Ulasan CyberGhost – Layak Mencuba? | Kopi VPN


Adakah CyberGhost masih VPN kontroversial, atau adakah pasukan itu mengambil maklum balas dengan serius dan meningkatkan penawaran perkhidmatannya? Dalam tinjauan CyberGhost ini, kami melihat VPN popular ini yang mempunyai salah satu rangkaian pelayan yang paling luas dalam industri ini.

Apa itu CyberGhost Secure VPN?

CyberGhost dilancarkan pada tahun 2011 dan berpusat di Romania. VPN kini mempunyai lebih dari 30 juta pengguna di seluruh dunia. Tidak asing lagi dengan khabar angin. Syarikat induknya, Kape Technologies, sebelumnya Crossrider, dikaitkan dengan menyebarkan perisian hasad dalam muat turun perisiannya, menurut Malwarebytes Lab.

Namun, berita baiknya adalah bahawa CyberGhost mendapat cengkaman terhadap perkhidmatannya, dan terdapat peningkatan yang luar biasa yang dilaporkan oleh penggunanya. Kami berharap dapat memberi peluang kedua kepada CyberGhost dengan mengkaji aplikasi, ciri, dan sokongan terkini dari syarikat tersebut.

Pada akhirnya, kami ingin memastikan bahawa CyberGhost adalah VPN yang semestinya selamat seperti yang dituntut.

Berikut adalah beberapa fakta penting mengenai VPN selamat CyberGhost sepintas lalu.

 • Ia mempunyai 5700+ pelayan yang tersebar di 90 negara. UK mempunyai 865 pelayan diikuti oleh 818 pelayan di AS.
 • Ia menyokong OpenVPN, IKEv2, dan L2TP / IPSec dengan enkripsi AES-256 kelas tentera untuk sambungan selamat.
 • Platform popular yang boleh dimuat turun: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, FireTV, AndroidTV, dan router terpilih.
 • Lebar jalur tanpa had dan sehingga 7 sambungan peranti serentak.

Anda boleh mencuba CyberGhost secara percuma, tetapi hanya terhad pada 24 jam di Windows dan macOS. Untuk peranti iOS dan Android, anda boleh mencuba CyberGhost selama 7 hari. Setelah tamat tempoh, anda akan diminta untuk mendaftar mana-mana rancangan premiumnya untuk terus digunakan.

CyberGhost menawarkan rancangan harga yang kompetitif untuk perkhidmatan VPNnya, terutama ketika anda mendaftar untuk jangka panjang:

 • $ 12.99 sebulan untuk rancangan 1 bulan.
 • $ 5.99 sebulan untuk rancangan 1 tahun.
 • $ 3.69 sebulan untuk rancangan 2 tahun.
 • $ 2.45 sebulan untuk rancangan 3 tahun.

Anda akan disokong oleh polisi jaminan pengembalian wang selama 45 hari semasa mendaftar ke mana-mana langganan berbayarnya dengan tempoh lebih dari 6 bulan.

Pelan 1 bulan berhak mendapat polisi jaminan pengembalian wang selama 14 hari.

Pilihan pembayaran yang tersedia untuk CyberGhost termasuk Paypal, kad kredit, dan Bitcoin.

Kajian CyberGhost VPN — Kelebihannya

Kami memutuskan untuk memberikan keraguan kepada CyberGhost, dan kami terkejut dengan peningkatan aspek tertentu.

Berikut adalah beberapa kelebihan VPN CyberGhost.

1. Penyulitan dan Protokol Terkuat

CyberGhost berkomitmen untuk menjaga keselamatan penggunanya di Internet, dan melakukannya dengan menggunakan enkripsi AES-256 pada sambungan VPN. AES-256 menggunakan kunci penyulitan 256-bit untuk menyahkod mesej dan secara harfiah mustahil untuk dipecahkan.

Untuk melengkapkan penyulitan kelas tentera, CyberGhost menyediakan pilihan protokol OpenVPN, IKEv2, dan L2TP / IPSec. Kedua OpenVPN dan IKEv2 biasanya digunakan oleh VPN untuk mengangkut mesej melalui terowong VPN. L2TP / IPSec adalah protokol yang baik jika peranti anda tidak menyokong OpenVPN atau IKEv2.

Anda juga akan mendapati bahawa PPTP juga disokong di CyberGhost, tetapi kami tidak menggalakkan penggunaan protokol seperti yang diketahui secara teknikal tidak selamat.

2. Dasar Tanpa Pembalakan Yang Ketat

Apabila anda disambungkan ke VPN, anda mempercayai penyedia untuk menjaga privasi anda. CyberGhost VPN mendakwa mengamalkan dasar tanpa pembalakan yang ketat.

Tetapi sudah diketahui umum bahawa semua VPN menyimpan beberapa maklumat untuk memudahkan pembayaran atau sokongan. Yang penting ialah CyberGhost tidak mencatat maklumat yang akan mendedahkan identiti anda.

Semasa kami menggali lebih jauh mengenai dasar pembalakan CyberGhost, kami mendapati bahawa ia secara jelas menyenaraikan jenis data sensitif yang tidak dilog masuk ke dalam sistemnya.

Jadi, apa yang dicatat oleh CyberGhost? Seperti mana-mana VPN, CyberGhost menyimpan:

Tidak ada yang dapat digunakan untuk melawan Anda atau dapat mendedahkan aktiviti melayari anda.

3. Bidang Kuasa Selamat

Selain mempunyai kebijakan pembalakan yang ketat, kenyataan bahawa CyberGhost berpusat di Romania juga merupakan titik positif bagi pengguna VPN.

Romania sangat menentang undang-undang penyimpanan data dan bukan anggota Lima Mata atau Allteen Eyes Alliance, yang merupakan kumpulan negara yang berkongsi kecerdasan.

CyberGhost berminat untuk terus telus, dan anda akan mendapat banyak permintaan rasmi oleh pihak berkuasa, DMCA, atau pusat data untuk laporan pengguna. Namun, berada di Romania bermaksud bahawa CyberGhost tidak perlu mematuhi permintaan ini, sehingga melindungi privasi jutaan penggunanya.

4. Tiada perisian hasad yang dikesan

Sememangnya, kita waspada terhadap masalah masa lalu yang menghubungkan syarikat induk CyberGhost dengan perisian hasad. Kami tidak mahu mengundang masalah yang tidak perlu ke PC kami, dan kami melakukan pemeriksaan perisian hasad cepat dalam talian.

Tidak ada yang mencurigakan ditemui dari pautan muat turun pemasang CyberGhost.

5. Mudah Dipasang dan Digunakan

Hanya memerlukan tiga langkah mudah untuk mendaftar pelan CyberGhost VPN dan diarahkan ke halaman muat turun.

Setelah memuat turun aplikasi untuk peranti anda dan menyediakan kata laluan, anda boleh pergi. Keseluruhan proses mengambil masa kurang dari 5 minit.

Semasa anda melancarkan perisian CyberGhost untuk Windows, anda akan menemui antara muka yang mudah dengan butang sambung cepat dan senarai drop-down pelayan kegemaran.

Perisian boleh dikembangkan dengan mengklik pada butang kuning panah dua untuk memaparkan senarai lengkap pelayan dan pilihan lain.

Pengaturcara CyberGhost memastikan antara muka yang bersih dan intuitif dengan maklumat terperinci mengenai pelayan.

Anda akan menjumpai setiap pelayan dengan jumlah pengguna, muatan, dan jarak dari lokasi fizikal anda. Mengklik simbol “>” membawa anda ke senarai pelayan yang terdapat di negara tertentu.

Pilihan lain, termasuk ciri sambungan dan peraturan pintar, disusun dengan rapi di panel paling kiri.

Sekiranya anda menggunakan CyberGhost untuk Android, anda akan menemui susun atur yang hampir sama dengan butang sambung cepat.

Senarai pelayan dan tetapan lanjutan mudah diakses dengan beberapa sentuhan di skrin.

Anda boleh mengakses semua pelayan yang tersedia, pelayan mesra streaming, atau senarai kegemaran anda dengan memilih ikon di bahagian atas aplikasi.

Kami mendapati menavigasi kedua-dua perisian dan aplikasi CyberGhost cukup mudah kerana kawalannya cukup jelas.

6. Tiada Kebocoran DNS / IP / WebRTC

Sangat penting bahawa pertukaran data antara peranti anda dan Internet tetap dilindungi setiap kali anda disambungkan ke VPN. Beberapa VPN disertakan dengan kekurangan yang secara tidak sengaja memaparkan alamat IP pengguna.

Untuk memastikan bahawa CyberGhost bebas dari kelemahan privasi seperti itu, kami menyambung ke pelayan di AS dan melakukan pemeriksaan terhadap kebocoran DNS, IP, dan WebRTC.

Kami menguji CyberGhost dari Asia, dan hasil dari IPleak.net tidak boleh mendedahkan lokasi sebenar kami.

Berikut tangkapan skrin alamat IP, yang menunjukkan Washington di AS.

Tidak ada tanda-tanda kebocoran WebRTC, seperti alamat DNS yang menunjukkan di New York.

Kami yakin bahawa CyberGhost boleh dipercayai seperti yang anda dapat dalam memastikan identiti anda selamat dalam talian.

7. Mesra Netflix

CyberGhost mendakwa bahawa ia adalah VPN yang mesra streaming. Walau bagaimanapun, hanya 4 pelayan yang dioptimumkan untuk akses Netflix.

Anda boleh mencari pelayan yang mesra Netflix dengan memilih “Untuk Streaming” dalam perisian, atau mengetik “Netflix” ke dalam bar carian.

Netflix telah mengecewakan pengguna VPN di seluruh dunia dengan mengesan dan menyekat sambungan dari pelayan VPN.

Kami berusaha untuk mengetahui sama ada 4 pelayan ini berfungsi sepenuhnya, dan berjaya menangkap Money Heist di Netflix US.

Kami terus menonton rancangan TV di pelayan Netflix yang tinggal, dan inilah hasilnya.

 • Netflix US: Berfungsi
 • Netflix UK: Berfungsi
 • Netflix Perancis: Berfungsi
 • Netflix Jerman: Disekat

Dengan 3 dari 4 pelayan khusus Netflix berfungsi, CyberGhost melakukan pekerjaan yang hebat dalam mengalahkan penutupan Netflix pada VPN.

8. Menyokong Torrenting dan Streaming

Pengguna P2P akan senang dengan jumlah pelayan khusus yang ditugaskan oleh CyberGhost untuk torrenting.

Pelayan ini dioptimumkan untuk kelajuan untuk program klien P2P seperti uTorrent. Ditambah dengan enkripsi yang kuat, CyberGhost adalah VPN yang sesuai untuk berkongsi fail dengan rakan pengguna P2P.

Penstriman tidak terhad kepada Netflix di CyberGhost. Sekiranya anda terbiasa mengalirkan kandungan dari Pemain BBC, Fox Sport, Amazon Prime, atau penyedia streaming popular lain, anda akan dapati senarai pelayan mesra penstriman berguna.

9. Ciri Nilai Tambah

Definisi VPN yang baik telah beralih daripada menawarkan sambungan internet yang selamat. Beberapa ciri berguna dalam meningkatkan perlindungan dan pengalaman pengguna ketika menggunakan VPN.

CyberGhost menawarkan ciri-ciri berikut yang terdapat dalam Ciri-ciri Sambungan pada perisian.

 • Sekat Iklan
 • Sekat Laman Web Berbahaya
 • Sekat Penjejakan Dalam Talian
 • Pengalihan HTTPS automatik
 • Pemampatan Data

Anda juga boleh menetapkan Peraturan Pintar untuk

 • Peraturan Permulaan
 • Perlindungan Wi-Fi
 • Pengecualian
 • Perlindungan Aplikasi

Suis Kill, yang secara automatik menghentikan sambungan internet ketika sambungan VPN terputus, juga tersedia di halaman Tetapan.

Sebilangan besar ciri ini juga terdapat di CyberGhost versi Android.

10. Sokongan Langsung 24/7

Mengecewakan jika anda menghadapi masalah untuk membuat aplikasi VPN berfungsi, dan anda perlu menunggu beberapa hari untuk mendapatkan sokongan.

Tidak, dengan CyberGhost.

CyberGhost bersinar dalam sokongan pelanggan kerana mempunyai sembang langsung 24/7. Kami mencubanya hanya untuk memastikan bahawa ia tidak dikendalikan oleh bot automatik, dan kami gembira dengan sambutannya.

Kami mengemukakan soalan rawak dan jawapannya hampir tidak lama lagi. Sekiranya anda bukan jenis cerewet, CyberGhost mempunyai halaman Soalan Lazim yang luas yang dapat menjawab pertanyaan anda.

CyberGhost — Kekurangannya

1. Tidak Bekerja Di China

China adalah salah satu daripada beberapa negara yang menerapkan penapisan internet yang ketat. Sekiranya anda berharap agar CyberGhost memintas Great Firewall of China, anda pasti akan kecewa.

CyberGhost disekat di China, dan pasukan sokongan pelanggan mengesahkannya. Sekiranya anda melancong ke China, anda ingin mempertimbangkan VPN ini yang berfungsi di negara ini.

2. Kelajuan Sambungan yang Tidak Konsisten

Kelajuan sangat penting, terutamanya jika anda menggunakan VPN untuk muat turun dan streaming. Kelajuan sambungan VPN berbeza mengikut beban pelayan, jarak, dan parameter lain. Walau bagaimanapun, ia harus menunjukkan tahap konsistensi, yang kurang dalam ujian kami.

Inilah kelajuan sambungan internet di Malaysia tanpa menyambung ke CyberGhost.

Kami menyambung ke pelayan VPN di Singapura, yang merupakan negara terdekat ke lokasi ujian kami. Hasilnya tidak mengagumkan kerana kelajuan muat turun hampir separuh daripada sambungan langsung.

Kami kemudian menyambung ke pelayan di Bucharest, Romania, dan berjaya mendapatkan kelajuan muat turun yang pantas.

Ujian kelajuan ke pelayan rawak di Los Angeles menunjukkan penurunan dalam kelajuan sambungan.

Dengan rasa ingin tahu, kami menyambung ke pelayan Netflix AS dan mendapati bahawa ia memang dioptimumkan untuk muat turun sambungan berkelajuan tinggi.

Bergantung pada negara mana yang anda sambungkan, anda mungkin mengalami kelajuan yang berbeza-beza yang mungkin tidak ada hubungannya dengan jarak ke pelayan.

Tetapi kami tidak mengeluh kerana kami masih dapat menikmati streaming Netflix AS.

CyberGhost untuk Windows

Memasang CyberGhost untuk Windows adalah proses yang mudah. Oleh kerana percubaan percuma CyberGhost hanya berlangsung selama 24 jam untuk Windows, kami mengesyorkan mendaftar untuk rancangan berbayar. Mereka bebas risiko dan disokong oleh polisi jaminan pengembalian wang.

1. Muatkan laman web CyberGhost dan klik Harga pada menu.

2. Pilih rancangan langganan pilihan anda.

3. Pilih kaedah pembayaran anda dan lengkapkan langganan.

4. Pemasang CyberGhost untuk Windows akan mula memuat turun secara automatik. Anda kemudian harus menetapkan kata laluan akaun anda.

5. Pasang CyberGhost dan lancarkan aplikasi. Masukkan kelayakan masuk anda apabila diminta dan anda akan log masuk ke VPN.

Anda kini bersedia untuk menyambung ke mana-mana pelayan selamat CyberGhost di PC Windows anda.

CyberGhost untuk Android

Untuk memasang CyberGhost pada peranti Android anda, ikuti langkah mudah ini.
1. Buka Kedai mainan dan cari “VPN CyberGhost.Pilih Pasang untuk memasang CyberGhost pada peranti Android anda.

2. Buka Aplikasi VPN CyberGhost setelah dipasang. Log masuk dengan bukti kelayakan anda atau buat akaun baru. Anda layak mendapat percubaan percuma selama 7 Hari di Android tanpa membayar apa-apa.

3. Setelah log masuk, anda mempunyai akses ke mana-mana pelayan VPN CyberGhost pada peranti Android anda.

Adakah CyberGhost VPN yang Baik?

Nampaknya CyberGhost telah melakukan tugas yang hebat untuk mengatasi khabar angin yang menjadikan perkhidmatan ini tidak baik.

Setelah menguji CyberGhost secara meluas, kami mendapati bahawa ia menandakan semua kotak yang betul dari VPN yang layak. CyberGhost menawarkan sambungan VPN yang sangat selamat yang menjadikan pengguna selamat di Internet.

Pengguna Netflix dan torrent akan menganggap inisiatif CyberGhost dalam mendedikasikan pelayan streaming dan P2P membantu. Fakta bahawa CyberGhost didasarkan pada bidang kuasa yang selamat dan dengan tegas menerapkan dasar tanpa pembalakan juga menanamkan kepercayaan kepada pengguna VPN.

Kami juga kagum dengan sokongan pelanggan CyberGhost yang pantas dan rancangan harga yang kompetitif. Dasar jaminan pengembalian wang selama 45 hari hampir tidak pernah didengar dalam industri ini.

Walaupun benar bahawa CyberGhost menghadapi masalah dengan melewati penapisan internet di China, ia masih merupakan VPN yang sangat baik untuk dimiliki dalam banyak aspek.

Sebenarnya, kami merasakan bahawa CyberGhost menyaingi beberapa VPN teratas dalam industri ini.

Cuba sekarang dari $ 2,45 / bulan

Ringkasan

Anda tidak seharusnya menghapuskan CyberGhost kerana beberapa ulasan buruk pada masa lalu. Peningkatannya yang luar biasa telah membuktikan bahawa ia adalah VPN yang layak untuk dilanggan.

Kami sangat mengesyorkan agar anda memanfaatkan polisi jaminan pengembalian wang tanpa risiko CyberGhost.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map