Torrenting χωρίς VPN ☕ Είναι ασφαλές να torrent χωρίς VPN | Καφές VPN


Εάν έχετε σκοντάψει αυτό το άρθρο, είναι πιθανό να έχετε torrent χωρίς VPN. Ίσως έχετε ακούσει μια φήμη για έναν συνάδελφο χρήστη του torrent που έχει συλληφθεί και μεταφερθεί στο δικαστήριο. Ή μπορεί να αναρωτιέστε εάν διατρέχετε ανόητους κινδύνους χωρίς να εγγραφείτε σε ένα VPN.

Ανεξάρτητα από τις ανησυχίες σας, είμαστε πρόθυμοι να απαντήσουμε στα ερωτήματά σας και, ελπίζουμε, να ηρεμήσουμε τις ανησυχίες σας. Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψουμε τα εξής:

Τι είναι το Torrenting?

Ας βυθίσουμε βαθύτερα στο υπόβαθρο της τεχνολογίας torrenting πριν αρχίσουμε να κρίνουμε εάν είμαστε στην ασφαλή πλευρά του Διαδικτύου και του νόμου.

Το πρωτόκολλο torrenting εισήχθη σε μια εποχή που το Διαδίκτυο ήταν σχετικά αργό. Εκείνες τις μέρες, χρησιμοποιήσατε ένα μόντεμ 56,6 K και χρειάστηκαν μερικά λεπτά για να συνδεθείτε. Η λήψη μεγάλων αρχείων από έναν διακομιστή χρειάστηκε ώρες, αν όχι ημέρες. Αυτό δημιούργησε μια απαίτηση για λογισμικό που επέτρεπε στους χρήστες να μοιράζονται αρχεία αποτελεσματικά, και έτσι γεννήθηκαν torrenting πελάτες.

Ένα λογισμικό torrent χωρίζει ένα μεγάλο αρχείο σε μικρότερα bits και επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται το αρχείο μεταξύ των συνομηλίκων τους. Τα κομμάτια των ληφθέντων αρχείων συνδυάζονται στη συνέχεια ως σύνολο. Η ομορφιά του λογισμικού torrenting είναι ότι όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των seeders (χρήστες που ανεβάζουν και μοιράζονται τα αρχεία που έχουν λάβει με άλλους), τόσο υψηλότερη είναι η ταχύτητα λήψης. Κατά τις πρώτες μέρες του Διαδικτύου, το torrenting ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό από το συμβατικό κατέβασμα και είχε ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα όσον αφορά την ταχύτητα και το χρόνο.

Θα πίστευες ότι η κοινότητα torrenting θα υποστεί αργό θάνατο καθώς η ταχύτητα του Διαδικτύου αυξάνεται εκθετικά και τα gigabytes ενός αρχείου λαμβάνονται μέσα σε λίγα λεπτά. Αλλά το γεγονός είναι ότι η κοινότητα που χύνει τα χείλη είναι ακόμα ζωντανή. Εκτός από την αναβαθμισμένη διεπαφή, οι χρήστες torrent εξακολουθούν να απολαμβάνουν τη λήψη παιχνιδιών, βίντεο, μουσικής και άλλων τύπων αρχείων σε πελάτες torrent.

Τώρα, με την ταχεία πρόοδο της τεχνολογίας, ίσως αναρωτιέστε: Είναι πολύ ασφαλέστερο το torrenting χωρίς VPN στη δεκαετία του 2000 ή είναι η πρόσφατη διαφημιστική εκστρατεία για τη χρήση VPN για torrenting τίποτα περισσότερο από απλές προσπάθειες μάρκετινγκ που θα σας κάνουν να εγγραφείτε?

Για να είμαστε δίκαιοι, το Διαδίκτυο έχει εξελιχθεί δραστικά την τελευταία δεκαετία. Αυτό σημαίνει ότι οι διαδικτυακές απειλές και οι τεχνικές πειρατείας έχουν αυξηθεί σημαντικά. Νέοι όροι όπως κακόβουλο λογισμικό, DDoS και ransomware που κάποτε δεν υπήρχαν τρομοκρατούν τους χρήστες του διαδικτύου σήμερα.

Η παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων αυξάνεται επίσης και η επιβολή αυστηρότερου νόμου στους χρήστες που παραβιάζουν το νόμο. Παρόλο που το torrenting είναι νόμιμο, ορισμένα από τα περιεχόμενα ενδέχεται να μην είναι και δεν μπορείτε να είστε σίγουροι για το ποιο περιεχόμενο είναι ασφαλές. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι χρήστες torrent που έπιασαν λήψη και κοινή χρήση υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης 10 ετών.

Δεν συγχωρούμε την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και την παράνομη χρήση λογισμικού torrenting. Ωστόσο, θέλουμε να γνωρίζετε τον κίνδυνο κατά το torrenting ακόμη και όταν το κάνετε νόμιμα.

Γιατί δεν είναι ασφαλές το Torrenting?

Υπάρχουν πολλοί χρήστες στους ιστότοπους torrent. Για να ξεκινήσετε να μεταφέρετε αρχεία σε ένα λογισμικό torrent, θα χρειαστείτε seeders για να μοιραστείτε τα αρχεία τους με όλους. Υπάρχουν επίσης leechers ή downloaders που λαμβάνουν περισσότερα από αυτά που δίνουν στην κοινότητα torrent.

Ανεξάρτητα από το αν είστε leecher ή seeder, η χρήση λογισμικού torrenting εκθέτει τη διεύθυνση IP της συσκευής σας δημόσια σε χρήστες που κάνουν λήψη του ίδιου torrent. Βασικά φωνάζει την εικονική σας διεύθυνση στην κοινότητα.

Η έκθεση της διεύθυνσης IP της συσκευής σας στο κοινό αποτελεί κακή πρακτική ασφάλειας. Σας κάνει ευάλωτους ως στόχους για άμεσες ή έμμεσες επιθέσεις.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι του Torrenting χωρίς VPN?

Με εκτεθειμένη τη διεύθυνση IP σας, διατρέχετε κίνδυνο πιθανών απειλών και παραβιάσεων που δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε.

Παραβίαση του απορρήτου

Όταν τρέχετε χωρίς VPN, παραχωρείτε το απόρρητό σας στο Διαδίκτυο. Οι χρήστες του λογισμικού torrenting μπορούν να αποκτήσουν τη διεύθυνση IP σας. Είναι λάθος να υποθέσουμε ότι κανείς δεν θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες εναντίον σας.

ISP Throttling

Ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) δεν είναι ο μεγαλύτερος θαυμαστής του λογισμικού torrent. Εκτός από τα ζητήματα της νομιμότητας, το λογισμικό torrenting είναι διαβόητο για τη λήψη ενός τεράστιου εύρους ζώνης. Και οι περισσότεροι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου δεν το ανέχονται αυτό.

Όταν συνδέεστε σε λογισμικό torrenting χωρίς VPN, ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου σας γνωρίζει τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες. Είναι πιθανό η διεύθυνση IP σας να είναι μαύρη λίστα και μπορεί να αντιμετωπίσετε περιορισμούς που επιβραδύνουν σημαντικά την ταχύτητα του διαδικτύου.

Ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου ενδέχεται να είναι πιο δραστικοί, όπως η καταγγελία του συμβολαίου, εάν συνεχώς παγιδεύεστε χρησιμοποιώντας λογισμικό torrenting.

Κορυφαία VPN για ασφαλή Torrenting:

 1. TorGuard
 2. NordVPN
 3. IPVanish
 4. Surfshark
 5. Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Αγωγή παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Ας μην προσποιηθούμε ότι ο χείμαρρος είναι καθαρός και αθώος. Οι ετικέτες, τα παιχνίδια και οι ταινίες που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα κοινοποιούνται καταφανώς από χρήστες torrent. Ενώ η τεχνολογία torrenting είναι νόμιμη, η κοινή χρήση υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα δεν είναι.

Δεν υποστηρίζουμε την πράξη παραβίασης των νόμων περί πνευματικών δικαιωμάτων, αλλά επισημαίνουμε την πιθανότητα να μπείτε σε προβλήματα με την επιβολή του νόμου. Με εκτεθειμένη τη διεύθυνση IP σας, κινδυνεύετε να υποβληθείτε σε αγωγή εάν μοιράζεστε αρχεία με πνευματικά δικαιώματα, εν αγνοία ή όχι.

Η εταιρεία περιεχομένου ή ο δημιουργός ενδέχεται να παρακολουθεί την κυκλοφορία στο Διαδίκτυο για παράνομες λήψεις και μπορεί να επισημαίνει τη διεύθυνση IP σας όταν τρέχετε. Μπορεί να είναι η αρχή μιας περίπλοκης νομικής διαδικασίας που μπορείτε να κάνετε χωρίς.

Cyberattacks

Με ένα εκτεθειμένο IP, οι χρήστες torrent είναι ευάλωτοι σε επιθέσεις που ξεκίνησαν από έναν χάκερ ή μπορεί να βρεθούν να χρησιμοποιούνται σε ένα. Εάν ο υπολογιστής σας φιλοξενεί ευαίσθητες πληροφορίες, υπάρχει κίνδυνος παραβίασης δεδομένων όταν τις χρησιμοποιείτε για torrent.

Οι χάκερ μπορούν να χαράξουν μια συσκευή με βάση μια διεύθυνση IP. Επιπλέον, ενδέχεται να αποκτήσουν πρόσβαση και σε άλλες συσκευές που μοιράζονται το ίδιο δίκτυο. Είναι πάρα πολύ ένα τίμημα που πρέπει να πληρώσετε μόνο για τη λήψη ορισμένων αρχείων σε έναν πελάτη torrent.

Πώς ένα VPN σας προστατεύει?

Εισαγάγετε το VPN ή το εικονικό ιδιωτικό δίκτυο. Είναι μια υπηρεσία δικτύου που έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλής καθώς οι χρήστες του διαδικτύου αναζητούν ανωνυμία και ασφάλεια στο διαδίκτυο. Ένα VPN χρησιμοποιεί ένα δίκτυο διακομιστών σε όλο τον κόσμο για τη διοχέτευση των δεδομένων σας στο Διαδίκτυο.

Όταν συνδέεστε σε ένα VPN, η διεύθυνση IP της συσκευής σας θα είναι κρυφή στο κοινό. Αντ ‘αυτού, θα λάβει μια εικονική διεύθυνση IP που εκχωρείται από το VPN. Οι χάκερ δεν θα μπορούσαν να ανιχνεύσουν την τοποθεσία σας ακόμα κι αν η εικονική διεύθυνση IP εμφανιζόταν στον πελάτη torrenting.

Εκτός από την απόκρυψη της ταυτότητάς σας, ένα VPN κρυπτογραφεί επίσης πληροφορίες που εξέρχονται και εισέρχονται στη συσκευή σας. Αυτό σημαίνει ότι οι δραστηριότητες torrenting και άλλες διαδικτυακές περιήγησές σας θα κρυφτούν από hackers, ISP και υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Με αυτά τα λόγια, δεν θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε VPN που θα μπορούσατε να βρείτε στο Διαδίκτυο. Ορισμένα VPN είναι γεμάτα με ελαττώματα ασφαλείας που ενδέχεται να εκθέσουν κατά λάθος τη διεύθυνση IP σας. Άλλοι μπορεί να καταγράψουν τις δραστηριότητές σας χωρίς να το γνωρίζετε και να έχουν πρόσβαση από κυβερνητικές υπηρεσίες.

Αντ ‘αυτού, θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN που είναι αποδεδειγμένο ασφαλές και έχει αυστηρή πολιτική απαγόρευσης της καταγραφής. Είναι επίσης σημαντικό το επιλεγμένο VPN να υποστηρίζει δραστηριότητα torrent. Κατά κανόνα, αποφύγετε τη χρήση δωρεάν VPN, καθώς είναι γενικά λιγότερο ασφαλή από τα αντίστοιχα πληρωμένα.

Κορυφαίο VPN για Torrenting

Είναι χρήσιμο να παραμείνετε ασφαλείς όταν τρέχετε, και εδώ είναι μερικά από τα κορυφαία VPN που αξίζουν την προσοχή σας.

1. ExpressVPN.com

ασφαλές vpn για torrenting expressvpn

Το ExpressVPN είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο γρήγορα VPN. Υποστηρίζει λογισμικό P2P και torrenting και διαθέτει περισσότερους από 3.000 διακομιστές στους οποίους μπορείτε να συνδεθείτε. Κατά το torrenting, θα προστατεύεστε από τον συνδυασμό κρυπτογράφησης AES-256 και πρωτοκόλλου OpenVPN. Δεν έχουν εντοπιστεί προβλήματα διαρροής DNS στο ExpressVPN.

2. NordVPN.com

ασφαλές vpn για πειρατεία nordvpn

Το NordVPN είναι ένα γνωστό VPN που είναι εγγενώς ασφαλές και γρήγορο. Επιτρέπει στους χρήστες πρόσβαση σε περισσότερους από 5.000 ασφαλείς διακομιστές σε 60 χώρες. Το NordVPN εδρεύει στον Παναμά και έχει αυστηρή πολιτική απαγόρευσης της καταγραφής. Οι συνδέσεις που πραγματοποιούνται στο NordVPN προστατεύονται από εξαιρετικά ασφαλή κρυπτογράφηση AES-256.

3. Sufshark.com

ασφαλές vpn για λήψη torrents surfshark

Το Surfshark είναι ένας από τους νεοφερμένους στη βιομηχανία VPN που έχει εντυπωσιάσει τους χρήστες με την ταχύτητα και την ασφάλειά του. Βρίσκεται στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και αυτό εμποδίζει το Surfshark να μοιράζεται δεδομένα με κυβερνητικές υπηρεσίες. Με αυτά τα λόγια, το Surfshark έχει μια ξεκάθαρη πολιτική απαγόρευσης καταγραφής που επιτρέπει τη ροή με ηρεμία.

4. TorGuard.net

μπορείς να χείμαρρος με τη φρουρά

Το TorGuard είναι ένα αξιοπρεπές VPN που αποκρύπτει αξιόπιστα τη διεύθυνση IP σας κατά το torrenting. Υποστηρίζει έως και 5 ταυτόχρονες συνδέσεις και επιτρέπει την πρόσβαση σε περισσότερους από 3.000 διακομιστές σε 55 χώρες. Το TorGuard είναι εξαιρετικά βελτιστοποιημένο για απόδοση torrent, και αυτό μεταφράζεται σε μεγαλύτερη ταχύτητα κατά το torrent.

5. Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο

ασφαλές vpn για πειρατική ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Η ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο (PIA) συσκευάζει την ταχύτητα που απαιτείται για να απολαμβάνετε τη λήψη σε πελάτες torrenting. Το PIA είναι φιλικό προς τα torrent και καμία από τις δραστηριότητές σας δεν θα καταγράφεται μέσω του VPN. Το VPN δεν έχει γνωστά προβλήματα διαρροής DNS και σας επιτρέπει να επιλέξετε από το AES-128 ή την εξαιρετικά ασφαλή κρυπτογράφηση AE-256.

6. Avast Secureline VPN

ασφαλές vpn για torrenting avast secureline vpn

Το Avast Secureline VPN ή γνωστό ως Avast VPN κυκλοφόρησε το 2014 από μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα προστασίας από ιούς από το 1988. Είναι δυνατή η λήψη της σε δημοφιλείς λειτουργικές πλατφόρμες όπως Windows, MAC, Android και iOS. Επιτρέπονται έως και πέντε διαφορετικές συσκευές για σύνδεση στο Avast VPN από έναν μόνο λογαριασμό.

Περίληψη

Το Torrenting είναι ένας βολικός τρόπος για κοινή χρήση ή λήψη αρχείων. Ωστόσο, η έκθεση της διεύθυνσης IP σας στην κοινότητα torrenting αναλαμβάνει περιττούς κινδύνους. Δεν θα θέλατε να γίνετε στόχος ενός χάκερ όταν το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να κατεβάσετε την ταινία που θέλετε να δείτε.

Επίσης, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι αρχές καταπιέζουν τους χρήστες που παραβιάζουν τους νόμους περί παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων. Ενώ αποθαρρύνουμε τέτοιες πράξεις, η χρήση λογισμικού torrent χωρίς VPN σας κινδυνεύει να μεταφερθείτε από το νόμο.

Είναι συνετό να χρησιμοποιείτε ένα VPN κατά το torrent. Σας βοηθά να παραμείνετε ανώνυμοι και σας εμποδίζει να στοχεύσετε από χάκερ. Σας κρατά επίσης μακριά από το ραντάρ ISP ή κυβερνητικών υπηρεσιών που παρακολουθούν τη χρήση λογισμικού torrent στο Διαδίκτυο.

Έχουμε επισημάνει τα κριτήρια στα οποία πρέπει να προσέχετε κατά την επιλογή ενός VPN για torrenting. Επίσης, έχουμε επιλέξει σύντομα τα κορυφαία VPN που υποστηρίζουν ιδιαίτερα τις δραστηριότητες torrenting.

Δεν έχει νόημα να συνεχίσετε να βάζετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο torrenting χωρίς VPN. Εγγραφείτε σε ένα VPN τώρα και μείνετε ασφαλείς όταν κάνετε torrent.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map