ОнеВПН преглед 2017


ОнеВПН је ВПН услуга са седиштем у Хонг Конгу, производ компаније Унравел Тецхнологиес Лтд., која је недавно започела своју делатност према њиховом опису. Они нуде 60+ локација у 21 земљи: Чешка, Велика Британија, Норвешка, Француска, Шпанија, Немачка, Холандија, Турска, Шведска, Италија, Швајцарска, Бразил, Мексико, Хонг Конг, Сингапур, Кина, Малезија, САД, Канада, Аустралија и Новог Зеланда.

Једине информације потребне за пријаву су име и адреса е-поште, али додатне информације могу бити потребне у зависности од начина плаћања који се користи приликом одјаве.

Тврде да је њихов мото „пружити савршену комбинацију сигурности и брзине“, па ћемо открити колико је тачна изјава.

Политика приватности и евидентирања

ОнеВПН има прилично кратку и сажету политику приватности, која гласи како слиједи:

Једна ствар која није разјашњена (чак и одељење за техничку подршку) је фраза „То је готово све што чувамо“ што није баш убедљиво..

Имајте на уму да је ова политика приватности актуелна у тренутку прегледа (почетак 2017.), и препоручујемо вам да проверите њихову политику приватности за последња ажурирања или измене.

Софтвер

ОнеВПН нуди софтвер за Виндовс, Мац и Андроид. Њихова иОС апликација је у развоју према њиховој веб локацији.

Тестирали смо Виндовс апликацију која је изграђена за послуживање основних потреба директно са прве стране, али недостаје дизајна што се нас тиче..

Функције су доступне одмах на првој страници, али било је неких проблема када је у питању дугме за подешавања. Овом смо проблему одговорили са одељењем за техничку подршку, али они нису имали одговора у вези са спортом. Обавестили су нас да је наше питање прослеђено одговарајућем одељењу и да ћемо бити информисани када се нађе решење. Прошло је више од недељу дана, а одговор нисмо добили.

Дошло је и до грешке у евиденцији веза о којој смо извештавали где је једина ствар која је била да конекција чека да се успостави, нису приказане друге информације и апликација ће се на крају зауставити или прекинути:

Ова питања су такође прослеђена тиму за подршку, али да, погађате, одговора није било више од недељу дана.

Карактеристике

Апликација ОнеВПН треба да има неке функције као што су аутоматско поновно повезивање и прекидач за убиство о којима смо желели да тестирамо и о чему говоримо, али пошто није било одговора, нисмо могли да покренемо тестове.

Што се тиче услуге, на веб локацији се врши много реклама за неке функције које нам није објаснио тим за подршку:

Када смо питали о блокатору огласа и Спеед Боостер-у, речено нам је да је блокатор огласа омогућен аутоматски, што није тачно, огласи се и даље приказују и нема назнака да ће таква функција бити омогућена у софтверу. Изненађујуће, информисани смо да ће се наша брзина интернета побољшати с Спеед Боостер-ом, чинећи га бољим од онога што пружа наш ИСП. На питање како је то могуће добили смо одговор:

Ова врста резимира корисничку подршку, али о томе ћемо говорити касније, за сада смо још увек шокирани тврдњом да ће брзина интернета бити боља од границе ИСП-а. Ово је очигледно лажна тврдња и сви који знају како Интернет функционише би се сложили.

Што се тиче енкрипције, ОнеВПН оглашава до 256 битне енкрипције, што је најмање широка изјава. Нигде нема спецификације за врсту шифрирања која се користи. Након тестирања везе открили смо да они користе 128-битну енкрипцију за ППТП (овај протокол није безбедан, без обзира на јачину шифрирања) и АЕС 256-битни и РСА 2048 битни за руковање ОпенВПН-ом. То је питање перспективе и приметили смо да је нетранспарентност обично одраз неквалитетне услуге, што је у случају ОнеВПН сигурно тачно.

Једну ствар коју бисмо желели напоменути је да док је повезан, ОнеВПН блокира могућност пингања спољних хостова, што је чудно, јер може помоћи у дијагностицирању проблема са повезивањем и помоћи у решавању проблема..

Брзина

Резултати испитивања брзине прегледа били су добри:

Искуство прегледавања било је добро, није било прекида или проблема и уживали смо у чињеници да је латенција била добра без обзира на локацију сервера.

Када је у питању преузимање торрента, резултати су били испод просека:

Очекивали смо веће брзине преузимања барем за неке локације, али чини се да резултати брзине претраживања не одражавају квалитету укупне повезаности и инфраструктуре.

Перформансе за мобилне уређаје

Тестирали смо Андроид апликацију и морамо рећи да, иако је нешто саморазумљиво, још увек недостаје неколико ствари, као што су директан приступ подешавањима и мало мање нереда:

Не нужно нас је то функционалност која нас боли, већ неред и недостатак логике када је у питању померање елемената. Било је и неколико проблема са кориштеним језиком, а како је потврдило наше искуство корисничког сервиса, чини се да енглески језик није њихова јака поанта.

Што се тиче резултата брзих тестова, најмање смо разочарани рекли:

Доживљавање прегледавања путем мобилних уређаја било је шкакљиво, с одређеним прекидима, посебно при стриму медија. Међутим, пуферни садржај тече флуидно, али лако је рећи да услуга није према стандардима што се тиче брзине мобилне телефоније.

Цене

ОнеВПН нуди следеће планове цена:

Цене су технички фер с обзиром на тржиште, међутим, узимајући у обзир извршење услуге, по нашем мишљењу то није оправдано. Под претпоставком да би ово била потпуно функционална услуга без икаквих проблема и пристојан тим за подршку, размишљали бисмо о томе много више.

ОнеВПН прихвата добар број начина плаћања. Уживали смо у разноврсности и ценимо овај аспект у ВПН услузи:

На располагању је партнерски програм, а ако вас то нешто занима, препоручујемо вам да проверите њихову веб страницу за више информација.

Подршка

Тим за техничку подршку био је вероватно један од најгорих са којима смо се икада сусрели, и то је врло леп начин да се то каже. Технологија с којом смо разговарали није лично одговорила, само копирајте / залијепите предлошке одговора који нису релевантни. На крају смо ескалирали до некога ко се чини да боље разуме енглески језик, међутим он није био од помоћи и на наша питања никада није одговорено, наша питања никада нису решена.

То обично није нешто што преиспитујемо, јер ако неки сервис добро функционише, постоји минимална интеракција са службом за кориснике. Међутим, у случају ОнеВПН-а, услуге с толико много питања, очекивали бисмо да ће нас барем моћи упутити у исправном правцу.

На крају дана изгубили смо неколико сати на чету (више од три да будемо прецизни) покушавајући да откријемо зашто дугме за подешавања не ради и зашто активирање нашег рачуна неколико пута није успело иако смо успешно прошли кроз поступак подешавања. … два пута. Било је и неких питања која су се појавила касније, али на подигнуте улазнице за подршку није одговорено ни након више од недељу дана.

Закључци

Цјелокупно искуство с ОнеВПН-ом може се описати једном ријечју као непотпуно. Међутим, постоји неколико аспеката које не можемо занемарити, па је овде брзи преглед онога што смо волели, а шта нисмо:

Прос:

 • Чиста веб локација, врло прилагођена корисницима.
 • Једноставан поступак пријаве и инсталације.
 • Бесплатна суђења доступна на захтјев (аутоматска за мобилне уређаје).
 • Поштене цене (под претпоставком да ће услуга бити у потпуности функционална и без проблема).
 • Доступно је много различитих начина плаћања, прихваћен битцоин.
 • Добре брзине прегледавања.
 • Власничке апликације доступне за главне оперативне системе.
 • Приступачна често постављана питања и водичи.

Против:

 • Одбацују политику приватности. Они користе широке изјаве за описивање конкретних ситуација, што није идеално.
 • Сензационалне тврдње о таквим услугама и функцијама које нису објашњене или оправдане (блокатор огласа, појачивач брзине, НАТ фиревалл, најбољи на свету и тако даље).
 • Пинг је онемогућен, није било објашњења зашто од тима за подршку.
 • Мала брзина преузимања торрента.
 • Лоши мобилни перформансе.
 • Абисмал искуство корисничке подршке, једно од најгорих што смо икада доживели.
 • Питања и грешке у апликацији које нису решене иако су захтеви били отворени више од недељу дана.

С обзиром на искуство с ОнеВПН-ом, доделујемо му 4/10. Сматрамо да компанија не развија и не прати. Изгледа да је тек покренуто и заборављено, нема праве подршке и ако се појаве проблеми, они се не рјешавају. Корисничка подршка само је несретан ланац погрешно схваћених питања и збуњених представника који не говоре енглески. Нажалост, квалитет услуге једноставно не расте до данашњих стандарда.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map