CactusVPN gjennomgang 2016


CactusVPN er en VPN-tjeneste basert i Moldova, grunnlagt i 2011 av tre venner med bakgrunn innen e-handel og har vokst til en ganske anstendig VPN-tjeneste. Vi hadde en tidligere gjennomgang av CactusVPN i 2015, og vi laget en ny for å se hvordan tjenesten utviklet seg.

Bare en e-postadresse er nødvendig for å opprette en konto med CactusVPN, og legitimasjonsopplysningene gitt ved aktivering av kontoen din inkluderer ikke registreringsinformasjonen din. De genererer et tilfeldig brukernavn og passord for hver konto.

CactusVPN tilbyr 16 servere i 4 land: USA, Storbritannia, Nederland og Romania. Dette er ikke akkurat et stort utvalg av lokasjoner, vi forventer et bredere utvalg, selv om det avhengig av dine behov kan være nok.

Retningslinjer for personvern og logging

CactusVPN opplyser at de driver en ikke-logg-tjeneste, noe som er en endring siden vår gjennomgang i 2015 da de hevdet å holde tilkoblingslogger i 3 dager

programvare

CactusVPN tilbyr en proprietær applikasjon for Windows, Mac, iOS og Android:

Det er andre plattformer og enheter som støttes, men med konfigurasjonsfiler for OpenVPN, native OS VPN-støtte eller DNS-installasjonsinstruksjoner som du finner på deres nettsted.

Windows-applikasjonen er intuitiv, glatt og ga oss ingen problemer overhodet. Etter innlogging blir du ført til hovedskjermbildet for appen som lar deg velge land, server og protokoll:

Programvaren støtter følgende typer VPN-tilkoblinger: SSTP, OpenVPN, L2TP / IPsec og PPTP. Vi kjørte testene våre ved hjelp av OpenVPN.

Det er også en “Innstillinger” -fane med funksjoner som “automatisk tilkobling” og “DNS Lekkasjebeskyttelse”:

Vi testet tjenesten med og uten DNS-lekkasjebeskyttelse, og det var fremdeles ingen rapporterte lekkasjer under bekreftelsen vår. Så langt som automatisk tilkoblingsfunksjon, fungerte den fint under testede vanlige koblingsforhold (i tilfelle applikasjonen krasjet eller tap av internettforbindelse).

Det er også en informasjonsside som har noen nyttige lenker, for eksempel opplæringsprogrammer og vanlige spørsmål.

Funksjoner

Programvaren er ganske funksjonsrik, og den har mange alternativer som lar deg tilpasse opplevelsen avhengig av dine behov. innstillingene lagres vellykket ved avslutning, selv om oppgaven avsluttes brått.

CactusVPN tillater tre samtidige tilkoblinger, men som de oppgir i sine vilkår og tjenester, kan disse tilkoblingene ikke være på lagringsserveren:

Bortsett fra VPN-fanen etter innlogging i applikasjonen, er det et alternativ for å få tilgang til SmartDNS-funksjonen:

SmartDNS-funksjonen endret riktignok DNS-innstillingene våre, og den fungerte bra som en funksjon, men Netflix-innhold (som i utgangspunktet er hva SmartDNS ville være nyttig for i de fleste tilfeller) fungerte ikke på tidspunktet for denne gjennomgangen, i andre halvdel av Desember 2016. Tjenesten anerkjente at vi koblet til via VPN eller proxy, og den ville ikke tillate at innholdet ble vist. Hulu og noen andre tjenester vi prøvde, fungerte.

Når du velger SmartDNS-alternativet øverst på påloggingsskjermen, blir du bedt om en DNS-nøkkel. Etter at godkjenningen er utført, blir stedene og alternativene tilgjengelige for deg. Vær oppmerksom på at du kan ha en SmartDNS-konto uten VPN-tjenesten, da den selges som en egen pakke.

SmartDNS-funksjonen lar brukeren velge DNS-serverens plassering som skal brukes for bedre latenstid og regionen til de ikke-blokkerte nettstedene:

CactusVPN inkluderer også støtte for en “kill switch”, men det er ikke den vanlige typen som finnes hos de fleste andre tjenester som er basert på brannmur eller gateway-fjerning.

Hva funksjonen gjør er at du kan velge ett eller flere applikasjoner som blir lagt ned i tilfelle avkobling. Vi testet ut denne funksjonen, og vi fant ut at torrent-applikasjoner ble lukket ordentlig og nettlesere ble lukket uten ledetekst uavhengig av hvor mange faner som ble åpnet. Imidlertid er denne “kill switch” dårligere enn de to andre typene som er nevnt tidligere, fordi den kanskje ikke alltid fungerer som tiltenkt, det kan være en forsinkelse, eller kanskje du rett og slett ikke vil ha en prosess drept uventet, for eksempel en nettleserfane i midten av å “gjøre noe”.

Det er også et læringssenter tilgjengelig med noe nyttig informasjon, og det virker som om noen artikler fremdeles blir jobbet med og ikke er i sin endelige form.

Når det gjelder kryptering, bruker de for OpenVPN 128-biters AES-CBC-kryptering og RSA 2048 bit-nøkkelsertifikater med SHA1 HMAC. Vi sjekket CA-sertifikatet deres, og vi ble overrasket over å finne ut at de stoler på et tredjeparts Certificate Autority (Comodo) for å signere OpenVPN-serverbevisene sine. Dette er en dårlig praksis.

Hastighet

Surfhastigheten var anstendig, og vi må si at selv om det var noen avvik på de testede stedene, var tjenestens ytelse veldig bra selv når du kjører mediestrømmetjenester.

P2P er bare tillatt i Nederland og Romania på grunn av de mildere lovene. Torrenter vil ikke koble seg til amerikanske eller britiske servere uansett type eller kilde til torrenten.

Nedlastingshastigheten var bra på den rumenske serveren som vi testet, men overraskende lav på den i Nederland:

Resultatene for torrenthastighetstestene for Nederland var veldig lave, og målte ikke en gang til en lav-end tjeneste. Den rumenske serveren presterte mye bedre, selv om det heller ikke var noe å skrive hjem om.

Mobil ytelse

Mobilappen er veldig enkel å bruke og har et godt antall tilgjengelige innstillinger:

Sehastigheten var anstendig på alle testede servere:

Opplevelsen var jevn, og vi hadde ingen problemer eller avbrudd mens vi gikk grundig på noen grunnleggende oppgaver og fikk tilgang til mediastreamingstjenester.

Priser

CactusVPN tilbyr tre prisplaner: månedlig, kvartalsvis og årlig, og prisene er som følger:

Prisene er rimelige, og vi liker at de har separate planer for VPN og SmartDNS, selv om prisforskjellen er så liten at det etter vår mening er verdt å kjøpe pakken.

Når det gjelder betalingsmetodene, tillater de PayPal, kreditt- / debetkort, AliPay, WebMoney, Yandex.Money, Boleto Bancario, QIWI. Etter vår mening er dette et godt utvalg av betalingsmetoder som lar deg velge en mer personvernorientert.

CactusVPN tilbyr en 24 timers prøveperiode uten kredittkort, begrensninger for hastighet eller båndbredde, ingen annonser, ingen logger og full tilgang til alle VPN-lokasjoner og protokoller. Det er også en gratis prøveperiode på 7 dager for SmartDNS-tjenesten, noe som er ganske akseptabelt.

Det er også et henvisingsprogram tilgjengelig. Vi anbefaler å sjekke siden deres for å sikre deg at du drar nytte av de mest oppdaterte tilbudene som er tilgjengelige fra CactusVPN-teamet. Med en venn i nettverket får du en måned gratis service.

Det er også et tilknyttet program som du kan søke på som belønner deg med 25% av hver transaksjon du tar med til tjenesten.

Noen av prisene kan være utdaterte da vi testet tjenesten i høytiden da de hadde flere kampanjer på gang. For en oppdatert liste over priser, anbefaler vi at du sjekker ut prissiden.

Brukerstøtte

Kundesupport serviceopplevelsen var en god og ganske rask. Vi fikk hurtig og kvalitetsstøtte da vi rettet noen av spørsmålene til CactusVPN-teamet.

Det er to måter å kontakte supportteamet. Det er et web-skjema og et nettprat-system som ble besvart på stedet.

De har en 30 dagers refusjonspolicy, men vi anbefaler å lese vilkårene, da de er veldig strenge. Vi kunne ikke finne et scenario der du faktisk vil kvalifisere deg for refusjonen.

Det er mange ansvarsfraskrivelse som:

Dette betyr i det minste for oss at hvis programvaren skulle slutte å fungere en dag, alt du kan gjøre er å vente og håpe at de fikser det, da det ikke er en del av vilkårene og tjenestene og derfor ikke en obligatorisk tjeneste som CactusVPN er ansvarlig til. Denne og andre uttalelser gjør at vi sterkt foreslår at du bør lese vilkårene og betingelsene veldig nøye.

konklusjoner

Kort sagt føler vi at CactusVPN er en avrundet tjeneste som gjør jobben sin godt. Her er en rask oversikt over hva vi likte og hva vi ikke gjorde:

Pros:

 • Intuitive applikasjoner for de største plattformene.
 • Grei priser.
 • Et eget SmartDNS-produkt tilgjengelig.
 • Ber ikke om personopplysninger for å registrere deg.
 • Et godt antall tilgjengelige betalingsmetoder.
 • 24 timer for VPN og 7 dager gratis prøveversjon for SmartDNS tilgjengelig.
 • Veldig nyttig læringssenter og FAQ-side.
 • Stor kundesupportopplevelse.

Ulemper:

 • Svak OpenVPN-sikkerhet, de bruker sertifikater utstedt av et tredjeparts Certificate Authority.
 • Utdaterte OpenVPN sammen med programvaren deres.
 • Ikke tydelig på plasseringen og detaljene i selskapet. Supportrepresentant fortalte at de er basert i Canada, men alt peker mot Moldova inkludert siden Om oss.
 • Under gjennomsnittshastigheter for de nederlandske serverne.
 • Ikke nok serverplasser sammenlignet med andre tjenester. Svært få land å velge mellom og få servere tilgjengelig i disse landene.
 • P2P er bare tillatt på to steder.
 • Inkludert 3 samtidige tilkoblinger med en konto, men ikke tillatt på samme server.

Siden vår gjennomgang i fjor har det skjedd noen endringer i CactusVPN-tjenesten, noen til det bedre, noen til det verre. Her er en rask oversikt over forskjellene:

 • Bitcoin var ikke en akseptert betalingsmåte i 2015, nå er det det.
 • De trenger bare en e-postadresse for å opprette kontoen, mens i fjor inneholdt informasjonen et navn og adresse.
 • Personvernreglene deres ble endret, og nå påstår de ikke å lagre noen logger.
 • Refusjonspolitikken er mildere nå, og det er flere scenarier som kvalifiserer deg for refusjon.
 • De har en proprietær applikasjon for Android nå.
 • Selv om de erstattet Blowfish-krypteringen med AES, begynte de å bruke tredjepartssertifikater som hever noen spørsmålstegn.
 • Ytelsen (gjenspeiles i surfing og torrent nedlastingshastighet) er lavere nå. Dette kan skyldes en økning i brukerbasen uten å justere infrastrukturen til antall gjeldende tilkoblinger og båndbreddekrav.
 • De fjernet en server fra Nederland, la til 2 servere i Storbritannia, Romania og amerikanske servere forble den samme.

På grunn av årsakene nevnt ovenfor, gir vi CactusVPN en 5/10 på grunn av dårlig praksis med å stole på et tredjeparts Certificate Authority, mangel på mangfoldighet på serverplasseringene og noen testresultater med lav hastighet. Vi må se en alvorlig forbedring av infrastrukturen og tilgjengelige steder for å plassere dem høyere på VPN-merket skala. Det er bare et spørsmål om perspektiv, og de ser ut til å være på rett vei.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map