Proxy.sh Review, Speedtest, dan Perbandingan

Proksi.sh adalah perkhidmatan VPN tanpa pembalakan yang berpusat di Seychelles (tempat perlindungan privasi). Mereka menawarkan perkhidmatan VPN & proksi (digabungkan dalam pakej yang sama). Dedikasi mereka untuk privasi sangat mengagumkan, dan proxy.sh menawarkan beberapa ciri privasi unik di atas dan di luar kebanyakan perkhidmatan VPN lain.


Ciri privasi merangkumi:

 • Tiada Log. Tiada. Zip. Sifar.
 • Waran Canary
 • Laporan Ketelusan (senarai semua permintaan undang-undang yang mereka terima)
 • Pilihan akaun VPN hash yang tidak dapat dikesan (akaun tidak dihubungkan ke alamat e-mel)
 • Aplikasi sembang / pesanan yang disulitkan
 • Pelayan DNS tanpa log peribadi
 • Tor over VPN / VPN over Tor mampu
 • Kod sumber terbuka untuk pelanggan VPN

Dan yang paling penting, mereka cukup berpatutan: Proxy.sh adalah salah satu daripada beberapa penyedia yang dapat menandingi harga Akses Internet Peribadi yang sangat rendah $ 3,33 / bulan.

 • Fakta Pantas
 • Spesifikasi Penuh
 • Diskaun / Kod Kupon

Laman web: www.proxy.sh
Syarikat:
Proxy.sh (Berasaskan di Seychelles)
Dasar Pembalakan:
Tiada Log.
Lokasi Pelayan:
200+ pelayan di 51 negara
Protokol:
OpenVPN (terbaik), PPTP, L2TP / IPSec
Aplikasi Mudah Alih:
iPhone / iPad & Android

Harga Biasa: $ 10 / bulan
Harga Terbaik Semasa: $ 3.33 / bulan (tuntut tawaran ini)

Ringkasan Ulasan Proxy.sh

Proxy.sh adalah perkhidmatan VPN yang mempunyai privasi tinggi di Seychelles (‘tempat perlindungan privasi’) yang dikenali. Seychelles mempunyai undang-undang perlindungan privasi dan data yang sangat baik yang melindungi kedua-dua syarikat dan pelanggan mereka.

Dengan kata-kata mereka sendiri, Proxy.sh adalah salah satu penyedia VPN ‘Disruptive’ yang paling banyak di dunia, meningkatkan batasan mengenai ketelusan dan privasi. Produk mereka cukup inovatif dan menawarkan sejumlah ciri privasi yang benar-benar unik yang tidak dapat anda perolehi dari penyedia lain. Hasilnya adalah bahawa perisian syarikat kecil ini sedikit kurang digilap daripada beberapa persaingan (tetapi mungkin lebih selamat, seperti yang akan kita bincangkan kemudian).

Kekuatan

 • Tiada Log apa-apa: Proxy.sh adalah perkhidmatan VPN ‘tanpa log’. Mereka tidak memantau atau mencatat data sesi anda, sejarah web, pemindahan data, atau sejarah sambungan. (Ini jarang berlaku dalam industri VPN)
 • Ketelusan: Proxy.sh menerbitkan laporan ketelusan harian yang mendedahkan setiap waran dan permintaan DMCA yang mereka terima, serta tindakan yang diambil.
 • Perisian Sumber Terbuka: Proxy.sh adalah satu-satunya penyedia VPN yang menerbitkan kod sumber untuk perisian VPN milik mereka. Ini bukan sahaja membolehkan komuniti pemaju untuk menyerahkan penambahbaikan, tetapi juga membolehkan semakan percuma dan terbuka mengenai ciri keselamatan mereka dan memastikan tidak ada ruang belakang tersembunyi, perisian hasad, keylogger, atau rootkit yang dipasang.
 • Harga rendah: Dengan rancangan 1 tahun bermula dari $ 3,33 / bulan, proxy.sh adalah salah satu VPN tanpa pembalakan dengan harga terendah di dunia.
 • Mesra Torrent: Proxy.sh membenarkan perkongsian torrents / p2p / file dan merupakan pilihan terbaik untuk tujuan tersebut.

Kelemahan:

Proxy.sh adalah syarikat kecil / baru dan perisian mereka agak tidak dapat diatasi. Ia berfungsi dengan baik dan stabil, tetapi antara muka pengguna (UI) tidak selalu intuitif. Anda sentiasa boleh menggunakan klien VPN pihak ketiga dengan langganan anda (seperti OpenVPN atau Viscosity).

Harga / Pelan

Proxy.sh mempunyai 4 rancangan VPN dalam 3 jangka masa langganan, jadi membuat pilihan sedikit membingungkan. Kami akan berusaha memecahkannya semudah mungkin.

Harga dan pakej vpn Proxy.sh

Pakej VPN Proxy.sh

Pertama, Rancangan Pantas hanyalah langganan VPN sementara (72 jam) dan semestinya hanya digunakan untuk menguji proksi.sh sebelum membeli, atau jika anda memerlukan langganan VPN untuk jangka waktu yang singkat (anda melakukan perjalanan anda berada di luar negara).

Selebihnya rancangan (Asas, Padu, Promasing-masing tersedia dalam 3 panjang langganan:

 • 1 bulan (tiada diskaun)
 • 6 bulan (sedikit diskaun)
 • 12 bulan (diskaun terbaik berbanding bulanan)

Pelan ‘Asas’ dan ‘Padat’:

Perancangan ini hampir sama. Masing-masing mempunyai akses ke semua ciri teras proxy.sh (klien Safejumper VPN, SoftEther, pelayan proksi, DNS peribadi, dan lebar jalur tanpa had pada rangkaian 1Gbps mereka.

The hanya perbezaan adakah rancangan ‘Padat’ mempunyai 50 lokasi pelayan dan rancangan ‘Asas’ hanya disertakan dengan 5. Sama ada harganya 2x harganya akan menjadi pilihan peribadi.

Pelan ‘Pro’

Di sinilah ia menjadi menarik …

Pelan Pro menambah beberapa ciri canggih yang tidak terdapat di mana-mana rancangan lain, tetapi pada harga $ 20 / bulan harganya cukup premium.

Inilah yang anda dapat:

Akses ke nod VPN 50Gbps peribadi: Proxy.sh mempunyai nod pelayan 50Gbps eksklusif yang dikhaskan untuk pelanggan pelan pro sahaja. Ini bermaksud terdapat banyak jalur lebar yang tersedia, jadi anda harus mendapatkan kelajuan yang lebih cepat jika anda mempunyai sambungan lebar jalur yang tinggi (50 Mbps +)

Teknologi Multi-Hop: Multi-hop bermaksud pelayan kemasukan VPN anda berada di satu lokasi, dan simpul keluar anda boleh berada di lokasi yang sama sekali berbeza. Secara teori ini seharusnya memberikan anonimiti yang lebih besar kerana sambungan anda kini diarahkan melalui 2+ pelayan VPN tanpa log. Oleh kerana ini menggunakan sekurang-kurangnya dua kali ganda lebar jalur rangkaian, adalah wajar Proxy.sh mengenakan harga yang jauh lebih tinggi.

Anda juga mendapat akses ke 100% ciri dari rancangan ‘Padat’ juga.

Jadi rancangan mana yang terbaik?

Secara peribadi, saya rasa Pelan ‘Asas’ sejauh ini adalah tawaran terbaik, dan Proxy.sh adalah satu-satunya VPN yang menawarkan langganan tanpa had tahunan dengan harga $ 40 / bulan atau kurang. (Akses Internet Peribadi adalah yang lain). Sekiranya anda mungkin hanya menggunakan pelayan di 1 dari 5 negara (AS, UK, Perancis, Jerman, Belanda), maka pelan Asas adalah nilai yang bagus.

Secara peribadi saya fikir ‘Pelan Padu’ berharga lebih tinggi dan anda boleh mendapatkan banyak ciri yang sama dari Akses Internet Peribadi, dengan harga hanya $ 3,33 / bulan dan bukannya $ 10.

Pelan ‘Pro’ ini akan sangat menarik bagi pengguna tenaga kerana pelayan peribadi 50Gbps yang hebat. Anda juga mendapat teknologi multi-hop (hampir tidak ada VPN lain yang menawarkan ini). Sekiranya kuasa, kelajuan, dan ciri keselamatan tambahan lebih penting bagi anda daripada harga, maka Pro Plan pasti patut dipertimbangkan.

Lawati Proxy.sh

Perisian Proxy.sh (SafeJumper)

Proxy.sh mempunyai pelanggan VPN tersuai mereka sendiri yang mereka panggil ‘Safejumper.’ Ini adalah satu-satunya klien VPN sumber terbuka eksklusif di dunia, yang bermaksud kod mereka percuma dan terbuka untuk diperiksa (jadi anda tahu tidak ada ruang belakang rahsia atau perisian hasad terbina dalam).

Antara muka utama Safejumper kelihatan seperti ini:

Paparan perisian utama Proxy.sh

Paparan perisian utama

Walaupun bukan perisian yang paling menarik, semua ciri penting ada di dalamnya. Anda boleh melihat alamat IP lama dan juga IP baru diberikan oleh Proxy.sh semasa anda menyambung ke VPN. Ia juga memaparkan protokol semasa anda (UDP atau TCP) dan pilihan port.

Anda juga mendapat akses mudah ke senarai lengkap lokasi pelayan Proxy.sh dengan menekan ikon ‘+’ di sebelah pelayan yang sedang dipilih (Switzerland dalam gambar di atas).

Memilih Pelayan

Memilih lokasi pelayan pilihan anda adalah mudah. Cukup klik butang ‘+’ untuk melancarkan alat pemilihan pelayan, maka anda akan mendapat senarai penuh tatal semua pelayan proksi.sh. Ia juga memaparkan beban% semasa setiap pelayan (untuk membantu anda memilih yang paling cepat / paling sesak).

alat pemilihan pelayan

Pilih mana-mana pelayan dari senarai

Safejumper juga mempunyai ikon dulang sistem yang berguna. Ini memberi anda akses klik kanan untuk menyambung ke lokasi pelayan dengan cepat, menyambung ke pelayan terakhir, atau membuka menu tetapan.

Ini juga memiliki ikon yang kemungkinan berwarna berdasarkan status sambungan Anda, jadi Anda selalu memastikan secara visual apakah Anda tersambung ke VPN, bahkan ketika perangkat lunak diminimalkan.

Berikut adalah ikon dulang sistem (tidak bersambung vs bersambung):

status sambungan dulang sistem

ikon dulang sistem

Menu tetapan lanjutan

Menu tetapan Safejumper memberi anda akses ke beberapa pilihan konfigurasi yang lebih maju. Sebilangan besar orang hanya menetapkan sekali dan melupakannya, anda mungkin tidak perlu mengeditnya dengan kerap.

tetapan safejumper

Menu Tetapan SafeJumper

Ciri-ciri:

 • Pelancaran automatik / sambung automatik / sambung semula: Pilihan ini memungkinkan anda memilih sama ada untuk memuatkan jumper selamat semasa memulakan (ketika OS anda dimuat), menyambung secara automatik setelah memuat, dan sama ada untuk menyambung semula secara automatik jika sambungan terputus.
 • Sambungkan pada wifi tanpa jaminan: akan menyambung secara automatik setiap kali anda menyambung ke rangkaian wifi yang tidak dilindungi kata laluan (seperti rangkaian lapangan terbang / kedai awam).
 • Paparkan pelayan nod individu: membolehkan anda melihat setiap pelayan individu di setiap lokasi pelayan. Ini akan menjadikan paparan pemilihan pelayan lebih padat.
 • Bunuh-Suis: Ini adalah ciri keselamatan yang secara automatik akan membunuh semua akses internet ke komputer anda sehingga sambungan VPN dipulihkan. Kami menulis keseluruhan artikel mengenai bagaimana dan mengapa menggunakan pertukaran suis VPN.
 • Perlindungan Kebocoran IPv6: Pastikan peranti anda tidak membocorkan alamat ipv6.
 • Perlindungan Kebocoran DNS: Sentiasa hantar permintaan DNS melalui pelayan DNS peribadi proxy.sh (baca Panduan Kebocoran DNS kami).

Ciri Lanjutan:

Port OpenVPN #: Membolehkan anda memilih port tempatan # jika anda ingin mengatur penerusan port untuk VPN (kebanyakan pengguna tidak memerlukan ini).

Pelayan DNS: Anda boleh menentukan pelayan DNS anda sendiri jika anda mahu (ia akan menjadi DNS peribadi proxy.sh jika anda tidak menentukannya sendiri). Sebilangan besar pengguna harus meninggalkan tetapan lalai.

Port VPN untuk dibuka: Digunakan untuk meneruskan port melalui pelayan VPN. Ini adalah ciri lanjutan dan hanya boleh digunakan jika anda tahu apa yang anda lakukan. Setiap port yang anda buka adalah risiko keselamatan dan memudahkan peretas untuk menjangkau komputer anda melalui terowong VPN.

Keselamatan & Penyulitan

Proxy.sh mempunyai kekuatan keselamatan dan penyulitan yang sangat baik. Berikut adalah ciri ciri keselamatan terbaik mereka:

Penyulitan AES 256-bit: Ini adalah standard industri untuk enkripsi OpenVPN dan Proxy.sh menggunakannya di setiap lokasi pelayan.

Kekunci 4096-bit: Ini adalah kekuatan enkripsi awal untuk jabat tangan antara klien VPN dan pelayan anda. Piawaian industri hanya 2048-bit. Penyulitan Proxy.sh adalah 2 yang luar biasa2048 kali sekuat. Saya tidak dapat membuat matematik itu (dan saya yakin anda juga tidak boleh). Dengan kata lain, ia sangat kuat.

DNS Peribadi: Proxy.sh menggunakan pelayan DNS tanpa log mereka sendiri untuk memastikan carian laman web anda tidak dapat disalurkan melalui pelayan DNS ISP anda (penyedia internet anda hampir pasti adakah simpan balak). Ketahui lebih lanjut mengenai kebocoran DNS di sini.

Bunuh-Suis: Ciri keselamatan pilihan ini membolehkan anda mematikan sambungan internet anda dengan segera sekiranya VPN gagal (bukan hanya menyambung semula ke sambungan yang tidak terjamin).

Sebenarnya, satu-satunya ciri yang tidak ditawarkan oleh Proxy.sh ialah kawalan yang dapat disesuaikan terhadap kekuatan penyulitan (sekiranya anda mahukan kelajuan lebih sedikit / kurang keselamatan) tetapi sangat sedikit VPN yang menawarkan tahap kawalan tersebut. Siapa tahu, proxy.sh boleh menambahkannya dalam masa terdekat.

Ciri Privasi & Dasar Pembalakan

Proxy.sh memberikan privasi yang sangat baik dan mempunyai sejumlah ciri berkaitan privasi yang mengagumkan.

Dasar Pembalakan

Proxy.sh adalah benar vpn tanpa pembalakan yang bermaksud bahawa mereka tidak memantau atau mencatat aktiviti VPN, data sesi, atau metadata. Ini memberi pengguna tahap privasi dan anonim sebanyak mungkin.

Berikut adalah beberapa petikan langsung dari proxy.sh:

“Proxy.sh tidak mengumpulkan atau mencatat lalu lintas atau penggunaan teknologi proksi termasuk rangkaian peribadi maya” – dasar privasi proxy.sh

Dan proxy.sh telah menyatakan secara terbuka berkali-kali termasuk di sini bahawa mereka tidak menyimpan log, dan kebanyakan proses pelayan hanya dijalankan dalam RAM sehingga tidak ada data pengguna yang ditulis ke cakera keras.

Token Privasi

Proxy.sh menawarkan perkhidmatan akaun percuma yang membolehkan anda menukar akaun VPN anda menjadi token hash tanpa nama. Setelah anda melakukan ini, anda tidak akan mempunyai nama pengguna / kata laluan atau akaun pengguna, hanya token yang tidak dapat dikenal pasti yang digunakan untuk mengakses rangkaian VPN (melalui safejumper).

Peningkatan ini benar-benar pilihan (dan percuma) tetapi satu kelemahan yang memberikan begitu banyak privasi sehingga anda tidak dapat menerima sokongan teknikal (anda tidak lagi mempunyai panel akaun atau alamat e-mel yang berkaitan).

Pembayaran Tanpa Nama

Anda boleh membeli perkhidmatan VPN tanpa nama menggunakan cryptocurrenty. Anda mendapat pilihan Bitcoin (cryptocurrency paling popular di dunia) atau yang lain Cryptocoin (seperti litecoin).

Laporan Ketelusan

Proxy.sh menerbitkan laporan ketelusan harian yang menyenaraikan setiap waran dan permintaan undang-undang yang mereka terima. Laporan itu juga menunjukkan tindakan proxy.sh sebagai tindak balas (hampir selalu menyekat port # kerana mereka tidak dapat mengenal pasti pengguna individu). Sebilangan besar insiden dalam laporan tersebut adalah pemberitahuan DMCA yang dihasilkan oleh muat turun torrent.

Laporan ketelusan Proxy.sh

Tangkapan skrin kejadian terbaru (laporan ketelusan)

Proxy.sh juga menggunakan a waran kenari untuk mengesahkan bahawa laporan ketelusan dikemas kini dan tepat (untuk menjamin pengguna bahawa tidak ada maklumat yang dikeluarkan kerana ancaman undang-undang atau perintah lelucon).

Ujian Kelajuan

Proxy.sh menunjukkan prestasi yang memuaskan dalam ujian kelajuan kami. Kami menguji sambungan 100mbps berkabel (keadaan optimum) untuk mendapatkan idea tentang kelajuan maksimum yang mampu dimiliki oleh VPN. Semua pelayan proxy.sh menggunakan Penyulitan AES 256-bit (dengan Safejumper) yang sangat kuat enkripsi. Pertukaran penyulitan yang lebih kuat biasanya merupakan kelajuan yang perlahan.

Ujian Kelajuan USA

proxysh usa speedtest

Ujian Kelajuan USA. Dari atas: NYC, NC, Texas

Ujian Kelajuan Antarabangsa

Uji kepantasan antarabangsa Proxysh

Dari atas: Kanada, UK, Switzerland

Analisis Ujian Kelajuan:

Proxy.sh agak pantas di pelayan USA tetapi pelayan antarabangsa adalah beg campuran. Sekiranya anda mempunyai kelajuan sambungan rata-rata (Sekitar 25mbps) anda tidak akan melihat banyak perbezaan, tetapi jika anda mempunyai sambungan 100mbps, anda mungkin ingin memilih VPN yang lebih cepat seperti Akses Internet Peribadi atau IPVanish.

Muat turun SafeJumper »

Kesimpulannya

Proksi.sh adalah pilihan yang tepat jika anda mencari tahap privasi dan tanpa nama tertinggi. Kebijakan tanpa log, digabungkan dengan aplikasi VPN Sumber Terbuka sangat bagus. Mereka juga berpusat di tempat perlindungan privasi di Seychelles, jadi proxy.sh seharusnya kurang rentan terhadap tekanan dari NSA dan organisasi perisik lain daripada VPN yang berpusat di Amerika Syarikat, UK, atau Kanada.

Proxy.sh adalah pilihan terbaik untuk:

 • Pengguna Bittorrent: Itu benar VPN tanpa pembalakan dan torrents dibenarkan di semua pelayan. Mereka tidak meneruskan permintaan DMCA, dan mereka menerbitkan semua notis penghapusan dalam laporan ketelusan mereka.
 • Nilai / Harga sedar: Dengan rancangan bermula dari $ 40 / thn ($ 3,33 / bulan) proxy.sh berharga.
 • Privasi / keselamatan: Dengan enkripsi AES 256-bit, enkripsi jabat tangan 4096-bit, dan tanpa log apa-apa, mereka adalah pilihan yang baik.
Apa yang saya gemari mengenai Proxy.sh
 • Privasi – Proxy.sh tidak menyimpan log atau metadata sesi. Mereka berpusat di Seychelles (tempat perlindungan privasi).
 • Sumber terbuka – Perisian VPN mereka (disebut ‘Safejumper’) adalah sumber terbuka sepenuhnya, yang bermaksud kod tersebut dapat diperiksa dan disahkan secara terbuka. Sebilangan besar perisian VPN adalah sumber tertutup.
 • Pilihan akaun token tanpa nama – Proxy.sh membenarkan akaun tanpa nama sepenuhnya, tanpa alamat e-mel atau nama pengguna yang berkaitan. Anda hanya mempunyai token hash peribadi yang digunakan sebagai log masuk anda.
 • Perkhidmatan proksi termasuk – Semua rancangan VPN merangkumi akses ke 3 pelayan proksi di AS dan Eropah. Sebilangan besar caj VPN tambahan untuk perkhidmatan proksi. Proksi boleh digunakan dengan mudah untuk mengalirkan air.
Kemungkinan Masalah
 • Pilihan rancangan yang membingungkan: Terdapat 4 rancangan VPN yang berbeza, masing-masing dengan ciri yang berbeza. Pelan asas (tawaran terbaik setakat ini) hanya 5 negara.
 • UI perisian agak kasar: Perisian ini berfungsi dengan baik dan sangat selamat, tetapi antara muka pengguna agak kikuk. Pasti tidak sehalus perisian lain (seperti VyprVPN atau ExpressVPN).

Keputusan kami: Privasi dan Keselamatan yang kukuh

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map