БокПН преглед


БокПН је ВПН провајдер са седиштем у Турској, а тврди да је у веб хостинг послу 15 година.

Карактеристике

Колико смо сазнали, БокПН покреће своју ВПН инфраструктуру на Виндовс серверима. Из тог разлога, они пружају само ВПН протоколе специфичне за Виндовс: ППТП, Л2ТП / ИПСец и ССТП.

Не пружају ОпенВПН, што је данас најчешћи ВПН протокол. Свидја нам се ОпенВПН и јер нам недостају, они добијају нижи резултат у нашој рецензији. Ако сте на Линуку, ваш једини протокол је ППТП, јер је ССТП само за Виндовс, а Л2ТП / ИПСец је тешко ручно подесити.

ВПН безбедност садржи 128-битну енкрипцију за ППТП и 128-битну за Л2ТП / ИПСец, подразумевано, користећи њихов клијентски софтвер, мада се Л2ТП / ИПСец рекламира као 256-битна енкрипција у њиховом клијенту. Али ако се ручно повежете на Л2ТП / ИПСец, сами подесите везу и омогућите „Макимум Стренгтх Енцриптион“, користиће 256-битни АЕС.

Исто важи и за ССТП: оглашен да користи 2048 битну енкрипцију. Заправо, то је снага аутентификације, а не снага шифрирања саобраћаја. Саобраћај је шифрован 256-битним шифром. Према нашем мишљењу они морају да провјере такве спецификације и пруже прецизне спецификације.

Сада, враћајући се на своју инфраструктуру, тврде да имају мрежу од 220 Гбпс широм света. Проверавајући њихову статусну страницу мреже, открили смо да постоји око 230 сервера широм света, тако да практично сви сервери имају 1 Гбпс конекцију. То би била добра особина.

Када говоримо о мрежи, они имају сервере на 5 континената, на неким од широко кориштених локација. Ово је добра ствар, јер би већина купаца лако пронашла сервере у близини својих географских локација.

бокпн-мрежа

Софтвер

бокпн-софтвер

БокПН има ВПН клијент који се лако користи и који омогућава брзу промену сервера и избор ВПН протокола. Софтвер ВПН клијента доступан је само за Виндовс, мада они пружају корак по корак упутства за подешавање веза на другим оперативним системима.

бокпн-туторијали

Када говоримо о другим оперативним системима, установили смо да су њихови водичи застарели. На пример, њихов иОС уџбеник је за верзије 3, 4 и 5, док је тренутна верзија за иОС 7. Исто се односи и на њихове туторијале за Андроид направљене за верзије 2 и 3, док је последња главна верзија 4. *. Међутим, не постоје велике разлике у подешавању ВПН-а између старије и тренутне верзије, тако да би требало бити једноставно подешавање ВПН-а чак и након застарелих туторијала.

Неки важни ОС-ови за које не пружају никакве подуке су Виндовс 8 и Линук. Открили смо и да њихове подуке за подешавање покривају само ППТП.

Цене

оквирне цијене

БокПН има 3 плана за цене.

 • 3 месеца: 19,98 УСД или 6,66 УСД месечно
 • 6 месеци: 29,94 УСД или 4,99 УСД месечно
 • 12 месеци: 47,88 УСД или 3,99 УСД месечно

Нема месечног плана за то.
Имају 7-дневну гаранцију поврата новца.

Начини плаћања: ПаиПал, кредитне картице, вебмонеи и савршен новац. Нема БитЦоина.

Записивање и приватност

Они имају кратку политику приватности у којој наводе да прикупљају податке о употреби мреже као што су ИП адресе. Али они не помињу колико дуго се чувају прикупљени подаци. Нису потребни лични подаци попут имена и адресе приликом наручивања ВПН услуге и то је добро.

Ево захтева из њихове политике приватности који су привукли нашу пажњу:

Када се корисници повежу на бокпн виртуелну приватну мрежу, на њиховом систему се не чувају колачићи.

Звучи као да заштитни зидови на њиховим ВПН серверима блокирају колачиће. Ако то тврде, а не нешто што смо погрешно протумачили, онда је то апсолутно погрешно.
Када смо говорили о колачићима, нисмо били задовољни да примећујемо да је њихова веб локација пуна скрипти за праћење: Адролл, Алека Метрицс, Гоогле АдВордс, Гоогле+ и Аналитицс, Пингдом, Зопим. Ово није нешто што желимо да видимо од службе за заштиту приватности.

Брзина и поузданост

бокпн-спеедтест

Брзина је била добра у П2П тестовима, али не импресивно, спорија је од неких конкурената које смо недавно прегледали. Брзина прегледавања је такође била мала и требало је неколико секунди да се учитају неке веће веб странице. Чак је и спеедтест.нет био врло спор у почетном процесу учитавања, пре него што је започео тест опсега. Најбоља брзина преузимања коју смо добили била је само половина наше широкопојасне брзине од 100 Мбпс.

Најбоља брзина торрента коју смо добили износила је 7 МБпс на ППТП, 5 МБпс на Л2ТП / ИПСец и 2 МБпс на ССТП.

бокпн-торрент

Сервери које смо тестирали били су поуздани, није пуно за жалити. Неки сервери које смо покушали да користимо су у одржавању и преусмерени смо на друге, на различитим локацијама. Стреаминг видеа на Хулу био је гладак, без икаквих штуцања.

Подршка

Пружају подршку путем система улазница, без ливе цхат-а или других метода „без кашњења“. Отворили смо две карте у вези техничког проблема и одговорили су брзо, за 5 и 8 минута.

Закључци

Добра:

 • Многи сервери на многим локацијама.
 • Једноставан за употребу ВПН софтвера за Виндовс.
 • Добре цене.
 • П2П је дозвољен на више локација.
 • Не тражите личне податке приликом пријаве.
 • Подршка путем е-поште је брза.

Лош:

 • Нема ОпенВПН-а.
 • Нема БитЦоина.
 • Застареле подуке, недостају неке важне (Вин 8 и Линук). Они дају упуте за подешавање само за ППТП, али ми смо добили упутства Л2ТП / ИПСец путем е-поште на захтјев.
 • Не тако јасна политика приватности, сајт препун скрипти за праћење.
 • Брзина је далеко од онога што бисмо жељели, али ок за људе са споријим широкопојасним опсегом (од 10 Мбпс до 60 Мбпс)
 • ССТП оглашен као 2048-битна енкрипција, Л2ТП / ИПСец као 256-битни (128-битни са софтвером за ВПН клијента)

Завршне напомене:

Недостатак ОпенВПН подршке, БитЦоин, укупне мале брзине и не тако јасна политика приватности се не свиђају нама. Сматрамо да БокПН не иде у корак са савременим технологијама и стварно захтева неке велике исправке у погледу функција. С друге стране, цене услуга су врло атрактивне и истиче се ВПН локација. Како је речено, дајемо БокПН-у оцену 5/10 и радо ћемо преиспитати наш преглед ако ће донети нека неопходна побољшања.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map