FrootVPN преглед 2017


FrootVPN стартира през 2014 г. като безплатна услуга (вижте първия ни преглед на FrootVPN), като споменете, че има възможност да станете платена услуга в някакъв момент. Това всъщност се случи само няколко месеца по-късно, когато базираната в Швеция компания заяви, че трябва да се движат в посока на платена услуга, за да покрият разходите за поддръжка.

Те предлагат сървъри в 19 държави, което не е задължително много, особено като се вземе предвид, че има конкуренти, които предлагат два пъти повече, ако не и повече за една и съща цена. Инфраструктурата също е много важна, но в случая на FrootVPN открихме, че повечето от местоположенията са били хоствани с помощта на облачни / VPS решения от доставчика на VPS Edis, което е доста популярно за евтин хостинг на много места, поради което е популярно при доставчиците на VPN.

Те поддържат следните операционни системи:

frootvpn-supportedos

Под поддръжка не имаме предвид, че те имат приложения за която и да е от тези системи, а просто предоставят конфигурационни файлове на OpenVPN за всяко местоположение на сървъра, което имат на разположение. PPTP и L2TP / IPsec също се поддържат, но поради съображения за сигурност се препоръчва да се използва само OpenVPN. PPTP не е защитен.

След като изпробвахме тяхната услуга, ние се насладихме на простотата на самата услуга и също ни харесва, че те изискват само имейл адрес, за да се регистрират. Можете да сведете тази предоставена информация до минимум, като използвате по-ориентиран към поверителността начин на плащане, като биткойн.

Политика за поверителност и регистрация

FrootVPN има кратка политика за поверителност, която описва няколко от най-срещаните сценарии, доколкото става въпрос за събиране и съхранение на лични данни..

Информацията за плащане се използва и съхранява от платежния процесор в зависимост от избрания от Вас начин на плащане, но няма много друго, което се събира според политиката за поверителност на FrootVPN.

Освен това има кратко описание за това как се борави с правната страна и кои тежки нарушения могат да принудят FrootVPN да сподели вашата информация със съответните органи. Те твърдят, че могат да споделят вашето потребителско име, имейл и текущата дата на изтичане на абонамента само с трета страна. Можете да разгледате пълното им правно изявление тук за повече подробности.

FrootVPN има ордер на канала, но не е актуализиран почти година! Това ни кара да се чудим дали те просто са спрели да го актуализират по някакви причини или са били цел на съдебни разпореждания за предоставяне на данни за потребителите:

Софтуер

Няма какво да говорим, когато става дума за софтуер, тъй като FrootVPN не предлага никакъв собствен патентован софтуер за нито една от поддържаните платформи. Както споменахме по-горе, всичко, което предоставят, е набор от конфигурационни файлове, които могат да се използват с решение на OpenVPN на трети страни. Това е доста голям недостатък, тъй като ще ви липсват много от основните функции, които правят връзката ви по-стабилна и сигурна, като автоматично възстановяване на връзката, убийство-превключвател, защита срещу течове на DNS и т.н. Тези решения с отворен код имат за цел да осигурят основната функционалност.

Ако имате нужда от помощ при настройката или ако не сте запознати с решенията на OpenVPN, можете да намерите ръководства, предоставени от FrootVPN тук. Те ще обяснят как върви настройката за всеки протокол и операционна система, които поддържат.

Характеристика

Тъй като няма патентован софтуер, няма функции, които да се обсъждат по отношение на самото приложение, но бихме искали да обсъдим факта, че има някои претенции, отправени на уебсайта, които не са точно точни. Маркетингови трикове като „напълно анонимни“ и „2048 битово криптиране“ много често се използват за популяризиране на тяхната услуга и те не са 100% верни.

frootvpn-функции

„2048 битово криптиране“:

Бихме искали също така да споменем, че има ограничение за 3 връзки към VPN услугата и че има реферална програма, която може да ви спечели допълнителна безплатна VPN услуга. Тази програма е доста лесна за използване и трябва да ви осигури добра отстъпка, ако решите да сезирате приятел. Можете да намерите тази опция в страницата на основния си акаунт.

frootvpn-features2

Използваното криптиране е AES-256-CBC, RSA 2048 се използва за клавиши и не е непременно най-доброто, тъй като има доста малко услуги, които използват 4096 битови RSA ключове. Това не означава, че RSA 2048 е слаб, просто искахме да го отбележим, защото те твърдят, че имат най-доброто обслужване наоколо.

По време на този преглед (януари 2017 г.) не успяхме да накараме Netflix да се стартира на нито един от сървърите, които тествахме. Ние не държим това срещу FrootVPN, тъй като това е част от продължаващите усилия на Netflix да блокира VPN доставчиците, но искахме да го споменем в случай, че това е нещо, което се интересувате от използването на вашата VPN услуга за.

скорост

Тествахме скоростта в няколко случая и стигнахме до доста средни резултати. Ето резултатите от тестовете за скорост на сърфиране:

frootvpn-browsingspeed

Преживяването при сърфиране беше доста добро, особено на местата, които не бяха толкова добри. Преминавахме през дори по-взискателните страници без никакви проблеми или заекване.

Скоростта на изтегляне на торент беше средна и се надявахме да видим по-добри резултати от това, което получихме след провеждането на нашите тестове:

frootvpn-torrentspeed

Скоростта не беше задоволителна да кажем най-малко, но от плюс страна, нямаше шипове и връзката беше стабилна. В зависимост от нуждите на скоростта на изтегляне това може да е или да не е отрицателна страна за FrootVPN.

Мобилна производителност

Отново няма какво да се каже за мобилното приложение, тъй като FrootVPN не предлага самостоятелно приложение, но бихме искали да обсъдим получените резултати от тестовете за скорост:

frootvpn-mobilespeed

Скоростта на сърфиране беше посредствена и за разлика от предишните тестове, които провеждаме за десктопа, тези резултати се отразяваха много слабо на производителността. Опитът за сърфиране в мобилни устройства беше подпараметричен и не успяхме да изпълним средни задачи, като например зареждане на по-тежко съдържание или дори страници със среден трафик. Електронната поща и текстовият чат бяха почти единствените неща, които се представиха добре в мобилното приложение.

Ценообразуване

FrootVPN предлага три ценови плана:

frootvpn-pricingplans

Те приемат следните методи на плащане:

frootvpn-paymentmethods

Цените са справедливи и първоначално с радост видяхме, че предлагат 30-дневна гаранция за връщане на парите. Разгледахме някои отзиви и мнения относно възстановяванията в блога им и повечето от клиентите се оплакаха, че всъщност не възстановяват парите, в случай че не сте доволни от услугата. Това ни принуди да го изпробваме и екипът за поддръжка беше повече от полезен.

Те откриха случай и обработиха молбата ни, без да задават твърде много въпроси и безкрайни и безполезни стъпки за отстраняване на неизправности, които биха забавили процеса. След като ни информираха за номера на билета, възстановяването на сумата беше обработено в рамките на няколко работни дни.

поддържа

Екипът за техническа поддръжка беше много полезен по всички разгледани въпроси. В крайна сметка имаше някои общи въпроси относно прокси, на които отговориха по електронната поща. Имахме и въпроса относно възстановяването на суми, което решихме в чата, така че и двете системи бяха налични и времето за реакция беше много добро.

Заключения

Накратко, FrootVPN предлага доста посредствена услуга на добра цена. Има няколко неща, които ни харесаха и определено няколко, които не направихме, ето бърза разбивка:

Професионалисти:

 • Достъпно обслужване.
 • Страхотно обслужване на клиенти.
 • Като цяло стабилни връзки и обслужване (въпреки че не се повишава до стандартите за изпълнение).
 • Прозрачна компания, всъщност се придържаме към политиките, в които се сблъскахме.
 • Достатъчен брой методи за плащане, приети за регистрация, включително биткойни.

Недостатъци:

 • Понастоящем няма собствени приложения за която и да е от поддържаните операционни системи или платформи, което означава, че процесът на инсталиране може да бъде досаден и контрапродуктивен за по-малко техническите потребители.
 • Повечето инфраструктура, използваща облачни хостинг решения от доставчик от нисък клас Edis (не е добро за сигурност, надеждност).
 • Не е ясно каква е сделката с липсата на актуализации на Warrant Canary за повече от година.
 • Някои хитри фрази по отношение на предоставените им функции.
 • Резултати от тестовете за посредствена скорост и цялостна ефективност.
 • Мобилните показатели бяха доста под средното ниво.
 • Правната страница е много подобна на правната страница на ipredator.com.

След като вземем предвид всички детайли и резултатите, ние присъждаме FrootVPN с оценка 4,5 / 10 поради несъответствие и липса на функции. Инфраструктурата също не е в съответствие със стандартите за платена услуга и смятаме, че въпреки че е обещаваща услуга и те определено правят правилно от страна на клиентите, има много неща, които трябва да бъдат подобрени.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map