ProtonVPN-arvostelu – Hyödyllinen hinta-laatusuhde? VPN-kahvi


Sveitsiläinen ProtonVPN on saman tietoturva-asiantuntijaryhmän, joka loi maailman turvallisimman sähköpostiverkon, ProtonMail, perusta..

Tämän loistavien tutkijoiden, insinöörien ja kehittäjien ryhmän alkuperäinen tarkoitus oli varmistaa turvallisempi ympäristö toimittajille ja aktivisteille ympäri maailmaa..

Yhdistämällä ponnistelunsa ProtonVPN syntyi erittäin turvallisen sähköpostiverkon jatkeena. Yhdellä silmäyksellä ProtonVPN: ltä puuttuu muiden kilpailevien VPN-verkkojen markkinointivinkkien hype.

Se ei ole ylpeä loistavasta VPN-yhteyden nopeudesta eikä väitä räikeästi tukevansa Netflixiä. Sen sijaan se keskittyy yksityisyyteen, turvallisuuteen ja vapauteen. ProtonVPN näyttää tumman aiheisen VPN-ohjelmistonsa perusteella välittävän viestinsä ääneen ja selvästi.

Mutta painottivatko heitä erittäin suojaavan VPN-verkon rakentamiseen, mikä johti kunnollisen VPN: n muiden mukavien ominaisuuksien valvontaan?

Voitko estää Netflixin eston ProtonVPN: llä? Onko ohjelmisto käyttäjäystävällinen vai täynnä sen luoneen ryhmän tekniset ominaisuudet?

Käsittelemme näitä kysymyksiä ja lisää tässä kattavassa ProtonVPN-katsauksessa.

ProtonVPN yhdellä silmäyksellä

Ennen kuin kaivaamme syvällisemmin yhdestä kaikkien aikojen turvallisimmista VPN-verkoista, tässä on mitä ProtonVPN on kuin yhdellä silmäyksellä.

 • palvelimet: Viimeisin palvelimien määrä on 628, ja niitä on jaettu 44 maahan.
 • Platforms: Tämä VPN on saatavana Windowsille, Macille, iOS: lle ja Androidille. Valitut reitittimet tukevat myös ProtonVPN: tä.
 • Laitteet: ProtonVPN Visionary -suunnitelman avulla käyttäjät voivat yhdistää jopa 10 laitetta yhdelle tilille.
 • turvallisuus: Sen Secure Core -tekniikka käyttää suojattuja palvelimia yrityksen Sveitsin kovetetussa tietokeskuksessa tekemään IP-osoitteiden sovittamisesta mahdotonta.

ProtonVPN tarjoaa ilmaisen tilauksen palveluistaan, mutta rajoitetulla nopeudella, laiteyhteydet ja vain tietyt palvelimet tuetaan Yhdysvalloissa, Alankomaissa ja Japanissa..

Lisäominaisuudet, kuten P2P, Tor over VPN ja Secure Core, ovat käytettävissä vain premium-suunnitelmien käyttäjille. ProtonVPN tarjoaa 3 tyyppisiä premium-suunnitelmia, joissa on erilaisia ​​ominaisuuksia:

 • Perusmaksu – 4 dollaria kuukaudessa (laskutetaan 48 dollaria vuodessa)
 • Plus – 8 dollaria / kuukausi (laskutetaan 96 dollaria vuodessa)
 • Visionary – 24 dollaria / kuukausi (laskutetaan 288 dollaria vuodessa)

Kaikkia sen maksettuja suunnitelmia tukee 30 päivän palautustakuu.

Lue ja lue, kannattaako tilata ProtonVPN.

ProtonVPN-arvostelu – Hyödyt

Meillä oli suuria toiveita ProtonVPN: n kanssa, etenkin turvallisuuden suhteen. Tietysti tekniikan asiantuntijoiden ryhmä, joka loi täysin salatun sähköpostipalvelun, ei voinut tehdä mitään väärää VPN: lle?

Emme jääneet pettyneiksi, ja olemme vaikuttuneita yhtä lailla muista ProtonVPN: n näkökohdista.

Täällä he ovat:

1. Linnoituksen kaltainen turvallisuus

ProtonVPN: llä on kaikki syyt ylpeillä VPN-linnoituksen kaltaisesta turvallisuudestaan. Itse asiassa, joukkue todistaa jälleen kerran, että he ovat pelin kärjessä kehitettäessä VPN: ää, jolla on vaikuttavat suojausominaisuudet.

Tässä vaikutti meihin.

 • Suojatut ydinpalvelimet – Sen sijaan, että laitteita yhdistetään suoraan VPN-palvelimiin, ProtonVPN esittelee Secure Core -arkkitehtuurin, joka kanavoi tiedot suojatuille ydinpalvelimilleen, ennen kuin tiedot reititetään Internetiin.

Voit ottaa suojatun ytimen käyttöön lisäsuojausta varten. Laitteen alkuperäistä IP-osoitetta on mahdotonta tunnistaa, koska se on piilotettu useilla palvelinkerroilla.

 • Teollisuuden luokan salaus – Kuten kaikki muutkin kunnolliset VPN, ProtonVPN käyttää AES-256: ta varmistaakseen, että VPN-yhteydet eivät vaarannu. AES-256 on kirjaimellisesti murtumaton jopa raa’an voiman tekniikoilla.

  Jos tämä ei riitä, se varmistaa, että salausavain on voimassa vain yhden istunnon ajan, mikä tarkoittaa, että yritetään hankkia salattuja viestejä siinä toivossa, että ne salataan myöhemmin, on turhaa.

 • Vakioprotokollat – ProtonVPN aloitti palvelunsa vain OpenVPN: llä, mutta on sittemmin tukenut IKEv2 / IPSec: tä. Näiden protokollien on osoitettu olevan turvallisia ja ne ovat laajalti käytössä teollisuudessa.

2. Tiukka ei lokit -käytäntö

Internet-vapauteen uskovana yrityksenä ProtonVPN: llä on tiukat kirjautumattomuuden periaatteet. Se on selkeästi määritellyt, mitä tietoja yksityisyydensuojakäytännössään säilytetään.

ProtonVPN ei pidä lokit IP-osoitteestasi, selaustoiminnoista ja muista tiedoista, jotka voivat vaarantaa yksityisyytesi.

Kuten kaikki VPN-palvelut, myös ProtonVPN tallentaa vähimmäismäärän tietoja maksun ja teknisen tuen helpottamiseksi.

ProtonVPN luetteloi seuraavat osana tallennettua olennaista tietoa:

 • Sähköpostiosoite
 • Käyttäjätunnus
 • Laskutus tiedot

3. Turvallinen toimivalta

ProtonVPN sijaitsee Sveitsissä, jota pidetään suotuisana maana VPN: n kaltaisille palveluille. Sveitsissä ei ole tietojen säilyttämistä koskevia lakeja, mikä tarkoittaa, että ProtonVPN ei ole pakko kirjata ja tallentaa käyttäjiensä tietoja..

Sveitsi ei myöskään kuulu Five Eyes tai 14 Eyes -yhdistyksen jäseniin, jotka edistävät tiedustelutietojen vaihtoa jäsenvaltioiden välillä. Tämä tarkoittaa, että sillä ei ole laillista velvoitetta jakaa tietoja muiden maiden kanssa.

Siinä harvinaisessa tapauksessa, että ProtonVPN: ää pyydetään luovuttamaan palvelimilleen tallennetut tiedot, yritys ei pysty tarjoamaan tietoja, jotka paljastavat käyttäjien yksityisyyden. Tämä johtuu siitä, että sitä ei tallenneta.

Tässä on tapaus, jossa ulkomaa pyytää tietoja, mutta ProtonVPN: n kirjautumattomuuden käytännön ansiosta mitään ei annettu.

4. Helppo käyttää

protonvpn-sovellusliittymä

Laajuuksien on mentävä ProtonVPN-tiimille pitämään sekä ohjelmisto että sovellus yksinkertaisena.

ProtonVPN Windows-ohjelmistossa on moderni-tumma teema, jossa käytettävissä olevien palvelimien maailmankartta hallitsee käyttöliittymää.

Voit valita haluamasi palvelimen sijainnin maailmankartalta tai vasemman paneelin maaluettelosta.

Jokaisella palvelimella on latausindikaattori, joka ilmaisee palvelimen liikennettä eri väreillä. Vältä yhteyden muodostamista punaisen värisiin palvelimiin, koska yhteyden nopeus saattaa olla hitaampaa tiheän liikenteen vuoksi.

Lisäasetukset, kuten tilit, profiilit ja asetukset, on vasemmassa yläkulmassa olevassa laajennettavassa valikkokuvakessa.

Löydät myös samat navigointiohjaimet mobiilisovelluksesta, tosin hieman erilaisilla järjestelyillä.

protonvpn android-sovellus

Maaluettelo, karttanäkymä ja profiilit ovat helposti saatavilla aloitusnäytössä. Yhteys voidaan muodostaa valitsemalla palvelin ja napsauttamalla kytkentäpainiketta.

Vaihtoehtoisesti voit tuoda pikayhteysnäytön napauttamalla yhteyden tilaa näytön alareunassa.

5. DNS / IP-vuotoa ei havaittu

Valitettavasti ProtonVPN loukkaa yksityisyyttä DNS- tai IP-vuotojen muodossa. Tällainen virhe paljastaa käyttäjän IP-osoitteen myös silloin, kun hän on yhteydessä VPN: ään.

Onneksi ProtonVPN: llä ei ole tällaisia ​​virheitä, ja olemme kokeilleet vahvistaaksemme, että IP-osoitteemme pysyy suojattuna.

Tässä on kuvakaappaus IPLeak.netistä sen jälkeen kun olemme kytkeneet tietokoneemme ProtonVPN-palvelimeen Hollannissa.

Oli selvää, että ProtonVPN on onnistuneesti piilottanut meidän Aasia IP osoite yhden kanssa Alankomaat.

6. Netflix-tuki

ProtonVPN ei avoimesti väitä Netflix-tukea, mutta se toteaa niin usein kysyttyjen kysymysten sivulla.

protonvpn netflix

Netflixiin pääsee palvelimilla, joissa on merkintä “P”, jotka ovat käytettävissä maksamaan ProtonVPN-käyttäjille.

Nyt tiedämme, että Netflix on estänyt useita VPN-verkkoja pääsemästä sen sisältöön, ja halusimme selvittää, onko ProtonVPN jätetty koukusta. Joten teimme oman testin.

Yhdyttyämme satunnaiseen ProtonVPN-palvelimeen Yhdysvalloissa, yritimme suoratoistaa Netflix-TV-ohjelmaa. Olemme iloisia, että onnistumme suoratoistamaan Stranger asiat ilman hikkaita.

protoni vpn netflix

Tietysti haluat valita palvelimen, jolla ei ole paljon liikennettä, paremman kokemuksen saamiseksi.

Yhdistimme sitten toiseen satunnaiseen palvelimeen New Jerseyssä ja saimme saman esteettömän pääsyn Netflixiin.

7. Tukee Tor over VPN -sovellusta

Tor on portti Internetin tai syvän verkon maanalaan. Vaikka syväverkolla on varjoisa maine, se on myös keino toimittajille pitää viestintä turvassa hallitusten uteliailta silmiltä

Tavanomainen tapa päästä Tor-verkkoon on käyttää erityisiä selaimia. ProtonVPN antaa sinun kuitenkin käyttää .onion-verkkosivustoja syvässä Webissä muodostamalla yhteyden tiettyihin VPN-palvelimiin.

Voit ottaa Torin käyttöön VPN: n kautta selaamalla palvelimia, joilla on jälkiliite -TOR, kuten alla. Kun olet muodostanut yhteyden palvelimeen, voit käyttää syvää verkkoa tavallisilla selaimilla.

8. Tappa kytkin

Jokainen kunnollinen VPN tarvitsee tapinkytkimen. Tappikytkin suojaa yksityisyyttäsi estämällä tietoliikennettä, kun VPN-yhteys katkeaa.

ProtonVPN ei ole vain varustettu kill-kytkimellä, mutta siinä on myös ominaisuus, joka muodostaa yhteyden uudelleen VPN-palvelimeen palautuakseen katkenneesta yhteydestä.

9.Torrenting-ystävällinen

ProtonVPN on torrent-ystävällinen VPN, vaikka se ei nimenomaisesti julistanut niin verkkosivustollaan. Se on maailman parhaiden salaustekniikan asiantuntijoiden rakentama VPN-palvelu, joka takaa torrentin lataajien nimettömyyden.

Jotkut ProtonVPN-palvelimet on erityisesti optimoitu käsittelemään P2P-siirtoja. Löydät ne merkittyinä kaksoisnuolikuvakkeella.

ProtonVPN – haitat

ProtonVPN vaikutti meihin turvallisuudestaan, mutta VPN puuttuu joillakin muilla alueilla:

1. Ei Live Chat -tukea

protonvpn-tuki

Live-chat-tuen räikeä puuttuminen on ProtonVPN: n valtava pettymys. Se auttaa saamaan jonkun näytön toiselle puolelle auttamaan, kun olet kiinni sovelluksesta tai sinulla on muita kyselyitä.

Käyttäjät ovat kiinni tavanomaisesta lipunmyyntituesta, joka lupaa vastauksen 1-2 päivässä. Kiireellisyydestä riippuen odotus voi olla turhauttavaa joillekin käyttäjille.

Yritimme lähettää lippupyynnön, ja saimme vastauksen 16 tunnin kuluttua.

Voit tietysti löytää vastauksen kyselyihisi ProtonVPN-tukisivulta, joka on melko kattava.

Mutta mikään ei estä henkilökohtaista inhimillistä kosketusta, kun apua tarvitaan kiireellisesti.

2. Epäjohdonmukainen nopeus

Yhteyden nopeudella on valtavasti parantamisen varaa. ProtonVPN näyttää kaikilta osiltaan turvallisuusosastolla olevan riittämätön tarjoamaan loistavaa nopeusyhteyttä.

Huolimatta väitteistään, että kaikilla ProtonVPN-palvelimilla on vähintään 1 Gbps-yhteys, kun jotkut saavuttavat 10 Gbps -merkin, nopeustestatuloksemme eivät osoittaneet mitään muuta kuin turhautumista.

Tässä on yhteysnopeutemme muodostamatta yhteyttä VPN-verkkoon.

ennen yhteyden muodostamista protonvpn: ään

Saavutimme pikayhteyden ja olimme yhteydessä satunnaiseen palvelimeen Singaporessa ja huomasimme pienen laskun sekä lataus- että lähetysnopeudessa.

protonvpn Singapore-palvelin

Tässä on seurausta siitä, miltä yhteyden nopeus näyttää muodostettaessa yhteyttä Sveitsin Tor-yhteensopivaan palvelimeen, jolla on pienin kuormitus.

Yhdistimme sitten yhteen vähäliikenteiseen palvelimeen Yhdysvalloissa ja toistimme testin. Ei ole yllättävää, että latausnopeus on puoli siitä, mitä saamme ilman VPN: tä.

VPN-nopeustestiin vaikuttavat useat parametrit, mukaan lukien VPN-palvelimien läheisyys ja ruuhka näillä palvelimilla.

Saatat olla erilaisia ​​tuloksia fyysisestä sijainnistasi riippuen, mutta nämä kuvakaappaukset antavat sinulle karkean kuvan siitä, mitä ProtonVPN: llä voi odottaa.

3. Kalliita pitkäaikaisia ​​tilauksia

ProtonVPN tarjoaa 3 erilaista maksettujen tilauksien paketteja: Basic, Plus ja Visionary. Perussuunnitelma maksaa 4 dollaria kuukaudessa, mutta sen ominaisuudet ovat rajalliset.

Useimmat käyttäjät valitsevat Plus-paketin, joka avaa ProtonVPN: n kaikki ominaisuudet, paitsi ProtonMail Visionary. Plus-paketissa on kaikki ominaisuudet, joita useimmat VPN-käyttäjät tarvitsevat, ja sen hinta on 8 dollaria kuukaudessa.

Vaikuttaa kohtuulliselta hinnalta VPN: ltä, mutta jos aiot pysyä ProtonVPN: n kanssa, ei ole vaihtoehtoja allekirjoittaa 2 tai 3 vuoden suunnitelmaa mahdollisesti suuremmalla säästöllä..

Myös 30 päivän rahat takaisin -takuukäytäntö on saalis. Toisin kuin useimmat VPN: t, ProtonVPN palauttaa suunnitelman käyttämättömän osan suhteellisen koron vain, kun peruutat 30 päivän kokeilujakson aikana..

Tutustu ProtonVPN: n käyttö- ja korvaussivun korostettuihin hienoihin tulosteisiin.

protonvpn ehdot

Jotenkin mielestämme ProtonVPN voisi olla anteliaampi tässä suhteessa.

Yhteenveto

ProtonVPN on kiistatta yksi turvallisimmista saatavilla olevista VPN-verkoista. Maailman suurimman salatun sähköpostiverkoston ProtonMail-perustajaryhmä teki ihmeensä ProtonVPN: n kanssa.

Sotilaallisessa suojassa sijaitsevan turvallisen ydinteknologian ja kriittisen infrastruktuurin avulla ProtonVPN ottaa turvallisuuden kirjaimellisesti. ProtonVPN: n Netflix-tuki-, Tor- ja P2P-palvelimet ovat kakun makeaa jäistä.

Epätasainen nopeus yhdessä live-chat-tuen puuttumisen kanssa voi kuitenkin aiheuttaa epäilyksiä joillekin käyttäjille, jotka harkitsevat ProtonVPN-liittymää.

Tuomio?

ProtonVPN on erinomainen valinta, jos olet toimittaja tai ura, jossa verkkoturvallisuus menestyy ennen kaikkea. Jos kuitenkin etsit nopeampaa VPN-verkkoa halvemmalla, on muitakin parempia vaihtoehtoja..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map