Surfshark Review – Terbaik untuk Harga pada 2019? | Kopi VPN


Surfshark menikmati reputasi sebagai VPN yang murah dan berkuasa. Tetapi adakah sebaik reputasi berjalan? Dalam tinjauan Surfshark ini, kami akan menggali lebih mendalam dan membongkar kebenaran mengenai penyedia VPN ini.

Adakah Ada Lagi untuk Surfshark VPN daripada Memenuhi Mata?

Sepintas lalu, terdapat beberapa tempat menarik mengenai Surfshark. VPN berpusat di Kepulauan Virgin Britain dan mempunyai rangkaian lebih daripada 800 pelayan di 50+ negara.

Ia disokong pada platform popular termasuk Windows, Mac, iOS, dan Android, dan menyediakan plugin pelanjutan untuk Chrome dan Safari. Anda boleh memasang Surfshark pada konsol permainan dan TV pintar terpilih.

Anda juga boleh memasang Surfshark pada router yang dipilih, namun router ini perlu menyokong OpenVPN sebagai klien. Dengan menggunakan Surfshark pada penghala, setiap peranti yang disambungkan dilindungi oleh VPN.

Tidak ada batasan untuk sambungan peranti dengan Surfshark. Untuk satu akaun berbayar, anda boleh menyambungkan sebilangan besar peranti yang anda miliki ke VPN. Sambungan peranti tanpa had dan harga langganan yang rendah menjadikan Surfshark menarik bagi pengguna internet.

Tetapi adakah topi peranti tanpa had cukup untuk mengukuhkan kedudukannya sebagai salah satu VPN terkemuka? Ada banyak lagi soalan yang harus ditanya dan dijawab.

Kelebihan Surfshark

Setelah tangan kami kotor dengan Surfshark, kami mendapati terdapat banyak nilai tambah untuk VPN ini. Mungkin, gembar-gembur yang berlaku di sekitar Surfshark tidak jauh dari kebenaran. Berikut adalah fakta yang menarik perhatian kami:

1. Keselamatan Terunggul

Surfshark memenuhi standard industri dengan menggunakan enkripsi AES-256 pada sambungan VPN. Penyulitan AES-256 digunakan oleh agensi kerajaan dan industri perbankan.

Kekunci 256-bit digunakan untuk mengamankan mesej yang disulitkan oleh algoritma AES-256. Ini bermaksud bahawa enkripsi secara teknikal tidak mungkin dapat dipecahkan dengan masalah kekuatan kasar. Penggodam akan mempunyai tugas yang mustahil untuk menyahsulitkan penyulitan yang sangat selamat ini walaupun mereka telah memintas mesej tersebut.

Pengguna juga mempunyai pilihan untuk memilih dari OpenVPN atau IKEv2 / IPsec. Kedua-duanya adalah protokol VPN biasa yang digunakan untuk mengamankan hubungan antara titik akhir dan meningkatkan kelajuan pemindahan data.

Surfshark secara automatik memilih IKEV2 / IPsec sebagai protokol lalai. Jangan ragu untuk beralih ke OpenVPN jika anda mahu. Bergantung pada peranti, satu protokol mungkin terbukti lebih pantas daripada yang lain.

Memiliki asas VPN ini betul memberi Surfshark permulaan yang baik dalam ulasan ini.

2. Dasar Pembalakan Tanpa Ketat

VPN boleh dipercayai seperti data peribadi yang dikumpulkannya, atau tidak. Untuk Surfshark, pembalakan data disimpan pada tahap minimum.

Surfshark tidak mengumpulkan maklumat yang dapat mendedahkan privasi pengguna, seperti alamat IP, sejarah penyemakan imbas, dan lain-lain yang disenaraikan dalam polisinya.

melayari melayari dasar pembalakan

Maklumat seperti alamat e-mel, maklumat penagihan, dan data diagnostik dikumpulkan untuk memudahkan pengoperasian VPN. Perhatikan bahawa ini adalah amalan biasa dalam industri VPN. Semua penyedia VPN akan mengumpulkan maklumat asas yang penting untuk pengebilan dan pengalaman pengguna.

Adalah terpuji bahawa Surfshark tidak kabur dalam kebijakan pembalakannya. Penerangan terperinci memberi kemudahan kepada kami mengenai privasi pengguna.

3. Tiada Kebocoran DNS / IP

Beberapa VPN terkenal dengan masalah kebocoran DNS atau IP, yang secara tidak sengaja memberikan alamat IP dan lokasi pengguna.

Syukurlah, Surfshark tidak menunjukkan tanda-tanda kebocoran DNS / IP, yang bermaksud anda benar-benar selamat dan tanpa nama ketika disambungkan ke VPN.

Berikut adalah kaedah cepat untuk mengetahui sama ada Surfshark mengalami kebocoran DNS / IP.

 1. Sambung ke Surfshark.
 2. Lancarkan IPLeak.net
 3. Lihat alamat IP dan DNS yang dipaparkan.

Alamat IP dan DNS harus mencerminkan pelayan VPN yang anda sambungkan. Sekiranya anda melihat alamat IP sebenar anda, ini bermaksud bahawa VPN mengalami kebocoran DNS / IP.

4. Bidang Kuasa Selamat (Kepulauan Virgin Britain)

Surfshark berpusat di Kepulauan Virgin Britain, dan ini banyak memberi makna kepada pengguna VPN yang mementingkan privasi. Kepulauan Virgin Britain bukan anggota perikatan 5-Eyes. Ini bermaksud bahawa syarikat-syarikat di Kepulauan Virgin Britain tidak dikenakan undang-undang penyimpanan data.

Sudah tentu, dengan polisi tanpa pembalakan yang ketat, Surfshark tidak menyimpan apa-apa yang boleh menjejaskan privasi anda walaupun diperintahkan untuk menyerahkan maklumat tersebut. Tetapi itu memberi jaminan tambahan bahawa mereka menjauhkan diri dari pakatan 5-mata atau negara-negara yang ramah dengannya.

Anda juga boleh melihat Warrant Canary di Surfshark yang menyenaraikan Waran, Pesanan Gag, atau Saman yang diterima dari agensi kerajaan.

bidang kuasa luncur laut

Kami melihat sekilas, dan ini menunjukkan angka sifar bersih.

Bersikap telus dalam dasarnya dan mempunyai Warrant Canary adalah strategi yang baik dalam membina kredibilitinya di kalangan pengguna.

5. Kelajuan Sambungan yang Layak

Penurunan kelajuan sambungan tidak dapat dielakkan dengan sambungan VPN. Walau bagaimanapun, VPN yang sangat baik tidak boleh mempengaruhi pengalaman menyemak imbas anda dan terutamanya, menstrim filem definisi tinggi.

Surfshark, walaupun bukan yang terpantas dalam industri, menawarkan kelajuan sambungan yang baik. Beginilah muat naik dan muat turun internet kami tanpa sambungan VPN.

Apabila disambungkan ke pelayan Surfshark di AS, kami hanya mengalami sedikit penurunan dalam kelajuan sambungan.

Sudah tentu, anda mungkin mempunyai hasil yang berbeza-beza bergantung pada jarak antara lokasi dan pelayan anda. Anda akan mendapat hasil yang lebih baik semasa menyambung ke pelayan Surfshark yang berdekatan.

6. Mengalir dengan Surfshark✅

Beberapa VPN tidak membenarkan torrent atau tetap berkecuali dengan aplikasi P2P. Surfshark secara eksplisit menyatakan bahawa ia ditujukan untuk aplikasi torrent.

Kombinasi dasar tanpa log yang ketat, lebar jalur yang tidak terhad, dan kelajuan muat turun yang baik adalah resipi yang sempurna untuk tetap dilindungi semasa memuat turun torrent pada klien P2P.

Surfshark berfungsi dengan semua perisian dan laman web torrent. Sekiranya anda menggunakan pelanggan torrent yang popular seperti uTorrent, menyambung ke Surfshark akan menghalang alamat IP anda didedahkan kepada komuniti.

7. Sokongan Netflix Surfshark

Surfshark adalah salah satu dari beberapa VPN yang berada di atas dasar larangan VPN Netflix. Ini adalah rahsia terbuka bahawa Netflix secara aktif menyenarai hitam sambungan VPN, dan beberapa VPN terkenal telah berada di hujung penerimaan.

Anda boleh mengharapkan kadar kejayaan yang tinggi ketika menggunakan Surfshark untuk mengakses Netflix. Ujian pantas pada beberapa pelayan rawak membolehkan kami menayangkan rancangan TV kegemaran kami di raksasa streaming.

Sungguh luar biasa bagaimana Surfshark menghubungkan ke Netflix dengan mudah kerana banyak VPN hanya mempunyai segelintir pelayan yang berfungsi walaupun membuat tuntutan untuk mesra Netflix.

Surfshark adalah giliran anda ke VPN jika mengakses Netflix adalah keutamaan. Kami tahu bagaimana rasanya apabila anda melewatkan seminggu rancangan TV di platform streaming yang popular.

8. Mesra Pengguna

Kita tidak perlu menjadi ahli sihir teknikal untuk mengendalikan aplikasi pelanggan Surfshark. Walaupun terdapat kerumitan, Surfshark menjadikan aplikasi ini sangat mudah untuk pengguna.

Setelah memasang aplikasi Surfshark, sentuhan mudah pada butang sambung cepat akan membuat anda tersambung ke lokasi terbaik dari segi kelajuan.

Sekiranya anda ingin menyambung ke pelayan VPN yang lain secara manual, anda boleh mengakses skrin pemilihan pelayan yang telah mengatur semua pelayan mengikut negara.

Secara keseluruhan, perisian dan aplikasi direka secara intuitif. Semua kawalan dan pilihan yang biasa digunakan dapat diakses dengan navigasi minimum. Surfshark membuktikan bahawa menjadikannya sederhana memenangi permainan.

9. Peluang Sambungan Selamat Untuk Penyemak Imbas

Adalah biasa bagi penyedia VPN untuk menawarkan pelanjutan penyemak imbas. Walau bagaimanapun, sambungan ini biasanya disekat dengan isu-isu yang membahayakan keselamatan dan privasi pengguna.

Sambungan pelayar Surfshark telah diaudit oleh penguji web keselamatan bebas, Cure53. Hasilnya menunjukkan bahawa pelanjutan penyemak imbas yang ditawarkan oleh Surfshark adalah milik minoriti yang menunjukkan sedikit kelemahan.

10. Sokongan Sembang Langsung yang Sangat Responsif

Sekiranya anda menghadapi masalah dengan Surfshark atau ada pertanyaan yang muncul semasa anda menggunakan aplikasinya, bantuan hanya dengan hujung jari sahaja.

Selain tutorial dan tiket sokongan yang komprehensif, anda boleh menghubungi sembang langsung Surfshark 24/7.

Kami ingin memastikan ia berfungsi dan kami mengemukakan soalan mudah.

Tidak sampai 5 saat untuk mendapatkan balasan.

surfshark menyokong netflix

Untuk mengesahkan bahawa kami tidak bercakap dengan bot. Kami cuba menindaklanjuti soalan lain, dan kami mendapat balasan pantas yang serupa.

surfshark menyokong kami netflix

Sokongan pelanggan adalah elemen penting bagi penyedia VPN, dan Surfshark mempunyai keutamaannya.

11. Langganan Mampu

Nampaknya Surfshark tidak boleh melakukan kesalahan, termasuk strategi penentuan harga. Surfshark menawarkan 3 rancangan langganan yang berbeza. Anda akan mendapat penjimatan terbaik dari rancangan 24 bulan yang turun menjadi $ 1,99 sebulan. Pelan 1 bulan berharga $ 11.95, dan rancangan 6 bulan berharga $ 5.99 sebulan.


Semua rancangan ini disokong oleh polisi jaminan wang dikembalikan selama 30 hari. Sekiranya anda tidak merasakan bahawa Surfshark melakukan pekerjaan yang sangat baik untuk anda, anda boleh memulakan proses pembayaran balik dengan mudah.

12. Ciri Berguna

Surfshark melampaui memberikan perlindungan VPN asas. Ia mempunyai beberapa ciri yang berguna dalam memaksimumkan keselamatan internet. Berikut adalah beberapa yang menarik perhatian kami.

 • Web BersihTM – Iklan boleh mengganggu dan meningkatkan risiko aktiviti malware dan pancingan data. CleanWebTM menghentikan iklan yang menjengkelkan dan memberikan pengalaman melayari bebas iklan yang menyenangkan.
 • WhiteListerTM – Surfshark menawarkan pilihan kepada pengguna untuk membenarkan aplikasi tertentu memintas perlindungan VPN. Fungsi ini berguna untuk situasi seperti menyambung ke pencetak rangkaian atau mengakses aplikasi penggunaan data yang kurang sensitif tetapi berat.
 • Mod Penyamaran – Berada dalam mod penyamaran menghalang ISP anda mengetahui bahawa anda menggunakan VPN.
 • Mod Multihop – Adakah terdapat keperluan untuk lebih daripada satu sambungan VPN? Nampaknya Multihop membenarkan memaksimumkan privasi dengan mendapatkan sambungan ke dua negara.
 • Mod NoBorderTM – Beberapa negara menerapkan penapisan tinggi di internet. Surfshark dibina dengan teknologi daripada yang memungkinkan untuk melewati firewall yang terhad di negara-negara tersebut.
 • Bunuh Suis – VPN tidak lengkap tanpa suis kill. Suis kill memutuskan peranti anda dari internet apabila sambungan VPN terputus. Ini membantu agar sesi penyemakan imbas anda tidak terdedah kepada umum.

13. Sambungan Peranti Tanpa Had

Anda telah membacanya di bahagian atas ulasan, dan kami menyoroti intinya sekali lagi. Surfshark menawarkan sambungan peranti tanpa had untuk satu akaun berbayar. Ini bukan gimik yang anda akan dapati ditawarkan oleh VPN terkemuka lain.

Sambungan peranti serentak biasanya terhad dalam lingkungan 3-6 oleh VPN yang bersaing. Mengeluarkan had adalah langkah bijak oleh Surfshark, sekurang-kurangnya untuk penggunanya. Ini mewujudkan persepsi bahawa Surfshark menawarkan nilai wang yang lebih baik.

Dengan semua ciri berguna lain, sukar untuk membantah sebaliknya.

Kekurangan Surfshark

Walaupun kami cukup kagum dengan Surfshark secara keseluruhan, ada satu kawasan yang kami runguti.

1. Kekurangan Maklumat Syarikat

Tidak ada petunjuk mengenai pasukan pengurusan atau pemilik Surfshark. Anda tidak dapat menemui halaman “Tentang Kami” di laman web Surfshark. Yang anda ada hanyalah alamat berdaftar yang menunjuk ke Kepulauan Virgin Britain.

Tetapi kekurangan maklumat mengenai pasukan yang menjalankan Surfshark seharusnya tidak menjadi perhatian. Menjadi kebiasaan bagi kebanyakan penyedia VPN untuk meninggalkan butiran tersebut.

Bagaimana Surfshark Terlihat di Pelbagai Platform:

Bagaimana Surfshark melihat Windows:

Surfshark di Android:

Adakah Kami Mengesyorkan Surfshark VPN?

Surfshark sememangnya membuat percikan dalam kancah VPN setelah dilancarkan pada tahun 2018. Ia menandakan semua kotak yang tepat pada ciri yang menarik bagi pengguna VPN. Surfshark tidak hanya bersinar dari segi privasi dan keselamatan, tetapi juga melepaskan Netflix dengan mudah.

Anda juga akan kagum dengan ciri canggih yang dimasukkan ke dalam aplikasi Surfshark. Ciri-ciri seperti split tunneling dan multi-hop memberi anda kawalan yang lebih baik terhadap penggunaan VPN. Keupayaan Surfshark untuk memintas blok geo-batasan dengan mudah menjadikannya VPN yang ideal untuk digunakan ketika melancong ke luar negara.

Fakta bahawa ia berpusat di Kepulauan Virgin Britain dan mempunyai dasar privasi yang jelas, meningkatkan kredibilitinya di kalangan pengguna. Dengan sambungan peranti tanpa had dan harga langganan 24 bulan yang sangat rendah, VPN yang hampir sempurna sukar ditolak.

Keputusan kami?

Ya, kuat dan gemilang!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map