Rishikimi i aksesit në internet privat 2015


Përditësimi: për rishikimin më të fundit, bërë në qershor 2016, vizitoni PIA Review 2016

Këtu është rishikimi ynë i Aksesit në Internet në Internet (ose PIA), një Ofrues kryesor VPN në industri, i operuar nga London Trust Media, Inc. 

Përditësimi i rishikimit: Qershor 2015

Rishikimi ynë i parë i hyrjes private në internet u postua në Prill 2013. Gjatë dy viteve të fundit, PIA është rritur jashtëzakonisht shumë, duke u bërë një nga shërbimet më të njohura në industrinë VPN. Arsyeja e rritjes së tyre është e thjeshtë: kombinoni një shërbim të shkëlqyeshëm me një çmim të shkëlqyeshëm, shtoni zbulesën e Snowden të vitit të kaluar në mbikëqyrjen masive duke përcaktuar një interes të madh në intimitetin në internet dhe ju keni përbërësit e përsosur.

Duke folur për rritje, gjatë 24 muajve të fundit (që kur kemi përfunduar rishikimin tonë të parë për PIA), ata shtuan qindra serverë të rinj VPN, duke pasur mbi 3400 aktualisht, nga 260 në prill, 2013. Ata gjithashtu shtuan vendndodhje të reja VPN:
– Hong Kongu në gjysmën e parë të vitit 2014, për të siguruar shpejtësi më të mirë për përdoruesit në Azi, veçanërisht Kina ku njerëzit përdorin VPN për të anashkaluar censurën e Internetit.
– Izraeli, në gjysmën e 2 të vitit, një vendndodhje e mirë VPN për përdoruesit në Lindjen e Mesme.
– Australia, në nëntor 2014.
– Rusia, Brasil, Turqi dhe Meksikë në 2015.

Zbulimet e Snowden sugjeruan që NSA dhe agjencitë e tjera qeveritare kanë aftësi për të goditur encryption që konsiderohej gjerësisht i sigurt. Shumë ofrues të VPN kanë rritur forcën e tyre të kriptimit gjatë muajve të fundit, dhe Aksesi në Internet privat është njëri prej tyre.

Opsionet e tyre të kriptimit japin si më poshtë:

Shifrat e kriptimit të të dhënave:
AES 128-bit, AES 256-bit, BF 128-bit

Kriptimi i dorës:
RSA-2048, RSA-3072, RSA-4096 dhe Elliptic Curves, që më vonë nuk janë të zakonshme me
ofruesit e tjerë VPN.
Lakoret eliptike të përdorura: ECC-256k1, ECC-256r1 dhe ECC-521

Autentifikimi i të dhënave:
SHA1 (160-bit) dhe SHA256 (256-bit).

Metodat e reja të kriptimit janë shtuar në programin VPN dhe përdoruesi mund t’i kombinojë ato në skenarë të ndryshëm. Në testet tona të fundit, ne kemi përdorur kombinime të shifrave AES-128 ose AES-256 me shtrëngim duarsh RSA-4096 ose ECC, gjithmonë me SHA256 HMAC.

Një kampion duke përdorur shtrëngimin e tyre të ri të enkriptimit:

ANP-encryption

Karakteristikat e tjera të dukshme që ata shtuan që nga një vit më parë konsistojnë në pranimin e qindra kartave të dhuratave si metoda alternative të pagesës, duke lejuar klientët të paguajnë në mënyrë anonime.

Features

Qasja në Internet private ofron mbi 1800 serverë VPN në 11 shtete: SH.B.A., Kanada, Zvicër, Hollandë, Suedi, Francë, Gjermani, Hong Kong, Rumani, Izrael dhe Australi. Të gjithë serverët e tyre shfaqin lidhje Gigabit. Jo vetëm që lista e serverëve është e madhe, por kompanitë pritëse që ofrojnë ata serverë janë disa nga më të mirët në industri. Ne vetëm mund të imagjinojmë se deklarata mujore e faturimit për ata serverë është shumë më shumë se $ 70k – $ 100k, duke marrë parasysh zbritje të mëdha për të patur disa serverë nga të njëjtët ofrues.

Ato lejojnë 5 lidhje të njëkohshme me të njëjtën llogari VPN, në rast se dëshironi ta ndani atë me familjen ose miqtë tuaj. Një shërbim përfaqësues është gjithashtu i përfshirë në pajtimin e tyre.

Ne u regjistruam për shërbimin VPN të PIA duke përdorur PayPal, dhe ne ishim të kënaqur që procesi i regjistrimit zgjati vetëm 20 sekonda, dhe nuk na kërkuan detaje personale. Detajet e hyrjes në VPN u dërguan në emailin e përdorur me PayPal. Llogaria VPN u aktivizua menjëherë pas konfirmimit të pagesës.

Programe VPN

ANP siguron klientin e tyre OpenVPN, i cili vjen paraprakisht i konfiguruar me emrin / fjalëkalimin tuaj në emailin e aktivizimit VPN. Në programin VPN ju mund të zgjidhni rajonin / vendin që dëshironi të lidhni VPN, si dhe protokollet dhe portet. Ato sigurojnë VPN TCP dhe UDP, në porte: TCP 80, 110, 443 dhe UDP 53, 1194, 8080 dhe 9201. Protokollet dhe portet mund të zgjidhen nga opsionet e përparuara. Një tjetër gjë e dobishme që mund të vendosni është Port Forwarding (i përdorur nga klientët P2P ose softuer tjetër që kërkon qasje të drejtpërdrejtë në PC tuaj nga Interneti). Nëse aktivizoni opsionin, një udhëzim mjeti do t’ju tregojë portin e përcjellur kur të lidheni. Port Forwarding është në dispozicion në serverët e vendosur në Hollandë, Zvicër, Kanada dhe Rumani.

Karakteristika të tjera të dobishme të softverit të tyre VPN: 

 • VPN Kill Switch fshin portën tuaj të Internetit në ISP nëse VPN shkëputet për të shmangur rrjedhjen e IP.
 • Mbrojtja e rrjedhjes DNS heq serverët tuaj të paracaktuar DNS, në mënyrë që të mund të përdorni vetëm serverët DNS të caktuar nga VPN.
 • Mbrojtja e rrjedhjes IPv6 çaktivizon adresën tuaj të rrjetit IPv6 për të mbrojtur kundër rrjedhjeve përmes IPv6.

pia_vpn1

Çmimeve

Plani i tyre mujor është 6,95 $, ndërsa plani vjetor është 39,95 $ (ose 3,33 $ / muaj). Ky është një çmim me të vërtetë i mirë për të paguar hyrjen në VPN në mbi 900 porta premium në 10 vende. Ata pranojnë PayPal, Google Wallet, Amazon Pagesa, Liberty Reserve, CashU, OKPay, BitCoin dhe qindra karta dhuratë – nëse dëshironi të blini shërbimin në mënyrë anonime. Politika e tyre e rimbursimit mbulon një garanci 7-ditore të kthimit të parave.

ANP-çmimi

shpejtësi

Ne kemi ekzekutuar disa teste të shpejtësisë, në ditë të ndryshme, në periudha të ndryshme, duke përdorur të gjithë protokollet (PPTP, L2TP dhe OpenVPN). Këtu është përfundimi i testeve tona të shpejtësisë:

Shpejtësia e PPTP ishte mjaft e keqe, mesatarisht midis 100KB / sek dhe 400KB / sek, pavarësisht nga vendndodhja e serverit.

Shpejtësia e OpenVPN ishte shumë e mirë. Kemi ndërmjet 2 dhe 10MB / sek në varësi të distancës nga serveri VPN. Më të shpejtë ishin padyshim ata që ishin më afër vendndodhjes sonë.

Mostrat më të shpejtë:

pia-speedtest1

Test i shkarkimit me shumë fije në Linux:

pia_speed1

Mostra e shpejtësisë së torrentit:

ANP-torrent shpejtësi

L2TP dhe OpenVPN në UDP siguruan shpejtësinë më të mirë në testimin tonë, dhe ne e shfrytëzuam lidhjen tonë në 100Mbit / sek në shumicën e provave. Shtë sigurisht e bukur të shohësh xhiros VPN të 10 MB / sek. Shpejtësia ishte e vazhdueshme gjatë disa shkarkimeve të skedarëve të mëdhenj, jo vetëm majat.

Meqenëse softueri i lidhjes së PIA siguron vetëm mbështetje OpenVPN, nëse po kërkoni të përdorni L2TP / IPSec, duhet të përdorni mënyrën tradicionale të lidhjes përmes L2TP. Ato ofrojnë mënyra të lidhjes në faqen e tyre në internet, dhe duhet të duhen vetëm disa momente për të vendosur lidhjen L2TP VPN. Sidoqoftë, ndryshimi midis shpejtësisë OpenVPN (UDP) dhe L2TP është i vogël, dhe ne rekomandojmë të përdorni OpenVPN për shkak të sigurisë së tij më të lartë.

Politikat e prerjeve dhe privatësia

Sipas Politikës së tyre të Intimitetit, ata mbledhin klientë adresat e postës elektronike, të kërkuara në procesin e pagesës. Asnjë informacion tjetër nuk kërkohet dhe kjo është ajo që kemi vërejtur gjatë procesit të regjistrimit. Ata gjithashtu mbledhin statistika në uebfaqe, disa prej tyre janë mbledhur nga Google Analytics. PIA shprehet qartë se ata nuk mbledhin të dhëna të trafikut të klientëve. Sidoqoftë, ata mund të lëshojnë të dhënat e klientit për të përmbushur detyrimet ligjore (nën thirrje) – por kjo është ajo që do të bënte çdo biznes i VPN. PIA u përfshi gjithashtu në artikullin e TorrentFreak: “Cilët ofrues të shërbimeve të VPN marrin vërtet anonimatin seriozisht?”. Këtu është përgjigjja e tyre në pyetjet në lidhje me prerjet VPN:

“Ne absolutisht nuk mbajmë asnjë shkrim VPN të çfarëdo lloji. Ne përdorim adresat e përbashkëta të IP-ve sesa IP-të dinamike ose statike, kështu që nuk është e mundur të përputhet një përdorues me një IP të jashtëm. Këto janë disa nga shumë zgjidhje që kemi zbatuar për të mundësuar nivelet më të forta të anonimitetit midis shërbimeve VPN. Më tej, ne do të dëshironim t’i inkurajojmë përdoruesit tanë të përdorin një e-mail anonim dhe të paguajnë me Bitcoin për të siguruar nivele edhe më të larta të anonimitetit nëse kërkohet. Variantet tona kryesore janë privatësia, cilësia e shërbimit dhe mbështetja e shpejtë e klientit. “

“Kompania jonë aktualisht operon jashtë Shteteve të Bashkuara me porta gigabit në SH.B.A., Kanada, MB, Zvicër dhe Hollandë. Ne zgjodhëm SHBA, pasi që është një nga vendet e vetme pa një ligj të detyrueshëm për ruajtjen e të dhënave. Ne nuk do të ndajmë asnjë informacion me palët e treta pa një urdhër gjyqësor të vlefshëm. Me sa thamë, është e pamundur të përputhemi me një përdorues me ndonjë aktivitet në sistemin tonë pasi ne përdorim IP të përbashkëta dhe nuk mbajmë absolutisht asnjë regjistër. “

Përfundime

mirë:

 • Shpejtësi dhe besueshmëri e shkëlqyeshme.
 • Qindra porta VPN në shumë vende.
 • Ofrues i përqendruar në privatësi, duke lejuar metoda pagese anonime si BitCoin dhe kartat e dhuratave.
 • Metoda të shumta, të forta kriptimi për të zgjedhur.
 • Torrenti lejohet në të gjitha portat VPN.
 • Nuk ka shkrime.

Bad:

 • Ata janë përfshirë në SH.B.A. dhe janë rritur aq shumë sa kemi frikë se mund të bëhen një shënjestër për NSA dhe agjencitë amerikane. Ne u ndalëm në disa artikuj në të cilët ata pretendojnë se ata do të lëvizin biznesin e tyre jashtë shtetit në rast se bëhen objektiva.

Ne kemi qenë të impresionuar pozitivisht nga shërbimi VPN i PIA-s. Mimi është shumë i mirë dhe rreh shumë nga konkurrentët e tyre. Infrastruktura e tyre është shumë e madhe dhe të gjithë serverët janë pritur me disa nga kompanitë më të mira pritëse në botë. Sidoqoftë, shpejtësitë e PPTP-së kanë qenë më të mira, por janë në rregull. Kompenson me çmime të shkëlqyera, stabilitetin e serverëve dhe shpejtësinë OpenVPN / L2TP. Nëse doni të merrni shpejtësinë më të mirë të PIA-s, përdorni L2TP / IPSec VPN në vend të PPTP në pajisjet që nuk mbështesin OpenVPN. Ne gjithashtu na pëlqeu fakti që ata me të vërtetë duket se kujdesen për privatësinë e përdoruesve dhe nuk kërkojnë të dhënat tuaja personale kur regjistroheni.

Ne i japim një qasje private në Internet një vlerësim prej 8/10 në kategorinë VPN të paguar dhe e rekomandojmë shumë.

Klikoni këtu për të vizituar këtë Ofrues VPN
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map