ZenMate VPN pregled 2017


ZenMate VPN VPN usluga je sa sjedištem u Njemačkoj (Berlin da budem precizniji) koji nudi potpuno opremljeni paket koji može primiti širok izbor korisnika. Oni nude poslužitelje u preko 27 zemalja i podržavaju gotovo sve glavne dostupne platforme.

Spomenuli smo ovaj aspekt jer su 2015. godine kada smo zadnji put pregledali uslugu, nudili samo proxy dodatak i klasično IPSec rješenje putem Android i iOS VPN aplikacija. Od tada su prerasli u potpuno opremljenu VPN uslugu koja nudi mnoštvo značajki i mogućnosti o kojima ćemo raspravljati u današnjem pregledu.

Oni nude 7-dnevno besplatno probno razdoblje cjelokupnog proizvoda, što je sjajno, jer je više nego dovoljno vremena za testiranje značajki i bez ikakvih ograničenja, ako se odlučite na kupovinu kupnje, neće biti nikakvih iznenađenja. servis.

Nakon što se prijavite na web mjesto, nadzorna ploča omogućava vam brz pristup svim potrebnim informacijama, kao što su podrška, promjena lozinke i još mnogo toga. Imajte na umu da je potrebna provjera e-pošte kako biste se prijavili i za besplatnu probnu inačicu i za premium račun.

Isprobali smo različite aspekte usluge, pa ćemo otkriti koliko dobro ZenMate VPN podiže tržišne standarde VPN-a.

Pravila o privatnosti i evidentiranju

ZenMate VPN, iako vrlo transparentan i izravan u pogledu svoje politike o privatnosti, ipak prikuplja puno informacija u različite svrhe. Većinom tvrde da je to u svrhu inovacija i razvoja, ali mi ipak preporučujemo da pročitate njihovu potpunu politiku privatnosti kako biste stekli bolje razumijevanje.

Ovisno o vašim potrebama i razlozima za korištenje VPN usluge, možda će biti važno da usluga zaštiti identitet svog kupca. Na njihovoj web lokaciji nismo uspjeli pronaći nalog za izdavanje naloga, a na upit tima za korisničku podršku nije odgovorio, pa imajte to na umu u slučaju da je to relevantno za vašu specifičnu situaciju.

Softver

Softver za Windows bio je vrlo intuitivan i pravi je užitak za korištenje. Bilo kakvih problema, prekida ili problema, a dizajn aplikacije također je vrlo ugodan.

Postavke su dostupne izravno s glavnog zaslona, ​​što vam omogućava da vrlo lako prilagodite svoje iskustvo. Međutim, prema našem mišljenju, nema stvarno dovoljno postavki. Ne možete promijeniti način šifriranja, protokol ili bilo što drugo osim lokacije i značajke kill-switch.

Tu je i značajka koja vam omogućuje da vidite vrijeme upotrebe prometa i vezu.

To nije nužno korisna informacija za sve, već je korisno ako iz bilo kojeg razloga morate pratiti svoj promet.

Bili smo vrlo zadovoljni cjelokupnim iskustvom i uživamo u evoluciji od proširenja preglednika do tako dobro dizajnirane aplikacije. Postoje manji detalji koji se mogu umanjiti (poput savjeta za alate kada miša iznad miša kliknete na sadržaj), ali kao i kod bilo koje usluge, pretpostavljamo da je pitanje vremena.

Značajke

Jedino dostupno obilježje aplikacije o kojem bismo željeli razgovarati je značajka EverSecure (koja je u laičkom mišljenju prekidač kill s fancier imenom. Nemajući onaj savjet alata koji smo već spomenuli ponekad može biti teško shvatiti što svaka značajka ili postavka čini. Postoji dodatna funkcija koja omogućuje pokretanje aplikacije u pozadini, ali to je poprilično.

Enkripcija koja se koristi za OpenVPN je AES 256 CBC sa 2048 RSA za razmjenu ključeva. Konfiguracijske datoteke možda će se morati preuzeti za neke operativne sustave koji nisu podržani putem aplikacije, pa provjerite da li na njihovom web mjestu postoji ažuriran popis. Ne postoji polje ili mjesto koje vam omogućuje promjenu metode šifriranja, protokola ili bilo čega drugoga, za što smatramo da je negativan aspekt.

Proširenja web preglednika i dalje su dostupna za Chrome, FireFox i Opera te imaju dostupne značajke poput zaštite od praćenja, blokiranja zlonamjernog softvera i pametnih lokacija. Zaista ovisi o tome trebate li VPN vezu od pregledavanja ili bujice, ali lijepo je znati da su sve ove značajke dostupne pod jednim računom i pretplatom.

Ubrzati

Rezultati ispitivanja brzine bili su sjajni, znatno iznad prosjeka i odrazili su se na funkcionalnost.

Pregledavanje je bilo fluidno, nije bilo prekida i uspjeli smo strujati medijske sadržaje bez ikakvih problema.

Brzina pregledavanja bujice bila je također ugodno dobra, čak i na mjestima koja imaju ocjene nešto nižim, poput američke.

Ovo nisu najbolji rezultati ispitivanja brzine bujice koje smo vidjeli, ali dobri su i s nekim radom u odjelu za infrastrukturu mogli bi postati jedan od najboljih igrača u ovom odjelu. Teško je procijeniti dugoročno, ali zasad to izgleda obećavajuće.

Mobilna izvedba

Isprobali smo Android aplikaciju za ovaj segment i na nas je ostavila vrlo dobar dojam. Mobilna aplikacija je izvrsna, a mi smatramo da je mobilna VPN usluga u cjelini snažna točka ZenMate-a. Na raspolaganju je potpuni pregled mobilne usluge ako vas zanima detaljnija analiza. Omogućit će vam i usporedbu rezultata s rezultatima drugih sličnih usluga dostupnih na tržištu.

Da rezimiramo, otkrili smo da je mobilna aplikacija sjajna, intuitivna i u potpunosti funkcionalna. Čak bismo rekli da je ostavila bolji dojam od Windows aplikacije.

Svidjelo nam se što omogućuju jednostavno prilagođavanje i u mobilnoj aplikaciji, a ostaju u sinkronizaciji s temom aplikacije Windows.

Androidovoj aplikaciji potrebno je vrlo malo poboljšanja i to su uglavnom osobne preferencije, kao što je prikaz vrha alata pri kretanju kroz izbornike ili značajke. Kao cjelina, aplikacija je ostavila vrlo dobar dojam ne samo na dizajn, već i na funkcionalnost.

cijena

ZenMate VPN ima fer plan cijena, a to je kako slijedi.

Nisu nužno oni najjeftiniji vani, ali uzimajući u obzir sve značajke, cjelogodišnji popust na pretplatu i kvalitetu proizvoda, smatramo da je to poštena cijena..

Oni prihvaćaju većinu glavnih načina plaćanja, međutim, nismo uspjeli pronaći način na koji je bitcoin prihvaćen način.

Kontaktirali smo tim za korisničku podršku, ali ni odgovora u vezi s tim problemom.

podrška

Kao što ste možda već shvatili, tim za korisničku podršku ZenMate VPN-a nije najbrži kad je u pitanju vrijeme odziva. Poslali smo im dva zahtjeva za podršku u vezi s različitim problemima, a dan kasnije nije bilo odgovora, iako su naša pitanja bila opća, ništa tehnička ili su zahtijevala rješavanje problema. Obično nas ne bi obeshrabrilo vrijeme odgovora, ali oni ističu činjenicu da nude 24/7 podršku za svoje premijske račune, što bi obično značilo da ćemo dobiti odgovor.

Obavijestit ćemo vas ako dođe do promjene u vezi s odgovorima tima za podršku, ali zasad smo jako razočarani ovim aspektom usluge.

Zaključci

Zaključno, smatramo da je ZenMate VPN kompletna VPN usluga s nekim korisnim značajkama, ali i dalje zahtijevaju poboljšanje u nekim odjelima. Evo kratkog raščlanjivanja onoga što smo voljeli, a što nismo.

Pros:

 • Usluga i aplikacije koje se vrlo lako koriste.
 • Podrška za sve glavne operativne sustave i platforme.
 • 7-dnevno besplatno probno razdoblje za premium uslugu (bez ograničenja).
 • Sjajna stranica s FAQ-om i vodiči za instalaciju.
 • Izvrsno pregledavanje i brzina preuzimanja torrenta.

Cons:

 • Previše prikupljenih podataka.
 • Potrebna je provjera adrese e-pošte.
 • Pitanje načina plaćanja nije riješeno, nesigurno prihvaćaju li Bitcoin ili ne, iako svi dokazi upućuju na ne.
 • Moguće je koristiti više lokacija poslužitelja.
 • Aplikacija je malo previše jednostavna, nema mogućnosti prilagodbe.
 • Loše (nepostojeće) iskustvo u tehničkoj podršci.

ZenMate VPN savršen je primjer koliko je važna korisnička podrška, posebno na tržištu dobavljača VPN-a. Iako je i sama VPN usluga dobra, aspekti poput politike privatnosti i lošeg korisničkog iskustva primoraju nas da im dodijelimo 6/10, nadajući se da će budući pregled pronaći njihov tim za korisničku podršku dostupan i u skladu sa standardima. Smatramo da se ZenMate VPN previše usredotočio na pojednostavljivanje iskustva kako bi doprijeo do šire publike i zaboravio na korisnike koji žele imati pristup prilagoditi svoje VPN iskustvo.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map