Как да шифровате своя имейл – изпратете сигурен имейл чрез Gmail | VPN кафе


Тревожно е, че почти 300 милиарда имейли се изпращат ежедневно, най-вече от потребители, които никога не поставят под въпрос риска от това. Ако използвате имейли за поверителни въпроси, трябва да започнете да се чудите как да шифровате имейла си или да изпратите защитен имейл в Gmail.

Никога не можете да си позволите да приемете, че Интернет е розово място. С хакери, които въртят по лесни цели, електронните имейл системи могат да бъдат експлоатирани, както е видно от пропуски в сигурността, които продължават да изскачат на повърхността.

Преди да натиснете „изпрати“ на следващия си имейл, прочетете тази статия и научете начини за защита на вашето съобщение от любопитни очи на трети страни и на самите доставчици на електронна поща.

Ще покрием следното:

Защо шифровате своя имейл?

За нетехнически потребители думата „криптиране“Е технологичен жаргон, който задейства изображения, цифри и катинари. Когато изпращате имейл, криптирането е процесът на разширяване на съобщението в неразбираеми данни с публичния ключ на получателя. За да реконструира данните, получателят ще се нуждае от частен ключ.

Повечето доставчици на имейл биха имали някакво криптиране, вградено в техните сървъри. Ако не сте сигурни дали доставчикът ви на имейл има криптиране на място, ще искате да го проверите. Изпращането на незашифровани имейли е отворена покана към хакерите да прихващат и четат незащитеното съдържание.

Шифроване на Gmail и TLS

Ако използвате Gmail, ще бъдете защитени от криптирането на TLS или Transport Layer Security. Това е защита на транспортно ниво, което означава, че вашият имейл е защитен, докато прескача между сървърите до получателя, така че изпращате сигурен имейл.

Теоретично TLS криптирането по подразбиране използва 128-битов ключ, който ефективно предотвратява хакерите да шпионират електронните имейли в транзит. Но тук е уловката. Шифроването на TLS работи само когато и изпращачът, и получателят използват Gmail. Ако изпращате имейл до потребител, който не е в Gmail, няма да бъдете защитени с TLS криптирането.

Дори да сте защитени от TLS, ще трябва да сте наясно с ограничението му като криптиране на транспортно ниво. TLS защитава имейла, когато се предава между сървъри. След като стигне до пощенската кутия на получателя, той е изложен на риск от шпиониране от трети страни.

Шифроването на TLS може да предпази имейла ви от външни лица, но не прави нищо, за да спре Google да сканира имейла ви за рекламни цели. Доставчиците на имейли могат да сканират и сортират имейла ви, ако използвате TLS криптиране.

Но истинският ужас е как Google позволява на стотици разработчици на приложения да имат достъп до милиони пощенски кутии и по възможност да ги споделят с трети фирми. Това просто показва колко несъвършено е TLS криптирането в осигуряването на поверителността на имейлите ви.

Шифроване от край до край

Трудно е да се предвиди дали друго фиаско с Gmail ще се повтори, но съдейки по историята, по-добре е да сте в безопасност, отколкото съжалявате. За да попречите на Gmail или други доставчици да спират вашата пощенска кутия, ще ви е необходимо криптиране от край до край. PGP е често използван протокол за криптиране от край до край.

Шифроването от край до край защитава имейла ви не само когато е в транзит, но и до момента, когато се съхранява в пощенската кутия на получателя. Само получателят с валиден частен ключ може да получи достъп до съдържанието на имейла. Никакви трети страни, включително доставчикът на имейл, не могат да сканират имейли, защитени от криптиране от край до край.

Има няколко сигурни доставчици на имейл които предлагат сигурен имейл с криптиране от край до край. ProtonMail е познато име за потребителите, които жадуват за поверителност и анонимност при изпращане на имейли. Можете също така да изпращате криптирани имейли до потребители, които не използват акаунти на ProtonMail. Това прави имейлите по-сигурни в сравнение с криптирането на ниво транспорт.

Защитен ли е режимът на Gmail?

В опита си да осигури по-сигурно имейл изживяване, Google въведе Поверителния режим през 2018 г. Имейлите, доставени с включен Поверителен режим, не могат да бъдат отпечатани, споделяни, копирани или препращани.

как да кодирате имейл изпратете защитен Gmail

Можете също така да зададете продължителността на изтичане на имейла, където той автоматично ще бъде изтрит от пощенската кутия на получателя след това. С осигуряването на защита на имейла с парола изглежда, че Gmail увеличава сигурността си.

Въпреки това, по-дълбока сонда в Поверителен режим разкрива, че функциите предлагат защита само на нивото на повърхността. Поверителният режим не пречи на Google да сканира или да чете имейлите ви. Дори с функцията за самоизтриване, оригиналната чернова остава в папката на подателя.

Честно е да се каже, че поверителният режим на Gmail не предлага поверителност в най-стриктния смисъл. Ако имате нужда от пълна поверителност, включително от самия доставчик на електронна поща, ще ви е необходима услуга за изпращане по имейл от край до край.

Как да шифроваме имейла в Gmail

Gmail е присъща криптирана по транспорта слой за електронна поща и само защитава имейлите ви до известна степен. Ако имате нужда от пълна защита и поверителност, ще трябва да шифровате имейлите в Gmail с криптиране от край до край..

Има няколко приставки, които позволяват на потребителите да изпращат напълно криптирани имейли в Gmail. Един такъв популярен плъгин е FlowCrypt.

FlowCrypt е разширение за браузър, предназначено да криптира Gmail с криптиране от край до край. Инсталирайки FlowCrypt, имейлът, който изпращате, е свободен от очите на Google и други страни. Можете да изтеглите FlowCrypt безплатно и да започнете да изпращате напълно криптирани имейли. Flowcrypt предлага и премиен план, който премахва ограничението на безплатната версия.

Ето как да използвате FlowCrypt с Gmail в Google Chrome.

1. Отидете на уебсайта FlowCrypt и кликнете върху Изтегляне на разширението за Chrome.

2. Щракнете върху Добавяне към Chrome, за да инсталирате FlowCrypt.

3. Настройте FlowCrypt да работите с Gmail. На страницата за настройка щракнете върху Продължи към Gmail. Изберете желания Gmail, за да работите с FlowCrypt.

4. След това ще трябва да създадете нов частен ключ или да импортирате съществуващ. Ако сте нови за криптиране, изберете Нов ключ за шифроване.

5. Въведете фраза за достъп. Използвайте комбинация от продължителни буквено-цифрови символи, за да зададете силна парола. Кликнете върху Създаване и запазване, за да продължите.

6. Запишете вашата парола в офлайн местоположение. Необходимо е да защитите профила си в FlowCrypt. Поставете отметка в квадратчето и щракнете върху OK, за да продължите.

7. Вече сте готови да изпратите криптиран имейл от Gmail.

8. Стартирайте Gmail и потърсете бутона Secure Compose. Кликнете върху него, за да започнете да съставяте напълно криптиран имейл.

9. Ще се появи защитен композитор на съобщения. Всеки имейл, изпратен в рамките на този композитор, ще бъде кодиран от край до край.

Най-добрият VPN за използване с вашия защитен имейл

Използването на приставка за криптиране от край до край в Gmail е достатъчно добро, за да не излъчва любопитни очи от имейла ви. Трябва обаче да сте наясно, че все още сте податливи на кибератаки, когато разглеждате или използвате други приложения на устройството си.

За да осигурите пълна защита на интернет, VPN ще бъде удобен. Анонимизира Вашия IP адрес и криптира цялата информация, изпратена от устройството. VPN допълва защитена имейл система и ето някои от най-добрите VPN мрежи наоколо.

1. NordVPN

NordVPN свети във всеки аспект, който може да се очаква от приличен VPN. Той работи с 5244 сървъра в 59 държави и е известно, че осигурява постоянно бързи връзки. По отношение на сигурността NordVPN разчита на супер сигурно криптиране AES-256, което е буквално нечупливо.

Бихте могли да останете напълно анонимни с NordVPN, тъй като той има строга политика за без регистрация. Освен това, че със седалище в Панама означава, че NordVPN няма задължения да спазва законите за запазване на данни. Той също така предлага конкурентни цени, когато се абонирате за планове от 12 или повече месеца.

2. CyberGhost

Стартиран преди повече от десетилетие, CyberGhost осигурява повече от основната интернет сигурност. Наред с криптирането си от военна класа, CyberGhost разчита на собствените си центрове за данни, за да осигури VPN достъп до повече от 5500+ сървъри.

CyberGhost също силно подкрепя стрийминг и торент. Със своя специален списък на сървъри за такива цели, можете лесно да се настроите на любимата си поточна услуга или да изтеглите торенти. Освен че поддържа основни операционни платформи, CyberGhost е един от малкото VPN, които могат да се изтеглят за конкретни рутери.

3. SurfShark

Офертата за разполагане на неограничени устройства е отличителна черта на SurfShark. Вземете невероятно ниската цена и ще имате неотразима VPN. Surfshark показва голяма сигурност, строга поверителност и впечатляваща скорост в цялата си мрежа от 1000+ сървъра в 61+ страни.

Surfshark прави повече от това да осигури защитена имейл среда. Това е страхотно VPN, ако сте запален потребител на Netflix. Способността му да заобикаля блокирането на Netflix и приличната скорост на връзката прави потока приятно изживяване.

4. ExpressVPN

Верен на името си, ExpressVPN е може би един от най-бързите VPN в индустрията. Той има значително голяма мрежа от 3 000+ сървъра в 160 страни. ExpressVPN използва криптирането AES-256 за защита на информацията, канализирана чрез сървърите му.

ExpressVPN практикува стриктна политика без регистрация, което означава, че не се съхранява информация, която ви свързва с дейностите по сърфиране. Всичките му сървъри използват RAM вместо твърд диск, което на практика гарантира, че всички данни от сесията се изтриват при рестартиране на системата.

резюме

Грешка е да се предполага, че изпращането на имейли в Gmail или други доставчици на имейл е афера без риск. От скорошните действия изглежда, че притесненията ви да бъдат сканирани и четени имейлите ви без ваше знание е толкова сериозно, колкото прехващането им от хакери.

Разбирането на различните видове шифроване помага да се идентифицира правилния доставчик на имейл, който осигурява истинска поверителност. Ако използвате Gmail, той помага да инсталирате приставка за криптиране от край до край, за да се гарантира, че никой освен получателят ви няма достъп до съобщението.

Разбира се, създаването на сигурна среда за електронна поща се разширява до предотвратяване на атаки извън платформата за електронна поща. Използването на VPN ви помага да преодолеете потенциалното прослушване на вашето устройство.

Започнете да шифровате имейла си сега и инсталирайте VPN за допълнителна защита.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map