NordVPN преглед


NordVPN е основана през 2012 г. и твърди, че има около 200 000 клиенти по целия свят. Първо прегледахме NordVPN през 2014 г. (архивиран NordVPN преглед) и тогава услугата беше по-малка, изпълнявайки по-голямата част от инфраструктурата си на облачни / VPS сървъри, липсваха няколко функции и клиентски приложения в сравнение с това, което те могат да предложат сега.

Те работят под юрисдикцията на Панама и имат политика за поверителност „без регистрация“, която ще обхванем в следващия сегмент. На пръв поглед интересната част за услугата е удобният за потребителя интерфейс и логиката, която стои зад структурата на уебсайта. Според нас той е създаден много маркетингово, с препоръчителен сегмент вдясно на главната страница (който може би или не вярвате е плод на творческите умове зад услугата).

Като по-осезаема бележка, NordVPN предлага 763 местоположения на сървъри в 57 държави. Можете да разгледате пълния списък със сървъри, заедно с актуализации в наличност в реално време тук.

Те предлагат собствени приложения за всички основни операционни системи и поддръжка чрез конфигурационни файлове за конзоли, телевизори и др. Можете да разгледате пълния списък на съвместими устройства тук.

Политика за поверителност и регистрация

NordVPN заявява, че имат стриктна политика без регистрация.

Тъй като фактическото им местоположение не се споменава никъде в уебсайта, ние се свързахме с поддръжката и ни казаха, че те са базирани и работят под юрисдикцията на Панама, която не е част от 14-те страни с очи и в началото звучи много добре. Нещата обаче са по-сложни от това. Никъде не се споменава къде са всъщност. Те работят под юрисдикцията на Панама (както правят много сенчести бизнеси), но действителното им местоположение може да ги нанесе сериозна отговорност. Фактът, че избягват да споделят местоположенията си, е обезпокоителен и те губят много доверие, доколкото се отнасяме до нас. Така че да обобщим, това е най-малкото притеснение.

Можете да намерите повече информация за тяхната политика за поверителност тук.

Софтуер

Софтуерът на Windows се представи много добре и особено ни хареса дизайна, който допринесе за лекотата на използване.

Екранът на сървъра ви позволява да видите списъка на наличните сървъри, разстоянието от това местоположение (което обикновено определя латентността) и натоварването, което показва колко претоварен е този конкретен сървър по това време. Всичко това са много приятни функции, за да имате само на един клик от влизане в приложението.

Приложението е много интуитивно и позволява да се персонализира и от екрана с настройки.

Функции като kill-switch и auto-re-connect трябва да са задължителни според нас и изглежда, че NordVPN споделя нашите убеждения. Въпреки това те са го приложили неправилно според нас и ще обясним защо в следващия сегмент. Те също така предоставят редица настройки, които ви позволяват да променяте известия и други функции, свързани с взаимодействието. Има възможност за достъп до вашия акаунт директно от приложението, а услугите като такова нулиране на парола са лесно достъпни.

Характеристика

Както бе споменато по-горе, има функция за превключване на убийства, която по принцип трябва да защитава от разкриване на реалния ви IP в случай, че VPN връзката падне. В някои случаи е много полезно и разбираме необходимостта от това, но NordVPN има различна гледна точка на превключвателя за убийство. Начинът, по който са го настроили е, че добавяте списък с приложения, които софтуерът убива в случай, че VPN връзката падне. Има две основни недостатъци с тази функция. На първо място, какво се случва, ако вашият VPN клиент се срине? Приложенията в списъка не бяха затворени, когато наложихме затвори VPN софтуера. На второ място, това не е практично, защото ако влезете в много услуги едновременно, ще трябва да влезете отново във всички приложения и приложения, които се убиват. Отново, това може да е или да не е проблем в зависимост от броя на приложенията, например, ако той е само торент клиент, но просто не оправдава съществуването му.

В екрана с настройки има раздел, наречен разширени настройки, който ви позволява да зададете прокси за връзка. Хареса ни фактът, че за достъп до тази разширена функция има процес на потвърждаване в две стъпки, като по същество ви възпрепятства погрешния достъп до нея и причинява проблеми с връзката (може да е полезно в някои случаи).

Ще намерите и таблица с функции, която бързо ще обясни основните функции, които предоставя услугата.

По отношение на криптирането, те предлагат AES-256 с 2048bit RSA (за обмен на ключове) за OpenVPN.

За IKEv2 / IPsec те предлагат AES-256-GCM, SHA384 и RSA 3072-битов и виждаме криптирането, което услугата използва като цяло силна точка. Говорейки за IKEv2 / IPsec, проверихме как е реализиран и се изненадахме, че потребителят трябва да инсталира самостоятелно подписан сертификат за root CA, за да настрои IPsec връзката. Това е лоша идея и се препоръчва да не инсталирате сертификати на трети страни във вашата система.

скорост

Тестовете за скорост бяха проведени както за сърфиране, така и за изтегляне на торент. Преживяването при сърфиране беше общо взето, но се сблъскахме с няколко проблема със свързаността и скоростта при свързване към някои места.

Скоростите за изтегляне на торент също бяха приемливи.

Въпреки че те не са най-добрите резултати от тестовете за скорост, които сме виждали, можем да бъдем доста доволни от разнообразието и приличното представяне, което обикновено е повече от достатъчно за средната ви интернет връзка.

Мобилна производителност

Тестваното мобилно приложение беше това за Android в случая и трябва да кажем, че бяхме повече от доволни от производителността и използваемостта. Както в случая с приложението Windows, настройките бяха лесно достъпни от главния екран и ни позволиха да персонализираме достатъчно добре опита.

Това не е най-обширният списък с настройки, но ние имаме предвид, че е достатъчно, особено като се има предвид, че е мобилно приложение.

Списъкът със сървъри е достъпен и от главното меню, а това, което наистина ни хареса, е, че те позволяват достъп до панела за поддръжка директно от приложението. Включената функция за често задавани въпроси е много важна, особено ако се сблъскате с проблеми, докато нямате други начини за свързване с интернет за отстраняване на проблеми и поверителността ви е проблем.

Резултатите от тестовете за скорост също бяха добри в Android.

Тестваните локации се представиха много добре и успяхме да предаваме медии и да изпълняваме интензивни задачи за движение без никакви проблеми. Скоростта на пръв поглед може да изглежда малко ниска, но това не се отразява в производителността, която не ни създава никакви проблеми.

Ценообразуване

NordVPN предлага следните ценови планове.

Услугата не е съвсем евтина, особено ако планирате да ходите на месечна база, но смятаме, че те предлагат достатъчно силна услуга, за да се доверите, възползвайки се от годишната отстъпка от абонамента, ако смятате, че услугата отговаря на вашите нужди.

Те имат 30-дневна гаранция за връщане на парите, за които можете да прочетете повече тук, въпреки че не е посочена много информация относно условията за възстановяване. Препоръчваме предпазливост, тъй като някои компании затрудняват невъзможността да получат възстановяване, така че е най-добре предварително да попитате какви са условията.

Те приемат PayPal, кредитни карти и биткойн заедно с други методи за плащане като Neosurf, Mobiamo и Mint. Те могат да се различават в зависимост от местоположението ви, тъй като може да работят и с местни услуги, в зависимост от държавата, в която се намирате.

поддържа

Екипът за техническа поддръжка получава страхотни палци от нас за прекрасна свършена работа, докато ни помага да решим някои технически проблеми. Имахме и някои общи въпроси, на които отговорихме по професионален въпрос.

Препоръчваме да използвате функцията за чат на живо, ако имате належащ проблем, тъй като времето за реакция е основно моментално. Има и опция за подаване на билет, но това отне малко повече време, за да получите отговор (което може или не може да е проблем в зависимост от естеството на проблема ви).

Заключения

В заключение смятаме, че NordVPN е солидна VPN услуга с много обещаващи функции. Имаше и някои аспекти, които не харесвахме особено, така че тук е бърза разбивка.

Професионалисти:

 • Голямо разнообразие от сървърни места.
 • 3-дневна безплатна пробна версия на разположение за пълната неограничена услуга.
 • Страхотен уебсайт и софтуер.
 • Достатъчен брой налични функции, включително двоен хоп, прокси.
 • Добра скорост както за сърфиране, така и за изтегляне на торент.
 • Страхотна (и бърза) услуга за поддръжка на клиенти.
 • Разрешен е торент, приети са биткойн плащания.

Недостатъци:

 • Счупена реализация на IPsec / IKEv2.
 • Kill превключвател може да бъде безполезен и досаден.
 • Те заявяват само, че са регистрирани в Панама. Няма прозрачност по отношение на действителното местоположение на техния персонал.
 • Няколко проблема със свързаността и скоростта в нашето тестване. На форумите също забелязахме, че много потребители се оплакват от ужасяваща скорост, страницата им със състоянието на сървърите показва, че повечето сървъри са под над средното или голямо натоварване.
 • Малко скъпо, ако изберете месечния план.

Това беше казано, че ние награждаваме NordVPN с 6/10 поради най-вече несъответствията по отношение на скоростта, липсата на прозрачност по отношение на местоположението, лошото изпълнение на IKEv2 и убиване на превключвателя.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map