Как да настроите OpenVPN GUI софтуера с всеки VPN (стъпка по стъпка)

Как да настроите openVPN клиент (представено изображение)


Най- OpenVPN протокол сега е най-популярната опция за VPN услуги, насочени към потребителите днес. Ако сте се абонирали за някоя от 100-те най-популярни VPN услуги в света, шансовете вече използвате OpenVPN (независимо дали го знаете или не).

Но какво много хора не осъзнавам е, че можете да използвате който и да е OpenVPN-поддържащ VPN доставчик, без да използва техния софтуер. Всъщност OpenVPN.net има собствен клиентски софтуер, който работи с всеки OpenVPN сървър или доставчик.

Това ръководство ще ви преведе през (простия) процес на настройка на вашите собствени OpenVPN връзки с OpenVPN GUI клиента за Windows.

Ръководства Раздели:

 1. Защо да използвате OpenVPN GUI вместо персонализиран VPN клиент (или защо не)
 2. Настройвам
  1. Изтегляне и инсталиране на OpenVPN GUI Installer
  2. Как да получите конфигурационните файлове .OVPN от вашия доставчик на VPN
  3. Копиране на файловете на Config и Certificate Authority в OpenVPN GUI
  4. Свързване към VPN
 3. Отстраняване на неизправности

Защо да използвате OpenVPN GUI?

Пояснете … Софтуерът на OpenVPN GUI не е по-бърз, лесен за използване или зареден с повече функции, отколкото персонализираният клиент, който ви предлага VPN доставчикът. Всъщност GUI (графичният потребителски интерфейс) няма фантазии, звънци, свирки или джаджи. Прави само едно нещо, създава защитен VPN тунел.

Така че, по дяволите, някой би избрал да го използва за богат на функции персонализиран VPN клиент като този на VyprVPN?

Прозрачност, доверие и контрол. Това е.

Недостатъкът на собствения персонализиран софтуер на вашия доставчик на VPN

Не ме разбирайте погрешно, абсолютно обичам много от висококачествените собствени VPN клиенти. Те добавят редица функции като слой на приложение в TOP на OpenVPN протокола. Това като превключватели за убийство, защита от течове на WebRTC, интелигентно маршрутизиране на сървъра и оптимизирани за торент връзки не биха били възможни без патентован софтуер.

Но има едно нещо, което (повечето) персонализирани VPN клиенти не имат … код с отворен код.

Те са черна кутия и честно казано не знаете какво по дяволите правят зад кулисите, след като инсталирате софтуера. Например злонамерен VPN клиент може:

 • Следете всички системни процеси и търсете подвизи
 • Инжектирайте вируси, троянски коне или злонамерен код във вашия компютър
 • Направете вашия компютър част от ботнет (това вече се е случило)
 • Наблюдавайте целия си уеб трафик или дори достъп до уеб камерата на вашия лаптоп или смартфон.

Сега уважаваният софтуер на VPN вероятно не прави нищо от тези неща. Но бихте могли и нямате представа.

Така че, ако сте внимателния тип, има смисъл да използвате софтуер с публичен (и без експлоатация) изходен код, така че доверието да не е проблем. Разбира се, вие търсите някаква функционалност, но ако сте предпазлив тип, определено може да си струва.

Други причини да опитате OpenVPN GUI

 • Простота: Тъй като няма допълнителни функции или настройки, няма реален начин да прецакате нещата. Можете да имате VPN връзка с 1 клик и това е всичко, от което се нуждаят повечето хора. Неща като течове на DNS могат да бъдат решени на ниво устройство или рутер.
 • Няма друга възможност: Не всички доставчици на VPN имат собствен софтуер, особено по-малките компании. Разработването на персонализиран VPN клиент е наистина скъпо и винаги съществува риск от пропуски в сигурността, така че защо не оставите абонатите си да използват такъв, който вече съществува.
 • Здрава сигурност: Тъй като кодът е одитиран и проверен, е МНОГО по-малко вероятно в OpenVPN GUI да бъде открит голям пропуск в сигурността в сравнение с трети страни VPN клиент. Всъщност едно проучване установи, че огромен процент приложения за VPN за Android имат големи пропуски в сигурността (или изобщо не бяха криптирани данни!)

Как да настроите интерфейса на потребителския интерфейс на OpenVPN

Отнема по-малко от 5 минути, за да завършите настройката и да създадете първата си VPN връзка. Уверете се, че имате данни за вход на вашия доставчик на VPN онлайн, за да можете да изтеглите конфигурационните файлове и да се свържете с VPN сървъра. Ако все още нямате VPN абонамент, препоръчваме ви IPVanish или NordVPN.

Стъпка # 1: Изтеглете и инсталирайте OpenVPN GUI

Клиентът с GUI е в комплект с целия пакет OpenVPN, който включва драйвери за TAP, както и OpenVPN сървърната рамка (която няма да е необходимо да използвате).

Отворете страницата за изтегляне на OpenVPN:

Изберете тип на инсталатора (инсталатор на Gzip, Tar или Windows):

Опции за изтегляне на OpenVPN

Изберете предпочитания от вас тип пакет OpenVPN. Изберете „Windows Installer“ за Windows машини.

Разархивирайте и стартирайте инсталатора

Стартирайте инсталатора и след това щракнете върху „Напред“, за да изберете опциите за инсталиране. Ще искате да се уверите, че драйверите за TAP и GUI са включени в инсталацията. Можете също да изберете да свържете всички .ovpn файлове с OpenVPN клиента.

Опции за инсталатор на OpenVPN

Инсталирането на OpenVPN GUI е в ход

Инсталаторът на OpenVPN ще инсталира избраните от вас компоненти

Стъпка # 2: Изтеглете конфигурационните файлове .OVPN

Все още не можете да стартирате GUI, защото той просто ще изпрати съобщение за грешка, тъй като не сте добавили никакви .ovpn конфигурационни файлове. .Ovpn файл е основно текстов файл, съдържащ информация за конкретна VPN връзка с конкретен сървър. Тя съдържа информация като:

 • IP адресът на сървъра
 • Какъв шифров шифър трябва да се използва
 • Каква сила на криптиране трябва да се използва
 • Как да удостоверите пакетите с данни
 • Как да се справим с отпаднали връзки

Изтеглете .ovpn конфигурационните файлове за вашата конкретна VPN

Всеки доставчик на VPN има свои собствени VPN конфигурационни файлове. Обикновено ги изтегляте в панела на акаунта си или търсите в помощната документация на доставчиците си за връзка. За този пример ще използваме IPVanish. Към публикуването, тук са връзките за най-популярните VPN.

VPN доставчикКонфигуриране на файлова връзка
ExpressVPNизтегляне в панела за акаунти
IPVanishСтраница за изтегляне на OpenVPN
NordVPNhttps://nordvpn.com/ovpn/
Частен достъп до Интернетhttps://www.privateinternetaccess.com/openvpn/openvpn.zip
VyprVPNVyprVPN OpenVPN конфигурация

Когато се съмнявате, опитайте google:

„Име на VPN доставчик“ + „ovpn“

Използвайте google, за да намерите VPN конфигури

Обикновено можете да намерите VPN конфигурационни файлове в google

Какво да изтеглите:

 • Целият zip файл с всички конфигурации (или …)
 • Индивидуалните .ovpn конфигурира за местоположенията, които искате да използвате
 • файлът на сертификата CA (.crt), ако вашият VPN използва такъв.

Стъпка # 3: Копирайте .ovpn файловете в директорията OpenVPN

След като изтеглите конфигурационните файлове, трябва да ги копираме в / config / папката на директорията OpenVPN (където сте инсталирали OpenVPN).

Забележка: OpenVPN GUI поддържа само a максимален от 50 конфигурационни файла, така че копирайте само файлове за сървъри, които реално планирате да използвате. Някои VPN имат буквално хиляди различни конфигурации. Затова изберете няколко, които искате. Имената на файловете обикновено включват местоположението (държава или град), за да се улесни намирането на правилните. Също така ще трябва да изберете дали искате да използвате TCP или UDP връзки.

По подразбиране папката за OpenVPN е C: \ Program Files \ OpenVPN и ще искате да намерите директорията \ config \ по този път и да копирате файловете там.

OpenVPN конфигурация директория

Копирайте .ovpn файловете, които искате в директорията / config /. Не забравяйте да копирате и файла на CA (ако е предоставен)

Ако конфигурационният пакет от вашата VPN включва също .crt файл на сертифициращия орган, ще искате също да го копирате. Ако не го направите, ще получите грешка по-късно, когато се опитвате да се свържете. Ако вашата VPN не предоставя CA .crt файл, не се притеснявайте. Сертификатът е вграден във файла .ovpn и не е необходим отделен.

Стъпка # 4: Тествайте вашата OpenVPN връзка

1- Стартирайте OpenVPN GUI от стартовото меню

2- Проверете системния опит за иконата на OpenVPN GUI (може да се наложи да го разгънете)

Икона на OpenVPN GUI System Tray

Програмата OpenVPN се зарежда от системната област

3- Щракнете с десния бутон върху иконата на GUI, за да покажете менюто за избор на сървър

4- Изберете сървър от списъка

Меню на сървъра на OpenVPN GUI

5 – Въведете вашето потребителско име / парола, когато бъдете подканени. 

Можете също да изберете „Запазване на паролата“ за следващия път. Ще трябва да направите това веднъж за всеки .ovpn файл, който сте добавили в / config / директорията.

Въведете потребителско име / парола, за да се свържете със сървъра

6- Проверете състоянието на връзката си

След като се свържете, иконата на GUI в системния опит трябва да показва зелено и да показва новоназначения ви VPN IP адрес. Ако всичко работи според очакванията, вие сте готови! Ако имате проблеми, разгледайте секцията за отстраняване на неизправности по-долу.

Зелената икона за връзка показва състоянието на връзката

Иконата на GUI трябва да е зелена и да показва вашия нов IP адрес

Отстраняване на неизправности

Има няколко често срещани грешки, които можете да срещнете, ако пропуснете стъпка в процеса на настройка. Не се притеснявайте, ние имаме поправката за всеки от тях.

Не са намерени четими профили за връзка (конфигурационни файлове).

Не са намерени конфигурационни файлове

Не Конфигурирайте файлове в папката OpenVPN \ config \

За да се свържете със сървър, трябва да съхраните информацията за конфигурацията (конфигурацията) във .ovpn файл и да го поставите в папката \ config \ на софтуера OpenVPN. Вашата VPN услуга ще ви предостави тези файлове.

Свързването с управлението свързано не бе успешно

Ако получите тази грешка, ще бъдете препратени към журналния файл за повече подробности. Това можете да намерите на \ OpenVPN \ log \

Най-честата причина е, че вашият доставчик на VPN не включва текста на сертификата на сертификата CA в конфигурационните файлове на OpenVPN и вместо това изисква отделен .crt файл да бъде поставен в конфигурационната директория. Обикновено този файл ще бъде пакетиран с .ovpn файловете в zip архива. Ако не, свържете се с поддръжката или проверете документацията на вашия доставчик. След това просто копирайте файла в папката \ config \.

Грешни пълномощия

Грешка в идентификационните данни

Грешно потребителско име / парола

Ако грешката в „Грешни идентификационни данни“, това означава, че сте смесили (или въведете грешно) своето потребителско име или парола. Проверете двукратно вашите записи (или направете нулиране на паролата, ако сте я забравили) и опитайте отново.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map