VPN-ji v internetu na Kitajskem: vse, kar morate vedeti


Internetna cenzura je bistvena težava med ljudmi, ki živijo (ali potujejo na) Kitajskem in se neposredno izkusijo. Da bi vam predstavili člane, smo se pogovarjali z dvema uporabnikoma iz Kitajskih in z dvema ponudnikoma VPN, ki imata izkušnje pri obiskovanju Velikega požarnega zidu Kitajske.

Vprašanja glede hitrosti

Eno od preostalih vprašanj je: Zakaj je objavljen internet na Kitajskem?
Domače široke kokopasovne povezave na Kitajskem lahko zelo hitro, vendar ne smejo govoriti hitro hitro mimo. Lokalna in mednarodna povezava med različnimi stvarmi. Dejansko je internet na mednarodni ravni prav tako zelo počasen. Razlog za hitro hitrost je bil sestavljen iz nekaterih dejavnikov, ki so lahko podrobneje opisali v nadaljevanju.

Slabo pokuka v usmerjanje

Na Kitajskem ima monopol ponudnika internetnih storitev, ki ponuja 3 državno komunikacijsko podjetje: China Telecom, China Unicom in China Mobile. Da je mednarodna povezljivost hitra v zanesljive, mora biti medsebojna povezava (ali “peering”) med drugimi v drugih operaterjih omrežja trdna. Težava je v tem, da z mednarodnimi omrežnimi operaterji ne bodo več plačevali v z zbranih računskih ogromnih denarjev. Medvrstniški stroški so tako v regiji v večji višini, kar pomeni, da je neposredna povezava s Hongkongom veliko dražje kot poglej s kitajskim monopolom ISP v tujini. Da bi nehote prevedlo v nizko pasovno širino, ki je bil usmerjen v sosednjo državo, je izkoristil čas pri povezovanju s strežniki VPN blizu Kitajskih, tudi če je zamuda dobra.

Ker so tako stroški za internetno preverjanje v tranzitni stroški na Kitajskem zelo visoki, številčna družba, ki ponujajo ponudnike / VPN, ne bodo imeli neposrednih poti do kitajskih ponudnikov internetnih storitev, ki so na voljo v sosednjih neposrednih povezavah v bi bili speljani po vsej Tihi ocean, nato pa nazaj v sosednjo državo zaradi pomanjkanja neposrednih pogledov.

Hitro stiskanje v pasovni širini

Ne le, da je peering plošča, mogoče je znano, da kitajski monopol ISP manipulira s pasovno širino in hitrostmi povezave dušilcev. Če želite, da bi prisilili korporacije, da bi plačali več za dodatne pasovne širine ali posebne pakete, ki bi jim omogočili večjo mednarodno hitrost. Nezahtevne povezave z internetno povezavo predstavljajo velike izgube podjetnikov, ki potrebujejo zanesljiv dostop do interneta na Kitajskem. Kitajski ponudniki internetnih storitev, da vedo v izkoriščanje za finančni dobiček, zato morate ponuditi podjetja nimajo drugih izbranih, kot da plačajo več cen za boljše povezave.

Zastoji omrežij in ozka grla

Kitajska je država z največ internetnimi uporabniki na svetu, okoli 600 uporabnikov. Če želite razumeti, da mora biti zmogljivost pasovne širine dovolj velika, da jim je treba zadovoljiti internetno izkušnjo. Kot smo že poudarili – zmogljivost je le prenizka v delu preobremenjenost omrežja, v času največjih ur (zvečer), ki je uporabnik na spletu. Ti zastoji se pojavijo tako mednarodni kot lokalne povezave.

Težave z blokiranjem interneta / cenzuro

Kot da počastite internet ni bil dovolj, spoznajte, kaj je še slaše: cenzura.

kitajska-internetna cenzura

DNS cenzura

Zahteve DNS cenzurira ponudnik internetnih storitev s pomočjo metode imenovanih vključitev (ali zastrupitve) pri razreševanju “blokiranih” imen gostiteljev na nepomembne naslove IP. Na osnovni strani poiščite DNS za storitev VPN v ZDA odpravite naslov IP v Mehiki. DNS ne blokira, kar pomeni, da lahko vedno poskusite uporabiti svoje storitve DNS, ki jih želite, vendar se odzvanjajte, ki jih uporabite pri DNS, vgrajene za “blokirane” domene / imena gostiteljev.

Blokiranje naslovov IP

Če DNS ni blokiran, lahko ljudje imenujemo DNS naslovov IP naslova blokiranih spletnih mest (na osnovnem naslovu IP naslova spletna mesta tako dostojna neposredna imena, da bi lahko poizvedovali po DNS ime spletnega mesta), vendar je velik poželni zid blokiral naslove IP. Ta vrsta blokade je ponavadi pri VPN, Tor v strežniku proxy.

Blokiranje protokola

Great Firewall uporablja metodološko, imenovan DPI (Deep Packet Inspection), za analizo vsega vhodnega prometa v času odhoda prometa v realnem času. Tehnologijo lahko primerjate z protivirusnim programom, ki ga prepoznate za označevanje protokolov, ki nima dovoljenih, opira na podpise v hevristične / vedenje v statistične analize. VPN protokoli so tako zaščiteni za zaščito podatkov, ki jih je mogoče prenesti v internet, sistem DPI pa lahko prepoznate v večnamenskih vrstah protokolov tuneliranja VPN. Najboljši prizadet protokol VPN na Kitajskem je OpenVPN v privzeti konfiguraciji. OpenVPN lahko vedno zajame Great Firewall, če je njegov stisk roke skrit, tako da mora biti GFC še več v blokiranih.

Drugi protokoli VPN, ki na Kitajskem še vedno delujejo, tudi PPTP v L2TP / IPsec.

blokirni mehanizmi

Rešitve

Potujete na Kitajsko? Bodi pripravljen

Če potujete na Kitajskem, pred odhodom namestite VPN. Ko ponoste tja, ga je treba najti – krasno mesto je bilo spletno mesto VPN blokirano. Preden se prijavite, ponudite ponudnike VPN, ponudite storitve na Kitajskem, dovolite nekaj raziskav v odličnem pogledu in si oglejte resnično uporabnike uporabnikov na Kitajskem. Google Play je na Kitajskem blokiran, zato imate Android napravo, ime zasebnega VPN-ja, prej greste. Večina ponudnika VPN podpira OpenVPN, zato namestite OpenVPN za Android. Če ste že na Kitajskem in nimate več dostopa do Googla Play, prosite prijatelje, najdite URL-je APK, prosimo, prijavite se na svoj telefon v varnostnih kopijskih aplikacijah – na ta način ste jih izvozili v APK obliki. uporabnik iOS-a? Niste izjema: pripravite svoje stvari pred odhodom na Kitajsko.

VPN v mednarodni zvezi z vprašanji hitrosti

Kot je bilo v vseh predstavljenih, zato hitro povezujemo velik problem na Kitajskem. Nekateri VPN-ji lahko uporabite hitro krasno mesto izven Kitajske, če želite, da bodo strežniki dobro spogledali z državnimi ponudniki internetnih storitev na Kitajskem.

Omeniti velja, da je geografska lega strežnikov VPN ni potrebna pomembna, ko gre za kakovostno preverjanje v hitrosti pasovne širine. Če želite razumeti, da lahko tudi VPN veliko strežnikov v svojem kitajskem, je videti na strežnikih plošče, kot bi lahko iz Kitajske do ZDA. Zaradi visokih medvrstniških številk gostujoča podjetja so tako v kitajski (na osnovnem delu v Hong Kongu) ne bi neposredno pokvarila s kitajskimi ponudniki internetnih storitev, zato so bili v prometu usmerjeni celo v ZDA v Hong Kongu, kar ima za posledicno slabo hitrost, kot bi jo ponavadi pripovedovali.

Zaženite nekaj testov ping-a v sankanju iz Kitajske na strežnike VPN, ki jih želite uporabnikom, v preverjanju, pa tudi zamuda dobra. Če želite odgovoriti na pinga iz strežnikov VPN iz Hong Konga ali Tajvane, je na daljavo od 100 ms, če želite, da je pregled slabo viden, da lahko samo paketi usmerite smer ZDA v Japonske. Neposredno gledanje iz Kitajske v sosednjo državo bi moralo imeti za posledico približno 50–70 ms. Izguba paket pravi, da je ostalo na drugi strani omrežja ostalo. V sistem Windows poiščite WinMTR ali zaženite ukaz `traceroute` neposredno iz terminala v Linuxu v OS X.

Ping odgovori govori v dobri mreži / to lahko 

Kitajska do zunanjih zahodov:
150ms do 180ms – zelo dobro, 180ms do 230ms – dobro / kažečno, nad 230ms -bad

Kitajska v Evropo:
250ms do 330ms – zelo dobro, 330ms do 360ms dobro / resno, več kot 360ms – slabo

Kitajska na Japonskem:
30ms do 100ms – zelo dobro, 100ms do 200ms dobro / resno, več kot 200ms – slabo

Kitajska v Hong Kongu:
30ms do 80ms – zelo dobro, 80ms do 130ms dobro / izredno, več kot 130ms – slabo

Izseljenci na Kitajskem so torej s svojim smotrom govorili, zato govorili, da lahko z VPN strežniki odmerite največjo hitrost na Japonskem, v Singapurju v zahodni obali ZDA. OpenVPN s TCP pristani v zamračujočimi metodami, ki delujejo bolje kot vrata UDP, saj se zdijo, da bi se promet UDP lahko ustavil ali blokiral.

Upoštevajte tudi, da ni vsaka zahodna obala enaka. Mednarodnih mrežnih operaterjev je bilo veliko in le nekaj jih je dobro poklonilo s Kitajskega. Najboljše lokacije v ZDA so takšne, kjer ponudniki gostom neposredno ogledajo s China Telecom / Unicom in velikimi ponudniki tranzita z zelo dobrimi poizvedovanjem v Aziji, kot tako NTT, PCCW, Level 3. Ponudnik lahko preverite na podlagi IP-ja strežnika AS številka na bgp .he.net. Rezultati v sledenju razkrivajo tudi, kako je prevoznik uporabil za promet.

Uporabite VPN-jev z dobrim poizvedovanjem v najboljši rešitvi za hitro povezavo. Tudi nanje lahko vplivamo na omrežje v zastojih. Poskusite uporabnike VPN v različnih delih dneva, če želite hitro v določenih urah dneva, spremenite svoje dnevno rutino, da boste lahko izkoristili ta časovni okvir.

VPN v blokadi DNS / IP

Nekateri VPN-ji, ki delujejo na Kitajskem, bodo za svoje krasno mesto v strežniku VPN uporabili druge naslove, češ, da bo kitajska vlada blokirala velike. Predvideni vpišete dovoljenje, če želite uporabnika na Kitajskem dostaviti naslove v kaj lahko storijo, če želite, da ponudbo storitev blokirate (na osnovnem vrtenju naslovov IP v spremembi imena gostiteljev).

Če želite obiskati Great Firewall, si oglejte nestandardne protokole VPN

OpenVPN na Kitajskem ne deluje, če je konfiguriran v zasebne možnosti. Uporabite vse orodje, ki so skrivali prometne podpise. Če ste tehnični osebi v zasebnem VPN-ju, si oglejte nastavitve obfsproxy, SSH ali stunnel.

Netehnični uporabniki, ki vedno uporabljajo VPN, uporabljajo tehniko za skrivnost rokovanja z VPN v uporabi OpenVPN, tako HTTP, HTTPS, IMAPS.

Standardni protokoli lahko zelo dobro uporabijo uporabnike na Kitajskem, zato je PPTP v IPsec. Poskusite jih.
Občasno skočite po protokolih, strežniških v vratih. Morda deluje dobro.

“Plačevanje denarja” v tej z “popravljanje denarja”

Ne prijavite se z VPN tako, da plačate celo leto vnaprej samo zato, ker trdijo, da deluje na Kitajskem ali ker je dobro deloval prve dni. Pozabite na privlačen popust pri letnih plačilih. GFC je nenehno povezan z blokiranjem šifriranja v storitvi VPN, ki je bil v preteklih letih na Kitajskem odličen, zato so danes blokirani. Pričakovati je, da se bo ta trend nadaljeval v bližnjih prihodnostih, zato boste morali čez nekaj mesecev zamenjati ponudnika VPN.

Končne besede

Na žalost se zdi, da je kitajska vlada odločila v tem, da je Kitajsko določeno z interneta. Za vse velike mednarodne storitve (Google, Facebook, Twitter itd.) Obstaja kitajski ustreznik, ki deluje celine. Z blokiranjem tujih internetnih storitev silijo ljudje k ​​uporabijo nadomestne možnosti. Navidezna mreža VPN je vedno na Kitajskem na edini način, da lahko ponosite na “pravega” interneta, vendar ne bi smeli govoriti, da bi lahko dozirali izkušnje iz drugih držav. Pojdite na kitajski, tako da lahko blokirate, prodrnete, nezanesljivo v večjih frustracij, pri tem pa ne bi smeli veliko storiti. Povratite, predstavite mnenje, bodite na tekočem z načini za odblokiranje vsebin na Kitajskem. Ne pozabite, da je za slabo internetno izkušnjo na Kitajskem kriva samo kitajska vlada. Ne ponujajo VPN, ne gostiteljske družbe, ne mednarodne operaterske mreže.

Imate kakšen nasvet za uporabnike VPN na Kitajskem? delite jih v razdelku za komentar.

Če iščete zanesljiv VPN za uporabnike na Kitajskem, je ExpressVPN dober. Oglejte si naše nedavne člane o testiranju (februar 2017) ExpressVPN na Kitajskem. Za razliko od večine preglednih mest, ki jih priporočajo, da dodate seznam funkcij, smo ga univerze neposredno iz Kitajske.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map