasad yang mengabaikan permintaan keselamatan, menjadikannya tidak bermakna.

Untuk bersikap adil, Mac lebih selamat daripada rakan-rakannya yang berasaskan Windows. Ini adalah mesin hebat yang mempunyai kelebihan dalam inovasi. Tetapi memandangkan peningkatan serangan siber, anda tidak boleh terlalu bergantung pada patch keselamatan yang dikeluarkan untuk Mac anda. Sebaliknya, anda ingin mengawal keselamatan siber dan memasang VPN.

VPN membolehkan Mac anda benar-benar hilang dari radar penggodam, terutamanya jika anda sudah ditandai sebagai sasaran. Selain itu, memiliki VPN menjaga keselamatan maklumat di Mac anda kerana semua data yang ditukar di Internet dienkripsi dengan algoritma standard industri.
Anda mungkin merasakan kemungkinan Mac anda diretas sangat kecil. Tetapi memandangkan kelemahan keselamatan pada tahun 2018 yang membolehkan penggodam menguasai MacBook yang baru, anda tidak mahu mengambil peluang.

Mengapa Anda Perlu Menggunakan VPN Mac

Hakikatnya, Mac adalah komputer pilihan utama untuk perniagaan. Kemungkinannya, anda membaca artikel ini di Mac yang anda buat rancangan perniagaan dan menghantar beratus-ratus e-mel sulit. Dan ada kemungkinan anda tersambung ke WiFi awam yang anda anggap selamat.

Sekiranya anda bersalah atas semua perkara di atas, anda membahayakan perniagaan dan maklumat anda. Menggunakan VPN dibenarkan kerana memberikan anda lapisan keamanan yang melindungi data anda. Ini menyembunyikan kehadiran Mac anda di Internet dengan mengganti alamat IP Mac dengan alamat IP pelayan VPN. Ia juga menggunakan algoritma penyulitan yang selamat untuk menjadikan maklumat yang dihantar dari Mac anda tidak dapat difahami oleh penggodam. Dengan kata lain, tidak ada kemungkinan mereka memahami data yang disulitkan walaupun mereka memegangnya.

Tetapi keselamatan bukanlah satu-satunya perkara yang menjadikan penggunaan VPN VPN sebagai perkhidmatan pilihan di kalangan pengguna internet masa kini. Dengan perniagaan yang semakin global, ada kemungkinan anda akan melakukan perjalanan perniagaan ke negara dengan akses internet yang sangat terhad. Memasang VPN bermaksud anda akan mendapat akses ke aplikasi dan laman web yang mungkin disekat di negara tersebut.

Mendapatkan VPN VPN adalah perkara yang betul untuk dilakukan. Walau bagaimanapun, anda ingin berhati-hati dengan VPN yang anda pilih. Sebilangan orang mungkin secara tidak sedar membahayakan Mac anda, terutamanya apabila mereka mengalami kebocoran DNS yang tidak dapat dikesan. Kebocoran DNS adalah masalah biasa yang memperlihatkan alamat IP anda walaupun anda telah mengaktifkan VPN.

Ciri-ciri VPN Mac yang Baik

Melayari web untuk mendapatkan VPN Mac yang baik dapat membingungkan, terutama ketika Anda tidak terbiasa dengan jargon yang digunakan di laman web penyedia perkhidmatan. Nasihat kami adalah: jangan terintimidasi oleh mereka dan jangan tertarik dengan tawaran terendah di meja.

Sebaliknya, pastikan perisian memenuhi kriteria ini sebelum anda memutuskan penyedia perkhidmatan mana yang akan digunakan:

 • Keselamatan

Cari istilah seperti OpenVPN dan AES-256. Ini mewakili protokol dan enkripsi yang digunakan dalam memastikan keselamatan data anda. Cukup untuk mengetahui bahawa OpenVPN dan AES-256 adalah langkah keselamatan teratas mengikut standard industri.

 • Privasi

Perhatikan masalah kebocoran DNS dan dasar pembalakan VPN. Yang pertama memastikan bahawa alamat IP Mac anda tetap tersembunyi ketika anda tersambung ke VPN sementara yang kedua memastikan penyedia VPN tidak mengumpulkan data yang mengganggu tingkah laku dalam talian anda.

 • Kepantasan

Walaupun VPN menyalurkan data melalui rangkaian pelayannya, anda seharusnya tidak mengalami penurunan yang signifikan dalam kelajuan sambungan anda. VPN Mac teratas membolehkan anda menikmati kelajuan penyemakan imbas yang wajar tanpa menjejaskan keselamatan.

 • Kemudahan penggunaan

Adalah dosa besar untuk memasang perisian VPN yang tidak dirancang dengan baik pada Mac anda. Ini bertentangan dengan idea untuk memiliki Mac itu sendiri, kerana ia melambangkan keanggunan dan intuitif. VPN VPN yang baik mudah digunakan, walaupun untuk pengguna bukan teknikal.

 • Sokongan pengguna

Seseorang harus mempunyai punggung anda, walaupun anda tidak mempunyai masalah memasang VPN di Mac anda. Seperti setiap perkhidmatan lain, sokongan pelanggan yang responsif memastikan ketenangan semasa anda melanggan VPN.

1. NordVPN

NordVPN tidak diragukan lagi adalah salah satu VPN Mac teratas yang layak berada dalam senarai membeli-belah anda. Ia mempunyai pelbagai protokol tunneling untuk dipilih, termasuk OpenVPN yang terkenal dan selamat dengan enkripsi AES-256. Selain itu, anda dapat menggandakan enkripsi dengan mengaktifkan fitur yang merutekan data melalui dua pelayan VPN sebelum memasuki Internet.

Anda boleh mengharapkan perlindungan privasi sepenuhnya kerana NordVPN mempunyai dasar pembalakan yang ketat. NordVPN juga telah diuji untuk kebocoran DNS, dan hasilnya meyakinkan. Fakta bahawa NordVPN berpusat di Panama bermaksud tidak ada bahaya syarikat dipaksa untuk memberikan maklumat pengguna kepada pihak berkuasa.

Dengan sembang langsung dan sokongan e-mel, anda tidak perlu bimbang untuk terjebak ketika menggunakan perisiannya yang sudah mudah digunakan.

Kelebihan

 • Protokol dan penyulitan VPN yang sangat selamat.
 • Perlindungan data berganda.
 • Kelajuan sambungan yang stabil dan baik.
 • Tiada masalah kebocoran DNS yang dikesan.
 • Dasar pembalakan yang ketat.
 • Terletak di Panama.

Keburukan

 • Proses pengembalian wang mungkin memakan masa.

2. CyberGhost

Pengguna Mac yang mencari VPN yang mesra bajet akan menjadikan CyberGhost sebagai pilihan yang tepat. Walaupun mampu dimiliki, CyberGhost tidak berkompromi terhadap keselamatan. Ia menyokong OpenVPN dan protokol utama lain sambil melindungi data dengan enkripsi standard industri AES-256.

CyberGhost tidak melaporkan kejadian kebocoran DNS, dan privasi pengguna ditingkatkan dengan kebijakan pembalakan yang ketat. Ia terletak di Romania, yang bermaksud CyberGhost tidak dikenakan peraturan yang mungkin menuntut penyerahan maklumat pengguna.

Sekiranya anda buntu ketika menggunakan VPN, sokongan pelanggannya yang ramah siap membantu anda melalui sembang langsung, atau e-mel konvensional.

Kelebihan

 • Menggunakan enkripsi OpenVPN dan AES-256.
 • Tiada masalah kebocoran DNS.
 • Dasar pembalakan yang ketat.
 • Terletak di Romania, tidak ada kewajiban terhadap undang-undang penyimpanan data.
 • Mesra Torrent dan Netflix.

Keburukan

 • Kelajuan sambungan sederhana.

3. Surfshark

Surfshark membuat gelombang walaupun merupakan VPN yang agak baru yang boleh anda pasang di Mac anda. Dengan melanggan SurfShark, Mac anda dilindungi oleh semua ciri keselamatan yang seharusnya dimiliki oleh VPN yang layak. Ini termasuk penyulitan AES-256 yang sentiasa selamat dan protokol OpenVPN.

Surfshark tidak mengumpulkan data penyemakan imbas anda. Untuk melindungi minat anda, Surfshark terletak di Kepulauan Virgin Britain, membebaskan syarikat dari sebarang undang-undang yang memerlukan penyimpanan data.

Apa yang penting ialah kelajuan sambungan Surshark yang berfungsi dengan baik untuk pelayannya di seluruh dunia. Ini berjalan lancar untuk pengguna Mac yang berharap dapat mengakses Netflix atau perisian torrenting, yang kedua-duanya disokong dengan baik oleh Surfshark.

Kelebihan

 • Terletak di Kepulauan Virgin Inggeris.
 • Menggunakan OpenVPN dan AES-256 untuk penyulitan data.
 • Kelajuan sambungan yang baik.
 • Dasar pembalakan.
 • Membolehkan akses dan torrent Netflix.

Keburukan

 • Kekurangan maklumat mengenai syarikat induk.

4. TunnelBear

TunnelBear adalah VPN yang semestinya selamat yang menarik perhatian para pakar teknologi. Selain OpenVPN dan AES-256 yang sangat selamat, TunnelBear menerapkan langkah-langkah untuk mengesan potensi kebocoran DNS, yang tentunya tidak pernah terjadi.

Aplikasi TunnelBear iOS juga direka dengan bijak dan mudah digunakan. Walaupun tidak mempunyai sokongan sembang langsung, anda dapat mengharapkan respons pantas dari sistem tiket konvensional. Ia juga mempunyai kebijakan pembalakan yang ketat, dan itu bermakna privasi anda terjamin sekiranya TunnelBear dipanggil oleh pihak berkuasa Kanada untuk menyerahkan datanya.

Kelebihan

 • VPN yang sangat selamat.
 • Tidak ada kebocoran DNS yang dilaporkan.
 • Sokongan tiket yang responsif.
 • Dasar pembalakan yang ketat.
 • Aplikasi mesra pengguna.

Keburukan

 • Di bawah kelajuan sambungan purata.

5. PIA

VPN Akses Internet Peribadi adalah penyedia yang berpangkalan di AS yang telah berada di pasaran sejak 2010 dan telah membuktikan tuntutan pembalakan sifarnya di mahkamah. PIA mempunyai pelayan di 30 negara, menyediakan enkripsi OpenVPN standard industri, dan mempunyai basis peminat yang besar di Reddit.

Privasi anda terjamin kerana PIA bebas dari sebarang masalah kebocoran DNS. Di samping itu, ia mempunyai dasar pembalakan yang jelas yang melindungi privasi anda dengan segala kos. Sejauh VPN Mac, PIA cukup murah dalam had perkongsian peranti. Anda boleh menyambungkan sehingga 10 peranti secara serentak pada satu akaun.

Kelebihan

 • Kelajuan sambungan yang mengagumkan
 • Tiada masalah kebocoran DNS.
 • Menggunakan OpenVPN dan AES-256.
 • Menyokong sehingga 10 peranti.
 • Dasar pembalakan yang jelas.

Keburukan

 • Tidak ada VPN berbilang hop.

Ringkasan

Sudah tiba masanya anda mengurus keselamatan Mac anda. Walaupun tidak dapat disangkal lebih selamat daripada mesin pesaing lain, celah keselamatan muncul di MacOS sekarang dan seterusnya, menjadikan anda terdedah kepada penggodam.

Memasang VPN adalah perkara yang betul untuk dilakukan. Ia menjadikan Mac anda tersembunyi dan melindungi data anda sekiranya ia dicegat. Tetapi memilih penyedia perkhidmatan yang tepat boleh menjadi proses yang menakutkan.

Tujuan artikel ini adalah untuk menjimatkan masa anda dengan membuat kajian sendiri. VPN teratas kami untuk Mac berada di atas pesaingnya dari segi keselamatan, privasi, kelajuan, kemudahan penggunaan, dan sokongan. Oleh itu, untuk memastikan Mac anda mempunyai lapisan keselamatan tambahan itu, daftarlah ke mana-mana VPN yang disyorkan hari ini.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map