Χρησιμοποιεί ένα VPN δεδομένα; Μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των περιορισμένων σχεδίων δεδομένων;

Μπορεί ένα VPN να ξεκλειδώσει προγράμματα περιορισμένων δεδομένων


Μία από τις πιο δημοφιλείς ερωτήσεις που λαμβάνουμε στην ενότητα σχολίων αυτού του ιστότοπου και του καναλιού σας στο YouTube είναι:

Το VPN μετράει στο όριο δεδομένων σας; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για να ξεπεράσετε τις ποσοστώσεις δεδομένων?

Η χρήση δεδομένων είναι μια από τις πιο παρεξηγημένες έννοιες όσον αφορά την τεχνολογία VPN. Επομένως, ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι να εξαλείψει τις κοινές παρανοήσεις και να απαντήσει στις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση δεδομένων VPN.

Αλλά για εσάς που θέλετε μια γρήγορη, απλή απάντηση…

Σύντομη απάντηση: Ένα VPN μετράει στο όριο δεδομένων σας. Όλα τα δεδομένα πρέπει να ρέουν μέσω των διακομιστών του παρόχου ISP / κινητής τηλεφωνίας σας πριν φτάσουν στο διακομιστή VPN. Παρόλο που τα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα, εξακολουθεί να χρησιμοποιεί εύρος ζώνης. Σε μερικοί περιπτώσεις, ένα VPN μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε συγκεκριμένα όρια ή περιορισμούς, αλλά όχι πάντα.

Τώρα για εσάς που σας αρέσει μια πιο λεπτομερή εξήγηση, ας βυθίσουμε!

Ενότητες άρθρου:

 1. Πώς λειτουργεί ένα VPN (απλή εξήγηση)
 2. Χρησιμοποιεί ένα VPN δεδομένα?
 3. Η χρήση VPN θα χρησιμοποιεί περισσότερα δεδομένα και όχι VPN?
 4. Ποια πρωτόκολλα VPN χρησιμοποιούν τα λιγότερα δεδομένα?
 5. Μπορεί ένα VPN να παρακάμψει τα όρια δεδομένων?
 6. Μπορεί ένα VPN να επιταχύνει πραγματικά τη ροή ή τις λήψεις?
 7. Περίληψη / Συμπέρασμα

Πώς λειτουργεί ένα VPN

Ένα VPN είναι βασικά ένα κομμάτι κώδικα εγκατεστημένο σε δύο υπολογιστές. Ο υπολογιστής σας (ο πελάτης) και ο διακομιστής VPN (διακομιστής). Κρυπτογραφεί όλα τα δεδομένα που μεταφέρονται τα δύο τελικά σημεία (πελάτης και διακομιστής). Στη συνέχεια, ο διακομιστής VPN αποστέλλει / λαμβάνει δεδομένα για λογαριασμό σας, ανακτώντας ιστότοπους, βίντεο και αρχεία για εσάς από άλλα μέρη στον ιστό. Στη συνέχεια κρυπτογραφεί αυτά τα δεδομένα και τα στέλνει πίσω σε εσάς.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε αυτήν την εισαγωγή στα VPN από την Gizmodo.

Το VPN χρησιμοποιεί δεδομένα και μετράει τα όρια δεδομένων?

Ναί. Ακόμα κι αν ο διακομιστής VPN δεν εκτελείται από τον πάροχο ευρυζωνικής ή κινητής τηλεφωνίας σας (ISP), όλα τα δεδομένα πρέπει ακόμη να ρέουν μέσω του Διαδικτύου για να φτάσουν στον διακομιστή VPN. Ο ISP σας είναι η πύλη σας στο Διαδίκτυο. Έτσι, όλα τα δεδομένα VPN περνούν πρώτα από τους διακομιστές τους.

Ο ISP σας δεν θα μπορεί να διαβάσει την κίνηση VPN σας (επειδή χρησιμοποιεί πολύ ισχυρή κρυπτογράφηση), αλλά θα εξακολουθεί να είναι σε θέση να υπολογίσει το μέγεθος των δεδομένων που μεταφέρονται. Επομένως, εάν έχετε ένα μηνιαίο όριο δεδομένων 2 GB στο πρόγραμμα smartphone, η κίνηση VPN θα υπολογίζεται σε αυτό το όριο (εκτός αν συνδεθείτε σε δημόσιο wifi).

Χρησιμοποιεί χρήση VPN επιπλέον δεδομένα?

Ναί. Η χρήση ενός VPN θα αυξήσει πραγματικά τη χρήση των δεδομένων σας κατά ένα μικρό ποσοστό (περίπου 5-15%). Αυτό οφείλεται στην κρυπτογράφηση που χρησιμοποιείται για την προστασία των δεδομένων που μεταφέρονται από το VPN. Η κρυπτογράφηση συνδυάζει τα δεδομένα έτσι ώστε μόνο ο υπολογιστής σας και ο διακομιστής VPN να μπορούν να τα διαβάσουν.

Μόλις ένα αρχείο ή ένα κομμάτι δεδομένων κρυπτογραφηθεί, καταλαμβάνει λίγο περισσότερο χώρο από ό, τι το μη κρυπτογραφημένο αρχείο

Αυτό ονομάζεται γενικά κρυπτογράφηση.

Ποια πρωτόκολλα VPN χρησιμοποιούν τα λιγότερα δεδομένα?

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά πρωτόκολλα VPN, το πιο δημοφιλές είναι: OpenVPN, L2TP και PPTP. Οι περισσότεροι πάροχοι VPN υποστηρίζουν πολλά πρωτόκολλα, οπότε συνήθως μπορείτε να επιλέξετε το καλύτερο για τις ανάγκες σας.

Γενικά, η ισχυρότερη κρυπτογράφηση αυξάνει επίσης τα γενικά κρυπτογράφησης. Αυτό σημαίνει ότι ένα πρωτόκολλο VPN που χρησιμοποιεί ισχυρότερη κρυπτογράφηση θα χρησιμοποιεί περισσότερα δεδομένα για το ίδιο αρχείο από ό, τι θα ήταν ασθενέστερη κρυπτογράφηση. Αυτό επηρεάζει επίσης την ταχύτητα VPN.

Κάθε πρωτόκολλο VPN χρησιμοποιεί επίσης έναν διαφορετικό αλγόριθμο κρυπτογράφησης, ο οποίος έχει μικρή επίδραση στα γενικά.

Πρωτόκολλα VPN Ταξινόμηση κατά Χρήση δεδομένων (τουλάχιστον στα περισσότερα)

 1. PPTP (128-bit)
 2. L2TP / IPsec (128-bit)
 3. OpenVPN (128-bit)
 4. Stealth / ασαφές OpenVPN (128-bit)
 5. L2TP / IPsec (256-bit)
 6. OpenVPN (256-bit)
 7. Stealth / ασαφές OpenVPN (128-bit)

Τα γενικά έξοδα VPN είναι συνήθως 10-20% του συνολικού μεγέθους πακέτων δεδομένων, επομένως το PPTP μπορεί να είναι πιο κοντά στο χαμηλό άκρο αυτού του εύρους ενώ το OpenVPN 256-bit μπορεί να βρίσκεται κοντά στην κορυφή. Το PPTP και το OpenVPN (128-bit) θα είναι αρκετά κοντά σε σχέση με τα γενικά έξοδα, οπότε οι περισσότεροι χρήστες θα πρέπει να επιλέξουν το OpenVPN επειδή είναι πολύ πιο ασφαλές από το PPTP.

Άλλες πηγές: Χρήση δεδομένων VPN (Quora)

Μπορεί ένα VPN να ξεπεράσει τα όρια δεδομένων που έχουν περιοριστεί?

Έχετε λοιπόν ένα περιορισμένο πρόγραμμα δεδομένων (ευρυζωνικό ή κινητό) και θέλετε να χρησιμοποιήσετε περισσότερα δωρεάν δεδομένα από ό, τι επιτρέπει το σχέδιό σας.

Θα βοηθήσει ένα VPN?

Συνήθως όχι, αλλά εξαρτάται από τον πάροχο και τους όρους.

Τι είναι οι ποσοστώσεις δεδομένων?

Οι περισσότεροι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας στις Η.Π.Α. και στο εξωτερικό θέτουν είτε σκληρά είτε μαλακά όρια στα μηνιαία όρια δεδομένων σας.

Σκληρός: Όχι περισσότερα δεδομένα αφού υπερβείτε το όριο (ή πληρώνετε $ ανά MB)

Μαλακό: «Τα απεριόριστα προγράμματα ενδέχεται να σας προσφέρουν απεριόριστες ταχύτητες για τα πρώτα 20 GB δεδομένων και, στη συνέχεια, πολύ χαμηλότερες ταχύτητες για όλα τα επιπλέον δεδομένα που χρησιμοποιούνται.

Έχετε ήδη απεριόριστο? Μάθετε πώς μπορείτε να συνδέσετε το Smartphone στο δρομολογητή σας και να μοιραστείτε απεριόριστα δεδομένα με όλες τις συσκευές σας.

Γιατί ένα VPN πιθανότατα δεν θα βοηθήσει

Ανεξάρτητα από το αν τα δεδομένα σας είναι κρυπτογραφημένα (VPN) ή όχι (χωρίς VPN), εξακολουθεί να περνά από τους διακομιστές του ISP σας. Εάν χρησιμοποιείτε ένα VPN στο smartphone σας, όλα τα δεδομένα εξακολουθούν να δρομολογούνται μέσω των πύργων κυψέλης στο δίκτυο του παροχέα σας.

Ενδέχεται να μην είναι σε θέση να διαβάσουν τα κρυπτογραφημένα δεδομένα σας, αλλά μπορούν ακόμα να μετρήσουν πόσα δεδομένα χρησιμοποιείτε.

Έτσι, εάν λάβετε 10 GB δεδομένων όλων των χρήσεων, ένα VPN δεν θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το όριο. Στην πραγματικότητα, θα χτυπήσετε το καπάκι πιο γρήγορα από ό, τι αν δεν χρησιμοποιούσατε ένα VPN, λόγω της γενικής κρυπτογράφησης. Αυτά τα 10 GB δεδομένων είναι πραγματικά μόνο περίπου 9 GB πραγματικού ωφέλιμου φορτίου δεδομένων με 1 GB κρυπτογράφησης.

Πότε θα μπορούσε ένα VPN μεταβαίνει σε ένα όριο δεδομένων?

Εάν ένα VPN δίνει προτεραιότητα σε ορισμένους τύπους δεδομένων (βίντεο περιορισμού), τότε ένα VPN μπορεί να παρακάμψει ένα όριο. Για παράδειγμα, εάν ο ISP σας περιορίζει τις ταχύτητες στο youtube και στο Netflix μετά από ένα ορισμένο ποσό GB, πιθανότατα μπορείτε να αποφύγετε αυτό το όριο δεδομένων.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα VPN, όλη η μεταφορά δεδομένων θα είναι κρυπτογραφημένη και ο ISP σας δεν θα ξέρει καν ότι παρακολουθείτε ένα βίντεο, ώστε να μην μπορούν να το γκάζουν νόμιμα.

Έχουμε επίσης ακούσει αναφορές ατόμων που χρησιμοποιούν VPN σε προπληρωμένα ή περιορισμένα προγράμματα δεδομένων για κινητά στην Ευρώπη και την Ασία (κυρίως Ινδία) για να παρακάμψουν τα όρια δεδομένων. Αφού δεν το δοκιμάσαμε, δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε προσωπικά, αλλά αξίζει τον κόπο. Σε τελική ανάλυση, ένα καλό VPN είναι πολύ φθηνότερο από ένα μηνιαίο πρόγραμμα smartphone.

Χρήση VPN για αύξηση της ταχύτητας

Αν και ένα VPN συνήθως δεν μπορεί να φτάσει τα όρια των σκληρών δεδομένων (όπως μέγιστο 10 GB ανά μήνα ή σας χρεώνουμε επιπλέον), μπορεί συχνά να είναι αποτελεσματικό στην αύξηση των ταχυτήτων και της ανάλυσης βίντεο.

Αυτό συμβαίνει επειδή πολλοί πάροχοι κινητής τηλεφωνίας επιταχύνουν (επιβραδύνουν) ορισμένους τύπους επισκεψιμότητας, ειδικά βίντεο HD. Αυτή θα είναι μια πιο συνηθισμένη πρακτική εδώ στις ΗΠΑ σύντομα, καθώς το συνέδριο ανέτρεψε πρόσφατα τους κανόνες «Net Neutrality». Με λιγότερους κανόνες που περιορίζουν τον πάροχο ISP / κινητής τηλεφωνίας σας, μπορούν πλέον να κάνουν βασικά ό, τι θέλουν. Αυτό περιλαμβάνει την επιβράδυνση της ροής Netflix σε ταχύτητες ποιότητας sub-HD.

Αν λοιπόν ο ISP σας κλείνει ή επιβραδύνεται βέβαιος τύποι δεδομένων (torrents, βίντεο HD, skype κ.λπ.), τότε ένα VPN σχεδόν σίγουρα θα βελτιώσει τις ταχύτητες.

Γιατί λειτουργεί: Προκειμένου να επιταχυνθεί η κυκλοφορία, ο πάροχος διαδικτύου πρέπει να είναι σε θέση να αναγνωρίζει, να ταξινομεί και να επιταχύνει συγκεκριμένους τύπους επισκεψιμότητας. Εάν όλη η επισκεψιμότητά σας είναι κρυπτογραφημένη από ένα VPN, δεν μπορούν να μυρίσουν ή να ταξινομήσουν την κίνηση. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να επιβραδύνουν συγκεκριμένες χρήσεις χωρίς επιβραδύνοντας τα πάντα που θα ήταν παράνομο στις περισσότερες χώρες.

Περίληψη / Συμπέρασμα

Το VPN είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο ασφάλειας και ροής, αλλά δεν είναι ένα μαγικό ραβδί. Το πιθανώς δεν μπορεί να σας βοηθήσει να περιηγηθείτε στα όρια των σκληρών δεδομένων του ISP σας, επειδή όλα τα κρυπτογραφημένα δεδομένα VPN εξακολουθούν να δρομολογούνται μέσω των διακομιστών τους (και μετράται).

Μπορεί να σας βοηθήσει να μετακινηθείτε σε μαλακά ανώτατα όρια ή επιλεκτική πεταλούδα (όπως ροή βίντεο HD T-mobile throttles). Ένα VPN μπορεί επίσης να καταργήσει τον αποκλεισμό ή να επιταχύνει ορισμένες χρήσεις διαδικτύου όπως Skype, Netflix ή Torrents.

Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν ένα VPN θα λειτουργήσει ή όχι, είναι σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι ότι δεν θα ξεπεράσει το όριο και μπορείτε απλώς να ακυρώσετε για πλήρη επιστροφή χρημάτων (τα περισσότερα VPN έχουν πολιτικές επιστροφής χρημάτων 7-30 ημερών). Η αλήθεια είναι ότι πιθανότατα θα σας αρέσουν τα οφέλη ροής και απορρήτου ενός VPN που το διατηρείτε ούτως ή άλλως.

Προτεινόμενες επιλογές VPN: IPVanish, Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο, και VyprVPN (χωρίς torrents) είναι όλοι διακομιστές VPN με υψηλή βαθμολογία και αξιολόγηση. Είναι γρήγοροι, προσιτοί και έχουν επιπλέον δυνατότητες που τους βοηθούν να ξεχωρίζουν από το πλήθος. Εάν θέλετε να καταργήσετε τον αποκλεισμό υπηρεσιών ροής με περιορισμό γεωγραφικού περιεχομένου όπως το Netflix, δοκιμάστε NordVPN αντι αυτου. Λειτουργούν με πάνω από 60 παγκόσμιες υπηρεσίες ροής βίντεο (και δεν διατηρούν καθόλου αρχεία καταγραφής).

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map