Επανεξέταση IVPN 2016


Ιδρύθηκε το 2009 από μια ομάδα ειδικών ασφαλείας, το IVPN έχει γίνει αγαπητό και εκτιμάται από πολλούς χρήστες. Έκτοτε βελτιώνουν την υπηρεσία και αυξάνουν την πελατειακή τους βάση. Με έδρα το Γιβραλτάρ λόγω των καλύτερων νόμων περί απορρήτου, η IVPN παρέχει περισσότερους από 20 διακομιστές σε 12 χώρες: Καναδάς, Ελβετία, Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Χονγκ Κονγκ, Ισλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Ρουμανία, Σουηδία και Ηνωμένες Πολιτείες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το IVPN είναι επίσης χορηγός του EFF.

Η υποστήριξη σύνδεσης είναι διαθέσιμη για Windows, Mac, Linux, iOS, Android και αρκετούς δρομολογητές, όπως DD-WRT, Tomato και PfSense.

Γενικά έχουν καλές κριτικές, αλλά όπως και με οτιδήποτε, πάντα θα υπάρχουν μικτές απόψεις, γι ‘αυτό θέλαμε να το δοκιμάσουμε για τον εαυτό μας.

Πολιτικές απορρήτου και καταγραφής

Το IVPN έχει μια πολύ απλή πολιτική απορρήτου, χωρίς διφορούμενη διατύπωση ή γενικούς κανόνες ευρείας κλίμακας. Υπάρχει ιδίως μια παράγραφος που προκάλεσε το ενδιαφέρον μας και έχει ως εξής:

ivpn-privacypolicy

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν με κάποιο τρόπο θα υποχρεωθούν νόμιμα να δώσουν τις πληροφορίες ενός χρήστη, δεν θα μπορούσαν να το κάνουν επειδή δεν έχουν αρχεία καταγραφής σύνδεσης ή αποθηκεύουν διαφορετικά προσωπικά στοιχεία. Η ενσωμάτωση στο Γιβραλτάρ, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τους παρέχει επίσης λίγο περισσότερη νομική κάλυψη, καθώς οι νόμοι είναι λιγότερο αυστηροί και οι δικαστικές εντολές δεν είναι εύκολο να βρεθούν για τέτοια θέματα.

Υπάρχουν πολλά άλλα συγκεκριμένα ζητήματα που αντιμετωπίζονται στην πολιτική απορρήτου, τα οποία θα συνιστούσαμε να διαβάσετε εδώ. Συνιστούμε γενικά να διαβάζετε προσεκτικά την πολιτική απορρήτου, καθώς ενδέχεται να υπάρχουν κρυφές πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή δεδομένων, τη συμμετοχή τρίτων και τις νομικές υποχρεώσεις.

Λογισμικό

Το λογισμικό που παρέχεται από το IVPN είναι διαισθητικό και παρέχει πολλές επιλογές σύνδεσης αμέσως.

ivpn-mainapp

Είχαμε μια ρευστή εμπειρία με το λογισμικό που προσφέρθηκε από το IVPN, χωρίς αποσύνδεση και παρόλο που ορισμένες από τις παραμέτρους διαμόρφωσης χρειάζονταν ρύθμιση, όταν ήταν σε λειτουργία και δεν υπήρχαν προβλήματα.

Το λογισμικό διαθέτει όλα όσα θα περιμένατε και χρειάζεστε από μια υπηρεσία VPN και μπορεί να φιλοξενήσει ακόμη και τους πιο βασικούς χρήστες λόγω της απλότητας του σχεδιασμού. Το βρήκαμε αυτό πολύ αναζωογονητικό, ειδικά με πολλές υπηρεσίες που προσφέρουν εντυπωσιακό, φανταχτερό λογισμικό που δεν ανταποκρίνεται ή δεν λειτουργεί πλήρως.

Το λογισμικό περιλαμβάνει δοκιμές καθυστέρησης που είναι χρήσιμες στην επιλογή των διακομιστών για σύνδεση, διαγνωστικά (αρχεία καταγραφής σύνδεσης) και δυνατότητα αποστολής τους απευθείας στο IVPN, έναν διακόπτη τείχους προστασίας / θανάτωσης που είναι πολύ αποτελεσματικός και μερικές ακόμη δυνατότητες. Για το DNS χρησιμοποιούν τους δικούς τους διακομιστές αντί για υπηρεσίες DNS τρίτων.

Χαρακτηριστικά

Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν καταφέραμε να αποκτήσουμε πρόσβαση στο Netflix, καθώς οι διακομιστές τους έχουν απαγορευτεί, αλλά καταφέραμε να συνδεθούμε στο BBC και να πραγματοποιήσουμε εύλογη ροή. Θέλαμε να το αναφέρουμε γιατί υπάρχουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με αυτές τις συγκεκριμένες υπηρεσίες και ελπίζουμε ότι αυτό θα απαντήσει στις περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με τη ροή πολυμέσων.

Το IVPN παρέχει υποστήριξη για το Obfsproxy ως δυνατότητα. Το obfsproxy είναι ένα δευτερεύον έργο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συγκαλύψει οποιαδήποτε κυκλοφορία έτσι ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμο. Αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο σε χώρες όπως η Κίνα, όπου οι ISP χρησιμοποιούν τεχνολογίες DPI (Deep Packet Inspection) για την αναγνώριση και τον αποκλεισμό συνδέσεων VPN.

Ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που προσφέρει το IVPN είναι οι συνδέσεις Multi-Hop. Παρόμοιο με τον τύπο συνδεσιμότητας στο Tor, με τον κόμβο σύνδεσης να βρίσκεται σε μια θέση και τον κόμβο εξόδου σε άλλη. Είναι αλληλένδετα και αυτή η δυνατότητα παρέχει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας για τον χρήστη.

Υποστηρίζουν το OpenVPN για κύριους τύπους σύνδεσης με το λογισμικό τους ή με αρχεία διαμόρφωσης. Αυτές είναι οι παράμετροι ασφαλείας: AES-256-CBC cipher για κρυπτογράφηση δεδομένων, SHA1 για HMAC και RSA 4096 για έλεγχο ταυτότητας. Υποστηρίζουν επίσης το L2TP / IPsec που είναι λιγότερο ασφαλές και παρατηρήσαμε ότι αναγνωρίζουν αυτό το αδύνατο πρωτόκολλο, κάνοντας τους χρήστες ενήμερους.

Ταχύτητα

Η υπηρεσία είχε καλή απόδοση στις δοκιμές ταχύτητας που εκτελέσαμε Διαχωρίσαμε τις δοκιμές σε δοκιμές ταχύτητας torrent και περιήγησης και θα τις προσεγγίσουμε ξεχωριστά.

Ταχύτητα Torrent

Ανάλογα με την τοποθεσία, η ταχύτητα λήψης ταλαντώθηκε, αλλά σε ικανοποιητικό εύρος.

Γαλλία:

Γαλλία

Ισλανδία:

Ισλανδία

Ολλανδία:

Ολλανδία

ΗΠΑ Μαϊάμι:

εμείς-Μαϊάμι

Δεν υπήρχαν αποσυνδέσεις, σφάλματα ή προβλήματα παρακολούθησης ανεξάρτητα από τη στιγμή που πραγματοποιήσαμε τις δοκιμές ταχύτητας.

Ταχύτητα περιήγησης

Η εμπειρία περιήγησης ήταν καταπληκτική, δεν υπήρξαν καθυστερήσεις στους χρόνους φόρτωσης ανεξάρτητα από τον τύπο της σελίδας που φορτώθηκε. Τα αποτελέσματα της δοκιμής ταχύτητας ήταν αξιοπρεπή, μερικές τοποθεσίες βγήκαν με καλύτερους αριθμούς από άλλες:

ivpn-browsingspeedtest

Απόδοση για κινητά

Δοκιμάσαμε την εφαρμογή στη συσκευή μας Android και τη ρύθμιση, ενώ λίγο δύσκολο για τους μη τεχνικούς χρήστες, εξηγήθηκε καλά στις οδηγίες που προσφέρονται στον ιστότοπο. Είναι αξιοσημείωτο ότι για χρήστες Android, δεν διαθέτουν ιδιόκτητη εφαρμογή αλλά προσφέρουν υποστήριξη μέσω του OpenVPN για Android, από τον Arne Schwabe και μπορείτε να βρείτε τον οδηγό εγκατάστασης εδώ:

Η εφαρμογή για κινητά συνδέεται ομαλά και σας παρέχει ακόμη και ένα αρχείο καταγραφής σύνδεσης για να δείτε ποιες παραμέτρους χρησιμοποίησε για τη συγκεκριμένη σύνδεση. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα αρκετά χρήσιμο χαρακτηριστικό για να αποφευχθούν κάποιες εσφαλμένες συνδέσεις από την πλευρά του χρήστη.

Η εμπειρία περιήγησης ήταν καλή σε όλους τους δοκιμασμένους διακομιστές, παρόλο που τα αποτελέσματα της δοκιμής ταχύτητας ποικίλλουν. Περιμέναμε λίγο υψηλότερες ταχύτητες να είμαστε ειλικρινείς, αλλά η λειτουργικότητα δεν φαίνεται να επηρεάζεται. Ακολουθούν τα αποτελέσματα που λαμβάνονται για τους διακομιστές από τον Καναδά, τη Δυτική ΗΠΑ, την Ολλανδία και τη Γαλλία αντίστοιχα:

mobilespeed-causnlfr

Τιμές

Το IVPN προσφέρει ένα μηνιαίο, τριμηνιαίο και ετήσιο πρόγραμμα, με σημαντικές εκπτώσεις καθώς αυξάνεται η περίοδος συνδρομής.

ivpn-τιμές

Πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν είναι η φθηνότερη υπηρεσία VPN, αλλά λαμβάνοντας υπόψη όλες τις δυνατότητες που έχετε, εάν αποφασίσετε να πάρετε μια συνδρομή πλήρους έτους, η τιμή είναι περισσότερο από λογική.

Έχουν μια πολιτική 7 ημερών χωρίς ερωτήσεις, η οποία πρέπει να δίνει σε όλους περισσότερο από αρκετό χρόνο για να δοκιμάσουν όλες τις συγκεκριμένες δυνατότητες που μπορεί να χρειαστούν. Η μη αμφισβήτηση της πολιτικής ενισχύει πραγματικά το γεγονός ότι η IVPN παρέχει ένα σταθερό προϊόν που στοχεύει σε μια συγκεκριμένη θέση και δεν διστάζουν να δώσουν στους πελάτες μια γεύση της σκληρής δουλειάς τους, γνωρίζοντας ότι θα είναι ικανοποιημένοι με την υπηρεσία.

Λάβετε υπόψη ότι οι επιλογές τιμολόγησης είναι έγκυρες τη στιγμή αυτής της αξιολόγησης, για μια ενημερωμένη λίστα τιμών, μπορείτε να δείτε τη σελίδα του IVPN εδώ.

Υποστήριξη

Υποβάλαμε μια τεχνική ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης, σχετικά με ένα σφάλμα σύνδεσης που λάβαμε λόγω των ρυθμίσεων συστήματος που είχαμε εφαρμόσει. Η απάντηση ήταν γρήγορη (μερικές ώρες) και οι πληροφορίες που μας παρείχαν οδήγησαν στην επίλυση του ζητήματος. Δεν ήταν ένα πολύ δύσκολο και ασυνήθιστο πρόβλημα, αλλά θέλαμε να δούμε πόσο γρήγορα θα δημιουργηθεί μια απάντηση για τον μέσο χρήστη που αντιμετωπίζει ένα μέσο ζήτημα.

Συνολικά ήταν πολύ ευγενικοί, τα e-mails ήταν καλά δομημένα και γραμμένα στα σωστά αγγλικά, γεγονός που μας αφήνει με πολύ καλή εντύπωση όσον αφορά την ομάδα τεχνικής υποστήριξης για το IVPN.

Συμπεράσματα

Εν ολίγοις, είχαμε μια πολύ καλή εμπειρία με το IVPN. Δεν υπήρχαν προβλήματα, προβλήματα ή προβλήματα που σχετίζονται με το λογισμικό, η ομάδα εξυπηρέτησης πελατών ήταν στην κορυφή του αιτήματός μας και οι εφαρμογές για κινητές συσκευές που δοκιμάσαμε είχαν καλή απόδοση. Ακολουθεί μια γρήγορη ανάλυση αυτού που μας άρεσε και τι δεν κάναμε:

Πλεονεκτήματα:

 • Διαισθητικές και λειτουργικές εφαρμογές για Windows και Mac, αποτελεσματικό kill-switch / firewall.
 • Καθαρή διεπαφή που επιτρέπει στο χρήστη να εκμεταλλευτεί πλήρως όλες τις διαθέσιμες δυνατότητες χωρίς υπερβολική ταλαιπωρία.
 • Στερεά εξυπηρέτηση, προσανατολισμένη στην προστασία της ιδιωτικής ζωής.
 • Καθαρίστε τον ιστότοπο, καλά δομημένες πληροφορίες, οδηγίες εγκατάστασης και άρθρα ευαισθητοποίησης.
 • Σταθερές συνδέσεις, εξαιρετική εμπειρία περιήγησης.
 • Διατίθενται δυνατότητες όπως το Multi-Hop και το Obfsproxy.
 • Το P2P διατίθεται χωρίς περιορισμούς.
 • Εξαιρετική υποστήριξη πελατών. Χρήσιμη και άμεση ομάδα.

Μειονεκτήματα:

 • Προσφέρουν εφαρμογή τρίτου μέρους αντί για λύση Android ή iOS. Δεν παρέχουν τη δική τους εφαρμογή.
 • Θα θέλαμε να δούμε περισσότερους διακομιστές και τοποθεσίες διαθέσιμες στο μέλλον.
 • Η ταχύτητα είναι ικανοποιητική, αλλά θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Φαίνεται ότι χρειάζονται περισσότερους διακομιστές καθώς αρκετοί είναι υπερφορτωμένοι σύμφωνα με τη σελίδα τους διακομιστές.
 • Οι τιμές είναι λίγο υψηλές, εκτός κι αν πάτε για τη συνδρομή ολόκληρου του έτους που παρέχει σημαντική έκπτωση.

Ως τελικές σημειώσεις, το IVPN αξίζει βαθμολογία 7,5 / 10, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πλέον μία από τις αγαπημένες μας υπηρεσίες VPN και τους συνιστούμε ανεπιφύλακτα.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map