Πρέπει το VPN σας να υποστηρίζει IPv6; Μάθετε τα πλεονεκτήματα / μειονεκτήματα και επιδιορθώστε τις διαρροές IPv6

Ίσως να μην το καταλάβετε, αλλά ο ιστός υποβάλλεται σε αναβάθμιση πρωτοκόλλου επειδή δεν έχουμε διευθύνσεις IP. Σύμφωνα με το τρέχον σύστημα (IPv4), υπάρχουν περίπου 4,3 δισεκατομμύρια διευθύνσεις IP, οι οποίες στην πραγματικότητα είναι λιγότερες από τον τρέχοντα αριθμό συσκευών με δυνατότητα διαδικτύου.


Έτσι, ο ιστός μεταβαίνει αργά για να χρησιμοποιήσει το πρωτόκολλο IPv6 που υποστηρίζει ένα θεωρητικό σύνολο 2128 που είναι τόσο μεγάλος αριθμός, είναι δύσκολο να ξεπεράσεις το μυαλό σου.

Αλλά για διάφορους λόγους, οι περισσότεροι πάροχοι VPN δεν υποστηρίζουν ακόμη το πρωτόκολλο IPv6. Αυτό το άρθρο θα διερευνήσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της δυνατότητας IPv6 μέσω VPN και θα μάθετε επίσης ποιοι πάροχοι VPN υποστηρίζουν επί του παρόντος το πρωτόκολλο IPv6.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το IPv6?

Χρειάζομαι ακόμη και IPv6?

Η σύντομη απάντηση είναι όχι, όχι τώρα. Και μάλλον όχι για το προβλέψιμο μέλλον.

Παρόλο που υπάρχουν περισσότερες συσκευές από τις διευθύνσεις IP, πολλές συσκευές μπορούν (και κάνουν) να μοιράζονται την ίδια διεύθυνση IP. Για παράδειγμα, κάθε συσκευή στο οικιακό σας δίκτυο wifi έχει την ίδια εξωτερική διεύθυνση IP.

Τελικά, ολόκληρος ο ιστός θα αλλάξει μετάβαση σε IPv6, αλλά οι καλύτερες εκτιμήσεις για το πότε θα συμβεί έβαλαν τη μετατόπιση σχεδόν 20 χρόνια στο μέλλον (περίπου το 2035).

Και αν δεν χρησιμοποιείτε το IPv6 αυτή τη στιγμή, δεν χάνετε τίποτα. Σχεδόν κανένας ιστότοπος δεν απαιτεί IPv6 και πολλοί ιστότοποι και υπηρεσίες δεν προσφέρουν ακόμη διεύθυνση IPv6. Heck, πολλοί δρομολογητές που έκαναν αυτήν τη δεκαετία δεν έχουν καν υποστήριξη IPv6.

Και πολλοί χρήστες VPN έχουν πράγματι απενεργοποιήσει το IPv6 χειροκίνητα στο δρομολογητή τους (ή το λογισμικό VPN) για λόγους ασφαλείας (καλύπτονται παρακάτω). Προσωπικά δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα ή είχα πρόβλημα να έχω πρόσβαση σε έναν ιστότοπο επειδή το IPv6 είναι απενεργοποιημένο.

Γιατί δεν υποστηρίζουν ορισμένα VPN IPv6?

Ένα σημαντικό ποσοστό των πιο δημοφιλών παρόχων VPN δεν υποστηρίζει το IPv6 ή επιτρέπει την επιλογή να το απενεργοποιήσετε στο λογισμικό τους.

Υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι για τους οποίους:

 1. Δεν υπάρχει πραγματική χρήση για αυτό, οπότε η ενεργοποίηση του προσθέτει απλώς την πολυπλοκότητα.
 2. Υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι απορρήτου (διαρροές διευθύνσεων IPv6) στη χρήση του IPv6 με ένα VPN σε παλαιότερα λειτουργικά συστήματα και πριν η τεχνολογία υιοθετηθεί ευρέως.

Διαρροές IPv6

Οι διαρροές IPv6 είναι μία από τις πιθανές διαρροές VPN που μπορούν να απειλήσουν την ασφάλειά σας όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN.

Τι είναι μια διαρροή IPv6? Ίσως να μην το καταλάβετε, αλλά εάν ο πάροχός σας διαδικτύου (ISP) υποστηρίζει ήδη το IPv6 (οι περισσότερες στις ΗΠΑ), τότε ο υπολογιστής σας έχει στην πραγματικότητα μια διεύθυνση IPv6 εκτός από μια παραδοσιακή διεύθυνση IPv4. Και όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN, αυτή η διεύθυνση IPv6 θα μπορούσε να διαρρεύσει κατά λάθος εάν είστε VPN δεν έχει προστασία διαρροής.

Ως αποτέλεσμα, οι πάροχοι VPN έχουν επιλέξει 1 από 2 πιθανές διορθώσεις για διαρροές IPv6:

 1. Προσαρμοσμένος κώδικας στο διακομιστή / εφαρμογή VPN για την αποφυγή διαρροών IPv6
 2. Ο αποκλεισμός του IPv6 συνολικά (το NordVPN είναι ένα πολύ γνωστό VPN που επέλεξε αυτήν την επιλογή).

Τι γίνεται αν το VPN σας δεν συνδέει διαρροές IPv6? Ακόμα κι αν συμβαίνει αυτό, είναι εξαιρετικά απλό να διορθώσετε μόνοι σας. Μπορείτε είτε να απενεργοποιήσετε το IPv6 στις ρυθμίσεις του δρομολογητή σας (οι δρομολογητές ASUS προτείνουμε όλοι να έχουν αυτήν την επιλογή).

Ή μπορείτε απλώς να απενεργοποιήσετε το IPv6 απευθείας στον υπολογιστή σας Windows ή Mac.

VPN που υποστηρίζουν (και δεν υποστηρίζουν) IPv6

Η τρέχουσα λίστα VPN που υποστηρίζει πλήρως το IPv6 είναι αρκετά μικρή, οι περισσότεροι πάροχοι απλώς μπλοκάρουν το πρωτόκολλο ή το δρομολογούν σε μια «μαύρη τρύπα» όπως κάνει το NordVPN.

VPN με πλήρη ή μερική υποστήριξη IPv6:

 • Cyberghost
 • Τέλειο απόρρητο
 • AirVPN (από τον Ιούνιο του 2018)

Παρακάτω θα βρείτε μια πιο λεπτομερή ματιά στην τρέχουσα πολιτική IPv6 και τον χάρτη πορείας για πολλές από τις μεγαλύτερες εταιρείες VPN.

Cyberghost (υποστηρίζει IPv6)

Cyberghost είναι ένα από τα VPN με την υψηλότερη βαθμολογία χάρη στην πολιτική μηδενικών αρχείων καταγραφής, το εξαιρετικό λογισμικό και την προσιτή τιμολόγηση.

Και είναι ένα από τα μοναδικά VPN που προς το παρόν υποστηρίζουν το 100% το IPv6. Έχουν ακόμη και μια ειδική πολιτική βοήθειας για το θέμα που αναφέρει:

Το Cyberghost είναι πλήρως συμβατό με IPv6

Ακόμα καλύτερα, οι δοκιμές μας κατά τη διαδικασία Cyberghost Review δεν βρήκαν στοιχεία για διαρροές IPv6, οπότε φαίνεται ότι η εφαρμογή τους είναι αρκετά ασφαλής.


ExpressVPN (Μπλοκ IPv6)

ExpressVPN είναι μία από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες VPN, παρά την τιμολόγηση πάνω από τον μέσο όρο. Το λογισμικό τους είναι από τα καλύτερα στον κλάδο, αλλά το ExpressVPN δεν υποστηρίζει ακόμη το IPv6.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες στον ιστότοπό τους σχετικά με έναν χάρτη πορείας ή σχέδια για υποστήριξη του IPv6 (αν και τελικά θα αναγκαστούν όταν η τεχνολογία είναι πιο mainstream). Σε αντίθεση με ορισμένα VPN, το IPv6 δεν «συνδέει» διαρροές IPv6, αλλά αποκλείει εντελώς το πρωτόκολλο, όπως φαίνεται στην κριτική ExpressVPN.


IPVanish (Χωρίς υποστήριξη IPv6)

IPVanish δεν υποστηρίζει IPv6 και η δημόσια τεκμηρίωσή τους αναφέρει ότι οι συνδέσεις IPv6 ενδέχεται να δρομολογηθούν εξω απο τη σήραγγα VPN. Το λογισμικό IPVanish διαθέτει προς το παρόν προαιρετική προστασία διαρροής IPv6 ή μπορείτε να απενεργοποιήσετε χειροκίνητα το IPv6 στο δρομολογητή σας για να είναι ασφαλές.

Το IPVanish δήλωσε ότι προτίθεται να υποστηρίξει πλήρως το IPv6, αλλά δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει μια σταθερή ημερομηνία για την κυκλοφορία. Η καλύτερη εικασία μας είναι ότι θα το δώσουν προτεραιότητα όταν άλλοι μεγάλοι παίκτες VPN αρχίσουν να αλλάζουν.


NordVPN (Μπλοκ IPv6)

NordVPN δεν υποστηρίζει το IPv6, αλλά έχουν ενσωματώσει πάντα την προστασία διαρροής IPV6 στον επιτραπέζιο και φορητό τους λογισμικό. Η λύση τους δεν θα δρομολογεί με ασφάλεια το IPv6, αλλά θα το κατευθύνει σε μια «μαύρη τρύπα» μέσα στη σήραγγα VPN.

Ουσιαστικά αποκλείει όλη τη συνδεσιμότητα IPv6 χωρίς ποτέ να εκθέτει τη διεύθυνση IPv6 μέσω διαρροών. Το NordVPN είναι μία από τις αγαπημένες μας υπηρεσίες Zero-Log VPN και είναι πλήρως συμβατό με το Netflix (δεν έχει αποκλειστεί). Ακόμα καλύτερα, εκτελούν μια καταπληκτική συμφωνία που σας προσφέρει 2 χρόνια υπηρεσίας με κόστος κάτω των 4 $ / μήνα.


Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο (Μπλοκ IPv6)

Όπως οι περισσότεροι από τους συνομηλίκους τους, Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο μπλοκάρει το IPv6 ενώ το δρομολογεί μέσα στη σήραγγα VPN για να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχουν διαρροές. Αυτή η επιλογή μπορεί να αλλάξει από το εσωτερικό του λογισμικού της PIA εάν για κάποιο λόγο θέλετε να ενεργοποιήσετε το IPv6.

Προς το παρόν, η PIA δεν διαθέτει δημόσιο χάρτη πορείας για υποστήριξη IPv6. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι ένα από τα καλύτερα VPN για τα χρήματα, περίοδο. Ρίξτε μια ματιά στην αναθεώρηση PIA για να μάθετε γιατί μας αρέσει πολύ η υπηρεσία τους.

VyprVPN (Χωρίς υποστήριξη IPv6)

VyprVPN κάνει πολλά πράγματα εκπληκτικά καλά. Το καλύτερο στην κατηγορία τους λογισμικό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Δυστυχώς, η υποστήριξη IPv6 τους είναι ένα αδύναμο σημείο.

Όχι μόνο το VyprVPN δεν υποστηρίζει το πρωτόκολλο, αλλά δεν έχουν εφαρμόσει συγκεκριμένο αποκλεισμό διαρροών IPv6 στο λογισμικό τους, πράγμα που σημαίνει ότι η κίνηση IPv6 θα μπορούσε θεωρητικά να δρομολογηθεί έξω από τη σήραγγα VPN. Το φόρουμ βοήθειας τους προτείνει ότι δεν είναι συγκεκριμένος χάρτης πορείας για προστασία ή υποστήριξη διαρροών IPv6.

Τι πρέπει να κάνετε εάν το VPN σας δεν υποστηρίζει IPv6

Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι ενώ δεν χρειάζεστε πραγματικά IPv6 αυτήν τη στιγμή, είναι ουσιώδης για να βεβαιωθείτε ότι η κίνηση IPv6 δεν δρομολογείται με ασφάλεια. Αυτό θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ανωνυμία που παρέχει ένα VPN εκθέτοντας τη διεύθυνση IPv6 σε ιστότοπους, υπηρεσίες ροής ή σε ομότιμους BitTorrent.

Όχι, δεν χρειάζεται να αλλάζετε παρόχους VPN.

Απλά πρέπει να αποκλείσετε το IPv6. Και είναι πολύ εύκολο. Μπορείτε να το κάνετε σε επίπεδο δρομολογητή (απενεργοποιήστε το IPv6 για όλες τις συνδεδεμένες συσκευές σας) ή σε μία συσκευή όπως ο υπολογιστής σας. Προς το παρόν δεν υπάρχει εύκολος τρόπος απενεργοποίησης του IPv6 σε συσκευή Android ή iPhone, οπότε προτιμάτε να χρησιμοποιείτε τη μέθοδο του δρομολογητή.

Κάθε δρομολογητής (εάν υποστηρίζει IPv6) θα έχει το δικό του μενού ρυθμίσεων για απενεργοποίηση / αποκλεισμό του IPv6. Σε όλους τους δρομολογητές ASUSWRT (που αγαπάμε), το IPv6 μπορεί εύκολα να απενεργοποιηθεί μεταβαίνοντας:

Σύνθετες ρυθμίσεις> IPv6> Απενεργοποίηση IPv6

απενεργοποιήστε τις ρυθμίσεις IPv6 στο υλικολογισμικό ASUSWRT (RT-AC68U)
Απενεργοποιήστε το IPv6 σε δρομολογητές ASUS / ASUSWRT στις Σύνθετες ρυθμίσεις> IPv6

Δοκιμή για διαρροές IPv6

Ένα σημαντικό βήμα για την ασφάλεια των συνδέσεων IPv6 για να βεβαιωθείτε ότι το VPN (ή ο δρομολογητής σας) αποκλείει σωστά τη συνδεσιμότητα IPv6. Ένας εξαιρετικός ιστότοπος για αυτό είναι το ipleak.net.

Εάν η δοκιμή δεν μπορεί να εντοπίσει τη διεύθυνση IPv6 σας (όπως φαίνεται παρακάτω), τότε η προστασία διαρροής (ή αποκλεισμός IPv6) λειτουργεί σωστά.

Δοκιμή διαρροής IPv6 που δεν εμφανίζει διεύθυνση IPv6 (αποκλεισμένη IPv6)
Εάν αποκλείετε το IPv6, η δοκιμή διαρροής θα πρέπει να έχει την εξής μορφή.
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map