Surfshark pregled – najbolje za cijenu u 2019. godini | | VPN kava


Surfshark uživa reputaciju jeftinog i snažnog VPN-a. Ali je li dobro koliko i reputacija ide? U ovom pregledu Surfsharka detaljno ćemo istražiti i otkriti istinu o ovom VPN pružatelju.

Ima li više Surfshark VPN-a nego što zadovoljava oko?

Na prvi pogled, nekoliko je zanimljivih mjesta o Surfsharku. VPN ima sjedište na Britanskim Djevičanskim otocima i ima mrežu od preko 800 poslužitelja u 50+ zemalja.

Podržana je na popularnim platformama, uključujući Windows, Mac, iOS i Android, a nudi dodatne dodatke za Chrome i Safari. Surfshark možete instalirati na odabrane igraće konzole i pametne televizore.

Moguće je instalirati i Surfshark na odabrane usmjerivače, međutim, ti usmjerivači moraju podržavati OpenVPN kao klijent. Imajući Surfshark na usmjerivaču, svaki povezani uređaj zaštićen je VPN-om.

Ne postoje ograničenja veza uređaja s Surfsharkom. Za jedan plaćeni račun možete povezati bilo koji broj uređaja koji posjedujete na VPN. Neograničene veze uređaja i niska cijena pretplate čine Surfshark privlačnim Internet korisnicima.

No, ima li neograničen poklopac uređaja dovoljno da učvrsti svoju poziciju jednog od vodećih VPN-a? Treba postaviti još pitanja i odgovoriti na njih.

Surfshark Pros

Nakon što smo umazali ruke Surfsharkom, otkrili smo da postoji mnogo plus bodova ovom VPN-u. Možda, hype koji se vrtio oko Surfsharka ipak nije daleko od istine. Evo činjenica koje nas impresioniraju:

1. Vrhunska sigurnost

Surfshark dostiže industrijski standard koristeći AES-256 enkripciju na VPN vezama. Šifriranje AES-256 koriste vladine agencije i bankarska industrija.

256-bitni ključ koristi se za osiguranje poruke šifrirane algoritmom AES-256. To znači da je šifriranje tehnički nemoguće probiti čak i sa supstanci. Hakeri će imati nemoguć zadatak pokušati dešifrirati ovu super sigurnu enkripciju čak i ako su presreli poruke.

Korisnici također imaju mogućnost odabira između OpenVPN ili IKEv2 / IPsec. Oba su uobičajeni VPN protokoli koji se koriste za osiguranje veze između krajnjih točaka i povećavanje brzine prijenosa podataka.

Surfshark automatski odabire IKEV2 / IPsec kao zadani protokol. Slobodno se prebacite na OpenVPN ako želite. Ovisno o uređaju, jedan se protokol može pokazati bržim od drugog.

Imajući ove VPN osnove pravo daje Surfsharku dobar početak u ovom pregledu.

2. Stroga politika bez zapisnika

VPN je pouzdan kao i osobni podaci koje prikuplja ili ne. Za Surfshark se evidentiranje podataka svodi na minimum.

Surfshark ne prikuplja informacije koje mogu otkriti privatnost korisnika, poput IP adresa, povijesti pregledavanja i ostalih navedenih u njegovim pravilima.

surfshark nema politike zapisivanja

Prikupljaju se informacije poput adrese e-pošte, podataka za naplatu i dijagnostičkih podataka kako bi se olakšao rad VPN-a. Imajte na umu da je ovo uobičajena praksa u VPN industriji. Svi davatelji VPN-a prikupljat će osnovne podatke koji su bitni za naplatu i korisničko iskustvo.

Pohvalno je što Surfshark nije dvosmislen u svojoj politici prijavljivanja. Detaljan opis olakšava nam privatnost korisnika.

3. Nema curenja DNS / IP

Neki VPN-ovi zloglasni su s problemima curenja DNS-a ili IP-a, što nehotice odaje IP adresu i lokaciju korisnika.

Srećom, Surfshark ne pokazuje znakove curenja DNS / IP-a, što znači da ste potpuno sigurni i anonimni kada ste povezani na VPN..

Evo kratkog načina za provjeru pati li Surfshark zbog curenja DNS / IP-a.

 1. Spajanje na Surfshark.
 2. Pokrenite IPLeak.net
 3. Provjerite prikazanu IP adresu i DNS.

IP adresa i DNS trebali bi odražavati VPN poslužitelj na koji ste povezani. Ako vidite svoju stvarnu IP adresu, znači da VPN pati od curenja DNS / IP-a.

4. Sigurna nadležnost (Britanski Djevičanski otoci)

Surfshark je smješten na Britanskim Djevičanskim otocima, a to puno znači privatnim VPN-ovima. Britanski Djevičanski otoci nisu članovi saveza 5-Eyes. To znači da tvrtke na Britanskim Djevičanskim otocima ne podliježu zakonima o zadržavanju podataka.

Naravno, uz strogu politiku zapisivanja bez zapisnika, Surfshark nema spremljeno ništa što može ugroziti vašu privatnost čak i ako mu se naredi da predate podatke. Ali to daje dodatno uvjerenje da ostanu podalje od saveza 5 oka ili prijateljskih zemalja.

Također možete provjeriti na Kanalu za nalog na Surfsharku koji navodi sve potjernice, Naloge za Gag ili pozive zaprimljene od državnih agencija.

surfshark jurisdikcija

Bacili smo pogled, i on pokazuje škripavo-čistu nulu.

Transparentnost u svojoj politici i posjedovanje naloga Canary izvrsna je strategija u izgradnji kredibiliteta među korisnicima.

5. Prilična brzina veze

Smanjenje brzine veze neizbježno je kod VPN veze. No, izvrstan VPN ne bi trebao utjecati na vaše iskustvo pregledavanja, a posebno na strujanje filmova visoke razlučivosti.

Surfshark, iako nije najbrži u industriji, ima pristojnu brzinu veze. Evo kako izgledaju prijenos i preuzimanja s interneta bez VPN veze.

Kada smo povezani u Surfshark poslužitelju u SAD-u, primjećujemo samo neznatan pad brzine veze.

Naravno, možda imate različite rezultate ovisno o udaljenosti između vaše lokacije i poslužitelja. Bolje ćete rezultate imati kada se povežete s obližnjim Surfshark serverom.

6. Torrenting sa Surfshark✅

Neki VPN-ovi onemogućavaju bujicu ili ostaju neutralni s P2P aplikacijama. Surfshark izričito kaže da je namijenjeno torrent aplikacijama.

Kombinacija stroge politike bez zapisnika, neograničene propusnosti i pristojne brzine preuzimanja savršen je recept za ostajanje zaštićenih dok preuzimate bujice na P2P klijentima.

Surfshark surađuje sa svim torrenting softverom i web stranicama. Ako koristite popularnog torrent klijenta poput uTorrent-a, povezivanjem na Surfshark spriječit će se otkrivanje vaše IP adrese u zajednici.

7. Surfshark Netflix podrška Net

Surfshark je jedan od rijetkih VPN-a koji imaju prednost protiv Netflixove politike zabrane VPN-a. Otvorena je tajna da Netflix aktivno uključuje crne liste VPN veze, a neke poznate VPN mreže nalaze se na kraju prijema.

Možete očekivati ​​visoku stopu uspjeha ako koristite Surfshark za pristup Netflixu. Brz test na nekoliko nasumičnih poslužitelja omogućio nam je strujanje svojih omiljenih TV emisija na streaming gigantu.

Izvrsno je kako se Surfshark lako povezuje s Netflixom jer mnogi VPN-ovi imaju samo nekoliko poslužitelja koji rade unatoč tvrdnjama da su Netflix-friendly.

Surfshark je vaš VPN ako je pristup Netflixu glavni prioritet. Znali smo kako se osjeća kada ste propustili tjedan TV emisija na popularnoj streaming platformi.

8. Jednostavno korištenje

Ne treba biti tehnički čarobnjak za upravljanje aplikacijom Surfshark klijenta. Unatoč temeljnoj složenosti, Surfshark je aplikaciju učinio nevjerojatno jednostavnom za korisnike.

Nakon što instalirate aplikaciju Surfshark, jednostavnim dodirom gumba za brzo povezivanje povežete se s najboljom lokacijom u pogledu brzine.

Ako se želite ručno povezati s drugim VPN poslužiteljem, možete pristupiti zaslonu za odabir poslužitelja koji ima sve poslužitelje organizirane prema zemljama.

Sve u svemu, softver i aplikacija dizajnirani su intuitivno. Sve uobičajene kontrole i opcije dostupne su uz minimalnu navigaciju. Surfshark dokazuje da je jednostavno korištenje pobjeđuje u igri.

9. Sigurni dodatak za preglednike

Uobičajeno je da VPN davatelji nude proširenja preglednika. Međutim, ta su se proširenja obično gnjavila problemima koji ugrožavaju sigurnost i privatnost korisnika.

Surfshark proširenja preglednika nadzirali su nezavisni sigurnosni ispitivači, Cure53. Rezultat pokazuje da proširenja preglednika koja nudi Surfshark pripadaju manjini koja pokazuje male slabosti.

10. Vrlo osjetljiva podrška uživo

Ako naiđete na probleme sa Surfsharkom ili imate upite koji se pojavljuju dok koristite aplikaciju, pomoć je udaljena samo prstom..

Osim sveobuhvatnih vodiča i ulaznica za podršku, možete posjetiti i Surfsharkov 24/7 chat uživo.

Željeli smo biti sigurni da to funkcionira i odbili smo jednostavno pitanje.

Trebalo je manje od 5 sekundi da dobijete odgovor.

surfshark podržava netflix

Da bismo potvrdili da ne razgovaramo s robotom. Pokušali smo odgovoriti na još jedno pitanje i dobili smo slične brze odgovore.

surfshark nas podržava netflix

Korisnička podrška važan je element za VPN pružatelje usluga, a Surfshark ima svoje prioritete točno.

11. Pristupačna pretplata

Čini se da Surfshark ne može pogriješiti, uključujući strategiju cijena. Surfshark nudi 3 različita plana pretplate. Najbolje uštede ostvarit ćete iz plana za 24 mjeseca, koji se svodi na 1,99 USD mjesečno. Jednomjesečni plan koštat će 11,95 USD, a 6-mjesečni plan 5,99 USD mjesečno.


Svi ovi planovi podržani su politikom jamstva za povrat novca od 30 dana. Ako ne smatrate da Surfshark radi izvrstan posao za vas, možete lako pokrenuti postupak povrata novca.

12. Korisne značajke

Surfshark nadilazi osnovne osnovne VPN zaštite. Ima pregršt značajki koje mogu biti korisne za postizanje veće sigurnosti na internetu. Evo nekoliko koji su privukli našu pažnju.

 • CleanWebTM – Oglasi mogu biti neugodni i povećati rizik od zlonamjernog softvera i phishing aktivnosti. CleanWebTM zaustavlja dosadne oglase i pruža ugodno iskustvo pregledavanja bez oglasa.
 • WhiteListerTM – Surfshark nudi korisnicima mogućnost dopuštanja određenim aplikacijama da zaobiđu VPN zaštitu. Ova je značajka korisna za situacije poput povezivanja s mrežnim pisačem ili pristupa manje osjetljivoj, ali teškoj aplikaciji za korištenje podataka.
 • Način kamuflaže – Ako se nalazite u modu maskirne igre, vaš internetski pružatelj usluga onemogućuje da sazna da koristite VPN.
 • Način rada Multihop – Postoji li potreba za više od jedne VPN veze? Čini se da Multihop omogućava maksimiziranje privatnosti osiguravanjem veza s dvije države.
 • Način bez granicaTM – Neke zemlje provode visoku cenzuru na internetu. Surfshark je izgrađen s tehnologijom nego što omogućava zaobilazak restriktivnih vatrozida u tim zemljama.
 • Ubojiti prekidač – VPN nije dovršen bez prekidača. Prekidač kill prekida vaš uređaj s interneta kad padne VPN veza. To vam pomaže da spriječite da sesija pregledavanja ne bude izložena javnosti.

13. Neograničene veze uređaja

Pročitali ste ga na vrhu recenzije, a mi opet ističemo točku. Surfshark nudi neograničene veze uređaja za jedan plaćeni račun. Ovo nije trik koji ćete naći u ponudi drugih vodećih VPN-ova.

Istodobne veze uređaja obično su ograničene u rasponu od 3-6 natjecateljskim VPN-ovima. Uklanjanje ograničenja pametni je potez Surfsharka, barem za njegove korisnike. To stvara percepciju da Surfshark nudi bolju vrijednost za novac.

Sa svim ostalim korisnim značajkama, teško je argumentirati drugačije.

Surfshark kont

Iako smo poprilično zadivljeni Surfsharkom u cjelini, postoji jedno područje za koje imamo rezerve.

1. Nedostatak podataka o tvrtki

Nema nagovještaja menadžerskom timu niti vlasniku Surfsharka. Na web lokaciji Surfshark ne možete pronaći nijednu stranicu “O nama”. Trebat će vam samo registrirana adresa koja upućuje na Britanske Djevičanske otoke.

Ali nedostatak informacija o timu koji vodi Surfshark ne bi trebao biti razlog zabrinutosti. Uobičajena je praksa da većina pružatelja VPN-a ostavlja takve detalje.

Kako Surfshark izgleda na različitim platformama:

Kako Surfshark izgleda na sustavu Windows:

Surfshark na Androidu:

Preporučujemo li Surfshark VPN?

Surfshark je doista napravio nalet na VPN sceni nakon pokretanja 2018. godine. Uključuje sve prave okvire na značajkama koje se sviđaju VPN korisnicima. Surfshark ne samo da sjaji u pogledu privatnosti i sigurnosti, već i s lakoćom deblokira Netflix.

Oduševit će vas i napredne značajke ugrađene u Surfshark aplikacije. Značajke poput podijeljenog tuneliranja i multi-hop vam daju bolju kontrolu nad VPN-om. Mogućnost Surfsharka da zaobiđe geo-restriktivne blokove lako ga čini idealnim VPN-om koji se koristi tijekom putovanja u inozemstvo.

Činjenica da je sjedište na Britanskim Djevičanskim ostrvima i ima jasno promišljenu politiku privatnosti povećava njegovu vjerodostojnost među korisnicima. Uz neograničene veze uređaja i nevjerojatno nisku cijenu pretplate od 24 mjeseca, gotovo je savršen VPN kojem je teško odoljeti..

Naša presuda?

Snažno, odbojno Da!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map