Най-добрите безплатни VPN за iOS


На пазар, който несъмнено се насочва към мобилните устройства, е важно онлайн услугите да се съсредоточат върху развитието на основните мобилни операционни системи. VPN услугите не са изключение и в този преглед бихме искали да говорим за безплатни VPN услуги, достъпни за iOS (която е една от трите най-добри операционни системи за мобилни устройства, работеща на iPhone, iPad и iPod устройства.)

Много платени VPN услуги предлагат VPN приложения или конфигурационни файлове, които могат да се използват и за мобилни устройства. Не всеки обаче има нужда от достъп до множество устройства и много потребители всъщност не сърфират в мрежата от друго, освен от телефона си. Това обяснява защо някои компании предлагат безплатни VPN услуги.

Независимо дали е безплатна или платена услуга, смятаме, че има някои функции, които всяка мобилна VPN услуга трябва да предоставя. Това е само обща насока, която според нас трябва да е стандартна във всяка мобилна VPN услуга.

 • Проста регистрация: Последното нещо, което искате да направите, е да отделите няколко минути за потвърждаване, проверка и повторна проверка на вашите акаунти. Освен това той побеждава целта, ако трябва да проверите каквато и да е лична информация, за да настроите VPN акаунта за мобилно устройство.
 • Лесна употреба: Това е мобилно приложение, предназначено да се използва в движение от нетехнологични потребители (които вероятно предпочитат платени VPN мрежи), а наличието на лесен за използване интерфейс, който просто работи, е задължително.
 • Брой местоположения на сървъра: Не е толкова важно, колкото при пълнофункционална VPN услуга, но разнообразието винаги е приятно за бързина, латентност и достъп до гео-заключено съдържание.
 • Добра скорост: Производителността на мобилните устройства нараства и това включва възможностите им за безжична връзка, които в днешно време могат да достигнат над 100Mbps на смартфон или таблет. Поради тази причина е важно да намерите VPN услуга, която да се възползва от хардуера и да ви осигури най-доброто изживяване.
 • Осигурете сигурност и поверителност: Това, че дадена услуга е безплатна, не означава, че тя не трябва да предоставя никаква защита на данни и идентичност.
 • Елате с някои допълнителни функции: Например, рекламен блокер, който работи, за да не допусне тези досадни реклами да прекъсват вашето сърфиране, игри или поточно предаване на медии.

Както споменахме по-горе, това е общо ръководство, някои услуги може да превъзхождат в някои отдели и да липсват в други, но като цяло трябва да търсите същия стандарт за качество във вашата VPN услуга.

Ще ви преведем през няколко теста, които бяха проведени по всяка услуга поотделно, което трябва да ви даде добра представа за качеството на услугата. Освен това, особеностите ще бъдат обяснени, ако са налични.

Безплатна VPN на Opera

Opera Free VPN за iOS беше много лесен за инсталиране и стартиране. Не беше необходима информация за активиране на акаунта, няма проверка от какъвто и да е вид.

Има пет места за избор на сървър: Канада, Германия, Холандия, Сингапур и САЩ.

Ето какво показаха резултатите от тестовете за скорост.

Бяхме много доволни от резултатите. Сърфирането беше безпроблемно, нямаше много прекъсвания и услугата се свърза отново автоматично, когато интернет беше прекъснат.

Ad-blocker работи добре, не видяхме никакви реклами за около 2 дни да го използваме пълно работно време за сърфиране и стрийминг на медии.

Ето бърз поглед върху това какво ни хареса и какво не.

Професионалисти:
 • Много лесен процес на регистрация
 • Интуитивно приложение
 • Рекламният блокер работи чудесно
Недостатъци:
 • Може да използва малко работа с прекъсванията на услугата

Заслужава да се отбележи, че Opera предлага и безплатен прокси или т.нар „браузър VPN“, който е вграден в техния браузър за настолни компютри. Ето нашия пълен преглед на Opera VPN, който обхваща функцията на браузъра и безплатния им VPN за iOS.

Безплатен VPN на браузъра

Безплатен VPN на браузъра за iOS за браузъра също имаше много бърз процес на регистрация, без да се изисква имейл или проверка. Приложението е интуитивно, добре изградено и ви дава добро описание на стъпките, през които преминавате. Менюто с опции също ви дава възможност да преминете през политиката за поверителност, да надстроите акаунта си или да изпратите отзиви.

Както споменахме по-горе, има възможност да се премине и така изглеждат какви са разликите и как изглеждат ценовите планове.

Резултатите от тестовете за скорост бяха доста добри за безплатен мобилен VPN, макар и не толкова бърз, колкото някои други.

Преживяването при сърфиране беше добро, нямахме прекъсвания или прекъсвания на връзката, а поточните медии не бяха проблем дори с потоците с висока детайлност в Youtube.

Ето бърза разбивка на услугата:

Професионалисти:
 • Много лесен процес на регистрация
 • Интуитивно приложение
Недостатъци:
 • Няма рекламен блокер
 • Скоростта може да бъде по-добра
 • Разликите между безплатен и премиен не са ясно посочени

Browsec предоставя и безплатен прокси добавка за браузъри (или „VPN на браузъра“), който разгледахме наскоро: Browsec VPN Review. Добавката е полезна, ако търсите да тунелирате и трафика на браузъра си.

Windscribe VPN

Windscribe VPN е здрава VPN услуга, която може да предложи много. Те осигуряват 2GB трафик в безплатната сметка и осигуряват достъп до 11 места: САЩ източно, запад на САЩ, централен щат, Канада изток, Канада запад, Германия, Холандия, Люксембург, Великобритания, Хонконг и Франция.

При регистрация, Windscribe VPN изисква потребителско име и имейл адрес, но освен това, останалата част от процеса протичаше гладко и успяхме да се свържем за нула време.

Приложението е интуитивно и се изпълнява много добре по време на нашите тестове.

Резултатите от тестовете за скорост също бяха много добри, ясна проекция на качествените услуги, които предлагат.

Преживяването при сърфиране беше страхотно, без прекъсване, прекъсване на връзката или каквито и да било проблеми, независимо от вида на използване.

За да обобщите, ето бърза разбивка на услугата:

Професионалисти:
 • Добри резултати от тестовете за скорост
 • Наличен брой сървър местоположения
 • Получавате 10 GB безплатен трафик, ако вашият имейл акаунт е проверен
Недостатъци:
 • Имейл, необходим за регистрация
 • Не предлага рекламен блокер

Windscribe VPN предлага и пълнофункционална VPN услуга. За повече информация препоръчваме да прочетете пълния ни преглед.

Безплатен VPN на TunnelBear

TunnelBear Free VPN за iOS е малко по-различен от другите услуги, представени по-горе. Разликата е, че те имат само ограничена (500 MB / месец) безплатна пробна версия с възможност да спечелите допълнителен трафик безплатно чрез различни проучвания, повторни туитове и т.н. Те обаче предлагат платен план, който изглежда така.

Процесът на настройка имаше допълнителна стъпка, при която вашият имейл адрес е необходим за настройка на акаунта и имейл за потвърждение се изпраща към вашия акаунт. Отделно от това, наистина зависи от начина на плащане, който решите да платите за услугата. Освен основните кредитни карти и биткойн, очевидно те приемат плащания чрез буркани с мед, въпреки че лично бихме предпочели да запазим меда.

Резултатите от тестовете за скорост бяха най-добрите от всички услуги, тествани в този преглед.

Успяхме да предаваме три различни видеоклипа (един от тях беше на живо), преди да видим най-малкото заекване в качеството, което е доста впечатляващо.

Простотата и изобретателността на приложението направиха изживяването като цяло много приятно, усещане, което беше надминато само от представянето.

Направихме кратък списък на това, което ни хареса от услугата и какво смятаме, че може да използва подобрение.

Професионалисти:
 • Много добри резултати от тестовете за скорост
 • Приятно приложение. Много интуитивно с интересен дизайн и без функционални недостатъци, които бихме могли да видим
 •  Много гладка цялостна експертиза
Недостатъци:
 • Няма рекламен блокер
 • Имейл, необходим при регистрация

За да разберете повече за Tunnelbear и тяхната пълнофункционална VPN, вижте прегледа, който направихме преди година.

В заключение, изборът на VPN услуга за нуждите на вашите устройства с iOS може да бъде сложен с всички налични имена. Представихме ви върха на линията продукти, налични в момента на прегледа и се надяваме, че помогнахме да направим избора ви малко по-лесен. Различните функции имат различни ефекти върху потенциалните потребители, поради което знаем, че в крайна сметка всичко се свежда до ефективност и качество на опит.

Като последни думи, не забравяйте: за да увеличите максимално защитата, да постигнете по-добра скорост и поддръжка в моменти на нужда, трябва да използвате платен VPN вместо безплатни, които са по-скоро предназначени само за ежедневна употреба.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map