TunSafe Review (inkluderer gratis WireGuard VPN-service)


TunSafe er et meget lovende nyt projekt, der består af en implementering af WireGuard VPN-protokollen i form af open source VPN-klient-apps til Windows, macOS, Linux, FreeBSD samt mobile platforme iOS og Android. 
Hvad der gør TunSafe endnu mere interessant er det faktum, at udvikleren leverer en gratis VPN-service, der er tilgængelig på 11 lokationer, som kan bruges uden nogen registrering ved at bruge enten TunSafe-klienten eller oprette forbindelse direkte med WireGuard ved at generere den eller de krævede konfigurationsfiler ).

For at opsummere giver TunSafe:

 • en meget nem at bruge open source VPN-klient-app til alle større operativsystemer
 • brugervenlighed, hvilket gør det hurtigt og nemt at få en WireGuard-forbindelse op og køre, så du behøver ikke at bekymre dig om at gå gennem terminalkonfigurationstrinnene, hvis du ikke er bekendt med det
 • en gratis WireGuard-baseret VPN-service, der ikke er logget på flere steder. Denne funktion alene sætter projektet skridt foran mange kommercielle og gratis VPN-tjenester.

Høres det for godt ud til at være sandt? det gør det bestemt. Og det åbenlyse spørgsmål er: hvem står bag TunSafe-projektet? Er det en lyssky, ukendt enhed, der er registreret off-shore? Svaret er nej, det er ikke en lyssky eller anonym enhed bag dette lovende projekt, men den svenske programmør Ludvig Strigeus, der er bedst kendt for at udvikle µTorrent og Spotify.

I denne gennemgang dækker vi TunSafe-applikationen, testet på forskellige platforme, men også den leverede gratis VPN-service.

TunSafe til Windows

Nogle af nøglefunktionerne i TunSafe VPN-appen:

 • implementerer den nye WireGuard VPN-protokol
 • er helt gratis og open source, tilgængelig for alle større platforme
 • skrevet i C ++, så det er hurtigt og let
 • den er serviceuafhængig, hvilket betyder, at du kan bruge den med enhver WireGuard-server / -tjeneste, ikke kun med den TunSafe gratis VPN-service
 • det inkluderer indbyggede kill-switch-funktioner
 • understøtter både IPv4 og IPv6

I denne gennemgang vil vi bruge TunSafe gratis VPN-servere til vores test. Efter download og installation af TunSafe-softwaren til Windows skal der genereres en conf-fil på TunSafe-webstedet. Conf-filen inkluderer autentificeringstaster og serverindstillinger for den valgte serverplacering. Når den først er genereret, skal konf-filen downloades og dens indhold kopieres og indsættes i vinduet ‘Rediger konfig’ i TunSafe-software. Derefter kan forbindelsen oprettes næsten øjeblikkeligt.

Softwaregrænsefladen er bare knogler, og der er ingen øjen slik effekter eller grafik, som du ville få med de fleste kommercielle VPN apps. Men dette er noget, du kunne forvente af et projekt, der fokuserer 100% på den opgave, det er designet til.

Efter den oprindelige forbindelse viser softwaren nogle grundlæggende routinginfo og bekræftelsen af ​​forbindelsesetablering. Andre nyttige oplysninger, der vises, er et trafikdiagram til download- og uploadhastighed, tid siden forbindelsen blev oprettet og den samlede trafik, der blev overført til sessionen.

På fanen Avanceret kan du se din offentlige nøgle, oplysninger om håndtryk, overhead og trafik overført.

En indikation af VPN-forbindelsesstatus (tilsluttet eller afbrudt) er synlig i området Systembakke ved at vise et grønt eller gråt skjoldlignende ikon. Ikonet kan også bruges til hurtig tilslutning / frakobling i menuen med højreklik.

Hvad der virkelig er rart med denne basale VPN-klientsoftware er, at den har indbyggede kill-switch-muligheder, som er en nøglefunktion implementeret i de fleste apps leveret af kommercielle VPN-udbydere. Hvad der er anderledes ved TunSafe’s dræbte i forhold til mange kommercielle implementeringer, vi har testet, er, at det er fuldt ud effektivt og er baseret på to metoder til at blokere trafik fra at lække din rigtige IP: den ene bruger firewall-baserede regler og den anden er baseret på routing regler. Så du kan vælge, hvilken du foretrækker, eller få begge metoder aktiveret på samme tid for at reducere risikoen for IP-eksponering endnu mere.

Efter aktivering af afbryderkontakten vises en advarsel, så brugeren ved, hvad han skal gøre, hvis noget går galt. En genstart af systemet vil gendanne forbindelse ved at deaktivere enten firewall eller rutere blokeringsregler. Det kan naturligvis gøres fra TunSafe-softwaren uden at genstarte systemet ved at deaktivere funktionen kill switch.

Vi testede kill-switch i forskellige scenarier, en ved at etablere en VPN-forbindelse og derefter dræbe TunSafe-processen i task manager. Efter at have dræbt processen gik WireGuard-forbindelsen som forventet, men ingen trafik var mulig gennem den fysiske forbindelse. Opstart af TunSafe-klienten startede også øjeblikkeligt VPN-forbindelsen. Genstart af systemet deaktiverede kill-switch som lovet, skønt det ikke er nødvendigt, medmindre TunSafe-softwaren af ​​en eller anden grund ikke kan startes.

Beskyttelse mod DNS-lækager er også inkluderet, og DNS-anmodninger uden for WireGuard-tunnelen blokeres som standard.

Tilføjelse af nye servere er meget let og ligner OpenVPN GUI. Alt hvad du skal gøre er at hente en ny konf-fil og kopiere den til Tunsafe’s konfigurationsmappe, som standard er Windows: C: \ Program Files \ TunSafe \ Config. Du kan komme til mappen hurtigt ved at bruge funktionen “Gennemse i Explorer” i menuen Filer.

TunSafe til Android

Android TunSafe VPN-appen er forenklet, men alligevel leveres stort set alt hvad du har brug for for at få forbindelse direkte. Det leveres med en indbygget liste over servere, der leveres gratis af TunSafe, og du kan nemt tilføje dine egne ved at importere konfigurationsfilen (e), hvis du kører din egen WireGuard-server og er fortrolig med at opsætte den. Hvad vi kan lide ved at bruge den med TunSafe-servere er, at du kan generere konf-filerne på TunSafe-webstedet på din computer, og i stedet for at downloade konfigurationsfilen kan du scanne en QR-kode for at importere den direkte til TunSafe til Android.

I menuen Indstillinger har den en “Ekskluder apps” -menu, du muligvis er bekendt med fra andre VPN-apps, såsom OpenVPN til Android, StrongSwan VPN-app og kommercielle VPN-apps baseret på OpenVPN til Android. Denne funktion er praktisk, hvis du ikke ønsker, at alle apps skal bruge VPN-forbindelsen.

I Indstillinger er der et Kill Switch-skift, muligheder for at oprette forbindelse automatisk, når appen startes, og når Android-enheden er tændt, tillade trafik til LAN-enheder, vise ping-latenstiden til servere samt vise IP-adressen (reel eller VPN ).

I modsætning til OpenVPN-baserede forbindelser og ligner desktop VPN-appen etableres forbindelsen næsten øjeblikkeligt.

TunSafe gratis VPN-service

Mens projektet er i testfase, leverer udvikleren en gratis VPN-service, som du kan bruge. Det er temmelig indlysende, at tjenesten ikke forbliver gratis for evigt, men mens den er der i “eksperimentel” fase, kan du drage fordel af dens privatlivsbevidste funktioner og blive fortrolig med den nye WireGuard-protokol.

Med hensyn til januar 2019 kan TunSafe VPN-service bruges gratis med dedikerede højhastighedsservere placeret på følgende steder: Holland, Storbritannien, USA, Sverige og Tyskland.

Det er værd at tilføje, at en multi-hop-opsætning også er tilgængelig med den gratis VPN-service fra TunSafe, og du kan konfigurere humle, når du genererer en konfigurationsfil. Multihop-opsætningen kan bruge følgende placeringer som et 1. hop: Holland, Storbritannien, USA og 2. hop kan være placeret på et af de samme 3 placeringer.

Et andet interessant træk ved den gratis VPN-tjeneste er, at WireGuard-serverporte kan vælges fra hele 1-65535-serien, hvilket hjælper med at forbipasse firewalls og ISP-begrænsninger i nogle tilfælde ved at etablere WireGuard VPN-forbindelse over vidt brugt / tilladt porte (for eksempel port 53).

Test af forbindelseshastighed var ikke rigtig prioriteret i denne gennemgang, da det er en gratis service, man kunne drage fordel af til privatlivets fred / sikkerhedsmæssige formål og – hovedsageligt – at prøvekøre den nye WireGuard VPN-protokol. Ikke desto mindre var den samlede hastighed, vi oplevede med TunSafe gratis VPN generelt tilfredsstillende sammenlignet med kommercielle VPN-tjenester. Afhængigt af tidspunktet på dagen og de anvendte servere oversteg i nogle tilfælde hastigheden, hvad vi normalt ville forvente af en kommerciel VPN, så det er et plus for denne gratis service. Alligevel var der tidspunkter, hvor nogle servere var smerteligt langsomme (mindre end 1-5 Mbps), så vi måtte cykle gennem dem for at finde en, der leverer god hastighed.

Support

Alt om TunSafe er meget veldokumenteret, og community support er tilgængelig på IRC og et forum. Når vi gennemser forumets tråde, bemærkede vi, at det er ret aktivt, og at mange problemer er blevet behandlet på en hjælpsom måde, enten af ​​andre brugere eller af projektejeren.

konklusioner

TunSafe er et solidt projekt i aktiv udvikling, allerede i en stærk position til at lykkes som en kommerciel VPN-tjeneste i fremtiden. Hvad angår TunSafe VPN-appen, er den næsten perfekt, og vi er overbeviste om, at den kun kan blive bedre.

Fordele:
 • Solide, vellavede VPN-klient-apps, der understøtter WireGuard-protokol
 • kuglesikker killswitch-implementering i TunSafe VPN-app til Windows
 • open source og gratis at bruge
 • ingen lyssky eller ukendt enhed bag projektet, men en velkendt udvikler
 • gratis VPN-service (eksperimentel) tilgængelig med flere højhastigheds-servere
 • meget veldokumenteret, community support tilgængelig
 • TunSafe-app under meget aktiv udvikling, nye funktioner tilføjet ofte
Ulemper:
 • et par gange oplevede vi problematiske genforbindelser, når vi skiftede netværk, genoptog fra søvn i nogle tilfælde, men vi er ikke sikre på, om dette var relateret til TunSafe eller WireGuard selv eller Tap netværksadapter
 • Google DNS (8.8.8.8) bruges som standard på den gratis VPN-tjeneste. Det ville være dejligt at bruge en mere privat tjeneste eller implementere sin egen på VPN-serverne

Kort sagt, TunSafe VPN-app er vejen at gå enten hvis du bruger WireGuard med TunSafe gratis VPN, en anden VPN-service, der understøtter WireGuard eller din egen WireGuard-server (r). TunSafe’s eksperimentelle VPN-service anbefales til alle, der ønsker at blive mere fortrolige med WireGuard VPN-protokollen, samt erstatte skyggefulde / ikke-til-være-tillid-gratis VPN-tjenester med en gratis VPN, der er bakket op af en velkendt udvikler.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map