BoxPN pregled


BoxPN je pružatelj VPN-a sa sjedištem u Turskoj, a tvrdi da je u poslu s web hostingom već 15 godina.

Značajke

Koliko smo saznali, BoxPN ima svoju VPN infrastrukturu na Windows poslužiteljima. Iz tog razloga nude samo Windows specifične VPN protokole: PPTP, L2TP / IPSec i SSTP.

Ne pružaju OpenVPN, što je danas najčešći VPN protokol. Sviđa nam se OpenVPN i ako nam nedostaju, oni dobivaju niži rezultat u našoj recenziji. Ako ste na Linuxu, vaš jedini protokol je PPTP, jer je SSTP samo za Windows, a L2TP / IPSec je teško ručno podesiti.

VPN sigurnost uključuje 128-bitnu enkripciju za PPTP i 128-bitnu za L2TP / IPSec prema zadanim postavkama, koristeći njihov klijentski softver, iako se L2TP / IPSec oglašava kao 256 bitna enkripcija u njihovom klijentu. Ali ako se ručno povežete s L2TP / IPSec, postavite vezu sami i omogućite “Maximum Strength Encryption”, koristit će se 256-bitni AES.

Isto vrijedi i za SSTP: oglašen za korištenje 2048 bitnog enkripcije. Zapravo, snaga provjere autentičnosti nije jačina šifriranja prometa. Promet je šifriran s 256-bitnom šifrom. Prema našem mišljenju, oni moraju dvostruko provjeriti takve specifikacije i pružiti točne specifikacije.

Sada, vraćajući se na njihovu infrastrukturu, tvrde da imaju mrežu od 220 Gbps širom svijeta. Provjeravajući njihovu mrežnu stranicu, otkrili smo da postoji oko 230 poslužitelja u cijelom svijetu, tako da gotovo svi poslužitelji imaju 1 Gbps vezu. To bi bila dobra osobina.

Govoreći o mreži, oni imaju servere na 5 kontinenata, na nekim od široko korištenih lokacija. Ovo je dobra stvar, jer bi većina kupaca lako pronašla servere u blizini svojih geografskih lokacija.

boxpn-mreža

Softver

boxpn-softver

BoxPN ima VPN klijent jednostavan za korištenje koji omogućava brzu promjenu poslužitelja i odabir VPN protokola. Softver za VPN klijenta dostupan je samo za Windows, ali oni nude postupne vodiče za postavljanje veza na drugim operativnim sustavima.

boxpn-tutoriali

Govoreći o ostalim operativnim sustavima, ustanovili smo da su njihovi vodiči zastarjeli. Na primjer, njihov iOS udžbenik je za verzije 3, 4 i 5, dok je trenutna verzija za iOS 7. Isto vrijedi i za njihove tutorijale za Android napravljene za verzije 2 i 3, dok je najnovija glavna verzija 4. *. No, ne postoje velike razlike u postavljanju VPN-a između starije i trenutačne verzije, tako da bi trebalo biti lako postaviti VPN čak i nakon zastarjelih tutorijala.

Neki važni OS-ovi za koje ne pružaju udžbenike su Windows 8 i Linux. Otkrili smo i da njihove upute za postavljanje pokrivaju samo PPTP.

cijena

boxpn-cijena

BoxPN ima 3 plana cijena.

 • 3 mjeseca: 19,98 USD ili 6,66 USD mjesečno
 • 6 mjeseci: 29,94 USD ili 4,99 USD mjesečno
 • 12 mjeseci: 47,88 USD ili 3,99 USD mjesečno

Nema mjesečnog plana za to.
Imaju 7-dnevnu garanciju povrata novca.

Načini plaćanja: PayPal, kreditne kartice, webmoney i savršen novac. Nema BitCoina.

Zapisivanje i privatnost

Oni imaju kratku politiku privatnosti u kojoj navode da prikupljaju podatke o korištenju mreže kao što su IP adrese. Ali ne spominju koliko dugo se prikupljaju prikupljeni podaci. Nisu potrebni osobni podaci poput imena i adrese prilikom naručivanja VPN usluge i to je dobro.

Evo zahtjeva iz njihove politike privatnosti koji je privukao našu pažnju:

Kada se korisnici povežu s boxpn virtualnom privatnom mrežom, niti jedan kolačić ne pohranjuje se na njihov sustav.

Zvuči kao da vatrozidi na njihovim VPN poslužiteljima blokiraju kolačiće. Ako to oni tvrde, a ne nešto što smo pogrešno protumačili, onda je to apsolutno pogrešno.
Kada smo u pitanju kolačići, nismo bili zadovoljni primijetiti da je njihova web stranica puna skripti za praćenje: Adroll, Alexa Metrics, Google AdWords, Google+ i Analytics, Pingdom, Zopim. To nije nešto što bismo željeli vidjeti iz usluge privatnosti.

Brzina i pouzdanost

boxpn-speedtest

U P2P testovima brzina je bila dobra, ali ne i impresivna, sporija od nekih konkurenata koje smo nedavno pregledali. Brzina pregledavanja bila je također mala i trebalo je nekoliko sekundi da se učitaju neke veće web stranice. Čak je i speedtest.net bio vrlo spor u početnom postupku učitavanja, prije nego što je pokrenuo test propusnosti. Najveća brzina preuzimanja koju smo dobili bila je samo polovica naše dostupne širokopojasne brzine od 100 Mbps.

Najbolja brzina bujice bila je 7 MBps na PPTP, 5 MBps na L2TP / IPSec i 2 MBps na SSTP.

boxpn-potok

Poslužitelji koje smo testirali bili su pouzdani i nisu puno za požaliti. Neki poslužitelji koje smo pokušali koristiti bili su u održavanju i preusmjereni smo na druge, na različitim lokacijama. Streaming videa na Hulu bio je gladak, bez štucanja.

Support

Oni pružaju podršku putem sustava ulaznica, bez live chat-a ili drugih metoda “bez kašnjenja”. Otvorili smo dvije ulaznice u vezi tehničkog problema i odgovorili su brzo, za 5 i 8 minuta.

Zaključci

Dobro:

 • Mnogi poslužitelji na mnogim lokacijama.
 • Jednostavan za korištenje VPN softvera za Windows.
 • Dobre cijene.
 • P2P dopušten na više lokacija.
 • Ne tražeći osobne podatke prilikom prijave.
 • Podrška putem e-pošte je brza.

Loše:

 • Nema OpenVPN-a.
 • Nema BitCoina.
 • Zastarjeli vodiči, a nedostaju im neki važni (Win 8 i Linux). Daju upute za postavljanje samo za PPTP, ali mi smo dobili upute L2TP / IPSec e-poštom na zahtjev.
 • Ne tako jasna pravila o privatnosti, web mjesta puna skripti za praćenje.
 • Brzina je daleko od onoga što bismo željeli, no u redu je za ljude s sporijim širokopojasnim opsegom (od 10 Mbps do 60 Mbps)
 • SSTP oglašen kao 2048-bitna enkripcija, L2TP / IPSec kao 256-bitni (128-bitni sa softverom za VPN klijenta)

Završne napomene:

Nedostatak OpenVPN podrške, BitCoin, ukupne male brzine i ne tako jasna politika privatnosti se ne sviđaju nama. Smatramo da BoxPN ne dostiže suvremene tehnologije i stvarno zahtijeva neka velika ažuriranja u pogledu značajki. S druge strane, cijene usluga su vrlo atraktivne i ističe se VPN lokacija. Uz to, BoxPN-u dajemo ocjenu 5/10 i rado ćemo ponovno procijeniti našu recenziju ukoliko će ona donijeti neka potrebna poboljšanja..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map