Er VPNBook en honeypot / SCAM-tjeneste?


vpnbook.com er en av de kjente gratis VPN-tjenestene som har eksistert i et år nå, og den skiller seg ut selv mot noen betalte VPN-tjenester når det gjelder hastighet og pålitelighet. (Det kan være lurt å sjekke anmeldelsen vår av VPNBook, laget for noen måneder siden)

I utgangspunktet kommer det ned på dette: hvis det er bra og gratis, er det for godt til å være sant. Det er hva mange tenker om det, og vi mottok mange e-postmeldinger fra besøkende med spørsmål om de skulle stole på vpnbook.com.

Etter mange menneskers mening må det være en honeypot VPN-tjeneste som drives av feds for å identifisere overgripere, eller eierne er noen skurkar med en ond agenda, for eksempel å samle inn brukerne sensitiv informasjon og bla gjennom vaner for sine egne økonomiske gevinster (utpressing er den første som kommer til hjernen).

Vi vet ikke om ovennevnte er sant, men vi vil prøve å belyse dette ved å vise funnene våre om hvem som står bak tjenesten og hva som kan være deres grunn til å tilby gratis VPN.

Hvem står bak vpnbook.com?

Vi kjenner ikke gutta som driver vpnbook.com, og vi har heller ingen tilknytning til dem, men vi utførte en undersøkelse og fant ut at det tilsynelatende er et webutviklingsselskap fra Canada, som driver med noen andre online freebie-tjenester.

For å finne ledetråder om hvem de er, fikk vi deres Google Ads-ID fra sidekildekoden, som er: ca-pub-3860002410887566:

vpnbook-annonser
Så søkte vi etter andre nettsteder som bruker den samme Google Ads-IDen, og vi fant www.gotfreefax.com
På kontaktskjemaet “Gratis faks” -nettstedet fant vi følgende bedriftsinformasjon (skjermbilde av kontaktsiden):

Vannet-teknologi

Vannet Technology-selskapets nettsted er www.vannet.ca

Bedriftens nettsted ser ikke profesjonelt ut for et selskap som hevder å gjøre “webdesign”. Andre online tjenester som drives av de samme personene / selskapet er www.gotresumebuilder.com (design som ligner på gotfreefax.com) og www.gotsitemonitor.com

Ettersom firmaadressen bare er en postboks, kan vi ikke være sikre på at de faktisk er kanadiske, selv om funnene våre ser ut til å negere det faktum at de er fra Sveits slik de hevder på vpnbook.com.

Hvordan har de råd til å betale vertsregningene?

Det er ikke billig å arrangere raske dedikerte servere, og det er trygt å anta at ingen vil betale fra lommen bare fordi han ønsker å hjelpe andre og beskytte deres privatliv og / eller anonymitet gratis.

Det åpenbare spørsmålet er: tjener vpnbook.com noen penger på å drive en “gratis” tjeneste? Ja det gjør de. Tjenesten er ikke helt gratis, men en freemium.

I følge nettstedet tilbyr de også en “dedikert” VPN-tjeneste som koster $ 7,95 per måned. Så de kan tjene penger ved å selge den dedikerte VPN-en til folk som ønsker en oppgradering.

La oss gjøre noe matte og se om de har råd til å betale regningene.

Hosting koster

De har 6 forskjellige servere for gratis tjenesten, så de totale kostnadene for å drive gratis tjenesten vil være noen hundre dollar per måned, sannsynligvis mindre enn $ 1 000.

Tjenestepenger

Uansett hva de selger, det være seg t-skjorter, sjokolade eller VPN-er (målrettet målgruppe for senere, noe som betyr bedre konverteringsfrekvens), jo flere besøkende har de – jo mer selger de. I utgangspunktet handler det om trafikkstatistikk.

For å få penger fra besøkende enten fra annonser eller betalte VPN-konverteringer, trenger de mange besøkende. Og de har mange besøkende, ifølge alexa.com som kan brukes til å estimere den månedlige trafikken på et nettsted. Deres nåværende Alexa-rangering er ~ 40 000 og det antyder et veldig høyt antall besøkende. Det er mange metoder for å estimere trafikken på et nettsted, en av dem er similarweb.com

Så det er ganske tydelig at vpnbook.com har tusenvis av besøkende hver dag. Vi forventer ikke at de vil tjene en formue, men vi kan anta at de har en god sjanse til å få minst 10 konverteringer / dag for den betalte VPN-tjenesten, og det vil være over $ 2000 / måned, nok til å betale for serververt og lage et fint overskudd.

Konklusjon

Vi tror at de driver en lønnsom virksomhet, og vi vil ikke bli overrasket om de tjener minst $ 1 000 – $ 2 000 månedlig, selv etter å ha dekket hostingkostnadene. Hvis estimatene våre ikke er uriktige av størrelsesordrer, betyr det at disse karene er i ferd med å tjene penger og sannsynligvis ikke i bransjen å spionere på brukerne sine. Men igjen, dette er bare en mening, og det er ingen garanti for at de ikke spiller skitne mot brukerne. Vi kan heller ikke være sikre på at de er et kanadisk selskap. Det er ikke en bedre tjeneste enn en betalt VPN for å beskytte brukernes personvern, og vi anbefaler å bruke betalte tjenester i stedet for gratis.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map