ибВПН преглед


ибВПН је још један провајдер који прима место у нашем одељку за ВПН прегледе. Овај преглед ибВПН требао би вам помоћи да одлучите да ли је ибВПН добар ВПН провајдер или не.

ибВПН (Инвисибле Бровсинг ВПН) је плаћени ВПН провајдер који управља компанија у Румунији (Амплуснет С.Р.Л. према њиховој страници за контакт и домени вхоис података).

Карактеристике

ибВПН пружа ВПН приступ користећи сљедеће протоколе: ОпенВПН (ТЦП и УДП), Л2ТП / ИПсец, ППТП и ССТП на одабраним серверима. Они раде 38 ВПН сервера (од 1. априла 2013) који се налазе у следећим земљама: САД, Велика Британија, Шведска, Немачка, Холандија, Француска, Канада, Италија, Ирска, Румунија, Русија, Шведска, Панама, Луксембург, Хонг Конг, Швајцарске, Индије и Шпаније.

Према њиховој страници са статусом ВПН-а, имају 24 сервера спојена на 100 Мбит / с и 14 сервера повезаних на 1000 Мбит / с. Омогућују П2П саобраћај на неким локацијама (Холандија, Канада и Луксембург), а покрећу и занимљив ДНС сервис, омогућавајући својим клијентима да деблокирају стриминг сајтове без употребе ВПН-а (погледајте наш претходни пост у вези са таквим услугама деблокирања ДНС-а и како то функционише) . Они такође пружају проки приступ у неким земљама. Да бисте користили услугу деблокирања ДНС-а, морате да додате своју ИП адресу у корисничкој области и промените свој ДНС сервер.

Статусна страница сервера ибВПН је врло симпатична и информативна. Ажурира се сваких 15 минута и пружа мапу са њиховим ВПН серверима, пропусном ширином и статистиком броја корисника. То је сјајан алат који треба користити пре него што одлучите на који ВПН сервер да се повежете.

ибвпн3

ибВПН нуди свој властити ВПН софтвер који можете користити за повезивање на све протоколе. Инсталира сопствену инстанцу ОпенВПН и додаје два профила ВПН везе у Виндовс (ППТП и Л2ТП, који се динамички ажурирају и покрећу како би се повезали са ибВПН-овим серверима). Софтвер вам не дозвољава да одаберете ОпенВПН порт, већ само протокол (ТЦП или УДП). Копајући кроз датотеке софтвера, приметили смо да користи ОпенВПН на портовима 53, 80, 443 и 1194. Уређај ТАП виртуалне мреже (Лаиер 2) користе за ОпенВПН везе, уместо ТУН (Слој 3, који се највише користи). Ми више волимо Тун, али добро … они вероватно имају неке добре разлоге за коришћење ТАП-а.

ибвпн1

Картица поставки омогућава вам да подесите апликацију да се аутоматски покреће при покретању система и да се аутоматски поново повеже када неочекивано прекине везу. Софтвер такође приказује најновије вести са ибВПН-а и пружа пречице до статуса њихових ВПН сервера и ИП странице за проверу. Имали смо неколико проблема са софтвером: известио је да је ВПН веза успела, док у ствари и није, а ми смо и даље прегледавали користећи прави ИП. Овде је корисна пречица „Проверите своју ИП адресу“ и требало би је користити приликом повезивања са новим сервером.

ибвпн2

Иначе, софтвер изгледа добро и користан је алат.

Цене

Цијене су врло атрактивне и побјеђују неке од главних ВПН добављача у индустрији. Најјефтинији планови почињу од 4,95 УСД месечно (само за торрент или локацију), средњи план (Тотал ВПН) од 7,95 УСД, док виши износи 10,95 УСД (Ултимате ВПН). Постоје неки други, скупљи планови, који омогућавају више од 2 истовремено ВПН везе, почевши од 19,95 УСД месечно за 3 везе, до 99,95 УСД месечно за 20 веза. Међутим, попуст на уплате извршене унапред је добар. На пример, Ултимате ВПН план можете да платите унапред током једне године, а месечни трошак би износио 6,9 УСД, уместо 10,95 УСД.

Брзина

Брзина је била пристојна на већини наших тестова. Њихови ВПН сервери у Холандији су ипак мало спори. То уопће није изненађујуће – обзиром да људи користе те сервере за П2П. Бит Торрент је свиња пропусне ширине.

Проверили смо и неке од њихових пропусних / хостинг партнера, а свиђа нам се чињеница да је већина њихових хостинг провајдера, попут ЛеасеВеб, Убикуити сервери, Софтлаиер, Привате Лаиер врхунски у класи за поузданост и брзину.

Ево неких од резултата нашег испитивања брзине:

Немачка гигабитни сервер помоћу УДП ВПН протокола: Л2ТП и ОпенВПН (употреба сервера је била тестирана 3,16%)

Преузимање из Немачке: између 500 и 1000КБ / сек
Преузимање из Француске: 100-200КБ / сек
Преузимање из САД: 300-500КБ / сек

Нисмо волели брзине из Немачке и поново смо покушали касније, када смо на ОпенВПН-у успели да постигнемо максималне брзине од 6МБ / сец. Дакле, чинило се да постоји проблем у првом покушају с усмјеравањем до њихових сервера у Њемачкој или тако нешто.

Гигабитни сервер у Великој Британији који користи УДП ВПН протоколе (употреба сервера је била 1.41% приликом тестирања)

Преузимање из Велике Британије: 2МБ / сек
Преузимање из Француске: 700КБ / сек
Преузимање из САД: 2-3МБ / сек

Гигабитни сервер у Великој Британији који користи ТЦП ВПН протоколе (ППТП и ОпенВПН ТЦП)

Преузимање из Велике Британије: 3.4МБ / сек
Преузимање из Француске: 4.4МБ / сек
Преузимање из САД: 2-2,5МБ / сек

Амерички гигабитни послужитељ који користи УДП ВПН протоколе (употреба је била 2,4% приликом тестирања)

Преузимање из САД-а: 2-4МБ / сец на првим тестовима, 7.5МБ / сец на другом тесту (2. место за пропусност), 700-1МБ / сец на трећем тесту (3. место за пропусност)
Преузимање из Велике Британије: 1,5-2МБ / сек
Преузимање из Немачке: 200-300 КБ / сек

Стреаминг тестови

Користећи ВПН сервер из САД-а, док смо повезани на ППТП ВПН, гледали смо видео записе у стандардном и ХД квалитету са места за стриминг у САД, као што су АБЦ и Хулу. Пренос је био заиста добар и нисмо приметили штуцање пропусне ширине. ББЦ иПлаиер је радио беспрекорно док смо били повезани са једним од ибВПН-ових сервера у Великој Британији.

Политика евидентирања

ибВПН у својој политици приватности наводи да не пријављују активност корисника, већ евидентирају само време везе и податке о преносу података, чувајући те записе 7 дана. То је потпуно разумљиво, а ми радије верујемо оним провајдерима који тврде да бележе податке о вези и времену / саобраћају проведеном на мрежи, него онима који тврде да уопште ништа не бележе. На крају крајева, та врста података је врло корисна када се обратите тиму за подршку да бисте пријавили проблеме са везама. Они лако могу да погледају недавне записе и виде шта је пошло по злу.

Подршка

Они пружају јасне и лако пратити упутства за повезивање на њиховој веб локацији. Срећом, нисмо морали да се обратимо подршци за било која питања, тако да нисмо свесни колико је реагован њихов тим за подршку.

Закључци

Укупна брзина ВПН сервера је негде између просечне и добре, зависно од локације и оптерећења ВПН сервера. Они дефинитивно могу да додају још неке сервере на најпрометнијим локацијама да би се учитали саобраћај. Од 38 ВПН сервера, мање од половине истовремено користи више од 30 корисника, док неки мање коришћени сервери прилично не раде (са 1 до 10 корисника који су повезани). 2 до 4 ВПН сервере користи преко 100 корисника редовно и можемо само да замислимо да постоји велико оптерећење на њима. Чак и ако страница са статусом извештава о 4% употреби од 1000 мбит / сец, имајте на уму да је 1000 мбит / сец брзина мрежног порта, а сервер би ретко постигао ту брзину у стварном кориштењу. Постоје ограничења пропусне ширине узрокована усмјеравањем и пеерингом између пружатеља услуга, па је сигурно претпоставити да је пријављена употреба од 15-20% заправо прилично велика, што може узроковати уска грла. Цијене су врло добре, а то је један од главних разлога што препоручујемо ибВПН свима који траже пристојну ВПН услугу по веома повољној цијени. Дајемо ибВПН оцјену 7,5 / 10 међу плаћеним ВПН провајдерима

Ако сте / сте били корисник ибВПН-а, поделите своја размишљања!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map