Slik deler du ubegrenset 4G-dataplan med din hjemme-wifi-ruter

Slik deler du 4G-mobildataene med ruteren din


2017 har endelig brakt en eksplosjon av ‘Unlimited’ 4G-planer tilgjengelig fra amerikanske trådløse transportører. Å kutte (og spare penger) er enormt populært, og folk er syke av å betale for to separate datatilkoblinger.

Så kan du bruke 4G ubegrensede data for internettilkoblingen til hjemmet?

Det kan du vedde på.

Den gamle metoden var å slå på telefonens wifi-hotspot-funksjon, men den har virkelig begrenset rekkevidde og tygger opp telefonbatteriet ditt som sprøtt (for ikke å nevne å forkorte levetiden hvis du gjør dette daglig).

Men nå er det en bedre måte … (vel 2 faktisk).

Metode nr. 1: Det er flere rutere som lar deg koble telefonen direkte til ruteren ved hjelp av en USB-kabel, som holder telefonen ladet, og lar ruteren takle tunge løft. Denne metoden fungerer bare med operatørens “offisielle” tethering-metode (med mindre telefonen din er forankret eller Nexus). Du kan til og med koble ruteren direkte til en VPN (og det vil du sannsynligvis gjøre) for å forhindre at mobilselskapet ditt stryker strømmen din som ikke er mobil (ja, de kan fortelle).

Metode nr. 2: For alle andre rutertyper (eller ikke-offisielle tethering-apper) kan du knytte telefonen til datamaskinen din via USB og deretter ‘Dele’ den tilknyttede forbindelsen til ruteren via en Ethernet-kabel. Denne metoden fungerer med nesten alle rutere, og er kompatibel med tredjeparts tethering-apper (som PdaNet), den hjelpen brukerne kan komme seg rundt å tethering av datakapsler på ubegrensede planer.

Og denne guiden vil vise deg hvordan du gjør begge deler. For vi er kjempebra.

I denne opplæringen skal vi dekke:

 1. Fordeler med å bruke en ruter kontra hotspot
 2. Rutere som støtter direkte telefon- / 4G-modemtethering
 3. De to metodene for deling av 4G-data med den trådløse ruteren
  • # 1 -Ther direkte til ASUS-ruter (bare offisiell tethering)
  • # 2 – Del tethered-tilkobling m / hvilken som helst ruter (fungerer m / tredjeparts tether-apper)
 4. Forhindre gasspreging av videostrømmene dine (med VPN)
 5. Feilsøkingsveiledning

Koblet til ruteren vs. telefonen Hotspot

Det er flere grunner til at det er LETT bedre å knytte telefonen direkte til ruteren din, i stedet for bare å bruke telefonens wifi-hotspot-funksjon.

1. Område: Hotspot-funksjonen på telefonen har begrenset rekkevidde. Du er heldig hvis den kan dekke et stort rom i full hastighet, og det vil absolutt ikke dekke et helt hus. Lykke til å dekke kjellerteatret og den bærbare datamaskinen samtidig.

2. Fleksibilitet / rutingsevne: Du har virkelig ingen kontroll over “ruting” -innstillingene til et hotspot. Med en ekte ruter får du tilgang til kraftige funksjoner som tilpassede DNS-innstillinger, VPN-beskyttelse, portvideresending, QOS-båndbreddeutforming og mer. Ruterne vi vil anbefale, til og med lar deg kjøre en hjemme-skyserver, VPN-server (for ekstern tilgang til nettverket ditt) eller Bittorrent-klienten rett på ruteren din.

3. Telefonens levetid / batteri: Hvis du kjører telefonen som en 4G-hotspot hver dag, er det svært usannsynlig at det vil overleve et år. Det er litt for krevende for maskinvaren. Derimot, hvis du kobler den til en ruter via USB, gjør ruteren alt det harde arbeidet, og holder telefonen ladet samtidig.

4. Mulig å komme rundt hotspot-datakapsler: De fleste ‘ubegrensede’ planer benytter seg fortsatt av hotspot-bruken på dataplanen din. Og bestefar virkelig ubegrenset planer fra Verizon tillater ikke tetting i det hele tatt med mindre du er forankret. Men det er flere triks å fortsatt bruke den offisielle tethering-funksjonen på disse planene. Det er også mulig å koble seg sammen med en app som PDAnet som faktisk ikke brukte ‘hotspot’ -dataene dine. Vi vil dekke det i en fremtidig veiledning.

Beste rutere for 4g tethering

De fleste ruteprodusentens firmware støtter ikke telefonoppringing. Men det er 1 unntak fra den regelen …

Asus.

Og hver eneste ASUS-ruter som kjører sin fantastiske ASUSWRT-firmware, er i stand til å knytte seg til 3g / 4g-telefonen og dele den datatilkoblingen (bare Android).

De eneste andre firmwareene som støtter tetting, er OpenWRT og DD-WRT. Problemet? Disse er ikke lagervare (produsentinstallert) firmware. Du må “rote” ruteren din og blinke fastvaren selv, noe som medfører risiko for å “murre” ruteren (bryte programvaren slik at den ikke slås på eller fungerer ordentlig).

Priser: ASUSWRT-rutere starter rundt $ 80 og kjører på $ 300-tallet, så de er ikke billige. Men de fleste trenger ikke eller vil ha den ekte topplinjen. Vår absolutte favoritt ASUS-ruter er RT-AC68U, som i dag koster rundt $ 150 på Amazon.

Det er den perfekte blandingen av pris og kraft, og den bruker jeg personlig. Vi driver en VPN-server, VPN-klient, nettsky-server, og har over 20 tilkoblede enheter uten problemer overhodet.

Andre gode ASUSWRT-rutere:

Vi skrev en hel guide med våre favoritt ASUSWRT-rutere. Men her er høydepunktene:

 • RT-AC68U ($ 150)
 • RT-AC88U ($ 299)
 • RT-AC3200 (fra $ 199)

Metode nr. 1 – Tilknyt telefon til ASUS-ruter

Viktig notat: Denne metoden fungerer bare for innfødt usb-tethering-alternativ på Android-telefoner. Tredjeparts tethering-apper som PDAnet, Foxfi og EasyTether fungerer ikke med denne metoden.

Hot Tips: Hvis den ubegrensede planen din på skolen ikke støtter innbygging av tethering, er det et hemmelig triks for å aktivere den ved hjelp av appen ‘signal refresher’. Instruksjonene her. Denne metoden er bekreftet og fungerer på OG ubegrensede planer fra Verizon, T-mobile og AT&T.

Trinnene: (sammendragsversjon, detaljerte instruksjoner nedenfor)

 1. Åpne ASUSWRT-kontrollpanelet
 2. Gå til ‘USB-applikasjonsinnstillinger’ og velg 3G / 4G
 3. Koble telefonen din via USB
 4. Aktiver USB-modus, Android-telefon
 5. Bytt WAN-internettkilde til USB

Trinn 1: Åpne ASUSWRT-kontrollpanelet

Åpne nettleseren din og gå til den lokale IP-adressen til ruteren din. Som standard vil dette vanligvis være 192.168.1.1. Hvis du har lenket to eller flere rutere sammen, kan ASUS-ruteren din være på et annet undernett, for eksempel 192.168.2.1.

Hvis du ikke er sikker på riktig IP-adresse, åpner du cmd.exe (kommandolinjen) i windows og skriver ‘ipconfig’

ipconfig

Skriv ‘ipconfig’ fra kommandolinjen

Bla deretter nedover til du ser tilkoblingsmetoden du bruker for å koble til ruteren din (wifi eller ethernet) og se etter standard gateway. I dette eksemplet er vårt 192.168.2.1. (din kan være annerledes)

ipconfig standard gateway

Det er IP-adressen du vil sette i nettleseren din.

Bare logg deg på ASUSWRT-kontrollpanelet du konfigurerte da du fikk ruteren. Hvis du aldri har endret pålogging / passord, er standard admin / admin.

ASUSWRT kontrollpanel innlogging

Logg inn på ASUSWRT-kontrollpanelet

Trinn 2 – Åpne ‘USB Application’ innstillinger

På venstre side av kontrollpanelet er de forskjellige innstillingsdelene. Fra delen “Generelt” klikker du på USB-applikasjon -knappen som skal tas til disse innstillingene.

USB-applikasjonsinnstillinger

Når siden med USB-applikasjonen er lastet inn, vil du klikke på delen ‘3G / 4G’ for å laste tethering-innstillingene.

Innstillinger for Asus 3G / 4G tethering

Trinn 3 – Koble telefonen din via USB

Bruk en USB-datakabel for å koble telefonen til en USB-port på ruteren. Hvis Asus-rutermodellen din har en USB 3.0-port, kan det være lurt å velge den ettersom den sannsynligvis får mer strøm. Ideelt sett ønsker vi nok strøm til at telefonbatteriet ikke tappes, selv med litt skjermtid mens det er koblet til ruteren.

På RT-N66U kunne vi lade telefonen mens du koblet til en USB 2.0-port så lenge skjermen ble av.

Trinn 4 – Aktiver USB-modus (Android-telefon)

Du blir ført til USB Modem / USB Tethering-skjermen, hvor du må gjøre følgende:

 1. Endring ‘WAN Type’ til ‘USB’
 2. Sving USB-modus ‘PÅ’
 3. Å velge ‘Android-telefon’ som USB-enhetstype
 4. Klikk ‘Søke om’ for å gjøre innstillingene permanente

USB-tilknytning (ASUSWRT)

Trinn 5 – Aktiver tethering på telefonen

Avhengig av telefonmodell og Android-versjon, kan tilknytningsalternativene være på et annet sted. Vi testet denne opplæringen på en Droid Turbo som kjører Android 6.01.

Alternativer for tilknytning er tilgjengelige fra innstillingsmenyen under:

Innstillinger> Trådløst og nettverk> … Mer> Tethering og mobil hotspot

Android USB-tilknytning

Hvis planen din ikke inkluderer tilknytning, får du beskjeden nedenfor. I dette tilfellet, bruk enten dette trikset for å aktivere USB-tethering, eller enda bedre, men bare gå med installasjonsalternativ # 2, Foxfi / PdaNet, EasyTether.

Hotspot / Tethering er ikke aktivert

Hvis planen din ikke inkluderer “offisiell” tethering. Bruk metode nr. 2 (eller ‘Signal Refresher’-trikset)

Trinn 6 – Bekreft internettforbindelsen din

Når du aktiverer koblingen på telefonen, vil det ta litt tid før ruteren gjenkjenner den aktive internettforbindelsen din. På Nettverkskart skjermbildet av ruterinnstillingene, se for å se om WAN-statusen din viser “Tilkoblet”.

Hvis ikke, må du sørge for at WAN-enheten er satt til å bruke USB som standard WAN-type. Hvis du bruker et “Dual Wan” -oppsett, kan du angi det ene eller det andre til “USB” og la “Failback” slik at det fortsetter å prøve USB-tilkoblingen med jevne mellomrom.

Hvis alt annet mislykkes, må du starte ruteren på nytt, noe som noen ganger vil hjelpe innstillingene til å tre i kraft. Det kan hende du må aktivere kobling på telefonen på nytt etter at ruteren starter på nytt.

Trinn 7 – Bruk en VPN for å unngå video-throttling mens du er bundet

Dette trinnet er utrolig viktig hvis du planlegger å bruke den bundne forbindelsen for HD-videostreaming, via Netflix, Youtube eller Hulu.

Her er grunnen til:

De fleste mobilselskaper struper faktisk 4G-data (spesielt video) når de blir dirigert til en ikke-mobil enhet.

Slik gjør du … når du surfer til Youtube eller Netflix på den sammenkoblede PC-en, passerer nettleseren din identifikasjonsinformasjon med hver datapakke. 4G-leverandøren din kan se denne overskriften og vet hvilke pakker som skal til en koblet enhet og hvilke som skal til en mobilenhet.

Og de vil ofte strupe / senke hastighetene for videostreamingsider via tethered-enheter.

Vil du ha bevis? Fest telefonen til PCen din, og prøv deretter å streame en 4k youtube-video i full oppløsning (du må endre oppløsningen manuelt til 4k ved hjelp av videoinnstillingsverktøyet på YouTube). Gjett hva, det kan du ikke. Det vil kontinuerlig rebuffer. De fleste mobilleverandører (vi har testet T-mobile og Verizon personlig) vil bare levere rundt 480-720p video på sammenkoblede Youtube-tilkoblinger.

Men når du legger til et VPN, kan ikke 4G-leverandøren lese pakkeoverskriftene eller skille mobilen fra koblet trafikk!

På den samme koblede tilkoblingen, ganske enkelt ved å koble til en nærliggende VPN-server (vi brukte privat internettilgang for denne testen) kunne vi øyeblikkelig gå fra 720p maks oppløsning til 4k maks oppløsning på Youtube. Stol på meg, forskjellen er stor.

Metode nr. 2 – Del tether m / ruter

Hvis planen din ikke inkluderer “offisiell” tethering eller du vil dra nytte av de fullstendige ubegrensede dataene dine uten tethering-caps, er dette metoden for deg. Den fungerer med (nesten) hvilken som helst rutermodell.

Det fungerer med noen av USB Tethering ‘løsningen’ -appene, inkludert:

 • PdaNet+ (vår favoritt)
 • Easytether Pro – 2. beste valg
 • Clockworkmod Tether – litt upolert og noen ganger ustabil

Merk: Du trenger den pro / betalte versjonen av en av disse appene for å unngå tids-, data- eller hastighetsbegrensninger. Med en engangsavgift på rundt $ 8, er PdaNet + vel verdt det.

Intro: Hvordan denne metoden fungerer

Disse tethering-løsningene-appene bruker ikke den offisielle Android-tethering-støtten. I stedet ligner de mer på en USB-filoverføringsapp som oppretter en ‘virtuell’ internettforbindelse på datamaskinen din og overfører dataene frem og tilbake mellom telefonappen og datamaskinen app.

Du må faktisk installere programvare på datamaskinen din også for at tethering skal fungere. Som et resultat, kan du ikke knytte telefonen direkte til ruteren med denne metoden.

I stedet skal vi knytte telefonen til datamaskinen din, og deretter dele datamaskinens koblede forbindelse med ruteren (ved hjelp av en Ethernet-kabel for maksimal hastighet).

Selv om dette oppsettet ikke er ideelt med tanke på mobilitet (datamaskinen din trenger å holde seg i nærheten av ruteren), er den fortsatt bedre enn ingenting, og VEI bedre enn en ekstra $ 50-regning hver måned.

Så hvis du ofte jobber på et skrivebord, eller har en stasjonær datamaskin i nærheten av ruteren, er denne metoden perfekt.

Det du trenger:

Dette er hva du trenger for å fullføre denne opplæringen:

En allerede fungerende bundet forbindelse: Du bør allerede være kjent med å bruke den valgte appen din til å opprette en bundet internettforbindelse med datamaskinen din.

En ruter (mellom $ 60 +): Denne metoden fungerer med nesten hvilken som helst ruter, selv om de faktiske innstillingsmenyene kan være annerledes enn i veiledningen vår. Vi brukte Asus RT-N66W for denne opplæringen, og vi anbefaler ASUS-rutere på det sterkeste for alle som ser alvorlig med deres wifi-hjemmenettverk..

Ethernet-kabel: Du trenger en ekstra Ethernet-kabel for å koble LAN-porten på den koblede datamaskinen til ruteren sin WAN (internett) port.

Andre enhet: Du trenger en annen wifi-aktivert enhet for testformål for å sikre at alt fungerer som det skal. Ideelt sett vil dette være en datamaskin eller nettbrett med full tilgang til nettleseren.

Trinn 1 – Koble PC-ethernet til ruteren

Koble ethernet-kabelen til PC-ens ethernet / lan-port og koble den andre enden til ruteren sin WAN-port (der du vanligvis kobler til kabelmodemet).

Trinn 2 – Start en USB-tethering-økt

Koble datamaskinens wifi. Åpne den valgte tethering-appen din, og start en USB tethering-økt med datamaskinen. Forsikre deg om at du har internettilgang, og at tilknytningen fungerer som den skal.

Trinn 3 – Åpne nettverksadapterinnstillingene

Hvis du er på en Windows-maskin, kan du gå til Kontrollpanel> Nettverk og Internett> Nettverkstilkoblinger (du kan også klikke på en kobling som sier “endre adapterinnstillinger”, og den tar deg til samme sted.

Du vil finne de to tilkoblingene vi bruker:

 1. Ethernet / Lan-tilkoblingen din
 2. Din tilknyttede forbindelse
Nettverkstilkoblinger koblet til USB

Finn tethered-tilkoblingen din (nederst) og Ethernet / Lan-portforbindelsen vi vil dele den med (øverst)

Trinn 4 – Konfigurer tilkoblingsdelingen (2 metoder)

Det er to måter å dele den bundne internettforbindelsen til LAN-porten på. For noen mennesker vil begge metodene fungere. For andre vil det ene eller det andre fungere best. Hva kan jeg si, Windows er et ufullkommen operativsystem.

Alternativ 1 – Network Bridge

Klikk på 1 av de to tilkoblingene du vil dele (spiller ingen rolle hvilken) hold deretter ‘CTRL’ mens du klikker på den andre forbindelsen for å velge dem begge samtidig som vist på bildet over.

Høyreklikk deretter på den uthevede forbindelsen, og velg “Bridge Connections” fra popup-menyen. Dette vil skape en virtuell kobling mellom disse to nettverkstilkoblingene, som faktisk er det samme som deling. Det vil ta Windows et minutt å lage broen.

Network Bridge for å dele Tether

Lag en bro for å dele data mellom Tethered- og Ethernet-tilkoblinger

Det er det. Windows vil nå vise en ‘Network Bridge’ som en ny tilkobling i dette kontrollpanelet (du må kanskje treffe ‘refresh’). Du skal nå dele data direkte fra den tilknyttede forbindelsen til Ethernet-porten.

Alternativ 2 – Tilkoblingsdeling

Hvis broen ikke fungerer, eller du har problemer i senere trinn, kan du prøve tilkoblingsdeling.

Høyreklikk på den tilknyttede forbindelsen (i vårt eksempel er det ‘PdaNet bredbåndstilkobling’). Velg deretter ‘…eiendommer’ fra popup-menyen.

Tilkoblingsegenskaper

Velg fanen ‘Deling’ fra egenskaper-menyen

Klikk deretter på fanen ‘Deling’ øverst. Du vil se:

Deling av nettverkstilkobling

Innstillinger for “Deling”

 1. Klikk på “Tillat andre nettverksbrukere å koble seg til ….”
 2. Velg navnet på Ethernet-adapteren din fra rullegardinmenyen under ‘Hjemmenettverkstilkobling’. I vårt eksempel var det ‘Ethernet’, men ditt kan være annerledes.

Det er det. Du deler nå den tilknyttede forbindelsen med Ethernet-porten.

Nå må vi bekrefte at ting fungerer som planlagt …

Trinn 5 – Kontroller at tilkoblingsdelingen fungerer

Den absolutt enkleste måten å teste oppsettet ditt er å koble den andre enden av Ethernet-kabelen (den som skal til ruterenes WAN-port) til en annen datamaskin. Hvis du kan komme på nettet, fungerer tilkoblingsdelingen perfekt.

Du kan også bekrefte det fra kontrollpanelets tilkoblingsinnstillinger.

 1. Høyreklikk på adapteren ‘bundet’, velg ‘Status’
 2. Kontroller at IPv4-tilkoblingen sier: Internett
 3. Gjenta for Ethernet-adapteren. Det skal også si ‘Internett’ under tilkoblingsstatusen.
Bekreft at tilkoblingsdelingen din fungerer

Begge tilkoblingene skal vise statusen “Internett” eller “Tilkoblet”

Viktig feilsøkingstips: Hvis Ethernet-tilkoblingen ikke viser riktig status, kan du prøve å deaktivere brannmuren midlertidig. Jeg brukte bokstavelig talt fire timer med frustrasjon på å prøve å finne ut hva som var galt. Antivirus / brannmuren min blokkerte forbindelsesdelingen uten min viten.

Det anbefales på det sterkeste at du validerer at tilkoblingen fungerer som den skal ved å koble en andre PC til LAN-kabelen, da den vil spare mye frustrasjon senere hvis ruteren ikke kan nå internett og du ikke er sikker på hvorfor.

Trinn 6 – Koble til ruteren

Koble den andre enden av Ethernet-kabelen tilbake til ruteren WAN / internettport hvis den ikke allerede er der.

Start deretter ruterens kontrollpanel (se håndboken for detaljer. Det åpnes fra den lokale IP-adressen til ruteren. Det er vanligvis 192.168.X.1)

Forsikre deg om at WAN-typen er satt til WAN (ikke LAN eller USB, eller hvilket alternativ du har). Det er ikke sikkert at du har dette alternativet. Vi vil bare sørge for at ruteren din vet at den skal bruke WAN-porten for Internett-tilkobling og ikke noen annen port (som USB).

WAN-tilkoblingstype

Sett WAN-typen til WAN. Dette er ASUSWRT firmware, din kan se annerledes ut.

Ruteren din kan tilbakestilles etter dette. Hvis ikke, kan det være lurt å starte den på nytt for å sikre at innstillingene trer i kraft. Gå deretter tilbake til ruterkontrollpanelet og se om det er en indikator for tilkoblingsstatus eller en måte å teste for internettilgang.

På ASUS-rutere er det rett i ‘Nettverkskart’ panel. Den viser deg ruteren din lokale WAN IP-adresse, samt en tilkoblingsstatus. Vi vil at den skal lese ‘Tilkoblet’.

Rutertilkoblingsstatus

Hvis alt har gått etter planen så langt, er det på tide å teste oppsettet ditt.

Trinn 7 – Test ruterenes tilkobling

Gå inn på den andre enheten din (testing), og logg deg på ruteren sitt trådløse nettverk. Kan du få tilgang til internett?

Ja: RÅTT! Alt fungerer perfekt, og du har nå et hjemmenettverk som er klart til å bruke 4G ubegrensede data. Vi anbefaler å legge til en VPN (omtalt nedenfor) for å sikre at du får full oppløsningsvideo og ingen struping.

Nei: Dobbeltkontroller alle trinnene ovenfor, slå av brannmuren og prøv igjen. Hvis det fremdeles ikke fungerer, kan du se feilsøkingsdelen på slutten av denne artikkelen.

Bruk en VPN til å blokkere data ‘Throttling’

Dette trinnet er utrolig viktig hvis du planlegger å bruke den bundne forbindelsen for HD-videostreaming, via Netflix, Youtube eller Hulu.

Her er grunnen til:

De fleste mobilselskaper struper faktisk 4G-data (spesielt video) når de blir dirigert til en ikke-mobil enhet.

Dette er hvordan… Når du blar gjennom til Youtube eller Netflix på den sammenkoblede PC-en, passerer nettleseren din identifikasjonsinformasjon med hver datapakke. 4G-leverandøren din kan se denne overskriften og vet hvilke pakker som skal til en koblet enhet og hvilke som skal til en mobilenhet.

Og de vil ofte strupe / senke hastighetene for videostreamingsider via tethered-enheter.

Vil du ha bevis? Fest telefonen til PCen din, og prøv deretter å streame en 4k youtube-video i full oppløsning (du må endre oppløsningen manuelt til 4k ved hjelp av videoinnstillingsverktøyet på YouTube). Gjett hva, det kan du ikke. Det vil kontinuerlig rebuffer. De fleste mobilleverandører (vi har testet T-mobile og Verizon personlig) vil bare levere rundt 480-720p video på sammenkoblede Youtube-tilkoblinger.

Men når du legger til et VPN, kan ikke 4G-leverandøren lese pakkeoverskriftene eller skille mobilen fra koblet trafikk!

På den samme koblede tilkoblingen, ganske enkelt ved å koble til en nærliggende VPN-server (vi brukte privat internettilgang for denne testen) kunne vi øyeblikkelig gå fra 720p maks oppløsning til 4k maks oppløsning på Youtube. Stol på meg, forskjellen er stor.

TLDR bunnlinje: De fleste ubegrensede 4G-planer fremhever fortsatt tethered-data. Videostrømmer vil være i lav oppløsning og buffer ofte ved 1080p eller over. Bruk en VPN på datamaskinen din (eller ruteren) for å blokkere gasspådrag og holde videostrømmene skarpe og jevne.

Slik bruker du et VPN med den koblede forbindelsen

Det er 3 forskjellige måter du kan bruke en VPN på. Jeg vil prøve å gjøre valgene så tydelige som mulig.

Kjør VPN på ruteren din: Hvis du har en ruter som støtter dette (stort sett ASUS), er dette et flott alternativ. Det vil rute 100% av enhetene dine som er koblet til den ruteren gjennom VPN-tunnelen. Hvis du har en ASUS-ruter, har vi en komplett guide for konfigurering av OpenVPN på ASUSWRT. Hvis du har flashet DD-WRT firmware på ruteren din, er den også VPN-kapabel.

Bruk VPN-programvare på individuelle enheter: Du kan enkelt installere VPN-programvare på din PC, Mac eller bærbar datamaskin (eller til og med et nettbrett) som er koblet til den bundne ruteren. Mange VPN-er tillater 3-5 samtidige tilkoblinger. Dette er alternativet de fleste brukere velger. Du kan til og med installere en VPN på FireStick hvis du vil!

Kjør VPN-app på en bundet telefon (fungerer ikke med Native Tethering): Hvis du bruker en tredjeparts tethering-app som Easytether eller PDANet, kan du bruke en VPN-app på telefonen din, og den delte forbindelsen blir også dirigert gjennom VPN-tunnelen. Dette er nesten like bra som å kjøre en VPN på selve ruteren. Dessverre fungerer ikke denne metoden med ‘native’ (offisiell) tethering, som blir dirigert utenfor VPN-appens kontroll. Vi har tidligere vurdert de beste Android VPN-appene.

Beste VPN-er for bundne forbindelser

La oss holde det enkelt. Du vil ha en VPN-leverandør som oppfyller disse kriteriene:

 1. Rask
 2. Stabil (med god programvare)
 3. rimelig

Så her er mine beste anbefalinger. Jeg har brukt alle disse personlig, og fortsetter å bruke dem med jevne mellomrom.

 1. Privat internettilgang ($ 3,33 / måned) – Enkel, stabil programvare. Gode ​​hastigheter. Null logger. Billig!
 2. IPVanish ($ 6,49 / måned) – Ekstremt raske hastigheter. Nulllogg-policy, basert i USA.
 3. VyprVPN – Rask hastighet. Enestående programvare. Frittstående app for FireTV / Firestick (og alle andre store plattformer).

Tips om feilsøking:

Hvis du sliter med å få denne guiden til å fungere for deg, er det et par ting du kan prøve:

Angi en statisk IP for Ethernet-adapteren

Jeg er ikke sikker på hvorfor, men dette fikk oppsettet mitt til å fungere da jeg hadde problemer. For å angi en statisk IP, gå til nettverksadapterinnstillingene, høyreklikk på Ethernet-adapteren (forbindelsen som deles med ruteren) og velg ‘eiendommer’ fra popup-menyen.

Ethernet-egenskaper

Ethernet-egenskaper

Dette vil åpne vinduet ‘Ethernet Properties’. Den inneholder en boks med flere tilkoblingstyper med avmerkingsbokser ved siden av. Bla til bunnen og …

 1. sørg for at IPv4 tilkoblingsruten har en avkrysning ved siden av.
 2. Velg IPv4-tilkoblingen, og klikk deretter på knappen ‘egenskaper’
TCP / IPv4-adapterinnstillinger

Sett opp en statisk (ikke automatisk) IP for Ethernet-porten

For øyeblikket er innstillingene dine sannsynligvis satt til ‘Automatisk’ IP-adresse.

 1. Endre dem til ‘statisk. Skriv deretter inn en ny IP-adresse på et annet ‘undernett’. Grunnleggende IP-adresse er 192.168.1.1, så vi anbefaler å endre bare den tredje nummerblokken. Du kan lage den 192.168.0.1 eller 192.168.3.1 osv … bare sørg for at det ikke er en IP-adresse som allerede er brukt av en annen ruter / gateway i nettverket ditt.
 2. Sett undernettmasken til: 255.255.255.0
 3. Du kan la “standard gateway” være tom

Du må også spesifisere DNS-serverne tilkoblingen vil bruke manuelt. Du kan ikke bare skrive noen IP-adresse, du trenger den virkelige IP-plasseringen til ekte DNS-servere på internett.

Vi brukte:

 • GoogleDNS: 8.8.8.8
 • ComodoDNS: 6.26.56.26

Forhåpentligvis vil det ordne ting. Det kan hende du må starte ruteren på nytt. Forsikre deg også om at DHCP er slått ‘på’ på ruteren.

Forsikre deg om at brannmuren ikke skaper problemer

Windows-brannmuren vil sannsynligvis ikke blokkere delte internettforbindelser, men en tredjeparts brannmur som Mcaffee, Avast, Trendmicro eller Comodo kan. Deaktiver det midlertidig og se om oppsettet ditt magisk begynner å fungere. Dette enkle tipset ville spart meg timer med frustrasjon.

Forsikre deg om at den tilknyttede forbindelsen er aktiv

Tappede forbindelser skjer. Kontroller med jevne mellomrom at USB-koblingen din er aktiv, og at du får tilgang til internett på den koblede datamaskinen

Ytterligere nyttige konfigurasjonsveiledninger

Dette er noen artikler / guider som jeg fant nyttig når jeg prøvde å finne ut av denne prosessen selv.

 • Dele PDANet / Easytether Tethered-tilkoblingen
 • Hvordan få ubegrenset tethering-data for T-mobile (fungerer med andre ubegrensede planer også)
 • Internett-tilkoblingsdeling for Mac (metode nr. 2)

Tusen takk for at du sjekker ut denne guiden. Gi oss beskjed om det hjalp deg. Du kan kommentere nedenfor, dele den på facebook, eller tweet oss @vpnuniversity.

Jeg kan ærlig si at dette var en av de vanskeligste / mest tidkrevende tutorials vi har gjort på dette nettstedet. Vi håper du fant det verdt.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map