Rishikimi ibVPN


ibVPN është një ofrues tjetër që merr një vend në seksionin tonë Shqyrtime VPN. Ky përmbledhje ibVPN duhet t’ju ndihmojë të vendosni nëse ibVPN është një ofrues i mirë VPN apo jo.

ibVPN (Invisible Browsing VPN) është një ofrues i paguar VPN i operuar nga një kompani në Rumani (Amplusnet S.R.L. sipas faqes së tyre të kontaktit dhe të dhënave të domain whois).

Features

ibVPN siguron qasje në VPN duke përdorur protokollet e mëposhtëm: OpenVPN (TCP dhe UDP), L2TP / IPsec, PPTP dhe SSTP në serverët e zgjedhur. Ata operojnë 38 servera VPN (që nga 1 Prilli 2013) të vendosura në vendet në vijim: SH.B.A., Mbretëria e Bashkuar, Suedia, Gjermania, Hollanda, Franca, Kanada, Italia, Irlanda, Rumania, Rusia, Suedia, Panama, Luksemburgu, Hong Kong, Zvicra, India dhe Spanja.

Sipas faqes së tyre të statusit VPN, ata kanë 24 serverë të lidhur me 100 Mbit / s dhe 14 serverë të lidhur me 1000 Mbit / s. Ato lejojnë trafikun P2P në disa lokacione (Hollandë, Kanada dhe Luksemburg) dhe ata gjithashtu kryejnë një shërbim interesant DNS, duke lejuar klientët e tyre të zhbllokojnë faqet e streaming pa përdorur një VPN (kontrolloni postimin tonë të mëparshëm në lidhje me shërbime të tilla për zhbllokimin e DNS dhe si funksionon) . Ato gjithashtu ofrojnë qasje me prokurë në disa vende. Për të përdorur shërbimin e zhbllokimit të DNS, duhet të shtoni adresën tuaj IP në zonën e klientit dhe të ndryshoni serverin tuaj DNS.

Faqja e statusit të serverëve të ibVPN është shumë e bukur dhe informuese. Azhurnohet një herë në 15 minuta dhe siguron një hartë me serverat e tyre VPN, gjerësinë e bandës dhe statistikat e llogaritjes së përdoruesve. Pra, është një mjet i shkëlqyeshëm për të përdorur përpara se të vendosni se me çfarë serveri VPN të lidheni.

ibvpn3

ibVPN siguron programin e tyre VPN që mund të përdorni për t’u lidhur në të gjitha protokollet. Instalon shembullin e vet të OpenVPN dhe shton dy profile të lidhjes VPN në Windows (PPTP dhe L2TP, të cilat azhurnohen dinamikisht dhe lëshohen për t’u lidhur me serverat e ibVPN). Softueri nuk ju lejon të zgjidhni portën e OpenVPN, por vetëm protokollin (TCP ose UDP). Duke gërmuar nëpër skedarët e softuerit, kemi vërejtur se po përdor OpenVPN në portet 53, 80, 443 dhe 1194. Ata përdorin pajisjen e rrjetit virtual TAP (Layer 2) për lidhjet OpenVPN, në vend të TUN (Shtresa 3, më e përdorur gjerësisht). Ne preferojmë Tun, por oh mirë … ata ndoshta kanë disa arsye të mira për të përdorur TAP.

ibvpn1

Skedari i cilësimeve ju lejon të vendosni aplikacionin të fillojë automatikisht në boot System dhe të kyçet automatikisht kur lidhja është rënë papritur. Programi gjithashtu ju tregon lajmet më të fundit nga ibVPN dhe ju jep shkurtore në statusin e tyre të serverëve VPN dhe një faqe kontrolli IP. Kemi pasur disa probleme me softverin: raportoi që lidhja VPN ishte e suksesshme, ndërsa në fakt nuk ishte ashtu, dhe ne ende po shfletonim duke përdorur IP të vërtetë. Këtu hyn në përdorim shkurtesa “Kontrolloni adresën tuaj IP” dhe duhet të përdoret sa herë që lidheni me një server të ri.

ibvpn2

Në përgjithësi, programi duket i mirë dhe është një mjet i dobishëm.

Çmimeve

Prmimi është shumë tërheqës dhe rreh disa nga ofruesit kryesorë të VPN-së në industri. Planet më të lira fillojnë me 4,95 $ / muaj (përrua ose vendndodhje vetëm), plani i mesëm (Total VPN) me 7,95 $ ndërsa më i larti vjen me 10,95 $ (Ultimate VPN). Ka disa plane të tjera, më të shtrenjta, duke lejuar më shumë se 2 lidhje VPN të njëkohshme, duke filluar nga 19,95 $ / muaj për 3 lidhje, deri në 99,95 $ / muaj për 20 lidhje. Zbritjet për pagesa të bëra paraprakisht janë të mira, megjithatë. Për shembull, ju mund të paguani planin Ultimate VPN paraprakisht për një vit dhe kostoja mujore do të ishte 6.9 $, në vend të 10,95 $.

shpejtësi

Shpejtësia ishte e mirë në shumicën e provave tona. Serverat e tyre VPN në Hollandë janë paksa të ngadaltë, megjithatë. Kjo nuk është aspak befasuese – duke marrë parasysh që njerëzit i përdorin ata serverë për P2P. Bit Torrent është një derrash me bandë.

Ne gjithashtu kontrolluam disa prej partnerëve të tyre të bandës / pritës, dhe na pëlqen fakti që shumica e ofruesve të tyre të pritjes, si LeaseWeb, Ubiquity Server, Softlayer, Private Layer janë top në klasë për besueshmërinë dhe shpejtësinë.

Këtu janë disa nga rezultatet e testit tonë të shpejtësisë:

Server gigabit në Gjermani duke përdorur protokollet UDP VPN: L2TP dhe OpenVPN (përdorimi i serverit ishte 3.16% kur u testua)

Shkarkim nga Gjermania: midis 500 dhe 1000KB / sek
Shkarkim nga Franca: 100-200KB / sek
Shkarkoni nga SH.B.A.: 300-500KB / sek

Ne nuk na pëlqyen vërtet shpejtësitë nga Gjermania dhe u përpoqëm përsëri më vonë, kur arritëm të arrinim shpejtësitë më të larta prej 6MB / sek në OpenVPN. Kështu që dukej se kishte një problem në përpjekjet tona të 1-shit me drejtimin tonë te serverët e tyre në Gjermani ose diçka tjetër.

Server gigabit në Mbretërinë e Bashkuar duke përdorur protokollet UDP VPN (përdorimi i serverit ishte 1.41% kur u testua)

Shkarkim nga MB: 2MB / sek
Shkarkim nga Franca: 700KB / sek
Shkarkim nga SH.B.A.: 2-3MB / sek

Server gigabit në Mbretërinë e Bashkuar duke përdorur protokollet TCP VPN (PPTP dhe OpenVPN TCP)

Shkarkim nga Britania e Madhe: 3.4MB / sek
Shkarkim nga Franca: 4.4MB / sek
Shkarkoni nga SH.B.A.: 2-2.5MB / sek

Server gigabit amerikan duke përdorur protokollet UDP VPN (përdorimi ishte 2.4% kur u testua)

Shkarkoni nga SH.B.A.: 2-4MB / sek në testet e para, 7.5MB / sek në testet e 2-të (siti i testit të bandës së dytë), 700-1MB / sek në testin e tretë (faqja e testit të brezit të tretë)
Shkarkim nga MB: 1.5-2MB / sek
Shkarkim nga Gjermania: 200-300 KB / sek

Testet e rrjedhës

Duke përdorur një server VPN nga SH.B.A., ndërsa ishim të lidhur në PPTP VPN, ne shikuam video në cilësi standarde dhe HD nga faqet e streaming amerikane, siç janë ABC dhe Hulu. Transferimi ishte me të vërtetë i mirë dhe ne nuk vumë re ndonjë fshehtësi të brezit. IPlayer i BBC ka punuar pa përsosur ndërsa ne kemi qenë të lidhur me një nga serverët e ibVPN në Mbretërinë e Bashkuar.

Politika e prerjeve

ibVPN deklaron në politikën e tyre të intimitetit që ata nuk regjistrohen në aktivitetin e klientëve, por regjistrohen vetëm kohën e lidhjes dhe informacionin e transferimit të të dhënave, duke i mbajtur ato shkrimet për 7 ditë. Perfectlyshtë krejtësisht e kuptueshme për ta bërë këtë dhe ne më mirë u besojmë atyre ofruesve që pretendojnë të logojnë të dhënat e lidhjes dhe kohën / trafikun e kaluar në internet, sesa ata që pretendojnë se nuk logojnë asgjë fare. Në fund të fundit, ai lloj i të dhënave është shumë i dobishëm kur kontaktoni ekipin mbështetës për të raportuar problemet e lidhjes. Ata lehtë mund të shikojnë në regjistrat e fundit dhe të shohin se çfarë shkoi keq.

mbështetje

Ato ofrojnë mësime të qarta dhe të lehta për t’u ndjekur në faqen e tyre. Për fat të mirë, ne nuk kemi nevojë të kontaktojmë mbështetje për çdo çështje, kështu që ne nuk jemi të vetëdijshëm se sa i përgjegjshëm është ekipi i tyre mbështetës.

Përfundime

Shpejtësia e përgjithshme e serverëve VPN është diku midis mesatares dhe të mirë, në varësi të vendndodhjes dhe ngarkesës së serverit VPN. Ata patjetër që mund të shtojnë disa servera të tjerë në vendet më të ngarkuara për të ngarkuar trafikun. Nga 38 servera VPN, më pak se gjysma janë përdorur nga më shumë se 30 përdorues njëkohësisht, ndërsa disa nga serverët më pak të përdorur janë shumë të papunë (kanë 1 deri në 10 përdorues të lidhur). 2 deri në 4 serverë VPN përdoren nga mbi 100 përdorues rregullisht dhe ne vetëm mund të imagjinojmë se ka një ngarkesë të madhe të tyre. Edhe nëse faqja e statusit raporton diçka si përdorimi prej 4% prej 1000 mbit / sek, nëse keni parasysh që 1000 mbit / sek është shpejtësia e portit të rrjetit, dhe një server rrallë do ta arrinte atë shpejtësi në përdorimin e botës reale. Ekzistojnë kufij të brezit të bandës, të shkaktuara nga ndërmjetësimi dhe shikimi midis ofruesve, prandaj është e sigurt të supozohet se një përdorim i raportuar prej 15-20% është në të vërtetë mjaft, duke shkaktuar telashe. Prmimi është shumë i mirë, dhe kjo është një nga arsyet kryesore që ne do t’ua rekomandonim ibVPN kujtdo që kërkon një shërbim të mirë VPN me një çmim shumë të mirë. Ne i japim ibVPN një vlerësim prej 7.5 / 10 midis ofruesve të paguar VPN

Nëse jeni / keni qenë klient i ibVPN, ndani mendimet tuaja!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map