Πώς να κρυπτογραφήσετε το cloud storage σας δωρεάν | Όλες οι πλατφόρμες: Dropbox, Drive …

Τα καλύτερα δωρεάν εργαλεία κρυπτογράφησης (επιλεγμένη εικόνα)


Αποθηκεύουμε όλο και περισσότερο τη ζωή μας στο διαδίκτυο: Εικόνες, έγγραφα, μέσα ενημέρωσης, ακόμη και φορολογικές δηλώσεις. Ωστόσο, ορισμένα αρχεία είναι πιο ευαίσθητα από άλλα. Λαμβάνετε τις κατάλληλες προφυλάξεις για να προστατεύσετε τα πιο σημαντικά αρχεία σας?

Αυτός ο οδηγός θα σας διδάξει πώς να κρυπτογραφήσετε και να ασφαλίσετε τα αρχεία σας που είναι αποθηκευμένα στο cloud (ΔΩΡΕΑΝ).

Το καλύτερο από όλα, λειτουργούν αυτές οι τεχνικές και τα εργαλεία όποιος πάροχος, συμπεριλαμβανομένων:

 • Google Drive
 • Κουτί
 • DropBox
 • Amazon Drive
 • Microsoft OneDrive…

Εισαγωγή στην κρυπτογράφηση αρχείων

Οι επαγγελματίες που εργάζονται στους τομείς Πληροφορικής / Οικονομικών κρυπτογραφούν τα αρχεία τους εδώ και χρόνια, αλλά ο μέσος άνθρωπος δεν ενοχλήθηκε πραγματικά να μάθει πώς να χρησιμοποιεί αυτό το ισχυρό εργαλείο ασφάλειας. Οι πρόσφατες παραβιάσεις υψηλού προφίλ έχουν δείξει πόσο σημαντικό είναι να παίρνετε την ασφάλεια στα χέρια σας, αντί να εμπιστεύεστε εταιρείες με τα δεδομένα σας.

Ακολουθεί μια γρήγορη εισαγωγή FAQ για την κρυπτογράφηση των δεδομένων σας…

Γιατί κρυπτογράφηση?

Δύο λόγοι:

 1. Προστατέψτε τα δεδομένα σας από χάκερ: Οι κωδικοί πρόσβασης χάνονται ή κλέβονται. Εάν κάποιος μάθει τον κωδικό πρόσβασής σας στο Gmail, μπορεί εύκολα να έχει πρόσβαση και στα αρχεία σας στο Google Drive (ή σε οποιονδήποτε λογαριασμό cloud που είναι συνδεδεμένος με αυτήν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) Εάν κρυπτογραφήσετε τα αρχεία σας στο Google Drive, δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά χωρίς τον κωδικό πρόσβασης κρυπτογράφησης.
 2. Προστατέψτε το απόρρητό σας από το “Big Brother”: Τα μεγάλα δεδομένα είναι μεγάλες επιχειρήσεις και είναι κοινή γνώση ότι η Google, η Microsoft και το DropBox σαρώνουν τα αρχεία που ανεβάζετε στο cloud. Δεν είναι μεγάλο άλμα για να υποθέσετε ότι οι κυβερνητικές υπηρεσίες σας έχουν επίσης πρόσβαση. Ακριβώς επειδή δεν έχετε τίποτα να κρύψετε δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προστατεύετε το απόρρητό σας. Η κρυπτογράφηση είναι δικαίωμα. Χρησιμοποιησετο!

Πόσο ασφαλής είναι η κρυπτογράφηση?

Πολύ. Τα εργαλεία σε αυτόν τον οδηγό χρησιμοποιούν τις ίδιες τεχνικές κρυπτογράφησης και αλγόριθμους που προστατεύουν τα παγκόσμια οικονομικά δεδομένα και τις κορυφαίες μυστικές κυβερνητικές και στρατιωτικές επικοινωνίες σε όλο τον κόσμο. Για όλες τις προθέσεις και σκοπούς, η κρυπτογράφηση δεν είναι σπασμένη (εφ ‘όσον χρησιμοποιείτε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης).

Τι γίνεται αν ξεχάσω τον κωδικό πρόσβασης?

Δεν έχετε τύχη (οπότε έχετε ένα αντίγραφο ασφαλείας). Αυτό είναι το δίκοπο σπαθί κρυπτογράφησης. Το όλο θέμα είναι ότι δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο αρχείο χωρίς κωδικό πρόσβασης, οπότε κάποιο είδος backdoor για την ανάκτηση του κωδικού πρόσβασης θα χάσει τον σκοπό. Υπάρχουν όμως δύο εύκολες λύσεις:

 1. Κρατήστε ένα μη κρυπτογραφημένο αντίγραφο στο σπίτι, κρυπτογραφήστε μόνο την έκδοση στο cloud (για πρόσβαση από άλλες συσκευές)
 2. Γράψτε τον κωδικό πρόσβασής σας (προφανώς, μην τον αποθηκεύετε στο σύννεφο).

Τα εργαλεία:

Αυτός ο οδηγός διαθέτει τα ακόλουθα εργαλεία κρυπτογράφησης:

 • AxCrypt
 • 7zip
 • Cryptomator

Όλα αυτά τα εργαλεία χρησιμοποιούνται ευρέως (και θεωρούνται ασφαλή). Είναι επίσης δωρεάν ή έχουν μια δωρεάν έκδοση που κάνει ό, τι χρειαζόμαστε. Το καθένα είναι ελαφρώς διαφορετικό και έχει μοναδικά πλεονεκτήματα, έτσι πολλοί άνθρωποι (όπως εγώ) χρησιμοποιούν περισσότερα από ένα, ανάλογα με την περίσταση.

Είστε έτοιμοι να κρυπτογραφήσετε; Ας το κάνουμε!

7-zip (πιο δημοφιλές)

Το 7-zip είναι ένα απίστευτα δημοφιλές λογισμικό αρχειοθέτησης (σκεφτείτε αρχεία .zip). Πολλοί άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται ότι το 7zip περιλαμβάνει επίσης τη δυνατότητα κρυπτογράφησης των αρχείων σας, χρησιμοποιώντας απίστευτα ισχυρή κρυπτογράφηση AES 256-bit.

Ένα «Αρχείο» δεν είναι συνήθως ένα μόνο αρχείο, μοιάζει περισσότερο με ένα φάκελο (ή πολλούς φακέλους) που συνδυάζεται και συμπιέζεται. Είναι χρήσιμο για κρυπτογράφηση πολλαπλών αρχείων ταυτόχρονα. Παίρνετε την επιλογή «Κρυπτογράφηση ονομάτων αρχείων», ώστε να μην μπορείτε να δείτε ποια αρχεία βρίσκονται στο κρυπτογραφημένο αρχείο χωρίς να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης.

Το 7zip είναι κατασκευασμένο για υπολογιστές Windows, αλλά υπάρχουν θύρες τρίτων για Mac, Linux, Android και iOS.

Πλεονεκτήματα:

 • Ανοιχτή πηγή
 • Εύκολο στη χρήση (απλά επιλέξτε αρχεία και κάντε δεξί κλικ> 7zip> προσθήκη στο αρχείο…)
 • Η προαιρετική φορητή έκδοση εκτελείται απευθείας από USB ή Cloud Storage (δεν απαιτείται εγκατάσταση)
 • Μπορεί να δημιουργήσει αρχεία «Self-Extracting» (αποσυσκευασία / αποκρυπτογράφηση σε οποιονδήποτε υπολογιστή)

Τρόπος χρήσης:

1. Εγκαταστήστε το 7-zip

2. Επιλέξτε μια ομάδα αρχείων που θέλετε να κρυπτογραφήσετε ή προσθέστε τα όλα σε ένα φάκελο

3. Κάντε δεξί κλικ τα αρχεία / φάκελο και επιλέξτε 7zip> προσθήκη στο αρχείο… για το μενού περιβάλλοντος

7-zip μενού

4. Επιλέξτε έναν τύπο αρχείου (συνιστάται .zip ή .7z). Μπορείτε επίσης να επιλέξετε το πλαίσιο «Δημιουργία αρχείου SFX» για να το κάνετε αυτό αρχείο εξαγωγής .EXE.

5. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας (δύο φορές) και βεβαιωθείτε ότι η μέθοδος κρυπτογράφησης είναι 256 bit AES

6. Κάντε κλικ στο “OK” και τα αρχεία σας θα προστεθούν στο αρχείο, έτοιμα για το cloud.

Επιλογές κρυπτογράφησης για 7-zip

AxCrypt (καλύτερο για μεμονωμένα αρχεία)

Το Axcrypt κρυπτογραφεί κάθε αρχείο ξεχωριστά. Αυτό είναι διαφορετικό από το 7zip, το οποίο αποθηκεύει πολλά αρχεία σε 1 κρυπτογραφημένο κοντέινερ / αρχείο. Με το Axcrypt, μπορείτε να κρυπτογραφήσετε ταυτόχρονα πολλά αρχεία ταυτόχρονα (όλα χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης), αλλά στη συνέχεια να τα μετακινήσετε και να τα αποθηκεύσετε ξεχωριστά αν θέλετε.

Και δεν χρειάζεται να αποκρυπτογραφήσετε όλα τα αρχεία μόνο για πρόσβαση στο 1.

Ακόμα πιο δροσερό, το Axcrypt σάς επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα “Keyfile” αντί για έναν κωδικό πρόσβασης (ή σε συνδυασμό με έναν κωδικό πρόσβασης) για να καταστήσετε το αρχείο σας αδύνατο να αποκρυπτογραφηθεί από βίαιες επιθέσεις. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε αρχείο στον υπολογιστή σας ως το κλειδί που θα κρυπτογραφήσει / ξεκλειδώσει το αρχείο axcrypt. Απλά μην ξεχάσετε ποιο αρχείο είναι (ή το χάσατε) επειδή δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο κρυπτογραφημένο αρχείο σας χωρίς το κλειδί.

Η χρήση του Axcrypt μοιάζει πολύ με το 7zip, αλλά χωρίς τις επιλογές «zipping»:

1. Επιλέξτε αρχεία (ες) για κρυπτογράφηση

2. «Δεξί κλικ» και επιλέξτε: Axcrypt> Κρυπτογράφηση (ή κρυπτογράφηση αντιγράφου)

Εκκινήστε το Axcrypt κάνοντας δεξί κλικ στο αρχείο για κρυπτογράφηση

Εκκινήστε το Axcrypt κάνοντας δεξί κλικ στο αρχείο για κρυπτογράφηση

3. Επιλέξτε αρχείο φράσης πρόσβασης / κλειδιού

Κρυπτογράφηση κωδικού πρόσβασης Axcrypt

Επιλέξτε κωδικό πρόσβασης (ή κλειδί)

Cryptomator (κρυπτογράφηση ολόκληρης της μονάδας cloud)

Cryptomator είναι ένα όμορφο κομμάτι της τεχνολογίας. Αντί να κρυπτογραφεί αρχεία ένα προς ένα ή να τα συσκευάζει σε ένα αρχείο, το Cryptomator είναι σαν ένα κοντέινερ κρυπτογράφησης για ολόκληρο το χώρο αποθήκευσης στο cloud. Είναι ένα επίπεδο που βρίσκεται μεταξύ των αρχείων σας και του cloud.

Το Cryptomator το αποκαλεί «Vault» και κάθε αρχείο που συγχρονίζετε με το θησαυροφυλάκιο θα κρυπτογραφείται. Αλλά αυτά τα αρχεία είναι κρυπτογραφημένα 1 προς 1, οπότε αν επεξεργαστείτε μόνο 1 αρχείο, δεν χρειάζεται να συγχρονίσετε ολόκληρο το θησαυροφυλάκιο πίσω στο σύννεφο.

Και το καλύτερο από όλα, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή επιτραπέζιου ή κινητού, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία όπως ήταν ο κανονικός σας φάκελος cloud ή μια μονάδα USB. Η διαδικασία κρυπτογράφησης είναι απόλυτα διαφανής και το μόνο που βλέπετε είναι τα κανονικά αρχεία.

Ιστοσελίδα Cryptomator

Το Cryptomator είναι δωρεάν και ανοιχτού κώδικα. Υποστηρίζονται πλήρως από δωρεές.

Εάν θέλετε να κρυπτογραφήσετε πολλά αρχεία ταυτόχρονα ή να έχετε συχνά πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα αρχεία σας, τότε το Cryptomator είναι η τέλεια λύση. Είναι ανοιχτού κώδικα, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ενσωμάτωση μυστικών «υπαίθριων» ή άλλων shenanigans της NSA.

Υπάρχουν πολλές άλλες παρόμοιες εφαρμογές στην αγορά, με τις πιο δημοφιλείς να είναι το Boxcryptor. Αλλά η Cryptomator παίρνει την ψήφο μας, γιατί είναι δωρεάν (το boxcryptor έχει «τιμολόγηση freemium»). Επίσης, το Boxcryptor είναι κλειστού κώδικα, οπότε δεν μπορείτε να είστε σίγουροι εάν υπάρχουν ενσωματωμένοι κρυφοί χώροι αποκρυπτογράφησης.

Εξετάστε τον πάροχο cloud όταν επιλέγετε κρυπτογράφηση

Το Dropbox, το Google Drive και το cloud του Amazon είναι 3 από τους πιο δημοφιλείς ΔΩΡΕΑΝ παρόχους αποθήκευσης cloud στον κόσμο. Παρόλο που οι δυνατότητές τους είναι αρκετά παρόμοιες, ο τρόπος με τον οποίο αυξάνεται και η ασφάλεια του χειροκίνητου αυξητικού αρχείου διαφέρει λίγο.

Εξαιτίας αυτού, ορισμένα εργαλεία κρυπτογράφησης αλλά είναι μια καλύτερη επιλογή για έναν πάροχο έναντι του άλλου. Για παράδειγμα, οι συγχρονισμοί Dropbox μπορούν να εντοπίσουν αλλαγές σε ένα αρχείο και να συγχρονίσουν μόνο τα δεδομένα που έχουν αλλάξει, ενώ η μονάδα δίσκου google πρέπει να συγχρονίσει ξανά ολόκληρο το αρχείο.

Για το λόγο αυτό, μεγάλο κρυπτογραφημένους τόμους που περιέχει πολλά αρχεία (όπως Veracrypt / Truecrypt ή 7zip) μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για το Dropbox, αλλά όχι το Drive. Στο google Drive, θα βρείτε ότι το Axcrypt / Cryptomator θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό.

Google Drive

Το Google Drive κρυπτογραφεί δεδομένα σε κατάσταση ηρεμίας και ενώ μεταφέρεται στους διακομιστές του (χρησιμοποιώντας HTTP), αλλά τα κλειδιά κρυπτογράφησης αποθηκεύονται στους διακομιστές τους. Αυτό σημαίνει ότι όποιος κλέβει / μαντέψει τον κωδικό πρόσβασής σας μπορεί να δει όλα τα αρχεία σας χωρίς κρυπτογράφηση. Σημαίνει επίσης ότι η google (ή κυβερνητικές υπηρεσίες) μπορεί επίσης να σαρώσει το περιεχόμενο του αρχείου σας (εκτός αν φυσικά τα κρυπτογραφήσετε). Μάθετε πώς να επιλέγετε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης.

Αυξητικός συγχρονισμός? Όχι. Το Google Drive πρέπει να συγχρονίσει ξανά το ολόκληρος αρχείο / αρχείο κάθε φορά που το επεξεργάζεστε. Αυτό είναι κακό για μεγάλα αρχεία (ανάλογα με την ταχύτητα του διαδικτύου σας).

Τα καλύτερα εργαλεία κρυπτογράφησης για το Google Drive: Axcrypt, Cryptomator / Boxcryptor. Μικροί τόμοι Verarypt ή 7zip λειτουργούν επίσης καλά, ειδικά αν περιέχουν αρχεία που δεν επεξεργάζεστε συχνά.

Dropbox

Όπως το Drive, το Dropbox κρυπτογραφεί αρχεία σε κατάσταση ηρεμίας (αλλά διατηρούν τα κλειδιά). Τα αρχεία σε διαμετακόμιση προστατεύονται με HTTPS 128-bit που είναι γενικά ασφαλές αλλά είχε κάποιες γνωστές ευπάθειες στο παρελθόν (όπως το σφάλμα Heartbleed).

Αυξητικός συγχρονισμός: Ναί! Το Dropbox μπορεί να εντοπίσει αλλαγές στα αρχεία σας. Εάν έχετε έναν κρυπτογραφημένο τόμο 1 GB και αλλάξετε μόνο 1 μικρό αρχείο μέσα στον τόμο, το Dropbox μπορεί να συγχρονίσει μόνο τα δεδομένα που έχουν αλλάξει (γρήγορα).

Τα καλύτερα εργαλεία κρυπτογράφησης για το Dropbox: Όλα τα εργαλεία που αναφέρονται σε αυτόν τον οδηγό λειτουργούν με το Dropbox.

Άλλοι οδηγοί κρυπτογράφησης cloud

Ακολουθούν ορισμένοι οδηγοί για να σας βοηθήσουν να παραμείνετε κρυπτογραφημένοι:

 • Πέντε τρόποι κρυπτογράφησης του cloud storage σας
 • Πώς να χρησιμοποιήσετε το Axcrypt
 • Πώς να χρησιμοποιήσετε το Veracrypt
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map