Ulasan ZenMate Dengan Semua Kebaikan dan Kekurangan | Kopi VPN


Slogan ZenMate adalah “Cepat. Selamat. Mudah.” Adakah ZenMate, dengan lebih dari 47 juta pengguna, kuda hitam dalam industri VPN atau berpura-pura di antara penyedia terkemuka lain? Ulasan ZenMate tanpa had ini akan menanggung semuanya.

ZenMate – Perinciannya

Pada tahun 2018, ZenMate diambil alih oleh Kape Technologies, syarikat induk yang sama yang juga memiliki CyberGhost VPN. Ini menjelaskan persamaan antara aplikasi kedua-dua penyedia, tetapi masing-masing mempunyai ciri dan strategi harga yang berbeza.

Berikut adalah beberapa fakta ringkas mengenai ZenMate:

 • Ia mengendalikan lebih daripada 1,500 pelayan VPN di 35+ negara.
 • ZenMate boleh dimuat turun di Windows, Mac, iOS, Android, Linux, dan mempunyai pelanjutan percuma untuk penyemak imbas Chrome, Firefox, dan Opera.
 • Protokol standard seperti OpenVPN, IKEv2, dan L2TP disokong oleh ZenMate.
 • Menyambungkan sehingga 5 peranti secara serentak.

Anda boleh mula menggunakan ZenMate secara percuma, tetapi terhad kepada pemalam penyemak imbas. Walau bagaimanapun, versi percuma ZenMate sangat terhad dalam kelajuan, lokasi, dan tanpa ciri premium.

Pelan berbayar ZenMate, atau ZenMate Ultimate, berharga dengan harga yang kompetitif.

 • $ 2.05 sebulan untuk rancangan 2 tahun (ditagih $ 49.20)
 • $ 3.99 sebulan untuk rancangan 1 tahun (ditagih $ 47.88)
 • $ 9,99 sebulan untuk rancangan 1 bulan

Setiap pelan yang dibayar disokong oleh jaminan wang dikembalikan 30 hari. ZenMate yang sesuai dengan harga telah terbukti menjadi salah satu VPN yang paling berpatutan, tetapi adakah layak untuk dilanggan?

Kami memanfaatkan langganan tanpa risiko dan memuat turun aplikasi untuk peranti kami. Inilah yang menonjol semasa tinjauan kami.

Ulasan VPN ZenMate — Kelebihannya

ZenMate telah mendapat perwakilan buruk pada masa lalu, tetapi dalam ujian kami baru-baru ini, nampaknya ada peningkatan besar.

1. Menyokong Protokol Utama dan Penyulitan yang Kuat

Kecuali untuk pelanjutan penyemak imbas ZenMate, yang menggunakan enkripsi AES-128, semua aplikasinya di pelbagai platform menggunakan enkripsi AES-256 kelas tentera. Penyulitan AES-256 adalah standard de-facto dalam hal keamanan VPN, dan digunakan oleh bank, tentera, dan agensi pemerintah.

Bagi protokol yang menghantar mesej antara peranti dan Internet, ZenMate menawarkan OpenVPN, IKEv2, dan L2TP pada aplikasinya. Anda boleh memilih mana-mana protokol secara manual atau membenarkan aplikasi memilih protokol terbaik untuk peranti anda secara automatik.

2. Tiada Kebocoran DNS / IP

Terdapat aduan mengenai ZenMate yang mempunyai masalah dengan kebocoran DNS pada masa lalu, tetapi kami yakin kekurangan itu telah diperbaiki oleh pasukan pengembangannya.

Kami menguji ZenMate untuk kebocoran DNS, IP, dan WebRTC, dan hasilnya memberangsangkan.

Alamat IP sebenar kami, yang terletak di Malaysia, disembunyikan ketika kami menjalankan ujian menggunakan IPLeak.net.

ujian kebocoran zenmate dns

3. Tiada Virus

Industri VPN dicemari oleh beberapa produk berkualiti rendah yang juga menyuntikkan perisian hasad ke dalam PC dan peranti mudah alih.

Untuk mengelakkan beberapa jangkitan digital yang tidak menyenangkan, kami membuat pemeriksaan pantas pada fail pemasang ZenMate Windows.

pemeriksaan virus zenmate

Hasil bersih-bersih memberikan ZenMate lebih banyak mata brownie dari kami!

4. Dasar Tanpa Pembalakan Yang Ketat

Sekiranya anda melihat sekilas mengenai kebijakan privasi ZenMate, ia mungkin kelihatan tidak jelas dan umum.

Dasar pembalakan yang samar-samar sering menimbulkan masalah bagi pengguna VPN.

Walau bagaimanapun, ayat terakhir dari bahagian Data Peribadi meletakkan semua keraguan untuk ditangguhkan. Ini menyoroti fakta bahawa tidak ada aktiviti pengguna yang direkodkan, disimpan, atau dicatat oleh ZenMate.

dasar log zenmate

Kami berharap agar ZenMate dapat lebih ringkas dengan dasar pembalakannya, tetapi kami akan menerima bahawa ia tidak menyimpan maklumat yang boleh mendedahkan perilaku melayari penggunanya.

5. Pemasangan Mudah dan Mesra Pengguna

Tidak sampai 5 minit untuk mendaftar akaun, membeli rancangan, dan memasang perisian di PC Windows kami. Bagi aplikasi Android, ia dipasang hampir seketika.

ZenMate sudah tentu betul dengan reka bentuk aplikasinya yang intuitif. Semasa aplikasi Windows ZenMate dilancarkan, skrin seperti mudah alih menegak muncul di sudut kanan bawah bar tugas.

tingkap zenmate

Dengan ikon perisai, anda boleh menyambung dengan serta-merta ke pelayan yang paling dekat dengan lokasi anda. Sebagai pilihan, anda boleh mengembangkan aplikasi untuk mengakses keseluruhan senarai pelayan.

muat turun tetingkap zenmate

Anda juga dapat melihat pelayan dengan fungsi penyaliran dan penstriman khasnya. Bar carian juga terbukti bermanfaat, kerana dengan cepat memaparkan pelayan yang relevan berdasarkan istilah carian.

tingkap zenmate mengalir

Tetapan umum dan sambungan disusun dengan rapi di skrin. Anda akan mendapat konfigurasi yang jelas, dan beberapa tetapan yang berguna merangkumi Kill Switch dan pemilihan protokol.

Bagi aplikasi Android ZenMate, pengembang memilih untuk tetap berpegang pada tema serupa, untuk menjaga konsistensi.

Anda akan mendapat skrin permulaan yang serupa yang membolehkan sambungan cepat ke VPN pada aplikasi Android.

skrin pertama android zenmate

Senarai pelayan boleh diakses dengan satu ketukan, dan anda akan mendapat senarai pelayan mesra streaming khusus pada aplikasi.

pelayan android yang tersedia zenmate

Kami hanya berharap VPN lain mengikutinya dalam membuat antara muka semudah ZenMate.

6. Kelajuan Hebat tetapi Tidak Konsisten

Selalunya, anda akan mendapat tuntutan sambungan berkelajuan tinggi dari penyedia VPN hanya untuk kecewa kemudian.

Sejujurnya, kami tidak banyak mengharapkan prestasi kelajuan ZenMate, tetapi kami mendapat kejutan yang menyenangkan setelah beberapa ujian.

Inilah kelajuan internet kita di Malaysia, tanpa menyambung ke VPN.

Kami berhubung dengan “pelayan terbaik” di aplikasi, dan mendapati angka yang agak mengecewakan, memandangkan lokasi tersebut merupakan lokasi terdekat, dan dengan itu kelajuan terpantas.

Tetapi harapan kami ditimbulkan ketika sambungan ke pelayan rawak di Jerman, di mana ZenMate berada, memberikan hasil yang menjanjikan.

Ujian pantas pada pelayan rawak di AS juga memberikan kadar muat turun yang boleh diterima tetapi kelajuan muat naik yang suram.

Kemudian, kami secara khusus menyambung ke pelayan yang dioptimumkan Netflix di AS dan mendapat lebar jalur yang sedikit lebih tinggi.

Nampaknya terdapat kekurangan ketidakkonsistenan di beberapa pelayan, tetapi secara keseluruhan, kami cukup gembira dengan kelajuan sambungan ZenMate.

7. Buka blokir Netflix

Untuk sebab tertentu, menyekat penyekat Netflix nampaknya merupakan tolok ukur tidak rasmi untuk keupayaan streaming VPN.

ZenMate hanya mempunyai 3 pelayan yang dioptimumkan Netflix. Kami menguji semua pelayan di AS, Perancis, dan Jerman, dan semuanya terbukti berfungsi.

zenmate netflix

Kami berjaya mengambil beberapa minit pada salah satu keluaran baru di Netflix tanpa masalah.

Dengan Netflix menekan VPN, ZenMate melakukan tugas yang sangat baik untuk mengekalkan akses ke penyedia streaming.

8. Pelayan Mesra Torrenting

ZenMate menawarkan lebih daripada selusin pelayan mesra torrent untuk pengguna P2P. Pelayan ini berada di negara-negara di mana torrenting tidak dilarang.

Tanpa had laju dan sambungan VPN yang selamat, pelayan ini sangat bagus untuk berkongsi fail dengan selamat dalam komuniti P2P.

Ulasan VPN ZenMate — Kekurangannya

Kami sudah selesai memberi kredit di mana kredit jatuh tempo. Sekarang, kita akan melepaskan beberapa pasak ZenMate.

1. No Kill Switch Untuk Aplikasi Android

Suis Kill berguna untuk menjaga privasi pengguna VPN apabila sambungan ke pelayan tiba-tiba terputus.

ZenMate mempunyai kill-switch di aplikasi Windows, tetapi ciri yang sama sangat hilang dalam aplikasi Android.

Kami melakukan pemeriksaan dua kali ganda dan tiga kali ganda, tetapi kami tidak dapat mencari butang togol yang menunjukkan suis membunuh.

Percubaan untuk mendapatkan jawapan dari sokongan pelanggan memerlukan sedikit masa, yang membawa kita ke kelemahan seterusnya.

2. Tiada Sokongan Sembang Langsung

Sokongan sembang langsung 24/7 sangat berguna apabila anda terjebak dengan ZenMate dan memerlukan bantuan segera. Malangnya, anda harus bergantung pada sistem sokongan tiket untuk mendapatkan bantuan daripada kakitangan perkhidmatan pelanggan.

Tidak ada jangka masa yang dinyatakan di mana anda akan mendapat respons. Syukurlah, kami mendapat jawapan dalam masa kira-kira 30 minit untuk pertanyaan mengenai fungsi ZenMate di kawasan yang terhad.

Bagi tiket kedua kami pada suis kill Android, kami mengambil masa 5 jam sebelum kami mendapat balasan.

ZenMate memang mempunyai pangkalan pengetahuan yang cukup baik, di mana kami berjaya menjawab soalan sama ada aplikasi itu berfungsi di China dijawab.

Dan, itu bukan.

Lihat VPN ini jika anda mencari yang berfungsi di China.

3. Bukan Bidang Kuasa Terbaik

ZenMate berpusat di Jerman, yang termasuk dalam negara 14 Eyes. 14 mata itu adalah sekumpulan negara yang mempunyai perjanjian untuk berkongsi risikan dengan anggotanya.

Dengan kata lain, ZenMate diwajibkan oleh undang-undang untuk menyerahkan data yang dimilikinya kepada mana-mana pemerintah dalam 14 mata apabila diperlukan.

Walaupun benar bahawa kebijakan tanpa pembalakan membantu mencegah kebocoran privasi, berada dalam bidang kuasa yang tidak baik untuk VPN dapat melepaskan beberapa pengguna.

4 Proses Pendaftaran yang Membingungkan

Mendaftar untuk akaun VPN agak mudah. Tetapi kami berakhir dengan akaun tanpa kata laluan pada percubaan pertama.

Sekiranya anda membuat akaun semasa melanggan pelan ZenMate Ultimate, anda tidak perlu menetapkan kata laluan anda.

Ini menjadikannya mustahil untuk log masuk ke aplikasi VPN yang baru anda pasang.

Apabila anda cuba mengedit kata laluan dalam tetapan akaun, anda akan diminta untuk mendapatkan kod PUK, yang jelas tidak anda miliki.

Anda kemudian perlu meminta perubahan kata laluan, dan satu-satunya cara untuk membuat kelayakan anda untuk log masuk ke aplikasi VPN.

Adakah penyelesaian untuk proses yang lebih mudah?

Ya, dan kita akan tunjukkan sebentar lagi.

ZenMate untuk Chrome

ZenMate tersedia sebagai pelanjutan percuma pada penyemak imbas Chrome. Inilah cara anda memasangnya.

1. Ikuti pautan ini dan Tambahkan Sambungan Chrome Zenmate ke Chrome.

2. Anda perlu mendaftar untuk akaun percuma. Masukkan e-mel dan kata laluan anda seperti yang diarahkan.

pendaftaran krom zenmate

3. Setelah pelanjutan dipasang, anda akan menemui ikon perisai di sebelah bar URL. Togol butang sambungan untuk mula mengamankan penyemak imbas anda.

muat turun chen zenmate

ZenMate VPN untuk Windows

Seperti yang telah kami sebutkan, mendaftar ke ZenMate dan memasang aplikasi Windows VPN boleh membingungkan. Ikuti langkah-langkah ini untuk memulakan tanpa kerumitan.

1. Lawati halaman utama ZenMate pada penyemak imbas anda. Klik Akaun Saya dan bukannya Beli Sekarang.

2. Daftar dengan alamat e-mel dan kata laluan anda.

3. Anda akan diberi kod PUK setelah berjaya. Tuliskan kerana anda memerlukannya untuk mendapatkan akaun anda.

4. Kembali ke laman utama ZenMate dan klik Beli Sekarang. Pilih rancangan ZenMate Ultimate pilihan anda.

5. Pilih antara Paypal Atau Kad Kredit dan selesaikan pembayaran. Pemasang ZenMate Windows harus memuat turun secara automatik.

6. Lancarkan aplikasi ZenMate Windows dan log masuk dengan bukti kelayakan anda.

7. Anda kini mempunyai akses ke semua pelayan dan ciri ZenMate VPN.

Apa itu Firewall Web ZenMate?

Penawaran ZenMate untuk keselamatan internet tidak berhenti di VPN. Pasukan ini juga telah membangunkan ZenMate Web Firewall, yang melindungi komputer dan peranti mudah alih daripada perisian hasad dan agen jahat yang lain.

Anda juga akan mendapati ZenMate Web Firewall membantu dalam menyekat iklan yang mengganggu. Firewall tersedia sebagai pelanjutan untuk penyemak imbas Chrome dan percuma.

Adakah ZenMate Selamat?

ZenMate menggunakan enkripsi dan protokol yang paling mantap untuk memberikan keseimbangan keselamatan dan kepantasan. Ini telah ditunjukkan dalam kelajuan sambungan yang pantas dan lulus ujian kebocoran DNS / IP dengan mudah.

Kami juga tidak menemui tanda-tanda percubaan oleh VPN percuma ZenMate atau versi berbayarnya, untuk menyuntik perisian hasad ke dalam peranti yang tidak curiga.

Mengenai teknologi dan aplikasi, ZenMate memenuhi standard keselamatan kami.

Dari segi dasar pembalakan, ZenMate telah menyatakan dengan jelas dalam kebijakan terbarunya bahawa setiap aktiviti yang berlaku dalam terowong VPN tidak dicatat dalam bentuk apa pun.

Seperti kebanyakan VPN, ZenMate mengumpulkan beberapa data peribadi untuk tujuan penagihan dan meningkatkan perkhidmatannya. Ini telah menjelaskan bahawa tidak ada data peribadi ini yang dapat dihubungkan dengan aktiviti melayari di VPN.

Tidak dapat dinafikan bahawa beribu pejabat di Jerman tidak sesuai untuk penyedia VPN. Berada dalam pakatan 14 Mata bermaksud peningkatan risiko permintaan data oleh agensi kerajaan.

Namun, dengan tidak ada kesalahan yang tersimpan di pelayan Zenmate, tidak ada ancaman serius terhadap privasi pengguna.

Ringkasan

Dengan kelajuan sambungan yang baik, sokongan Netflix, dan pelayan P2P, ZenMate adalah pilihan yang menarik untuk streaming dan muat turun. ZenMate juga menampilkan ciri keselamatan standard industri dan mengamalkan dasar larangan mencatatkan.

Walaupun terdapat beberapa negatif, ZenMate adalah VPN yang baik ketika anda mempertimbangkan harga langganan. Rancangan jangka panjangnya adalah salah satu yang paling murah dalam industri ini.

Kami sangat mengesyorkan anda untuk mencuba ZenMate. Sekiranya anda mencari VPN yang berpatutan dan berfungsi, daftar ke ZenMate sekarang.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map