Δοκιμή VPN: Πώς να δοκιμάσετε το VPN σας για κρυπτογράφηση, διαρροές IP και ταχύτητα

Εντάξει, οπότε αποκτήσατε ένα VPN. Αλλά πώς ξέρετε ότι λειτουργεί σωστά; Λειτουργεί η κρυπτογράφηση; Διαρρέει τη διεύθυνση IPv6 σας; Και τι είδους πτώση ταχύτητας μπορείτε να περιμένετε?


Αυτός είναι ο οδηγός δοκιμών VPN, ο οποίος θα σας διδάξει πώς να δοκιμάσετε και να βελτιστοποιήσετε την απόδοση των VPN σας.

Θέματα:

 1. Επαλήθευση της κατάστασής σας
 2. Είναι το VPN σας κρυπτογραφημένο
 3. Ελέγξτε για διαρροές
  1. Διαρροές DNS
  2. Διαρροές IPv6
  3. Διαρροές WebRTC
 4. Δοκιμή ταχύτητας

Θα θέλατε επίσης να δείτε τον οδηγό διαρροής VPN που αναφέρεται σε βάθος σχετικά με τις πιο συνηθισμένες διαρροές VPN και πώς να τις διορθώσετε ή να τις ελαχιστοποιήσετε.

Έλεγχος της σύνδεσης VPN

 • Γιατί: Ορισμένοι πελάτες VPN ενδέχεται να δείχνουν ότι είστε συνδεδεμένοι όταν δεν είστε πραγματικά. Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω σφάλματος, κακώς γραπτού λογισμικού ή ακόμη και απάτης.
 • Πως: Ελέγξτε τη διεύθυνση IPv4 για να δείτε εάν έχει αλλάξει και ότι η τοποθεσία αντιστοιχεί περίπου στην τοποθεσία του διακομιστή VPN.

Γιατί πρέπει να ελέγξετε / επαληθεύσετε τη σύνδεσή σας VPN

Είναι καλή ιδέα να επαληθεύσετε την κατάσταση σύνδεσης VPN, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε έναν νέο πάροχο VPN ή το λογισμικό πελάτη έχει ενημερωθεί πρόσφατα. Στις δοκιμές μας, έχουμε δει πάρα πολλές φορές όπου το λογισμικό VPN έδειξε μια «ενεργή» σύνδεση, αλλά τα αρχεία καταγραφής VPN έδειξαν πραγματικά μια αποτυχημένη σύνδεση.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε νομίζω προστατεύεστε από το VPN όταν δεν είστε πραγματικά (κακοί).

Πώς να ελέγξετε τη σύνδεση VPN σας

 1. Αποσυνδεθείτε από το VPN σας
 2. Μεταβείτε στο εργαλείο ελέγχου IP του IPVanish
 3. Ελέγξτε την τρέχουσα διεύθυνση IP σας
 4. Συνδεθείτε στο VPN
 5. Ανανέωσε τη σελίδα
 6. Βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση IP και η τοποθεσία σας έχουν αλλάξει
Έλεγχος IP και τοποθεσίας (χωρίς vpn)

Διεύθυνση IP και τοποθεσία χωρίς VPN

Έλεγχος IP και τοποθεσίας (με VPN)

IP και τοποθεσία ενώ είστε συνδεδεμένοι στο VPN

Πώς να επαληθεύσετε: Η διεύθυνση IP σας θα πρέπει να είναι τελείως διαφορετική όταν συνδέεται με το διακομιστή VPN. Συγκεκριμένα αυτή είναι η διεύθυνση IPv4 σας. Επίσης, η εντοπισμένη τοποθεσία σας θα πρέπει να είναι διαφορετική (υποθέτοντας ότι χρησιμοποιείτε διακομιστή VPN σε διαφορετική πολιτεία / χώρα). Ωστόσο, η τοποθεσία δεν αποτελεί ένδειξη της κατάστασής σας. Η αλλαγή στη διεύθυνση IP επιβεβαιώνει μια επιτυχημένη σύνδεση.

Υπόδειξη: Μπορείτε να αγνοήσετε με ασφάλεια την προειδοποίηση “Ασφάλεια δικτύου” στο εργαλείο του IPvanish. Ελέγχει μόνο εάν χρησιμοποιείτε δικα τους Υπηρεσία VPN. Όχι αν χρησιμοποιείτε καθόλου VPN.

Πώς να επαληθεύσετε ότι το VPN κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας

Θα εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι ορισμένοι λεγόμενοι πάροχοι VPN δεν ενοχλούν καν να κρυπτογραφήσουν τα δεδομένα σας κατά τη μεταφορά. Στην πραγματικότητα, μια ερευνητική μελέτη πάνω από 300 υπηρεσιών VPN Android κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 18% αυτών των εφαρμογών δεν ήταν καν κρυπτογράφηση δεδομένων (ολόκληρο το σημείο ενός VPN).

Επομένως, είναι καλή ιδέα να επαληθεύσετε ότι το VPN σας κρυπτογραφεί δεδομένα όπως υποσχέθηκε. Δείτε πώς…

Υπάρχουν δύο επιλογές για να επαληθεύσετε ότι το VPN σας είναι κρυπτογραφημένο:

 1. Glasswire: (εύκολη μέθοδος, αλλά όχι 100% εγγύηση)
 2. Wireshark: Περιλαμβάνει τον έλεγχο των πραγματικών μεταφερόμενων πακέτων. Σκληρότερη, αλλά 100% επαληθευμένη κρυπτογράφηση.

Και οι δύο εφαρμογές είναι δωρεάν και είναι διαθέσιμες για Windows και Mac / OSX

Glasswire (η συντόμευση)

Το Glasswire είναι ένα δωρεάν διαγνωστικό εργαλείο δικτύου που θα σας πει τι τύπους επισκεψιμότητας στέλνει κάθε ενεργή εφαρμογή / πρόγραμμα. Έτσι μπορείτε να δείτε γρήγορα εάν το VPN σας στέλνει επισκεψιμότητα HTTPS / SSL (κρυπτογραφημένο) ή κανονική κίνηση HTTP (μη κρυπτογραφημένο).

Αυτή η συντόμευση προϋποθέτει ότι όλη η κυκλοφορία HTTPS / SSL είναι στην πραγματικότητα κρυπτογραφημένη χωρίς να επιθεωρούνται τα ίδια τα πακέτα. Αυτό ισχύει σχεδόν πάντα, οπότε όλοι εκτός από τον πιο παρανοϊκό θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι με την εύκολη μέθοδο.

Πώς να ελέγξετε το VPN σας είναι κρυπτογραφημένο (w / Glasswire)

 1. Κατεβάστε και εγκαταστήστε το Glasswire
 2. Εκτελέστε το Glasswire
 3. Συνδεθείτε στο VPN σας
 4. Κατεβάστε ένα αρχείο ή παρακολουθήστε ένα βίντεο στο YouTube για να δημιουργήσετε επισκεψιμότητα
 5. Μεταβείτε στη βρύση “Χρήση”
 6. Επιλέξτε την προβολή “Εφαρμογές” από το υπομενού
 7. Αναζητήστε το “OpenVPN Daemon” στη λίστα εφαρμογών (εάν χρησιμοποιείτε το OpenVPN)
 8. Βεβαιωθείτε ότι ο ενεργός τύπος επισκεψιμότητας είναι “OpenVPN”

Όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα, το IPVanish έστειλε / έλαβε όλη την κυκλοφορία εκτός από 2 KB (99,99%) μέσω SSL / HTTPS. Αυτό το πρώτο μικρό μη κρυπτογραφημένο bit είναι η χειραψία VPN (πριν ξεκινήσει η κρυπτογράφηση) και δεν θα πρέπει να αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου καθώς χρησιμοποιείτε το VPN.

Κυκλοφορία Glasswire OpenVPN

Το Glasswire δείχνει το OpenVPN Daemon να τρέχει και ο τύπος κυκλοφορίας είναι OpenVPN

Μπορούμε πιθανώς να συμπεράνουμε ότι το IPVanish δρομολογεί την κυκλοφορία με ασφάλεια μέσω μιας κρυπτογραφημένης σήραγγας OpenVPN.

Wireshark (πιο ακριβής μέθοδος)

Wireshark είναι ο πιο ακριβής τρόπος για να επαληθεύσετε ότι το VPN σας είναι κρυπτογράφηση δεδομένων επειδή περιλαμβάνει τον έλεγχο των πραγματικών πακέτων δεδομένων που στέλνει / λαμβάνει ο υπολογιστής σας. Μπορείτε να δείτε με τα μάτια σας εάν τα δεδομένα είναι ασαφή ή σε ευανάγνωστο απλό κείμενο.

Για αυτήν τη μέθοδο, θα πρέπει να κάνετε λήψη και εγκατάσταση του Wireshark. Υπάρχουν εκδόσεις 32-bit και 64-bit για Windows, καθώς και έκδοση Mac / OSX. Είναι δωρεάν.

Πώς να ελέγξετε το VPN σας είναι κρυπτογραφημένο (με το Wireshark)

 1. Ξεκινήστε το VPN σας
 2. Ανοίξτε το Wireshark
 3. Επιλέξτε τη διεπαφή δικτύου (Wifi ή Ethernet) για εγγραφή
 4. Ξεκινήστε την εγγραφή
 5. Αναζητήστε πακέτα με το σημείο όπου το «Πρωτόκολλο» είναι «OpenVPN»
 6. Κάντε δεξί κλικ σε ένα πακέτο OpenVPN και επιλέξτε “Ακολουθήστε … UDP / TCP stream”
 7. Εξετάστε την πλήρη ροή για να βεβαιωθείτε ότι είναι κρυπτογραφημένη (μοιάζει με ασυναρτησίες)
Επιθεώρηση πακέτων OpenVPN στο Wireshark

Βρείτε τα πακέτα OpenVPN στη ροή δεδομένων σας. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ και “Ακολουθήστε” ολόκληρη τη ροή

Εδώ εμφανίζεται ολόκληρη η ροή OpenVPN:

Ροή OpenVPN UDP στο wireshark

Η ροή OpenVPN θα πρέπει να μοιάζει με ασυναρτησίες. Εάν μπορείτε να το διαβάσετε, δεν είναι κρυπτογραφημένο.

Μην ανησυχείτε εάν έχετε άλλα πακέτα που δεν είναι OpenVPN. Αυτά είναι συνήθως πακέτα που αποστέλλονται εντός του δικού σας δικτύου, όπως μεταξύ του υπολογιστή σας και του δρομολογητή ή του εκτυπωτή. Δεν θα κρυπτογραφούνται από το VPN.

Έλεγχος του VPN σας για διαρροές IP

Εκτός από την κρυπτογράφηση, το άλλο μεγαλύτερο πλεονέκτημα ενός VPN είναι ότι κρύβει την πραγματική σας διεύθυνση IP, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιείτε τη δημόσια διεύθυνση που έχει εκχωρηθεί από τον διακομιστή VPN. Υπάρχουν όμως διάφοροι τύποι διαρροών απορρήτου VPN που μπορούν να αποκαλύψουν την πραγματική διεύθυνση IP ή το ιστορικό περιήγησής σας.

Αυτοί είναι:

 1. Διαρροές IPv6
 2. Διαρροές WebRTC / STUN
 3. Διαρροές DNS

Έχουμε γράψει έναν πλήρη οδηγό για τη διόρθωση καθεμιάς από αυτές τις διαρροές, αλλά εδώ είναι η σύντομη έκδοση:

Διαρροές IPv6

Οι συσκευές σας έχουν πλέον μια IPv4 (τυπική) διεύθυνση IP καθώς και μια νέα διεύθυνση IPv6. Πολλά VPN υποστηρίζουν μόνο την κίνηση IPv4 και μπορούσαν να δρομολογήσουν την κίνηση IPv6 με ασφάλεια (εκτός της σήραγγας VPN). Αυτό θα μπορούσε να αποκαλύψει την πραγματική σας ταυτότητα ή τοποθεσία χωρίς να το γνωρίζετε. Υπάρχουν δύο επιλογές (προτείνουμε να κάνετε και τα δύο):

 1.  Επιλέξτε ένα VPN με προστασία διαρροής IPv6 (PIA, NordVPN, IPVanish)
 2. Απενεργοποιήστε την κυκλοφορία IPv6 στο δρομολογητή ή τον υπολογιστή σας (Windows / Mac)

WebRTC / STUN

Το WebRTC είναι ένα πρωτόκολλο που επιτρέπει στο πρόγραμμα περιήγησής σας να ελέγχει περιφερειακά όπως μια κάμερα web. Αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί κακόβουλα για να εξαπατήσει το πρόγραμμα περιήγησής σας ώστε να αποκαλύψει τη διεύθυνση IP εκτός VPN. Η μόνη λύση είναι να απενεργοποιήσετε το WebRTC στο συγκεκριμένο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Διαρροές DNS

Ο υπολογιστής σας χρησιμοποιεί αιτήματα DNS (Domain Name System) για τη μετάφραση ονομάτων τομέα (όπως vpnuniversity.com) σε αριθμητικές διευθύνσεις IP. Το DNS είναι σαν τηλεφωνικός κατάλογος για το Διαδίκτυο. Ωστόσο, ο ISP σας προσπαθεί να υποκλέψει αιτήματα DNS και να τα δρομολογήσει στους δικούς τους διακομιστές DNS (επιτρέποντάς τους να κατασκοπεύουν το ιστορικό περιήγησής σας).

Λόγω της ευπάθειας στο πρωτόκολλο DNS, ορισμένα VPN το επιτρέπουν, εκτός εάν το λογισμικό τους κάνει βήματα για να μπλοκάρει τις διαρροές DNS και να αναγκάζει το VPN να δρομολογεί μόνο αναζητήσεις DNS για να ασφαλίζει διακομιστές DNS.

Λύση: Επιλέξτε ένα VPN με προστασία διαρροής DNS. Καθορίστε τους δικούς σας προσαρμοσμένους διακομιστές DNS στο δρομολογητή σας (προαιρετικά).

Δοκιμή ταχύτητας VPN

Μόλις επαληθεύσετε ότι το VPN σας είναι ασφαλές και συνδέσετε όλες τις πιθανές διαρροές απορρήτου, ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε την απόδοση του VPN σας. Και αυτό σημαίνει ταχύτητα.

Επαγγελματική συμβουλή: Θα πρέπει να περιμένετε κάποια ταχύτητα στην ταχύτητα κατά τη χρήση ενός VPN. Πόσο εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το φορτίο διακομιστή, η απόσταση και η ισχύς της κρυπτογράφησης που χρησιμοποιείται.

Προτεινόμενες δοκιμές ταχύτητας

Υπάρχουν διάφορες δοκιμές ταχύτητας μέσω διαδικτύου που θα ελέγχουν πόσο γρήγορα είναι η τρέχουσα σύνδεσή σας. Δεν δημιουργούνται όλοι ίσοι, ωστόσο, και ο καθένας χρησιμοποιεί μια ελαφρώς διαφορετική μεθοδολογία. Για παράδειγμα, ορισμένες δοκιμές που βασίζονται σε φλας δεν κατεβάζουν καθόλου ένα αρχείο και βασίζονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας για να πείτε στον διακομιστή πόσο γρήγορα είναι (όχι τόσο ακριβές).

Οι καλύτερες δοκιμές ταχύτητας που έχουμε βρει είναι:

 • speedof.me
 • speedtest.net
 • fast.com
 • speedtest.xfinity.com

Μεθοδολογία

Εάν προσπαθείτε να επαληθεύσετε την πραγματική σας ταχύτητα, θα θελήσετε να αφήσετε τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο όπως θα κάνατε κανονικά. Επομένως, αν χρησιμοποιείτε συνήθως τη συσκευή σας σε Wifi, παραμείνετε σε Wifi και για την ταχύτερη δοκιμή.

Συμβουλές:

 1. Χρησιμοποιήστε την ίδια ταχύτητα με και χωρίς το VPN
 2. Δοκιμάστε τουλάχιστον 2 φορές με και χωρίς να έχετε μέση ταχύτητα
 3. Δοκιμάστε χρησιμοποιώντας τον ίδιο διακομιστή VPN / τοποθεσία που θα χρησιμοποιείτε πιο συχνά

Μπορείτε επίσης να κάνετε μια πιο πραγματική δοκιμή χρήσης πραγματικού κόσμου κατεβάζοντας με μη αυτόματο τρόπο ένα μεγάλο αρχείο από έναν γρήγορο διακομιστή. Τα καλά torrents όπως ένα δημοφιλές distro linux λειτουργούν πολύ καλά για αυτόν τον σκοπό επίσης.

Προειδοποίηση: Μην σοκαριστείτε από την απώλεια ταχύτητας. Θα είναι ακόμα πιο δραματικό εάν έχετε μια γρήγορη σύνδεση κανονικά. Ακόμα και τα υψηλής ποιότητας VPN μπορούν συνήθως να χειρίζονται μόνο ταχύτητες 50-100mbps Καλός συνθήκες. Έχουμε μερικές συμβουλές για να μεγιστοποιήσουμε τις ταχύτητες.

Κατανόηση των αποτελεσμάτων Speedtest:

Εδώ είναι το δείγμα speedtest αποτέλεσμα από το speedtest.net χρησιμοποιώντας το VyprVPN:

Αποτελέσματα ταχύτητας για VyprVPN

Τα σημαντικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε είναι:

 • Πινγκ: Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ταξιδέψετε μεταξύ σας και του διακομιστή ταχύτητας σε χιλιοστά του δευτερολέπτου. Αυτό αυξάνεται με την απόσταση.
 • Ταχύτητα μεταφόρτωσης: Ταχύτητα σε Megabits ανά δευτερόλεπτο
 • Μεταφόρτωση: Ταχύτητα σε Megabits ανά δευτερόλεπτο
 • Διεύθυνση IP: Εμφανίζεται στην κάτω αριστερή γωνία, θα πρέπει να ταιριάζει με τη διεύθυνση IP που έχει εκχωρηθεί από το VPN σας

Τελικές σκέψεις

Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε γρήγορα και να εξαλείψετε τυχόν προβλήματα κατά τη δοκιμή ενός νέου VPN. Είναι καλή ιδέα να εστιάσετε πρώτα στις κοινές διαρροές, όπως οι διαρροές DNS / IPv6 και η ευπάθεια WebRTC (το οποίο είναι το πρόβλημα του προγράμματος περιήγησής σας, όχι το VPN).

Εάν είστε λίγο πιο προσεκτικοί, προχωρήστε και ελέγξτε αν το VPN κρυπτογραφεί πραγματικά δεδομένα. Αυτό μπορεί να αξίζει τον κόπο με λιγότερο γνωστές ή δωρεάν υπηρεσίες VPN, οι οποίες έχουν προηγουμένως παραπλανηθεί ως προς την ασφάλειά τους. Περισσότερες κύριες εταιρείες όπως αυτές που εμφανίζονται σε αυτόν τον ιστότοπο είναι σχεδόν σίγουρα κρυπτογραφημένες σωστά. Αλλά αν είστε άνετοι με τη διεξαγωγή του τεστ, είναι πάντα καλή πρακτική να “εμπιστεύεστε αλλά να επαληθεύετε”.

Περαιτέρω ανάγνωση

 • Πώς να αποτρέψετε κάθε διαρροή IP VPN
 • Εισαγωγή στο VPN Kill-Switches
 • Στην ταχύτητα VPN
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map