Opera VPN Rishikimi 2019 – Jo Në të vërtetë një Shërbim VPN | Kafe VPN


Që prej fillimit të saj në qershor 2016, prania e Opera VPN në botën e teknologjisë ka ngjallur shumë polemika. Fakti që është falas ngre dyshime për axhendën e saj të vërtetë. Pse do të krijonte një kompani një VPN falas? A ia vlen VPN e saj falas apo jo? Lexoni këtë përmbledhje të Opera VPN për të zbuluar përfitimet dhe disavantazhet e këtij VPN, si dhe mënyrën e përdorimit të tij me shfletuesin Opera.

Isfarë është VPN e Shfletuesit Opera?

Shfletuesi Opera VPN është një shërbim falas VPN i krijuar ekskluzivisht për shfletuesin Opera. Ai rrit intimitetin në internet në dy mënyra: fsheh adresën e IP dhe ka një politikë pa log. Këto karakteristika mbrojnë përdoruesit e saj nga mashtrimet në internet në një shkallë të caktuar.

Tingëllon mbresëlënëse për një VPN falas, apo jo?

Epo, jo vërtet. Ka më shumë VPN pa Opera sesa i plotëson sytë.

Avantazhet

Shfletuesi Opera VPN është falas

Nuk ka kapje; është plotësisht falas! Nuk ka akuza të fshehura dhe fatura që nuk shqetësohen çdo muaj. Ju nuk keni nevojë të krijoni një llogari, të shkruani numrin e kartës tuaj të kreditit dhe të merrni një provë falas dy-mujore, pastaj të merrni tarifimin automatikisht pas promos. Shtë falas në çdo kohë.

Punon me Netflix

VPN pa opera mund të hyjë në një uebfaqe të bllokuar gjeo-bllok si Netflix. Ajo siguron një bandë të pakufizuar, gjë që bën të mundur filmat streaming.

Sidoqoftë, ashtu si VPN-të e tjera, ekziston ende një shans i madh që vetë Netflix mund ta kufizojë atë nga hyrja në faqe. Kjo situatë është e mundur pasi Netflix po monitoron vazhdimisht sistemin e tij dhe ka një betejë të vazhdueshme me ofruesit e VPN.

Ju mund të hyni në Netflix falas por deri kur? Kjo është pyetja që askush nuk mund t’i përgjigjet.

Easyshtë e thjeshtë për tu vendosur dhe përdorur

Opera Free VPN është një nga më të lehtat për tu vendosur. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të shkarkoni shfletuesin Opera. Ky hap do të shpjegohet më tej më poshtë.

Disavantazhet

Nuk është një VPN e vërtetë

Fjalët “VPN falas” gjithnjë i bëjnë zile. Por për të qenë i sinqertë, shfletuesi Opera VPN nuk është një VPN e vërtetë. Ndërsa mund të maskojë adresën IP përmes një proxy serveri, ai përdor një teknologji më të dobët sesa versionet e paguara. Si ndryshojnë?

Versionet e paguara VPN përdorin protokolle të përparuara për të kriptuar informacionin tuaj, ndërsa Opera VPN ofron HTTPS / SSL, e cila është kriptim i nivelit më të ulët. Mund të fshehë adresën tuaj IP, por të dhënat tuaja mund të mos jenë të koduara fare. Me pak fjalë, VPN pa Opera nuk mund t’ju japë mbrojtje maksimale në internet, ndërsa VPN-të e tjera munden.

Punon vetëm me shfletuesin Opera

Punon vetëm me shfletuesin Opera; është krejtësisht e padobishme nëse hyni në Internet përmes platformave të ndryshme.

Një VPN e vërtetë kodon të gjitha të dhënat hyrëse dhe dalëse, pavarësisht se çfarë jeni duke bërë dhe cilat aplikacione jeni duke përdorur.

Juridiksion i paqartë

Një kompani VPN duhet të ketë një adresë të vlefshme. Në rastin e Operës, është e vështirë të përcaktohet se në cilin vend veprojnë. SurfEasy, i cili ndodhet në Kanada, fuqizon serverat e Operës. Kanada është pjesë e Aleancës së Mbikqyrjes së 5 Eyes së bashku me Shtetet e Bashkuara, Australinë, Zelandën e Re dhe Mbretërinë e Bashkuar.

Por është intriguese të theksohet se Opera është një kompani norvegjeze. Opera fitoi SurfEasy disa vjet mbrapa. Sidoqoftë, Symantec, një kompani gjigande antiviruse norvegjeze, gjithashtu bleu SurfEasy. Por më pas, SurfEasy është renditur ende si një kompani kanadeze. Pra, cila kompani zotëron vërtet VPN shfletuesin Opera? A i ndjek ato të drejtat e privatësisë Norvegjeze apo Kanadeze? Këto janë disa nga detajet që e bëjnë juridiksionin e tij të mjegullt.

Shpejtësi e ngadaltë

Të dhënat udhëtojnë më shpejt në një lidhje pa një VPN. Nëse doni ta mbani veten të mbrojtur, duhet të shkëmbeni shpejtësinë me sigurinë.

Por në rastin e Operës, performanca e saj e shpejtësisë është absolutisht e tmerrshme. Rezultati i testit të serverit evropian tregoi 135 pings, 8 Mbps DL, 2.0 Mbps UL. Në serverin amerikan, rezultati ishte pak më i mirë me: 130 pings, 15 Mbps DL, 1.4 Mbps UL. Këto rezultate konfirmojnë se VPN e Operës është në rangun e poshtëm të të gjitha VPN-ve të tjera që kemi testuar. Shpejtësia e saj është e tmerrshme, edhe pse nuk ka kapele në brezin e saj.

Si të instaloni Shfletuesin e Operas

Sidoqoftë, pavarësisht nga disavantazhet, nëse dëshironi ta provoni, thjesht ndiqni këto hapa. Për të përdorur VPN falas, duhet të instaloni Shfletuesin e Operës. Ja si:

Shkoni në faqen e internetit të Operës: https://www.opera.com.

faqja e internetit e operës vpn

Në faqen kryesore, klikoni në “Shkarko taniButonin Ai do të shkarkojë skedarin Opera.

shkarkoni shfletuesin e operës vpn

Pasi përfundimi i shkarkimit, klikoni “skedar i hapur.exe”Në anën e poshtme të majtë të shfletuesit.

skedar i hapur i operës exe

Do të shfaqet dritarja e instalimit. Klikoni “instaloj.”

instaloni shfletuesin e operës vpn

Si të instaloni Opera Shfletuesin VPN

Pasi të keni instaluar shfletuesin Opera, shkoni në menunë e shfletuesit Opera dhe zgjidhni “Cilësimet.”

Cilësimet e shfletuesit të operës

Kliko “Avancuar”> “Intimiteti dhe Siguria. Shiko për “Aktivizo VPN”Opsionin më poshtë dhe ndizeni.

aktivizoni vpn në shfletuesin e operës

Për të kontrolluar nëse funksionon, një ikonë VPN do të shfaqet në shiritin e kërkimit. Nëse ikona është blu, kjo do të thotë se jeni i lidhur.

lidheni me shfletuesin e operës vpn

Kutia VPN blu gjithashtu vepron si një ndërprerës për të aktivizuar ose fikur VPN. Ju mund ta përdorni atë për të zgjedhur serverin në varësi të vendndodhjes tuaj. Aktualisht, ata ofrojnë tre vende: Amerika, Azia dhe Evropa.

Për telefonat inteligjentë, mund të shkarkoni shfletuesin Opera nga Apple Store dhe Google Play Store. Për të aktivizuar dhe fikur VPN, klikoni në simbolin VPN në shiritin e adresave. (Klikimi i kësaj ikonë gjithashtu do t’ju tregojë se sa të dhëna keni transferuar këtë muaj.) Zgjidhni vendndodhjen tuaj të preferuar (një nga tre). Në pjesën e poshtme të dritares, do të keni mundësi të shihni adresën tuaj aktuale IP.

Tofarë duhet të bëni nëse Opera Browser VPN nuk po funksionon

Ka raste kur VPN e Operës nuk funksionon.

Këtu janë disa hapa për të zgjidhur problemin.

1. Ndizni VPN Off / On

Kur shkarkohet me sukses, shfletuesi Opera duhet t’ju tregojë një ikonë VPN në shiritin e adresave. Klikoni mbi të dhe ndizni përsëri dhe përsëri përsëri.

2. Pastroni cache

 • Shtypni “Ctrl + Shift + del“Butonat kryesore. Shënoni të gjitha kutitë në “Fshi te dhenat e shfletuara“Dritarja, përfshirë imazhet e cached dhe opsionet e skedarëve.
 • Zgjidhni “koha ” opsion në menunë rënëse.
 • Klikoni në “Fshi te dhenat e shfletuara” buton.
 • Rinisni shfletuesin e Operës.

3. Fikni shtesat e Operës

Zgjatjet e operës mund të pengojnë lidhjen VPN. Ju mund t’i fikni ato së pari për t’u siguruar që e keni izoluar problemin.

 • Klikoni në “Menu“Butoni në të majtë të sipërm të shfletuesit Opera
 • Zgjidhni “Zgjerime
 • Zgjidhni “enabled”Në anën e majtë të skedës
 • Klikoni në “Disable“Butoni për të gjitha Zgjatjet e aktivizuara

4. Fikni Softuerin tuaj Antivirus

Disa softver antivirus kanë çështje të pajtueshmërisë me shfletuesin Opera VPN. Për t’u siguruar që ata nuk bllokojnë shfletuesin, hapni antivirusin tuaj dhe çaktivizoni atë. Rinisni shfletuesin e Operës dhe kontrolloni nëse VPN po punon. Nëse funksionon, duhet të përfshini shfletuesin e Operës në antivirusin tuaj Përjashtime të shërbimeve komunale listë. Nëse jo, vazhdoni në hapin 5.

(Shtimi i shfletuesit Opera në Listën e Përjashtimeve të Shërbimeve ndryshon, në varësi të programit që përdorni. Vizitoni faqen tuaj të internetit antivirus për më shumë informacion. Do të duhet të shtoni https://www.operavpn.com në listën e përjashtimeve.)

5. Fikni Windows Firewall

Windows Defender Firewall gjithashtu mund të jetë fajtori. Fikja e tij mund të rregullojë problemin:

 • Shtypni logon e Windows në tastierën tuaj për të hapur kutinë e kërkimit.
 • Futni “Firewall i Windows“Në kutinë e kërkimit dhe zgjidh”Windows Defender Firewall. “
 • Klikoni “Fikni Windows Defender.”

6. Kaloni në një vendndodhje optimale

Thjesht klikoni në butonin VPN në anën e majtë të shiritit të kërkimit të Operës. Nga menuja drop-down, klikoni në “Vendndodhja optimale.”

7. Përditësoni Shfletuesin e Operas

Kontrolloni nëse shfletuesi juaj është aktualizuar. Klikoni në “Menu” butonin dhe zgjidh “Rreth Operës”Për të hapur skedën. Klikoni në “Rinisni Tani butonin për të azhurnuar shfletuesin dhe rindizni atë automatikisht.

Isshtë e sigurt Opera VPN?

A është e sigurt Opera VPN? Kjo pyetje është shumë e ndërlikuar. Përgjigja është “po” dhe “jo”.

Po, sepse funksioni i integruar VPN siguron dy aftësi thelbësore të mbrojtjes: encryption në dhe nga serveri dhe politika e mos prerjeve. Kur shfletuesi Opera VPN është i ndezur, ai përdor encryption HTTPS / SSL për të krijuar një lidhje të sigurt me serverin. Tastet e kriptimit duket se janë një numër i madh i numrave të rastit.

Opera VPN ndjek një politikë mos-prerje. Ta themi thjesht, shfletuesi nuk lë asnjë gjurmë të aktivitetit tuaj të shfletimit dhe adresës IP me origjinë. As shkrime, as këngë.

Jo, sepse nuk është aq i sigurt sa VPN e pavarur. Mund të ju mbrojë në një farë mase, por jo në çdo kohë. Mbani në mend se ju mbroheni vetëm kur përdorni shfletuesin Opera me VPN të ndezur. Nëse përdorni një shfletues ose aplikacion tjetër ndërsa jeni në internet, nuk jeni i mbrojtur.

Kriptimi i HTTPS / SSL nuk është një protokoll i fortë i kriptimit. Teknologjitë e sofistikuara të hakerave lehtë mund ta shkelin atë.

Një çështje tjetër me Opera VPN është besueshmëria e saj. Siç është mbuluar më lart, ka raste kur VPN nuk funksionon. Kjo mund të jetë zhgënjyese dhe e rrezikshme nëse keni qenë në internet për një kohë pa sigurimin se VPN po punon. Ju mund të ekspozoheni para kriminelëve në internet dhe duke rrezikuar privatësinë tuaj.

përmbledhje

Fjala “falas” e bashkangjitur në shfletuesin Opera VPN tingëllon shumë tërheqëse. Por e vërteta është, nuk është një VPN e vërtetë. Ai përdor një proxy server për të fshehur adresën tuaj IP, por niveli i tij i kriptimit është i dobët. Sidoqoftë, ajo përdor HTTPS / SSL për kriptim, e cila është e njëjta teknologji që përdoret nga faqet e internetit të mëdha sot.

Shfletuesi Opera VPN mund të hapë site me kufizime gjeo-kufitare si Netflix. Por edhe kjo nuk ka besueshmëri. Ndonjëherë ajo hyn në Netflix, herë të tjera nuk e bën. Nuk ka shumë gjëra për të parë rreth Opera VPN. E thënë kështu, për një veçori të integruar falas në një shfletues, me të vërtetë nuk mund të presësh shumë. Padyshim që nuk është më i miri atje dhe nuk mund të kryejë funksionalitetin e plotë të një VPN të pavarur. Nëse keni nevojë për mbrojtje të plotë në internet, shfletuesi Opera VPN nuk do t’i përshtatet faturës.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map