ExpressVPN a la Xina (provat: febrer de 2017)


Fets sobre la censura a Internet a la Xina

No és cap secret que la Xina tingui una política de censura molt estricta a Internet i no sembla que aviat canviarà en cap moment. De fet, en els últims anys, les coses han empitjorat i la majoria de serveis VPN estan bloquejats o molt inestables quan s’utilitzen a la Xina. Hi ha diversos problemes amb els ISP que condueixen a una lenta connexió a Internet i contingut controlat, aspectes que condueixen cada cop més persones a buscar un servei VPN a la Xina..

El monopoli de l’ISP de telecomunicacions de propietat estatal China Telecom, China Unicom i China Mobile és el que causa tots els problemes i us explicarem com. En primer lloc, els elevats costos que fan els ISPs als socis internacionals condueixen a un baix ample de banda i creen algunes rutes molt poc pràctic. Com a exemple, atès que els costos de transacció i trànsit a Internet a la Xina són molt elevats, moltes de les empreses VPN que hi ha no tindran rutes directes als ISP xinesos. La connexió s’ha d’encaminar per tot el Pacífic i tornar a un dels veïns de la Xina a causa de la manca de visió directa, la qual cosa va afectar dràsticament l’amplada de banda.

Els ISP xinesos també saben que manipulen l’amplada de banda i la velocitat de connexió de la velocitat, la qual cosa significa bàsicament limitar una determinada connexió quan causa molt trànsit. El terme “molt”, però, està molt mal interpretat. El baix ample de banda té un impacte econòmic enorme en moltes empreses de la Xina i els proveïdors interns xinesos estan explotant aquest fet, deixant a les empreses sense altra opció que pagar més per serveis millorats..

Es calcula que al voltant del 49% dels 1.357 mil milions de persones a la Xina són usuaris d’Internet actius. Afegiu multitud de dispositius (cosa molt habitual fins i tot en els més bàsics dels usuaris) i teniu una immensa congestió, sobretot durant les hores punta com la del vespre. Aquesta congestió es produeix per connectivitat tant internacional com local.

Pràctiques com la censura DNS, el bloqueig d’adreces IP i el bloqueig de protocols són les principals formes de bloquejar l’accés al contingut. La censura DNS resol bàsicament els noms d’amfitrió bloquejats en adreces IP no rellevants en lloc de les reals. Per exemple, si es vol accedir a facebook.com des de la Xina, l’adreça IP de facebook.com es resoldrà a alguna IP aleatòria a Mèxic en lloc de la IP real de Facebook Inc als EUA.

El bloqueig IP perjudica que formeu l’accés a un lloc web mitjançant l’adreça IP en lloc del nom DNS, i és un altre mètode que s’utilitza per censurar serveis determinats..

El bloqueig de protocols és una mica més complicat. El gran tallafoc està utilitzant un mètode anomenat DPI (Deep Packet Inspection) per analitzar tot el trànsit entrant i sortint en temps real. Aquest mètode pot identificar i bloquejar la majoria de protocols de tunnelatge VPN. Per exemple, OpenVPN només es pot utilitzar si té algun mètode per dissimular la connexió.

Per a algú que viu a un país on la censura no s’aplica de forma estricta, no tenir accés a alguns serveis com Google, Gmail, YouTube, Facebook o Netflix no és una idea concebible. A la Xina, aquests serveis no estan disponibles i són alguns dels serveis més coneguts i utilitzats. També hi ha llocs de notícies occidentals com The New York Times i la línia entre la infraestructura gestionada i la informació controlada s’aprima ràpidament.

Podeu trobar informació més detallada en un article relacionat amb el gran tallafoc de la Xina que us ajudarà a comprendre millor la gravetat de la situació. Un altre recurs que recomanem és l’article de CNBC que explica els esforços de la Xina per duplicar la regulació VPN, definint també el context polític.

ExpressVPN a la Xina

Un dels serveis més prolífics de VPN que té resultats decents a la Xina és ExpressVPN. Aquest servei específic porta un bon rendiment durant molt de temps i els clients (xinesos i expatriats, viatgers a la Xina) han estat retornant per les seves necessitats de VPN. Volem aprofitar aquesta oportunitat i comentar breument els detalls tècnics i la funcionalitat del servei.

ExpressVPN ofereix més de 100 servidors a 130 ubicacions, 87 països i permet fins a tres connexions simultànies. Moltes d’aquestes connexions estan optimitzades per connectar-se des de la Xina, donant a la connexió una bona latència i velocitat. Admeten múltiples protocols com OpenVPN, L2TP / IPsec, SSTP i PPTP.

Hi ha un bon nombre de mètodes de pagament acceptats, inclosos Chinese Alipay i Unionpay. També és destacable el fet que hi ha una garantia de devolució de 30 dies que hauria de proporcionar-vos un temps més que suficient per decidir si el servei serà adequat a les vostres necessitats.

Programari

ExpressVPN ofereix un programari propietari per a tots els sistemes operatius principals, incloses les plataformes mòbils, i també admeten encaminadors. Agraïm que el programari es pugui identificar i aprendre fàcilment, independentment de les plataformes que trieu.

El xifratge utilitzat amb OpenVPN és AES-CBC de 256 bits per a dades. També volem esmentar que ExpressVPN utilitza un certificat RSA corresponent a una clau de 4096 bits de longitud i SHA-512 per a la funció de hash.

Recomanem llegir la nostra revisió completa ExpressVPN, que us proporcionarà una descripció molt més detallada del servei. Presenta els seus punts forts i febles i us ajudarà a comprendre la dinàmica del servei.

Proves de velocitat a la Xina

Els resultats de les proves de velocitat amb ExpressVPN es van executar des d’un escriptori instal·lat a Xangai a les hores de trànsit regular i a les hores punta (entre les 21:00 i les 13:00) per tal de veure l’impacte que pot tenir realment la congestió que hem esmentat anteriorment. amplada de banda i rendiment. Els resultats de l’hora punta són els següents:

Alguns resultats de les proves de velocitat durant hores no punta:

Com era d’esperar, hi ha una diferència notable entre els resultats de velocitat durant les hores ocupades i les que no estan ocupades. Tot i això, en ambdós casos superaven 2 Mbps, amb una mitjana de 5 Mbps durant les hores punta, cosa que pot semblar baixa si es compara amb la velocitat mitjana dels països occidentals, però és suficient per navegar i transmetre.

Els resultats de les proves de velocitat de navegació van ser bons i, tot i que hi ha hagut canvis aquí i allà, en general no hi ha massa queixes pel nostre final. L’experiència de navegació va ser decent, els serveis de streaming funcionaven sorprenentment bé i no es van produir interrupcions.

Al resultat de la prova de ping anterior, podeu veure que dels 3000 paquets de ping transmesos a través de la connexió VPN, ni tan sols un es va esperar. Això significa que la connexió era estable, sense patir gotes de paquets intermitents molt freqüents a la Xina.

Els resultats de velocitat de descàrrega del torrent van ser baixos durant les hores punta, però això no va sorprendre exactament:

Durant les hores regulars, la velocitat és millor, amb un màxim de 20 Mbps, però la majoria de les vegades de 10 Mbps. Vam trobar que la velocitat no era constant i en moltes proves va baixar significativament després dels màxims a 10 o 20 Mbps, però ràpidament es va tornar als valors màxims immediatament després. A continuació, es mostren algunes proves de velocitat del torrent realitzades en hores no punta (al voltant de les 16:00 hores de Xangai):

ExpressVPN permet executar algunes proves de velocitat directament des de la seva aplicació. Aquestes proves estan destinades a donar-vos una idea sobre la latència i quins servidors tenen més en compte la vostra ubicació física. Hem fet una prova així i aquí teniu els resultats que hem obtingut:

Les proves de velocitat es van dur a terme durant diversos dies en diferents períodes del dia i tenint en compte l’ample de banda molt congestionat que té la Xina durant el vespre, esperàvem una discrepància més alta. Podeu veure la marca de temps de cada prova de velocitat a la part inferior de les captures de pantalla.

Curiosament, els resultats eren molt similars independentment de l’hora del dia en què es realitzessin les proves. Això ens va obligar a realitzar proves de velocitat a través de speedtest.net mentre vam estar connectats a la VPN a alguns dels servidors més ràpids i vam trobar que els resultats eren bastants similars..

Les ubicacions ExpressVPN més ràpides a la Xina són (segons la nostra experiència): Hong Kong 3 amb el qual vam obtenir el millor resultat, seguit de Taiwan i el Japó. Les ubicacions de Los Angeles també són bones i la velocitat era suficient per assegurar una bona experiència amb els serveis comuns de streaming basats als Estats Units.

En conclusió, estàvem més que satisfets amb el servei que ExpressVPN ofereix als clients a la Xina, la fiabilitat i el rendiment, la diversitat i l’aplicabilitat de les tasques diàries. Pot ser que no sembli molt, però tenir un accés a Internet estable és un luxe que molts xinesos segueixen buscant. El servei d’ExpressVPN és estable i rendible, però és molt decent tenint en compte totes les restriccions a les quals s’enfronten els usuaris a la Xina. Els resultats de les proves de velocitat difereixen d’usuari a usuari degut principalment a la congestió regional de l’ample de banda i a la velocitat de connexió disponible per a cada individu. Ho esmentem a causa de les discrepàncies registrades en algunes de les nostres pròpies proves, però això no hauria de ser considerat com un aspecte descoratjador, ja que el rendiment general està per sobre de les expectatives quan es tracta de connexions a la Xina..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map