Trust Zone VPN Rishikimi | Kafe VPN


Me numrin në rritje të çështjeve në lidhje me vjedhjen e identitetit dhe format e tjera të krimit të orientuar në internet, më shumë njerëz po ndërmarrin hapa për të mbrojtur privatësinë e tyre në internet. Nëse po e lexoni këtë, atëherë me siguri po pyesni nëse mund të mbështeteni në një shërbim VPN (Virtual Private Network) të quajtur “Trust.Zone” për të siguruar intimitetin dhe mbrojtjen që ju nevojiten.

Sa e mirë është besimi.Zona VPN?

Sa i përket shërbimeve VPN, Trust.Zona duket se i di gjërat e tyre pasi ato kanë qenë për ca kohë (prej vitit 2014). Njerëzit që qëndrojnë pas biznesit janë një kompani e quajtur Trusted Solutions, LLC, e cila është me qendër në Seychelles – një vend në Afrikën Lindore që nuk ka ligje për ruajtjen e të dhënave.

Ashtu si shumica e ndërmarrjeve të tjera VPN në treg, Trust.Zone nuk guxon të bëjë pretendime të guximshme për ato që mund të bëjnë për përdoruesit e tyre. Në faqen e tyre të internetit, ata pretendojnë se janë një VPN vërtet anonime që i bën përdoruesit “të padukshëm” në internet. Sidoqoftë, a është vërtet kështu dhe a është aq e mjaftueshme për ta bërë Trust.Zone një zgjedhje e mirë për një shërbim VPN?

Ne ju inkurajojmë të lexoni më tej pasi të marrim parasysh të mirat dhe të mirat e përdorimit të Trust.Zone VPN dhe si të instaloni shërbimin në pajisjen tuaj. Vetëm atëherë mund të vendosni nëse është një opsion që vlen të merret në konsideratë.

Të mirat

Përtej arritjes së komuniteteve të inteligjencës anglofone

Siç u përmend më herët, Trust.Zone VPN operon nga Seychelles (veçanërisht në ishullin Mahe), i cili aktualisht nuk ka ligje për ruajtjen e të dhënave. Kjo është një ndihmë e madhe për përdoruesit që kryesisht shqetësohen për privatësinë e tyre. Operimi nga ky vend do të thotë që ato janë jashtë juridiksionit të bashkësive të inteligjencës anglofone si aleanca 14 sysh – një marrëveshje ndërkombëtare midis 14 vendeve për të shkëmbyer inteligjencën sipas nevojës.

Anëtarët e aleancës 14 sysh përfshijnë si më poshtë:

 • Shtetet e Bashkuara
 • Kanadë
 • Zelanda e Re
 • Australi
 • Mbretëria e Bashkuar
 • Danimarkë,
 • Francë
 • Holandë
 • Norvegji
 • Gjermani
 • Belgjikë
 • Itali
 • Spanjë
 • Suedi

Nëse jeni duke përdorur një shërbim VPN që bazohet në ndonjë prej vendeve të përmendura më lart, atëherë nuk jeni vërtet anonimë. Kompanitë nga këto rajone u kërkohet me ligj që të mbledhin informacion mbi përdoruesit e tyre gjatë një periudhe të caktuar dhe të heqin të dhënat tek autoritetet lokale nëse kërkohet ta bëjnë këtë. Për fat të mirë, kjo nuk është rasti me Trust.Zone VPN.

Asnjë politikë e regjistrimit të të dhënave

Shumica e kompanive VPN pretendojnë se nuk logojnë asnjë informacion mbi klientët e tyre, duke përmendur anonimitetin si përfitim kryesor. Thënë kjo, shumë prej tyre përdorin strategji për të anashkaluar këtë rregull duke varrosur detajet në politikën e tyre të intimitetit. Si rezultat, shumica e përdoruesve janë të befasuar që kompania e tyre VPN po mban një rekord të informacionit që ata duan të fshehin, qoftë për marketing apo për t’i shitur palëve të treta.

Në rastin e Trust.Zone VPN, politika e tyre e intimitetit deklaron se informacioni i vetëm që ata mbledhin nga klientët e tyre është një adresë emaili. Ata nuk mbajnë një regjistrim të emrit, adresës, numrit të kontaktit, adresës IP dhe çdo informacion tjetër personal të klientit të tyre që dëmton intimitetin.

Sa i përket kohës së shkrimit, nuk ka raporte të verifikuara të ankesave nga klientët në lidhje me shkeljet e politikës së tyre të regjistrave zero. Kjo do të sugjeronte që Trust.Zone do të thotë biznes kur vjen puna për t’i mbajtur përdoruesit e tij vërtet anonim në internet.

Protokollet e azhurnuara të sigurisë së të dhënave dhe encryption

Sigurisht, juridiksion i sigurt dhe një politikë e rreptë e mos-prerjeve nuk do të thotë asgjë nëse një VPN nuk ka teknologji për të mbrojtur informacionin e përdoruesve. Për fat të mirë, Trust.Zone VPN ka zgjidhje të tilla në furnizim të bollshëm dhe nuk ka lënë asnjë gur të pa ndotur kur bëhet fjalë për të siguruar privatësinë dhe sigurinë e të dhënave të përdoruesve..

Trust.Zone VPN përdor protokollin OpenVPN, i cili njihet gjerësisht si standardi i artë në biznesin VPN. Ky protokoll i sigurisë së të dhënave është me burim të hapur dhe azhurnohet vazhdimisht për t’u marrë me kërcënimet e tanishme dhe të ardhshme të sigurisë së të dhënave. Shoqëruar me shifrimin e AES-256, protokollet e sigurisë së të dhënave të Trust.Zona janë praktikisht të pathyeshme dhe në të njëjtën kohë me ato të përdorura nga bankat kryesore dhe agjensitë qeveritare.

Trust.Zone gjithashtu u ofron përdoruesve mundësinë që të kalojnë në L2TP (Layer 2 Tunneling Protokoll), i cili është një protokoll i vjetër dhe më pak i sigurt. Thënë kjo, kjo e fundit mund të jetë e dobishme për shumicën e përdoruesve që janë në pajisje që nuk e mbështesin OpenVPN.

Nuk ka rrjedhje malware dhe IP

Kur mbështeteni në rrjetet private virtuale për të mbajtur informacionin tuaj të sigurt, gjëja e fundit që dëshironi është shërbimi juaj VPN duke ju thënë që lidhja juaj me internetin është e sigurt kur nuk është. Kjo është pikërisht ajo që ndodh gjatë një rrjedhje IP – një gabim në server bën që tuneli VPN të shembet, duke ekspozuar të gjithë informacionin tuaj personal. Malware gjithashtu mund të ketë përparime në protokollet e sigurisë VPN dhe të vjedhin informacione të ndjeshme nga përdoruesit dhe t’i zbulojnë ato tek individët dhe organizatat e paskrupullt..

Ju mund të kontrolloni rrjedhjet e IP duke përdorur disa mjete në internet, si https://ipleak.net/ dhe http://dnsleak.com/. Në mënyrë të ngjashme, ju mund të skanoni pajisjen tuaj për malware me programin tuaj të preferuar anti-malware. Në rastin tonë, Trust.Zone VPN testoi negativ si për rrjedhjet e IP ashtu edhe për infeksionet e malware. Prandaj, është e sigurt të thuhet se përdoruesit e shërbimit VPN nuk duhet të shqetësohen për çështjet e përshkruara më lart.

Shpejtësia e duhur e serverit

Përdoruesit gjithmonë mund të presin një ulje të shpejtësive të Internetit me një VPN aktive. Për dallim nga shumica e kompanive të tjera VPN, Trust.Zone VPN e pranon këtë fakt në faqen e tyre FAQ.

Trust.Zone VPN madje ofron rekomandime se çfarë mund të bëjnë përdoruesit për të përmirësuar shpejtësinë e lidhjes me aktivin e tyre VPN. Në përgjithësi, ata rekomandojnë të lidheni me një server VPN që është më afër vendndodhjes tuaj.

Sigurisht, optimizimi i serverëve është gjithashtu një faktor thelbësor që përcakton përfundimisht shpejtësinë e internetit VPN. Në testet tona, ne zbuluam se kjo është diçka që Trust.Zone bën jashtëzakonisht mirë. Bateritë në shpejtësinë e shkarkimit mbahen brenda niveleve të pranueshme (29-37%) ndërsa shpejtësitë e ngarkimit janë rreth 13-31%.

Punon me Netflix

Shumica e shërbimeve VPN në treg nuk punojnë me Netflix dhe nuk janë në gjendje të anashkalojnë kufizimet e tyre gjeo-bllokuese. Kjo për shkak se ata përdorin softuer të fuqishëm anti-VPN për të identifikuar dhe bllokuar adresat IP që përpiqen të anashkalojnë kufizimet e përmbajtjes së tyre.

Imagjinoni surprizën tonë kur zbuluam se të gjithë serverët Trust.Zone VPN që kemi testuar kanë punuar në mënyrë të përsosur me Netflix. Kjo i bën ata një anëtar të një grupi të rrallë të shërbimeve VPN me aftësi dhe burime për të vazhduar me softverin anti-VPN të Netflix.

Mbështet përrua

Shumica e shërbimeve VPN në treg nuk mbështesin përhapjen e torrenteve ose ndarjen e skedarëve P2P (Peer-to-Peer) pasi paraqet një tendosje të konsiderueshme në burimet e serverit. Torrenting gjithashtu e ekspozon përdoruesin në një gamë të gjerë kërcënimesh për sigurinë në internet. Për fat të mirë, kjo nuk duket se është problem për Trust.Zone VPN sepse ata lejojnë përdoruesit të ngarkojnë dhe shkarkojnë torrentë pa kufizime në asnjë prej serverëve të tyre.

Shumë opsione të serverit

Në kohën e shkrimit, Trust.Zone VPN operon 164 serverë në 88 lokacione të serverëve nga e gjithë bota. Sa më shumë serverë të keni, aq më të gjithanshëm mundësitë tuaja për shfletim anonim dhe për të hyrë në përmbajtje gjeo-bllokuar nga e gjithë bota.

E përballueshme dhe miqësore për përdoruesit

Një tjetër gjë e shkëlqyeshme në lidhje me zgjedhjen e Trust.Zone për një shërbim VPN është se është më e lirë se shumica e shërbimeve të tjera VPN dhe është jashtëzakonisht e lehtë për fillestarët për të vendosur dhe përdorur. Mimet fillojnë me $ 8,88 në muaj me një mundësi për t’u regjistruar për një pajtim 2-vjeçar me 2.88 dollarë në muaj.

Për të filluar, gjithçka që ju duhet të bëni është të shkarkoni programin e përputhshëm VPN nga faqja e tyre e konfigurimit dhe mund të filloni të përdorni shërbimin brenda disa minutash.

Punon me shumicën e pajisjeve dhe platformave të internetit

Trust.Zona mbështet platformat më të mëdha dhe sistemet operative për t’i bërë përdoruesit të lidhur me shërbimin e tyre VPN me lehtësi relative. Ata madje kujdesen për opsione më pak të njohura siç janë ruterat, TV Smart, Amazon Fire Stick dhe tastierat e lojërave si Xbox dhe Playstation.

Të këqijat

Në këtë pikë, ju padyshim që keni dëgjuar shumë gjëra të shkëlqyera në lidhje me Trust.Zone VPN që duket se nuk ka ndonjë pengesë për të zgjedhur shërbimin e tyre VPN. Thënë kjo, asnjë kompani e VPN nuk është e përsosur, dhe ne kemi zbuluar disa kundër, të cilat ia vlen të merren parasysh.

Mbështetja e klientit të kufizuar në email dhe jo në dispozicion 24/7

Siç mund ta shihni më lart, tërësia e mbështetjes së klientit të Trust.Zonë është e kufizuar në një sistem të biletave të postës elektronike. Stafi i tyre i ndihmës nuk është në dispozicion edhe 24/7, që do të thotë se mund të duhen ditë me radhë që përdoruesit të marrin një përgjigje për pyetjen e tyre. Thënë kjo, ata ofrojnë një faqe të plotë FAQ dhe udhëzues për zgjidhjen e problemeve për të ndihmuar me shumicën e shqetësimeve. Prapëseprapë, nëse gjeni ngushëllim kur e dini se gjithmonë mund të kontaktoni me dikë në çdo kohë përmes telefonit ose bisedës, atëherë do të dëshironi të konsideroni t’i jepni Trust.Zone një kalim të vështirë.

Gjykim kufizues dhe politikë e kthimit të parave

Ndërsa është e shkëlqyeshme që Trust.Zone VPN ofron një politikë të rimbursimit 10-ditor; është, deri tani, politika më kufizuese për kthimin e parave që kemi parë nga një kompani VPN. Për një gjë, përdoruesit duhet ta njoftojnë Kompaninë brenda 10 ditëve për të lëshuar një kërkesë për rimbursim. Gjithashtu, nuk duhet të keni përdorur më shumë se 1 GB të bandës, për tu bërë të ligjshëm për një rimbursim.

Kufizime të tilla kufizojnë ashpër atë që përdoruesit e rinj mund të bëjnë për të testuar aftësitë e shërbimit VPN dhe nëse vërtet i përshtatet nevojave të tyre.

Si të instaloni Trust.Zone VPN

A keni vendosur që Trust.Zone është shërbimi ideal VPN për ju? Nëse po, atëherë me siguri po pyesni se çfarë duhet të bëni për të ekzekutuar VPN në pajisjen tuaj. Lajmi i mirë është se nuk është aq e vështirë sa mund të mendoni, edhe nëse nuk keni përvojë me VPN.

1. Shkarkoni aplikacionin VPN për pajisjen tuaj

Duke supozuar se tashmë keni një llogari me Trust.Zone VPN, ju duhet të keni informacionin e hyrjes të nevojshme për të hyrë në shërbimin e tyre VPN (emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin). Hapi tjetër është të shkarkoni programin e pajtueshëm VPN nga faqja e tyre e konfigurimit. Në këtë shembull, ne po citojmë versionin Windows të aplikacionit të tyre VPN.

2. Instaloni programin VPN në pajisjen tuaj

Hapni skedarin e shkarkuar në pajisjen tuaj dhe lejoni që procesi i konfigurimit të përfundojë, i cili duhet të zgjasë vetëm disa minuta.

3. Hapni aplikacionin VPN dhe futuni te shërbimi

Pasi të përfundojë procesi i instalimit, mund të filloni Trust. Aplikacioni i zonës VPN dhe do t’ju kërkojë kredencialet e hyrjes. Furnizoni informacionin e nevojshëm dhe ai duhet t’ju çojë te Besimi. Pulti i zonës.

4. Aktivizoni lidhjen VPN

Nga këtu, ju mund të shihni të gjitha informacionet përkatëse në lidhje me lidhjen tuaj VPN. Për të aktivizuar shërbimin VPN, klikoni në butonin e madh të Verdhë Trust.Zone dhe aplikacioni do t’ju lidh automatikisht me serverin më të shpejtë VPN të disponueshëm bazuar në vendndodhjen tuaj (reale).

Zgjedhja e një serveri VPN

Përndryshe, përdoruesit kanë mundësinë të zgjedhin një server specifik VPN pavarësisht nga vendndodhja juaj aktuale. Klikoni në butonin “Servers” në fund të ekranit dhe do t’ju japin një listë të serverëve për të zgjedhur. Klikoni në serverin e zgjedhjes suaj për të vendosur një lidhje VPN.

Në këtë pikë, tani duhet të keni të instaluar dhe ekzekutuar Trust.Zone VPN në pajisjen tuaj. Vini re se procesi i instalimit mund të ndryshojë në varësi të pajisjes që po përdorni. Për shembull, në Android, ju instaloni aplikacionin Trust.Zone, ashtu si të bëni ndonjë aplikacion tjetër Android përmes Google Play Store.

përmbledhje

Pra, sa e mirë është Trust Zone VPN, dhe a do ta rekomandonim? Në të vërtetë ne do të bënim që kjo e fundit ka dëshmuar se është një shërbim i besueshëm VPN. Kurseni për disa quirks, Trust.Zone VPN bën shumë gjëra në rregull. Instalimi ishte një fllad, dhe përvoja është më se e pranueshme për përdoruesit mesatar. Për më tepër, ai mbështet tipare (përrua dhe Netflix) që shpesh mungojnë në mesin e VPN me çmime më të larta.

Trust Zone VPN

Trust Zone VPN

0

TrustZone VPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map