НордВПН: Комплетан преглед предности и карактеристика

НордВПНДа ли тражите пристојан ВПН за постављање на свим уређајима са интернетом?


Велики! Ова НордВПН рецензија је за вас!

Данас ћете научити:

 • Зашто је НордВПН други највећи ВПН провајдер на свету.
 • За шта можете користити НордВПН.
 • Шта прави корисници мисле о НордВПН-у.

Искористите навигацију испод да бисте приступили поглављима ове рецензије НордВПН:

 • НордВПН: Јединствене предности и могућности
 • За и против НордВПН-а
 • НордВПН: Тестови предности и карактеристика
 • НордВПН: Тестови за брзину и сигурност
 • Корисничке рецензије НордВПН
НордВПН про НордВПН цонс
Торрент-фриендли сервери Неки сервери су мало спори
Ради са Нетфликом70% попуста само на 3 године
100% -у гаранцији 30-дневног поврата новца
Богата сервер мрежа
ЦиберСец избегава злонамерне веб локације
Дневници се не чувају
ОпенВПН се користи
Две врсте прекидача за искључивање и без цурења ИП-а
Одговарајућа онлајн корисничка подршка

Препоручујем НордВПН! Прошао је СВЕ моје тестове и доказао све тврдње обећане на веб локацији провајдера. НордВПН је одлична услуга која заиста сарађује са Нетфликом и има стабилне везе. Може да сакрије ваш ИП, и што је још важније, држи провајдер без трупаца ваших активности.


Contents

НордВПН: Јединствене предности и могућности

НордВПН се сматра 2нд највећи ВПН провајдер, док неки рецензенти то сматрају чак и најбољим ВПН 2020.

Према нашој најбољој ВПН листи, потребна су 2нд позиција након још једног гиганта на тржишту ВПН – ЕкпрессВПН. Зашто?

Без икакве сумње, НордВПН је пристојна ВПН услуга која ми је помогла да изведем много различитих задатака, а ја успео је да приступи Нетфлику са само неколико кликова.

Заиста сам импресиониран широким сервер мрежа у 58 земаља (још увек, ЕкпрессВПН има ширу мрежу у 94 земље). Иако сматрам да су брзине преузимања НордВПН прилично променљиве, могу рећи да су укупне брзине док сам био повезан са НордВПН-ом биле стабилан.

Јако ми се свиђа што је провајдер размислио о безбедности и приватности корисника на мрежи и додао такве карактеристике као што су ЦиберсСец, ДоублеВПН, Онион овер ВПН и Килл свитцх за додатну заштиту. Успут, ЦиберСец је јединствена карактеристика само НордВПН-а!


За и против НордВПН-а

Сада ћу вам објаснити зашто сам дефинисао његове предности и недостатке као оне у горњој табели.


НордВПН ради са Нетфлик-ом

Након неколико једноставних тестова урађених за Нетфлик, то дефинитивно могу потврдити ДА РАДИ с Нетфликом. НордВПН је један од ретких провајдера чије сервере не блокира Нетфлик. Заправо, компанија је прилично строга према корисницима који покушавају да превазиђу гео-ограничења. Постоји напредни систем за препознавање корисника који услузи приступају путем прокија или ВПН-а.

Иако су тестови брзине показали да су интернетске везе преко америчких сервера нешто спорије због удаљености између Европе и САД-а. На пример, брзина интернета мог ИСП-а била је око 75 мбпс, када сам се повезао на један од америчких сервера компаније НордВПН (Сједињене Државе, бр. 3175), брзина преузимања НордВПН се смањила до 21.04 мбпс (погледајте снимак слике доле):

Брзина америчког сервера НордВПН-а

Стога је боље да одаберете најбољи сервер ручно како бисте пронашли најбрже брзине за вашу регију.

У свом чланку о најбољем ВПН за Нетфлик споменуо сам 5 најбољих ВПН услуга које деблокирају Нетфлик. Без икакве сумње, НордВПН је међу лидерима у овој категорији.


НордВПН омогућава бујице

То је истина. Дозвољено вам је преузимање торрента преко његових П2П сервера који се налазе у различитим земљама широм света. Комплетна листа земаља са П2П серверима доступна је на веб локацији НордВПН.

Оно што ми се заиста свидјело код идеје о бујици са НордВПН-ом је да провајдер не води евиденције на својим серверима. Веома је важно чувати приватност током бујице (НордВПН је рангиран на 1. месту наше листе најбољих ВПН-а за торрентинг).

Будите сигурни да сте окренули Интернет Килл Свитцх пре него што започнете мучење. Корисно је када немате везу са Интернетом. Ја ћу вам рећи више о овој функцији НордВПН даље у овом прегледу.


Поврат НордВПН-а: након 30 дана коришћења

Иако НордВПН не нуди бесплатну верзију без плаћања претплате, НордВПН је 30 дана поврата новца који вам омогућава да тестирате услугу првих 30 дана. Узимајући у обзир чињеницу да пуно ВПН провајдера није толико великодушно (на пример, ЦиберГхост ВПН нуди једнодневну бесплатну пробну верзију без плаћања), то је добар бонус.

Ипак, требали бисте бити спремни одговорити зашто нисте задовољни услугом.

Политика поврата НордВПН-а

Кад сам тестирао ЕкпрессВПН, открио сам да они враћају новац без икаквих питања. Одлучио сам да се обратим корисничкој служби НордВПН-а и тражим више детаља о поврату новца пошто сам прочитао услове за које сам претпоставио да нису загарантоване 100%. Узгред, одговор сам добио само у неколико секунди!

Ево кратког разговора за разговор:

Оно што сам разумео након разговора са Харпер-ом из НордВПН-а јесте да ће корисник морати да прође кроз процес који захтева ваша објашњења зашто нисте задовољни. Тада ће покушати да реше проблем. Али можда се не слажете са решавањем проблема.

Коначно, НордВПН гарантује поврат новца у року од 30 дана!

Одговор подршке компаније НордВПН о политици поврата новца


НордВПН сервери: богата мрежа и стабилне брзине

НордВПН није ново на тржишту. Од 2012. добављач константно проширује мрежу сервера. Сада се налази 5000+ сервера у 58 земаља око света. То је велика предност јер се због богате мреже његови сервери нису преоптерећени.

Број НордВПН сервера

У ствари, НордВПН сервери су веома напредни и могу се користити за разне задатке попут торрентинга или стриминга који захтевају велике брзине.

Као што се види са снимка заслона НордВПН апликације, постоје четири врсте специјалних сервера које нуди НордВПН провајдер:

Врсте НордВПН сервера

Шта могу рећи о перформансама сервера?

Заправо сам урадио неколико тестова за његове сервере: брзинске тестове и безбедносне тестове. То сам сазнао у целини брзине су прилично велике ако одаберете сервере који се налазе недалеко од ваше стварне гео-локације (тестирао сам неколико сервера који се налазе у Европи). Ипак, амерички сервери су ми мало спорији јер се налазим предалеко од њих.

Ево мојих сазнања о осталим типовима сервера:

П2П сервери Брз и стабилан. Савршено раде и деблокирају бујице. Обавезно се повежите на НордВПН сервер који омогућава П2П. Не дозвољавају сви да приступе бујицама.
Доубле ВПН сервериОмогућавају напредну заштиту, али због додатне енкрипције су преспор за бујицу или струјање.
Лук преко ВПН сервераНажалост, имао сам неколико неуспешних покушаја приступа Интернету њима. Нису радили за мене.

Затечени сервери крију сав ВПН саобраћај

Ако планирате да користите ВПН у земљама са строгом цензуром да бисте тамо превазишли мрежне заштитне зидове, НордВПН препоручује повезивање са замагљен сервери. Они криптирају сав саобраћај тако да изгледа као да је то обичан ХТТПс саобраћај.

Сервери су доступни за ОпенВПН софтвер на Виндовс, Андроид, Линук и ОпенВПН за Мац.


НордВПН нуди наменске ИП адресе

Још једна од НордВПН-ових добробит је наменска ИП адреса. Доступно је за додатну цену – 70 долара годишње за наменски ИП у једној од земаља у наставку:

Још једна од НордВПН-ових добробит је наменска ИП адреса. Доступно је за додатну цену – 70 долара годишње за наменски ИП у једној од земаља у наставку:

 • САД;
 • Немачка;
 • УК;
 • Низоземска.

Зашто и када користити наменски ИП? То је једно од најчешће постављаних питања. Дозволите ми да објасним када вам је потребан наменски ИП:

Као што знате, дељене ИП адресе користе многи ВПН корисници, док је наменски ИП јединствен. Биће различит од вашег стварног, али разликује се од других корисника.

Наменски ИП-ови су сасвим неопходни за:

 • Услуге стриминга (заједнички ИП-ови их често блокирају);
 • Онлине видео игре (из безбедносних разлога);
 • Интернет банкарство (дељени ИП-и се понекад блокирају из безбедносних разлога).

НордВПН ЦиберСец

Одлична је функција избегавање веб локација са злонамерним оглашавањем и наметљивим огласима. Тестирао сам функцију и сазнао то ради.

Када је НордВПН ЦиберСец искључен, видећете пуно огласа.

НордВПН ЦиберСец је искључен

Али када је укључен НордВПН ЦиберСец, нисам видео ниједан оглас. Ево снимка екрана без огласа када сам посетио исту веб локацију.

НордВПН ЦиберСец је укључен


Да ли НордВПН води дневнике?

Не, није. Провајдер нити сакупља нити похрањује никакве податке. А то је добра вест за оне од вас који брину о приватности.

Како сам то сазнао?

Одговор на то питање нашао сам на овој страници на НордВПН сајту. Добављач детаљно објашњава да се не прикупљају записници о корисницима.

Штавише, НордВПН политику непојављивања прегледала је и одобрила трећа компанија. То значи да нема шта да се прикрива, а провајдер је искрен у својим тврдњама.

То је сјајно!

НордВПН одобравају независни ревизори

Иначе, НордВПН је са седиштем у Панами која је удаљена од САД-а и ЕУ. Ова чињеница је такође велики плус за приватност на мрежи.

Ево листе шта НордВПН провајдер зна о корисницима:

 • Адреса Е-поште
 • Подаци о плаћању
 • Време последње везе
 • Подаци за услуге купцима
 • Како користите НордВПН.цом

НордВПН користи ОпенВПН

Заједно са 256-битном енкрипцијом, НордВПН користи један од најсигурнијих протокола – ОпенВПН.

За Мац и иОС се примењује ИКЕв2 / ИПСец који је такође прилично поуздан.


Прекидач за уклањање података НордВПН спречава цурење података

НордВПН апликација има две врсте прекидача за укидање: Прекидач Интернет килл и прекидач апликације Апп. Први неће дозволити одлазни саобраћај. Потоњи ће заштитити апликације које су на листи.

Испробао сам обе функције и открио сам да делују одлично. Прекинуо сам везу сваки пут када апликација не ради у реду.

Ипак, препоручујем вам да увек укључите прекидач за Интернет убиство. То је напреднија заштита.


НордВПН служба за кориснике: респонзивна и професионална

Велика је предност ако ВПН провајдер нуди интернетску службу за кориснике. Веома је практично решити техничке проблеме у најкраћем могућем року.

НордВПН је један од оних који нуде интернетско ћаскање.

Неколико пута сам контактирао њену службу за подршку. Сваки пут сам чекао одговор само неколико минута. Њихови стручњаци су одговорили на сва моја питања о функцијама и поврату новца пре него што сам се претплатио на услугу и помогли ми да решим проблеме са Онион-ом преко ВПН сервера..

Браво момци!


НордВПН је СОМЕТИМЕС спор

Направио сам неколико тестова брзине и открио да је НордВПН сервери су прилично променљиви, а постоји неколико сервера који успоравају интернетске везе. Ипак, већина тестираних сервера има прилично добре брзине.

Конкретно, открио сам да су његови амерички сервери показивали мале брзине преузимања. Ипак, ручни одабир ће вам омогућити да пронађете најбржи ВПН сервер са минималним губитком брзине интернета.


Нордвпн попуст: само за 3 године

НордВПН има 4 плана за различите периоде: 1 месец, 1, 2 и 3 године. Цене су такође различите.

Ако ћете ВПН користити дуже време, НордВПН-ов трогодишњи план је најбољи избор. Нажалост, ако нисте сигурни или вам треба ВПН неколико месеци, морат ћете платити више.

Ево потпуног ценовника НордВПН планова:

Тарифни планови НордВПН


НордВПН: Тестови предности и карактеристика

НордВПН је компатибилан са различитим платформама и оперативним системима:

 • Андроид;
 • Мац;
 • иОС;
 • Виндовс;
 • Линук;
 • Андроид ТВ;
 • Цхроме / Фирефок;
 • и други.

Корисници ВПН-а често се жале на тешке апликације или конфигурације. Стога сам одлучио да истражим сам НордВПН софтвер: колико је једноставан за корисника?


Тест 1: Да ли је лако преузети и користити НордВПН?

Постављање НордВПН-а на ПЦ-у:

 • Одабрао сам тарифу, отворио рачун на веб локацији НордВПН, платио претплату. Коначно сам активирао рачун.
 • Тада сам видео овакву смјерницу:
  Корак по корак водич за НордВПН
  Постоји могућност да се обратите и на онлајн подршку.
  Подршка од НордВПН
 • Тада сам преузео софтвер (мој ОС је идентификовао систем места). Преузимање је трајало неколико секунди. Понудили су ми да инсталирам апликацију.
  Подршка од НордВПНПодешавање је било успешно и трајало је неколико минута и кликова.
 • Тада сам морао да се пријавим у апликацију.
  Пријавите се НордВПН апликацијом

Следећи прозор ми је рекао за ЦиберСец. Укључио сам функцију док мрзим наметљиво оглашавање.

НордВПН ЦиберСец

Сматрам да је интерфејс НордВПН апликације за Виндовс 7 прилично добар усер-фриендли и интуитиван.

Интерфејс НордВПН апликације

На менију су две категорије: Сервери и Подешавања.

Сервери: можете одабрати сервере по категоријама или самостално претраживати по локацији. Поред тога, можете наћи сервер на мапи или користити опцију ” Куицк цоннецт ” (сервери се бирају аутоматски).

Опција за брзо повезивање НордВПН апликације

Подешавања:

 • ЦиберСец он / офф;
 • Аутоматско повезивање / искључивање (аутоматско повезивање на одређени сервер: наменски, омиљени, Доубле ВПН, Онион итд.);
 • Покрените ВПН при покретању (аутоматски покретање ВПН-а након покретања рачунара);
 • Интернет Килл Свитцх;
 • Невидљивост за укључење / искључење ЛАН-а;
 • Апп Килл Свитцх;
 • Обавештења;
 • Почетак је минимизиран.

Напредна подешавања:

Напредне поставке НордВПН-а

Закључак: НордВПН апликација за Виндовс 7 прилагођена је корисницима, једноставна за преузимање и употребу.

ВПН-ови се често користе за гледање Нетфлика или преузимање торрентинга. Стога сам одлучио да тестирам НордВПН: да ли ради са Нетфликом и торент сајтовима.


2. тест: Да ли НордВПН ради са Нетфликом?

 • Повезао сам се са канадским сервером и покушао да приступим Нетфлику у Канади.

Као што видите са снимка заслона, тест је успешан!

Повезан је са НордВПН сервером у Канади

НордВПН је деблокирао Нетфлик Цанада

 • Повезао сам се са америчким сервером и покушао да приступим Нетфлик УС.

Као што видите са снимка заслона, тест је поново успешан!

Повезан је са НордВПН сервером у Сједињеним Државама

НордВПН је деблокирао Нетфлик УС


Тест 3: Да ли НордВПН ради с бујицом?

Повезао сам се са једним од НордВПН П2П сервера (Сједињене Државе # 2275).

Повезан је са НордВПН П2П сервером у Сједињеним Државама

Закључак: Торрент локације су доступне само преко П2П сервера.


НордВПН: Тестови за брзину и сигурност

Као што сам већ напоменуо, тестирао сам све врсте НордВПН сервера:

 • Локације сервера недалеко од моје стварне гео-локације (Европа);
 • Локације сервера далеко од моје стварне гео-локације (САД);
 • Доубле ВПН;
 • Лук преко ВПН-а;
 • П2П сервери.

Резултати испитивања брзине НордВПН

Прво сам утврдио брзину свог даваоца интернетских услуга. Брзина преузимања била је 74,48 мбпс, а уплоад – 68,30 мбпс.

Интернет брзина без ВПН-а

Затим сам наставио са тестирањем НордВПН брзина преузимања и преноса. Почео сам са лоцираним серверима у Европи, недалеко од мене.

Ево резултата испитивања брзине када сам био повезан са једним од немачких сервера:

Повезано са НордВПН сервером у Немачкој

Интернет брзина путем НордВПН сервера у Немачкој

Минимални губитак брзине! Најбржи сервер за мене!

Остали европски сервери радили су овако:

ЗемљаПреузимање / уплоад
Аустрија15.06 / 67.53
Белгија39.83 / 70.15
Данска51.57 / 72.14

Брзине за преузимање су много спорије!

Ево резултата испитивања брзине када сам био повезан на један од америчких сервера:

Повезан је са НордВПН сервером у Сједињеним Државама

Овај сервер је изабран као најбољи за моју локацију:

Интернет брзина путем НордВПН америчког сервера

Веома мале брзине преузимања!

Ове сервере у САД-у сам бирао ручно.

Сједињене Америчке Државе # 3424

Интернет брзина путем НордВПН сервера у САД

Брзине за преузимање су боље!

Закључак: боље је одабрати најбољи сервер ручно када се повежете на сервере који се налазе далеко од вас. Тако можете пронаћи најбрже сервере за вас.

Тада сам се обратио ДоублеВПН сервери.

Ево најбоље одабраног сервера за мене.

Одговор подршке компаније НордВПН о онион серверима

Закључак: брзине су преспори, али даљи тестови пропуштања ИП-а потврдили су да сервери не пропуштају личне податке.

Тада сам тестирао Лук преко ВПН сервера. Најбољи сервер је изабран аутоматски, а ја сам се повезао са сервером у Холандији.

Нажалост, нисам успео да приступим Интернету путем Онион-а преко ВПН сервера. Корисничка подршка објаснила је зашто се нисам успио повезати на те сервере (погледајте снимак екрана испод):

За мене је изабран најбољи П2П сервер у Америци, али можете га и ручно изабрати.

Интернет брзина путем НордВПН П2П сервера

Као што видите, П2П сервери су прилично брзи, а губитак брзине није критичан.


Да ли је НордВПН безбедан?

Приватност и сигурност су број 1 због којих су корисници интернета поставили овај софтвер.

Направио сам неколико тестова како бих открио да ли НордВПН моје интернет везе чини приватним.

Како сам их урадио?

Користио сам иплеак.нет да проверим која је ИП адреса идентификована када сам се повезао и прекинуо везу са НордВПН серверима.

Белешка: ако видите свој прави ИП, нажалост, то је цурење ИП-а. У случају да видите ИП вашег ВПН провајдера, заштићени сте.

Ево резултата ИП пробних тестова за неколико НордВПН сервера које сам тестирао:

Немачка # 358

Повезано са НордВПН сервером у Немачкој

ИП тест пропуштања за НордВПН сервер у Немачкој

Остали сервери:

Данска # 104 – Нема цурења

УСА # 2363 – Нема цурења

УСА # 2157 – Нема цурења

Закључак: НордВПН не пропушта ИП адресе.

Тако је НордВПН прошао све моје тестове и зато је вредно рангирања на нашој топ ВПН листи.Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map