ProtonVPN-gennemgang – god værdi for pengene? | VPN kaffe


Schweiz-baserede ProtonVPN er hjernen til det samme team af internetsikkerhedseksperter, der skabte det mest sikre e-mail-netværk i verden, ProtonMail.

Den oprindelige intention bag dette team af strålende forskere, ingeniører og udviklere var at sikre et mere sikkert miljø for journalister og aktivister over hele verden.

Ved at sammensætte deres samlede indsats blev ProtonVPN født som udvidelsen af ​​det supersikre e-mail-netværk. På et øjeblik mangler ProtonVPN hypen om markedsførings-gimmicks fra andre konkurrerende VPN’er.

Det kan ikke prale af flammende VPN-forbindelseshastighed og hævder heller ikke åbenlyst, at det understøtter Netflix. I stedet fokuserer det på privatliv, sikkerhed og frihed. At dømme efter sin mørke-tema VPN-software ser ProtonVPN ud til at overføre sin meddelelse højt og tydeligt.

Men gjorde deres vægt på at opbygge et stærkt beskyttende VPN-netværk resulterede i tilsynet med andre dejlige funktioner at have en anstændig VPN?

Kan du fjerne blokering af Netflix med ProtonVPN? Er softwaren brugervenlig eller fyldt med tekniske forhold fra det team, der oprettede den?

Vi behandler disse spørgsmål og mere i denne omfattende ProtonVPN-gennemgang.

ProtonVPN vises detaljeret

Inden vi graver dybere ned i en af ​​de mest sikre VPN’er nogensinde, her er hvordan ProtonVPN er som et overblik.

 • servere: Det seneste antal servere er 628, og de er spredt over 44 lande.
 • platforme: Denne VPN er tilgængelig til Windows, Mac, iOS og Android. ProtonVPN understøttes også af udvalgte routere.
 • Enheder: Med ProtonVPN Visionary-planen kan brugerne oprette forbindelse til op til 10 enheder på en enkelt konto.
 • Sikkerhed: Dens Secure Core-teknologi bruger sikre servere i virksomhedens schweiziskhærdede datacenter for effektivt at muliggøre IP-adressesammenligning.

ProtonVPN tilbyder et gratis abonnement på dets tjenester, men med begrænset hastighed, enhedsforbindelser og kun visse servere i USA, Holland og Japan understøttes.

Avancerede funktioner som P2P, Tor over VPN og Secure Core er kun tilgængelige for brugere af premium planer. ProtonVPN tilbyder 3 typer premium-planer med forskellige sæt funktioner:

 • Grundlæggende – $ 4 / måned (faktureret som $ 48 pr. År)
 • Plus – $ 8 / måned (faktureret som $ 96 pr. År)
 • Visionary – $ 24 / måned (faktureret som $ 288 pr. År)

Alle dets betalte planer understøttes af 30-dages pengene-tilbage-garantipolitik.

Læs videre og lær, om det er værd at abonnere på ProtonVPN.

ProtonVPN-gennemgang – fordele

Vi havde store forhåbninger med ProtonVPN, især hvad angår sikkerhed. Et team af tech-specialister, der oprettede en fuldt krypteret e-mail-tjeneste, kunne bestemt ikke gøre noget galt med en VPN?

Vi blev ikke skuffet og er lige så imponeret over andre aspekter af ProtonVPN.

Her er de:

1. Befæstelseslignende sikkerhed

ProtonVPN har al grund til at prale af sin VPN-fort-lignende sikkerhed. Faktisk beviser teamet endnu en gang, at de er i toppen af ​​spillet med at udvikle en VPN med imponerende sikkerhedsfunktioner.

Her er hvad der imponerede os.

 • Sikre kerneservere – I stedet for direkte at forbinde enheder til VPN-servere, introducerer ProtonVPN Secure Core-arkitektur, der kanaliserer data til dets sikre kerneservere, før dataene dirigeres til internettet.

Du kan aktivere Secure Core for yderligere beskyttelse. Det vil være umuligt at identificere den oprindelige IP-adresse på din enhed, da den er skjult af flere lag af servere.

 • Industriel kvalitetskryptering – Som enhver anden anstændig VPN bruger ProtonVPN AES-256 for at sikre, at VPN-forbindelser ikke kompromitteres. AES-256 er bogstaveligt talt uknuselig, selv ved brute force-teknikker.

  Hvis det ikke er nok, sikrer det, at krypteringsnøglen kun er gyldig til en enkelt session, hvilket betyder, at forsøg på at hente krypterede meddelelser i håb om, at de senere bliver dekrypteret, er nytteløse.

 • Standardprotokoller – ProtonVPN lancerede sin service med kun OpenVPN, men har siden understøttet IKEv2 / IPSec. Disse protokoller er bevist at være sikre og er vidt brugt i branchen.

2. Streng ingen logfiler

Som et firma, der tror på internetfrihed, har ProtonVPN en streng no-log-politik. Det har klart præciseret, hvilke oplysninger der opbevares i dets privatlivspolitik.

ProtonVPN opbevarer ikke logfiler over din IP-adresse, browseraktiviteter og andre oplysninger, der kan kompromittere dit privatliv.

Som alle VPN-tjenester gemmer ProtonVPN en minimumsmængde data for at lette betaling og teknisk support.

ProtonVPN listede følgende som en del af de lagrede væsentlige data:

 • Email adresse
 • Brugernavn
 • Faktureringsoplysninger

3. Sikker jurisdiktion

ProtonVPN er baseret i Schweiz, der betragtes som et gunstigt land for tjenester som VPN’er. Der er ingen love om opbevaring af data i Schweiz, og det betyder, at ProtonVPN ikke er tvunget til at logge og gemme data fra sine brugere.

Schweiz er heller ikke medlem af Five Eyes eller Fourteen Eyes alliancer, der fremmer efterretningsdeling mellem medlemslandene. Dette betyder, at det ikke har nogen juridisk forpligtelse til at dele efterretninger med andre lande.

I den sjældne tilfælde, at ProtonVPN anmodes om at udlevere data, der er gemt på dets servere, vil virksomheden ikke være i stand til at give oplysninger, der afslører brugernes privatliv. Det er fordi det ikke gemmer nogen.

Her er et tilfælde af data, der er anmodet om af et fremmed land, men takket være ProtonVPNs politik for ikke-logning blev der ikke overdraget noget.

4. Let at bruge

protonvpn app interface

Kreditter skal gå til ProtonVPN-teamet for at holde både softwaren og appen enkel.

ProtonVPN Windows-softwaren har et moderne-mørkt tema med et verdenskort over tilgængelige servere, der dominerer grænsefladen.

Du kan vælge den foretrukne serverplacering fra verdenskortet eller fra landelisten placeret på venstre panel.

Hver server har en belastningsindikator, der angiver trafik på serveren med forskellige farver. Undgå at oprette forbindelse til rødfarvede servere, da du kan opleve langsommere forbindelseshastighed på grund af den høje trafik.

Avancerede indstillinger som konti, profiler og indstillinger er gemt væk i det udvidelige menuikon i øverste venstre hjørne.

Du finder også de samme navigationskontroller i mobilappen, omend med lidt forskellige arrangementer.

protonvpn android app

Lande, en kortvisning og profilerne er let tilgængelige på startskærmen. En forbindelse kan oprettes ved at vælge en server og tappe på forbindelsesknappen.

Alternativt kan du få vist hurtigforbindelsesskærmen ved at trykke på forbindelsesstatus i bunden af ​​skærmen.

5. Der er ikke registreret nogen DNS / IP-lækage

Det vil være en skam, hvis ProtonVPN lider et brud på privatlivets fred i form af DNS- eller IP-lækager. En sådan fejl udsætter brugerens IP-adresse, selv når han eller hun er tilsluttet VPN.

Heldigvis har ProtonVPN ingen sådan plet, og vi har testet for at bekræfte, at vores IP-adresse forbliver beskyttet.

Her er et skærmbillede fra IPLeak.net, når vi forbinder vores computer til ProtonVPN-serveren i Holland.

Det var tydeligt, at ProtonVPN med succes har skjult vores Asien IP adresse med en i Holland.

6. Netflix Support

ProtonVPN hævder ikke åbent Netflix-support, men det anfører det på sin FAQ-side.

protonvpn netflix

Du kan få adgang til Netflix via servere mærket “P”, som er tilgængelige for betalende ProtonVPN-brugere.

Nu ved vi, at Netflix har blokeret adskillige VPN’er fra at få adgang til dets indhold, og vi ønskede at finde ud af, om ProtonVPN er blevet holdt væk fra krogen. Så vi gennemførte vores egen test.

Efter at have oprettet forbindelse til en tilfældig ProtonVPN-server i USA, forsøgte vi at streame et Netflix-tv-show. Vi er glade for, at vi formår at streame Stranger Things uden nogen hikke.

proton vpn netflix

Selvfølgelig vil du vælge en server, der ikke er tung med trafik for en bedre oplevelse.

Vi sluttede os derefter til en anden tilfældig server i New Jersey og fik den samme uhindrede adgang til Netflix.

7. Understøtter Tor Over VPN

Tor er porten til undergrunden til Internettet eller til det dybe web. Mens det dybe web har et lyssky ry, er det også et middel for journalister at holde kommunikationen beskyttet mod regeringernes nysgerrige øjne

Den konventionelle måde at få adgang til Tor-netværket er at bruge specielle browsere. ProtonVPN giver dig dog adgang til .onion-websteder på det dybe web ved at oprette forbindelse til specifikke VPN-servere.

For at tænde Tor over VPN skal du søge efter servere med et postfix -TOR som nedenfor. Når du har oprettet forbindelse til serveren, kan du få adgang til den dybe web med almindelige browsere.

8. Dræb switch

Hver anstændig VPN har brug for en kill switch. En kill-switch beskytter dit privatliv ved at blokere datatrafikken, når VPN-forbindelsen afbrydes.

ProtonVPN er ikke kun udstyret med en driftsafbryder, men det har også en funktion, der tilsluttes igen til VPN-serveren for at gendanne den mistede forbindelse.

9.Torrenting-Friendly

ProtonVPN er en torrentvenlig VPN, selvom den ikke eksplicit erklærede det på sin hjemmeside. Det er en VPN-tjeneste bygget af de bedste kryptografiske eksperter i verden og garanterer anonymitet hos torrent-downloadere.

Nogle servere på ProtonVPN er specifikt optimeret til at håndtere P2P-overførsler. Du finder dem markeret med et dobbeltpilikon.

ProtonVPN – Ulemperne

Mens ProtonVPN imponerede os med dens sikkerhed, kommer VPN ikke til på nogle andre områder:

1. Ingen Live Chat Support

protonvpn support

Det blændende fravær af support til live chat er et enormt svigt for ProtonVPN. Det hjælper at have nogen på den anden side af skærmen til at hjælpe, når du sidder fast med appen eller har andre spørgsmål.

Brugere sidder fast ved den konventionelle billetsupport, der lover et svar inden for 1-2 dage. Afhængig af hvor presserende det er, kan ventetiden være frustrerende for nogle brugere.

Vi prøvede at sende en billetanmodning, og vi fik svar efter 16 timer.

Naturligvis kan du muligvis finde svaret på dine spørgsmål på ProtonVPNs supportside, som er temmelig omfattende.

Men intet slår et personligt menneskeligt touch, når hjælp haster påkrævet.

2. Inkonsekvent hastighed

Der er enormt plads til forbedringer, når det kommer til forbindelseshastighed. ProtonVPN, for al sin dygtighed i sikkerhedsafdelingen, ser ud til at komme til kort i at levere flammende hastighedstilslutning.

På trods af sine påstande om, at alle ProtonVPN-servere har mindst 1 Gbps-forbindelse med nogle, der rammer 10 Gbps-mærket, viste vores hastighedstestresultater intet andet end frustration.

Her er vores forbindelseshastighed uden at oprette forbindelse til en VPN.

før du opretter forbindelse til protonvpn

Vi ramte hurtig forbindelse og blev tilsluttet en tilfældig server i Singapore og bemærkede et lille fald i både download- og uploadhastigheden.

protonvpn singapore server

Her er et resultat af, hvordan forbindelseshastigheden ser ud, når vi opretter forbindelse til en Tor-aktiveret server i Schweiz, der har den laveste belastning.

Vi tilsluttede os derefter en af ​​USA’s lavtrafikservere og gentog testen. Det er ikke overraskende, at downloadhastigheden er halvdelen af ​​det, vi får uden en VPN.

VPN-hastighedstesten påvirkes af forskellige parametre, herunder nærhed til VPN-serverne og overbelastningen på disse servere.

Du har muligvis forskellige resultater afhængigt af din fysiske placering, men disse skærmbilleder giver dig en grov idé om, hvad du kan forvente med ProtonVPN.

3. Dyrt abonnement på lang sigt

ProtonVPN tilbyder 3 forskellige pakker med betalte abonnementer: Basic, Plus og Visionary. Den grundlæggende plan koster $ 4 per måned, men har begrænsede funktioner.

De fleste brugere vælger Plus-pakken, der låser op alle funktioner i ProtonVPN undtagen ProtonMail Visionary. Plus-pakken har alle de funktioner, som de fleste VPN-brugere har brug for, og er prissat til $ 8 pr. Måned.

Det ser ud til at være en rimelig pris for en VPN, men hvis du agter at holde dig med ProtonVPN, er der ingen muligheder for at tilmelde dig en 2 eller 3 års plan med potentielt større besparelser.

Der er også en fangst i 30-dages pengene-tilbage-garantipolitik. I modsætning til de fleste VPN’er returnerer ProtonVPN kun en forholdsmæssig hastighed for den ubrugte del af planen, når du annullerer i prøveperioden på 30 dage.

Se de fremhævede fine udskrifter på ProtonVPNs T&C-side.

protonvpn vilkår og betingelser

På en eller anden måde føler vi, at ProtonVPN kunne være mere generøs i dette aspekt.

Resumé

ProtonVPN er unægteligt en af ​​de mest sikre VPN’er, der er tilgængelige. Det stiftende team af ProtonMail, det største netværk af krypteret e-mail i verden, arbejdede deres undring med ProtonVPN.

Med den sikre kerneteknologi og kritiske infrastruktur, der er placeret i et militært husly, tager ProtonVPN sikkerhed bogstaveligt. Netflix-support-, Tor- og P2P-serverne på ProtonVPN er sød glasur på kagen.

Imidlertid kan den inkonsekvente hastighed kombineret med manglen på live chat support muligvis skabe tvivl for nogle brugere, der overvejer at tilmelde sig ProtonVPN.

Vores dom?

ProtonVPN er et fremragende valg, hvis du er journalist eller en karriere, hvor online sikkerhed sejrer frem for alt andet. Hvis du imidlertid leder efter en flammende hastighed VPN til en lavere pris, er der andre VPN’er, der er bedre muligheder.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map