Ulasan VPN IPVanish dengan Speedtest 90 + mbps

Ulasan IPVanish ini terakhir dikemas kini pada 26 Oktober 2016:


Ulasan ini memberikan gambaran mendalam tentang IPVanish, dan perkhidmatan VPN mereka, termasuk: Perisian, Keselamatan, Privasi, dan Kecepatan.

IPVanish adalah penyedia VPN yang berpusat di A.S. yang mengkhusus dalam kelajuan. Mereka adalah satu-satunya penyedia VPN di dunia dengan rangkaian data Tier-1 mereka sendiri. Mereka juga mempunyai kebijakan ‘No Log’ yang menerajui industri, yang bermaksud bahawa tidak seperti kebanyakan penyedia vpn, IPVanish tidak menyimpan sebarang catatan mengenai sejarah sambungan VPN anda. Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai dasar pembalakan VPN di sini.

Kemas kini Oktober 2016: IPVanish kini merangkumi perkhidmatan Proksi Socks5 dengan setiap pakej VPN, bergabung dengan Akses Internet Peribadi dan NordVPN yang juga menyertakan Socks5 tanpa caj tambahan.

 • Fakta Pantas
 • Spesifikasi Penuh
 • Lokasi Pelayan

Laman web: www.ipvanish.com
Syarikat:
IPVanish (Berpusat di Amerika Syarikat)
Lokasi Pelayan:
230+ pelayan di 61+ negara
Protokol:
Proksi OpenVPN (terbaik), PPTP, L2TP / IPSec, Socks5
Aplikasi IPVanish untuk:
Windows, Mac, Android, iPhone, iPad

Harga Biasa: $ 10 / bulan
Harga Terbaik Semasa: $ 6.49 / bulan (tuntut tawaran ini)

Akan datang…

Lokasi pelayan IPVanish

Senarai Pelayan Penuh IPVanish pada 10/16/2015 (Klik untuk melihat saiz penuh)

Ulasan Video IPVanish

Ringkasan Ulasan IPVanish

IPVanish beribu pejabat di Amerika Syarikat, yang bermaksud mereka tidak tertakluk kepada undang-undang penyimpanan data. Hasilnya, mereka memilih untuk tidak menyimpan log apa pun mengenai penggunaan VPN pelanggan (privasi maksimum untuk Anda). Kebimbangan mengenai perkhidmatan VPN yang berpangkalan di AS adalah bahawa NSA mungkin memiliki pintu belakang rahsia ke dalam rangkaian mereka, tetapi pada kenyataannya ini hanya mempengaruhi penjenayah antarabangsa (yang bermaksud pengganas, bukan lanun hak cipta)

Kekuatan

 • Kelajuan: IPVanish mengawal rangkaian data Tier-1 mereka sendiri. Ini bermaksud mereka mempunyai lebar jalur lebih banyak dan kelajuan lebih pantas daripada persaingan mereka.
 • Tiada Dasar Log: IPVanish adalah salah satu dari hanya beberapa VPN yang tidak menyimpan log sama sekali. Ini menjadikannya mustahil untuk melacak pengguna VPN berdasarkan sejarah alamat IP mereka. Kami sangat mengesyorkan agar tidak mencatat VPN untuk pengguna yang kurang bijak.
 • Sokongan pengguna: Mereka mempunyai sembang langsung 24/7 serta sistem sokongan berdasarkan tiket
 • Reputasi: IPVanish dimiliki oleh Highwinds Network Group, penyedia rangkaian data utama yang berpusat di Amerika Syarikat. Ini adalah syarikat rangkaian utama dengan pengalaman IT selama lebih dari 13 tahun, bukan beberapa permulaan VPN kehabisan ruang bawah tanah (dan ada banyak dari itu).
 • Perisian dan Keselamatan: IPVanish mempunyai aplikasi VPN khusus untuk keempat-empat platform utama (Windows, Mac, Android, iOS) dan mereka dibiayai dan dikendalikan dengan baik, yang bermaksud perisian mereka sangat baik dan ciri-ciri baru terus ditambahkan. Tambahan pula, keselamatan rangkaian langsung mereka sangat baik.
 • Proksi Socks5: IPVanish kini merangkumi perkhidmatan proksi Socks5 pada pelayan proksi Belanda sifar log. Ia sesuai untuk torrent, Skype, atau penyemakan imbas web tanpa nama (dengan pelanjutan seperti FoxyProxy).

Kelemahan

Sekarang IPVanish telah menambahkan Kill-Switch untuk semua klien perisian desktop dan juga pelayan proksi Socks5 (termasuk dalam langganan anda), mereka benar-benar tidak mempunyai kelemahan besar. Pasti, kami ingin melihat smartDNS atau perkhidmatan serupa disertakan, tetapi itu adalah senario impian dan banyak yang diharapkan dari VPN dengan harga di bawah $ 10 / bulan.

Mereka juga telah membuat peningkatan perisian secara besar-besaran, pergi ke perisian V3 generasi ke-3 di semua platform utama, yang merupakan peningkatan UI kosmetik dan berfungsi.

Kami ingin melihat kekuatan enkripsi yang dapat disesuaikan (saat ini openVPN hanya 256-bit), tetapi kata itu mungkin akan ditangani dalam pelepasan perisian yang akan datang.

Perisian IPVanish

Kami menguji versi Windows perisian VPN mereka yang sangat baik. Versi Mac hampir sama dengan satu ciri tambahan: pilihan kill-switch yang sedang dikembangkan untuk klien windows.

Perisian ini percuma dengan langganan VPN anda dan boleh dimuat turun dengan mudah di sini.

Papan pemuka perisian utama

‘Dashboard’ adalah skrin permulaan ketika perisian dilancarkan. Ia memaparkan alamat IP semasa anda dan memungkinkan anda dengan cepat memilih protokol VPN, lokasi pelayan, dan mengklik ‘Sambung’.

Papan pemuka dengan pilihan penyambungan cepat dan pelayan

Paparan utama ‘Dashboard’ perisian

Dari papan pemuka utama anda boleh memilih lokasi pelayan IPVanish dengan mudah. Anda juga mendapat akses ke semua 4 protokol VPN (OpenVPN TCP, OpenVPN UDP, PPTP dan LT2P). Sekiranya ragu-ragu, cukup gunakan OpenVPN atau pelajari kapan memilih setiap protokol VPN.

Pilih dari mana-mana 100+ lokasi pelayan IPVansh

Pemilihan pelayan yang mudah

Pilih dari semua 4 protokol IPVanish (PPTP, L2TP, OpenVPN TCP dan UDP)

Pilih mana-mana protokol VPN

Menu Tetapan (Petua keselamatan penting di bawah)

Dari paparan papan pemuka anda boleh mengakses tab tetapan di bahagian atas paparan utama. Ini memberi anda akses ke beberapa pilihan permulaan dan sambungan seperti:

 • Sambung semula secara automatik
 • # Port mana yang akan digunakan (jika anda tidak pasti tinggalkannya sebagai 443)
 • Pilihan permulaan: (anda boleh melancarkan secara automatik dan / atau menyambung secara automatik pada permulaan sistem)
 • Tindakan menutup tingkap (kami mengesyorkan anda beralih dari pilihan lalai)

Petua Keselamatan Penting: Secara lalai, kami mendapati perisian ditetapkan ke: ‘Quit Application’ semasa anda menutup tetingkap perisian. Ini mungkin terdengar baik untuk anda, tetapi jika anda mempunyai sambungan VPN aktif, ia akan ditutup tanpa amaran. Kami mengesyorkan anda beralih ke salah satu pilihan lain. (pilihan peribadi saya adalah ‘Hide to System Tray’).

Pilih apa yang berlaku semasa anda menutup tetingkap perisian VPN

Pilihan Tutup Perisian

Pilihan selebihnya adalah pilihan peribadi, walaupun banyak orang suka aplikasi VPN mereka bersambung secara automatik ketika komputer mereka dimulakan. Anda bahkan boleh memilih lokasi pelayan pilihan anda untuk disambungkan secara automatik.

Tetapan perisian dan sambungan IPVanish

Menu Tetapan Perisian

Paparan Pemilihan Pelayan

Anda boleh memilih dari 3 mod pemilihan pelayan:

 • Penggunaan ‘Pintar’: UK, Amerika Syarikat, Kanada, atau mod Pelayan Terpantas.
 • Senarai: Pilih dari senarai semua pelayan (Diasingkan mengikut ping, lokasi, kali terakhir digunakan)
 • Paparan Peta: Peta yang boleh diperbesar dan boleh diseret membolehkan anda menentukan lokasi yang anda inginkan dengan mudah.
Peta pemilihan pelayan IPVanish

Paparan pemilihan pelayan ‘Peta’

Pelayan Proksi Socks5

Pada musim gugur 2016, IPVanish mengumumkan bahawa mereka sekarang akan menyertakan perkhidmatan proksi Socks5 dengan setiap langganan VPN. Ini adalah bonus besar untuk pelanggan semasa dan masa depan, kerana banyak VPN mengenakan bayaran sebanyak $ 5 / bulan untuk akses proksi Socks, sedangkan IPVanish hanya menambahkannya ke perkhidmatan VPN mereka tanpa menaikkan harga.

Proksi Socks adalah protokol proksi universal dan sangat fleksibel yang dapat membawa hampir semua jenis data, dan mengarahkannya melalui pelayan pihak ketiga (tanpa penyulitan).

Pelayan IPVanish Socks5 adalah kluster ultra cepat yang terletak di Belanda, menunjukkan bahawa perkhidmatan tersebut disasarkan kepada pengguna Bittorrent / P2P. Sebilangan besar klien torrent utama mempunyai pilihan konfigurasi proksi, yang membolehkan anda menukar alamat IP torrent tanpa perlu menyambung ke VPN.

Kami mempunyai panduan proksi Socks5 untuk pelanggan torrent ini:

 • Flud (Android)
 • tTorrent (Android)
 • Vuze & uTorrent (Windows / OSX)

Dalam ujian awal kami, pelayan SOCKS5 sangat pantas, mengungguli perkhidmatan proksi pesaing (termasuk Torguard dan NordVPN) dalam ujian muat turun Torrent kami.

VPN Mudah Alih IPVanish

IPVanish merangkumi liputan untuk mana-mana telefon pintar. Mereka mempunyai aplikasi VPN IPVanish tersuai mereka sendiri untuk peranti iOS (iPhone / iPad) dan Android (4.0 dan lebih tinggi). Aplikasi ini hampir serupa dalam fungsi. Anda mendapat akses ke setiap lokasi pelayan IPVanish melalui protokol OpenVPN. Mereka bahkan mempunyai monitor lebar jalur yang hebat di dalam aplikasi mudah alih mereka.

Anda juga dapat mengkonfigurasi sambungan VPN secara manual pada peranti mudah alih anda, menggunakan protokol PPTP atau L2TP, tetapi aplikasinya jauh lebih mudah.

Saya juga suka bahawa aplikasi ini menunjukkan ‘Server Load’ semasa untuk setiap pelayan, jadi anda boleh memilih pilihan terpantas anda dengan mudah.

Menu pemilihan pelayan untuk aplikasi android IPvanish

Aplikasi Android: Pemilihan Pelayan

Alat monitor lebar jalur IPVanish

Monitor Lebar Jalur

Dalam tetapan aplikasi mudah alih, anda boleh memilih dari protokol OpenVPN UDP atau OpenVPN TCP. Sebilangan besar pengguna ingin kekal dalam mod UDP, yang jauh lebih pantas untuk penggunaan seperti streaming video. Ini kerana protokol TCP memerlukan pelayan destinasi untuk mengesahkan penerimaan setiap paket data (bahkan yang tidak penting) yang benar-benar dapat melambatkan kelajuan.

Pada Versi 3 (Ogos 2016), aplikasi mudah alih IPVanish kini termasuk Perebutan ciri, yang pada dasarnya adalah versi IPVanish dari ‘Stealth VPN’ Protocol. Kami membincangkan ciri perebutan dengan lebih mendalam di bawah ‘Keselamatan dan Penyulitan’ di bawah.

Keselamatan dan Penyulitan

Ringkasan Keselamatan:

 • Kekuatan enkripsi terowong 256-bit (OpenVPN dan L2TP)
 • Kekunci 2048-bit (semasa menyambung ke pelayan)
 • Termasuk NAT Firewall (kebanyakan VPN mengenakan bayaran tambahan)

Penyulitan

IPVanish menggunakan a Penyulitan AES 256-bit algoritma untuk terowong VPN mereka. Kekuatan penyulitan ini sangat kuat. Ia masih dianggap tidak dapat dipecahkan oleh serangan brute-force, dan merupakan algoritma yang sama yang digunakan untuk komunikasi ketenteraan A.S. Dengan kata lain, data anda sangat selamat.

Banyak penyedia VPN memberi anda pilihan enkripsi OpenVPN 128-bit atau 256-bit, tetapi pada masa ini IPVanish hanya memberi anda pilihan yang lebih kuat. Satu-satunya alasan untuk memilih penyulitan yang lebih ringan adalah untuk kelajuan yang lebih cepat, tetapi kerana IPVanish dapat mengungguli perkhidmatan VPN lain pada ujian laju, walaupun dengan penyulitan yang lebih lambat mungkin mereka tidak melihat keperluan untuk memberi anda pilihan untuk penyulitan yang lebih lemah.

Perebutan (Stealth Protocol)

IPVanish telah mengembangkan protokol ‘Stealth Mode’ eksklusif yang dipanggil ‘Perebutan’ yang tersedia di semua platform VPN utama sejak dilancarkan V3 pada tahun 2016. Ciri Scramble menyamar semua lalu lintas VPN sebagai trafik SSL / HTTPS biasa yang menjadikannya sangat sukar untuk disekat. Fungsi ini berguna jika anda tinggal di negara di mana penggunaan VPN dipantau atau disekat (Iran, China, UAE).

Ia juga berguna untuk mengatasi firewall di tempat kerja atau sekolah yang boleh menyekat lalu lintas VPN.

Cukup aktifkan ‘Scramble’ dalam tetapan perisian IPVanish anda, dan perisiannya selebihnya. Anda mungkin perlu memulakan semula perisian jika anda sudah tersambung ke pelayan untuk memaksimumkan keberkesanan fitur perebutan.

Firewall NAT

Firewall NAT menapis semua lalu lintas masuk, untuk memastikan bahawa paket data yang anda terima hanya yang anda minta. Ini memastikan bahawa penggodam atau serangan jahat lain tidak dapat sampai ke komputer anda melalui alamat IP yang ditetapkan oleh IPVanish anda.

Banyak VPN mengenakan bayaran tambahan hingga $ 5 / bulan untuk ciri keselamatan ini, tetapi IPVanish menyertakannya dalam semua rancangan tanpa caj tambahan.

Bunuh-Suis

Anda tahu dapatkan kill-switch pada kedua-dua versi Windows dan Mac / OSX dari perisian IPVanish. Ini pertama kali diperkenalkan pada tahun 2016 dengan perisian V3.

Salah satu keluhan mengenai IPVanish adalah bahawa mereka hanya memasukkan kill-switch pada versi Mac, sementara pengguna PC harus mencari jalan keluar. IPvanish mendengar maklum balas pengguna dan dengan cepat meningkatkan keutamaan ciri kill-switch untuk pasukan pengembangan mereka. Kami sangat gembira melihatnya diluncurkan ke semua platform desktop (menjadi pengguna PC di sini di VPNU).

Bagi mereka yang tidak biasa dengan istilah: VPN Kill-Switch menjadikan alamat IP sebenar anda tidak bocor secara terbuka jika VPN terputus secara tidak sengaja. 

Tidak ada VPN yang kebal dari sambungan yang terputus sekali-sekala, jadi ciri ini adalah langkah keselamatan ‘berjaga-jaga’ yang bagus. Ia berfungsi dengan memantau sambungan internet anda untuk perubahan antara muka, dan jika ia mengesan bahawa antara muka VPN tidak lagi aktif, dengan serta-merta membunuh semua akses internet ke komputer anda tidak dapat menyambung semula di luar terowong VPN.

Dasar Privasi dan Pembalakan (A)

IPVanish adalah Penyedia VPN ‘Tanpa Log’.

Mereka tidak menyimpan masa aktiviti VPN atau log metadata. Ini menjadikan IPVanish sebagai VPN tanpa log yang BENAR, berbanding dengan beberapa penyedia yang mengaku sebagai log sifar, tetapi masih menyimpan rekod metadata.

Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai dasar pembalakan VPN, tetapi yakinlah bahawa IPVanish mempunyai salah satu dasar pembalakan VPN yang paling mesra pengguna.

Dasar log sifar melindungi kedua-dua penyedia VPN dan juga pengguna. Oleh kerana mereka tidak mencatat aktiviti sesi, sejarah sambungan, atau bahkan alamat IP apa yang diberikan kepada anda, mustahil mereka mengkhianati kepercayaan pengguna mereka. Walaupun menghadapi perintah mahkamah, IPVanish tidak dapat berkongsi aktiviti VPN pengguna kerana tidak ada log yang disimpan.

Tidak semua VPN dapat menawarkan tingkat privasi ini, karena banyak negara memiliki undang-undang penyimpanan data wajib yang mewajibkan VPN menyimpan catatan pelanggan mereka. IPVanish berpusat di Amerika Syarikat, di mana undang-undang penyimpanan data tidak berlaku untuk perkhidmatan VPN.

Walaupun mereka tidak menyimpan log VPN, mereka melakukan interaksi transaksi / pembayaran log di laman web mereka. Ini membolehkan mereka meningkatkan kualiti laman web (mengoptimumkan kandungan dan antara muka untuk pengalaman pengguna yang lebih baik). Ini juga penting untuk mencegah penipuan kad kredit (Semua transaksi kad kredit memerlukan alamat penagihan yang sah).

Mereka juga mencatat alamat IP yang anda gunakan semasa membeli perkhidmatan (walaupun anda selalu dapat menggunakan komputer awam atau rangkaian wifi untuk mendaftar jika kerahsiaan tambahan penting bagi anda).

IPVanish juga menerima pembayaran Bitcoin tanpa nama, yang hanya memerlukan alamat e-mel untuk pengaktifan akaun (tidak memerlukan maklumat peribadi lain).

Ujian Kelajuan IPVanish

IPVanish secara konsisten berada di kedudukan salah satu VPN terpantas di dunia. Ini bukan sekadar keberuntungan, IPVanish mempunyai kelebihan yang tidak adil. Syarikat induk mereka adalah salah satu penyedia rangkaian data CDN terbesar di seluruh dunia, yang bermaksud mereka mempunyai pelayan, lebar jalur, dan hubungan peering untuk mengungguli hampir semua orang.

Kami menguji IPVanish pada sambungan 100/100 (Mbps naik / turun) dari pantai timur di AS. Berikut adalah keputusan ujian kelajuan IPVanish kami:

Amerika Utara Amerika Syarikat / Kanada

Ujian Kelajuan Akses Internet Persendirian (Amerika Syarikat)

Pantai barat Amerika Syarikat (Arizona)

ulasan ipvanish: USA speedtest Illinois

Ujian Kelajuan Amerika Syarikat Tengah (Illinois)

Seperti yang anda lihat, di dalam AS, IPVanish menawarkan kelajuan yang benar-benar gila. Kami mendapat lebih dari 90% kelajuan muat turun maksimum kami, bahkan menggunakan enkripsi OpenVPN 256-bit yang biasanya lebih perlahan daripada enkripsi 128-bit yang lebih lemah yang digunakan oleh banyak penyedia VPN. Pada muat naik, kami sebenarnya melebihi maksimum 100mbps teoritis kami, mungkin kerana lebar jalur hulu tidak sekecil hilir.

Sebilangan besar VPN biasanya berada dalam julat 30-60% pada ujian laju USA. IPVanish dengan mudah adalah A + berbanding dengan persaingan.

Eropah

IPVanish Review Speedtest Europe (United Kingdom)

Eropah Speedtest (United Kingdon)

IPVanish Speedtest Eropah (Jerman)

Europe Speedtest (Jerman)

Seperti yang anda lihat, terdapat sedikit kelajuan ketika menyambung ke pelayan Eropah. Hal ini disebabkan oleh peningkatan jarak serta kesesakan kabel data yang berjalan di bawah lautan Atlantik. Yang mengatakan, apa-apa lebih dari 50 Mbps dari pelayan Eropah yang menggunakan enkripsi 256-bit adalah hasil yang sangat baik.

Memandangkan Netflix hanya memerlukan lebar jalur sekitar 5-7 Mbps untuk menstrim filem HD, IPVanish terlalu banyak. Uji kelajuan ini dilakukan pada sambungan berwayar (ethernet) sehingga anda mungkin mendapati kelajuan sedikit lebih perlahan melalui router tanpa wayar, tetapi masih lebih memadai untuk kebanyakan pengguna.

Ujian Laju Australia / Asia

IPVanish adalah VPN terpantas untuk orang Australia yang telah kami uji. Sejauh ini adalah satu-satunya VPN yang kami dapati mampu menstrimkan video 4k dari lokasi pelayan Australia tanpa penolakan semula. Ujian streaming 4k kami adalah penghampiran lebar jalur dunia nyata yang jauh lebih dekat daripada kebanyakan ujian laju. Torguard menduduki tempat ke-2 dalam ujian streaming 4k kami.

Oleh kerana jarak yang sangat besar data anda mesti bergerak antara pelayan Amerika Syarikat> Australia, kehilangan kelajuan biasanya akan sangat besar. Kabel data bawah laut Australia juga sesak, jadi anda tidak boleh mendapatkan kelajuan yang baik melainkan anda mempunyai hubungan mengintip yang sangat baik. Nasib baik, IPVanish memang mempunyai hubungan ini. Di mana kebanyakan VPN akan memberikan 5-10mbps dari Australia, IPVanish mampu mematahkan 40 mbps dalam pengujian kami!

Ujian kelajuan IPvanish Australia

Ujian kelajuan IPvanish Australia

Sokongan Pelanggan / Sokongan Teknikal

IPVanish menawarkan 4 bentuk sokongan teknologi yang berbeza kepada pelanggan:

 1. Sokongan sembang langsung
 2. Sistem e-mel / tiket
 3. Soal Jawab Umum
 4. Panduan Sokongan / Persediaan

Kami secara keseluruhan terkesan dengan tahap sokongan dari IPVanish. Sokongan Sembang Langsung dan E-mel cukup standard di kalangan penyedia VPN kelas atas. Sokongan IPVanish lebih responsif daripada penyedia lain yang telah kami uji, dan kami biasanya menerima respons melalui e-mel dalam masa 24 jam dan kadang-kadang lebih cepat.

Sistem Soal Jawab yang baru sangat membantu juga. Ini seperti Soalan Lazim interaktif di mana sesiapa sahaja boleh mengemukakan soalan sokongan teknikal awam, dan IPVanish akan menerbitkan penyelesaiannya di portal sokongan mereka sehingga mana-mana pengguna dengan soalan / masalah yang sama dapat dengan mudah mencari penyelesaian tanpa perlu menghubungi sokongan.

Mereka juga mempunyai panduan pemasangan / persediaan IPVanish khusus, yang menunjukkan kepada anda cara memasang IPVanish pada semua platform utama, atau mengkonfigurasi perkhidmatan mereka dengan klien sambungan Open Source OpenVPN. Terdapat juga panduan persediaan DDWRT / Tomato jika anda ingin menjalankan IPVanish pada penghala anda. Sudah tentu kami lebih suka router AsusWRT dan sudah mempunyai panduan yang menunjukkan cara anda memasang IPVanish pada penghala ASUS anda.

IPVanish tidak menawarkan sokongan telefon, tetapi hanya segelintir pengguna VPN di dunia yang bersedia menawarkan tahap perkhidmatan tersebut (Hidemyass menjadi contoh yang paling terkenal).

Pilihan Harga & Pembayaran

Harga IPVanish sangat mudah (yang sangat kami gemari). Mereka tidak mempunyai banyak pilihan rancangan yang rumit. Pernah merancang menawarkan ciri dan akses yang sama persis ke setiap lokasi pelayan IPVanish.

Satu-satunya perbezaan adalah tempoh langganan. Anda boleh membeli langganan IPvanish 1 bulan, 3 bulan, atau 1 tahun.

Pelan dan harga VPN IPVanish

Jadual & Pelan Harga IPVanish

Rancangannya adalah seperti berikut:

 • 1 Bulan – $ 10 / m
 • 3 Bulan – $ 8.99 / m
 • 1 Tahun – $ 6.49 / m (Tawaran terbaik, anda menjimatkan 46% berbanding bulanan).

Nilai IPVanish: Bagus

Harga IPVanish meletakkannya dengan kuat di tengah-tengah paket 10 VPN teratas di dunia. Mereka tentu saja tidak berharga seperti VPN anggaran (tidak semestinya) tetapi harga mereka jauh lebih murah daripada beberapa VPN yang menonjol (seperti ExpressVPN dan VyprVPN).

Dua kelebihan terbesar IPVanish vs persaingan adalah:

 • Kelajuan Rangkaian
 • # lokasi pelayan global

Menjaga kelajuan dengan pantas dan menambah pelayan memerlukan banyak wang, jadi diharapkan IPVanish sedikit lebih mahal daripada pilihan diskaun seperti Akses Internet Peribadi. Sekiranya kepantasan penting bagi anda, IPVanish adalah nilai yang sangat baik.

Pilihan pembayaran

IPVanish menerima kaedah pembayaran yang paling popular:

 • Kad kredit
 • Paypal
 • Bitcoin (untuk pembayaran tanpa nama)

Kegunaan Terbaik dan Terburuk untuk IPVanish

Sebilangan besar orang yang mencari perkhidmatan VPN berusaha menyelesaikan masalah tertentu (tidak dapat mengakses Netflix) atau ingin menggunakannya untuk tujuan tertentu (keselamatan semasa dalam perjalanan). Kami menilai IPVanish untuk mengetahui kegunaan mana yang terbaik, dan kegunaan mana yang mungkin anda ingin cari di tempat lain.

Penstriman / Pemblokiran Video

Satu pihak, IPVanish adalah perkhidmatan yang sesuai untuk streaming. Mereka lebih pantas daripada persaingan, dan mereka mempunyai pelayan di lebih dari 60 negara di seluruh dunia. Ini bermaksud anda boleh melakukan streaming dalam resolusi 1080p (atau lebih baik) dari mana-mana perkhidmatan streaming yang serasi. IPVanish berfungsi dengan Pandora, Spotify, HBOGo, BBC iPlayer, dan lain-lain.

Malangnya, terdapat dua perkhidmatan yang sangat popular yang tidak dapat anda akses dengan IPVanish: Netflix dan Hulu.

Adakah IPVanish berfungsi dengan Netflix? Bagaimana dengan Hulu?

Netflix (dan Hulu) telah mengambil sikap yang sangat proaktif terhadap VPN. Mereka secara aktif menyekat perkhidmatan VPN dan sangat sedikit penyedia yang menemui jalan keluar (atau bersedia melaksanakannya dan berisiko kehilangan sokongan pemproses pembayaran mereka). IPVanish tidak serasi dengan Netflix dan akan menghasilkan ralat proksi Netflix.

Sekiranya anda berada di AS, anda masih boleh mengakses Netflix semasa menyambung ke VPN USA, tetapi anda tidak akan dapat mengaksesnya dari pelayan di luar negara. Kami mengesyorkan NordVPN jika keutamaan anda adalah mengakses Netflix USA dari luar negara.

Perjalanan / Keselamatan Am

IPVanish adalah pilihan yang tepat untuk keselamatan umum atau melindungi identiti / keselamatan anda semasa dalam perjalanan. Mereka mempunyai aplikasi untuk semua platform utama, dan 5 sambungan serentak, bermaksud anda dapat melindungi semua peranti anda dengan mudah.

Ciri penyamaran ‘Scramble’ sangat berharga jika anda berada di lokasi yang menyekat akses VPN (China). Ia bahkan membantu anda mengakses laman streaming di rangkaian terhad seperti Boingo atau GoGo dalam penerbangan tanpa wayar.

Dan tentu saja 100+ lokasi pelayan mereka bermaksud anda akan sentiasa dapat mencari pelayan pantas di kawasan berhampiran.

Torrents / p2p / Perkongsian Fail

IPVanish kini merupakan salah satu daripada 2 atau 3 perkhidmatan VPN yang paling mesra torrent di seluruh dunia. Mereka mempunyai dasar privasi ‘no log’ yang benar (yang sangat sesuai untuk pemisah fail) dan kelajuannya lebih baik daripada kebanyakan pesaing lain.

IPVanish kini merangkumi keselamatan kill-switch dan akses proksi Netherlands Socks5 dengan semua langganan VPN. Ini meletakkan mereka setanding dengan perkhidmatan VPN torrent popular lain seperti Akses Internet Peribadi dan NordVPN. Apabila anda mempertimbangkan kelebihan kelajuan IPVanish daripada kedua-dua pesaing, itu adalah pilihan yang sangat mudah jika anda mampu membayar langganan.

Kesimpulannya

IPVanish mempunyai kelajuan yang sangat cepat berkat rangkaian data Tier-1 mereka. Mereka juga mempunyai banyak lokasi pelayan (100+ di seluruh dunia) dan kebijakan ‘No Logs’, yang memberikan anonimiti dan privasi yang lebih besar daripada kebanyakan VPN.

Perisian mereka tersedia di semua platform utama dan sementara menarik dan direka dengan baik, tidak menambah banyak ciri baru berbanding klien VPN asas.

Harga ini bersaing, mesra torrent, dan pasti ada dalam senarai pendek bagi sesiapa yang mahukan kelajuan VPN secepat mungkin.

IPVanish adalah pilihan yang baik untuk:

 • Frekuensi Kelajuan
 • Penstriman / Pemblokiran Video
 • Permainan
 • Torrents / P2P
Apa yang saya gemari mengenai IPVanish
 • Kepantasan – Rangkaian IPVanish lebih cepat daripada persaingan.
 • Dasar Pembalakan – IPVanish tidak menyimpan log
 • Keselamatan – Enkripsi 256 bit OpenVPN dan kunci 4096-bit bermaksud data yang dipindahkan melalui terowong VPN mereka hampir kebal terhadap serangan brute-force.
 • Mesra Torrent – IPVanish membenarkan torrents sangat pantas rangkaian. Ini menjadi pilihan utama untuk pengunduh p2p / torrent. Proksi Socks5 yang disertakan juga sesuai untuk torrent.
 • Polisi Bayaran Balik – Anda boleh mencuba IPVanish tanpa risiko selama 7 hari berkat jaminan kepuasan 100% mereka.
 • Proksi Socks5 Termasuk – Pelayan proksi Belanda sifar log ini termasuk dalam semua rancangan.
Kemungkinan Masalah
 • Kami ingin melihat penyulitan yang boleh disesuaikan untuk OpenVPN (pada masa ini hanya 256-bit). Ini adalah aduan kecil, dan kebanyakan pengguna sama sekali tidak peduli. Penyulitan yang lebih kuat adalah lebih selamat.

Keputusan kami: Sangat Disarankan (95%)

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map