Най-добрите безплатни и платени VPN мрежи за торентинг | VPN кафе


Ще имате същия израз като Fry от Futurama, след като разберете колко е важно да използвате най-добрия VPN за торент.

Повечето от нас са чували за виртуална частна мрежа, известна иначе като VPN, но мнозина не разбират съвсем точно как работи или защо ви е необходим този инсталиран софтуер, особено когато се занимавате с уеб дейности, като например торент, които рискуват излагане на вашето местоположение и лични данни.

Какво е VPN?

По отношение на обикновения човек, VPN е вид услуга, която ви позволява да влизате в мрежата по безопасен и личен начин чрез сървърна връзка, която действа като манекен на идентичност. С тази прокси връзка вашите онлайн дейности и данни се криптират от софтуера, като виртуалните ви действия и идентичност остават анонимни, докато разглеждате любимите си уебсайтове..

Как работи VPN?

Когато използвате VPN, софтуерът криптира вашите данни, преди вашият доставчик на интернет услуги (ISP) или друг доставчик на безжична връзка да достигне до вашите данни. Това означава, че можете да сърфирате в интернет, без да се притеснявате, че вашият интернет доставчик се подслушва за вашите онлайн дейности, а също така значително намалява вероятността киберпрестъпниците да използват вашите данни.

Проблемът е, ако не сте запознати с VPN, избирането на правилния VPN може да бъде обезсърчаваща задача. Тъй като разчитате на приложения на трети страни, за да защитите своята самоличност, важно е да изберете надеждна VPN, за да сте сигурни, че самоличността ви остава частна, особено що се отнася до файлове за изтегляне.

Кога да помислим за избора на най-добър VPN за торент:

 • Поддържа ли ви VPN торент? Потърсете VPN, който поддържа торентинг, тъй като някои не го позволяват. Много VPN всъщност задават ограничения за потребителите, като някои забраняват дейностите на торент.
 • Вашият VPN събира ли регистрационни файлове от вашите данни? Въпреки че е важно да останете анонимни на уебсайтовете, които посещавате и по време на торент, не искате самият уеб щит, на когото имате доверие, да бъде този, който съхранява и манипулира вашите данни.
 • Достатъчно бърза ли е вашата VPN производителност? Въпросът обяснява себе си. Искате VPN, който позволява бързо изтегляне на големи файлове и бързо сърфиране в мрежата, вместо да направи живота ви окаян с изоставането и скоростта на торент, които могат да продължат с години.
 • Каква е компетентността на VPN? Най-добре е да използвате VPN, който е установен извън Съединените щати, за предпочитане не е обвързан със закони и разпоредби съгласно съюзите „Петте очи“, „Девет очи“ и „Четиринадесет очи“. Има малък шанс вашите лични данни да се окажат в базите данни за сигурност, ако въпросният доставчик на VPN е принуден да сътрудничи с юрисдикцията. Освен ако не сте добре с такова потенциално събиране на данни, най-добре е да се придържате към нерегламентирани VPN.

Не сте сигурни откъде да започнете, за да намерите най-добрия VPN за торент? Вие сте дошли на правилното място! В тази статия ще разгледаме:

Защо да използвате VPN за торент?

Torrenting звучи като направо нещо, така че защо необходимостта да се използва най-добрият VPN за торентинг все пак? Работата е там, че докато с радост получавате части от желания от вас файл от мрежата от връстници, вие също така поставяте в опасност вашата самоличност и лични данни, за да може случайни потенциални злоупотреби.

VPN помага да скриете вашата самоличност, местоположение и активност, като ви прави по-анонимни, тъй като вашият действителен IP адрес няма да бъде лесно известен от другите изтеглящи. Не само това, но и VPN филтрира възможността за изтегляне на заразени с вируси файлове. Въпреки, че това не е 100% глупаво – стига да избягвате файлове за изтегляне без обратна връзка от торент общността, трябва да сте в безопасност, съчетано с присъствието на вашия VPN.

Как да изберем най-добрия VPN за торент

С много VPN мрежи на пазара може да изгубите, опитвайки се да вземете решение за най-добрия VPN за торент. Независимо коя VPN изберете, уверете се, че вашата VPN отговаря на следните критерии:

 1. Разполага с ясна декларация за поверителност с гаранция без записване
 2. Има ключ за убийство, за да предотврати излагането на истинския ви IP
 3. Има голяма сигурност със силно криптиране
 4. Има бързи скорости на изтегляне и не ограничава честотната лента

Най-важното е, че не забравяйте да изберете VPN, който поддържа торентинг!

Платен срещу безплатен VPN за торент

Предвид избор между платен или безплатен VPN за торент, повечето от нас ще предпочетат да свалят безплатната опция с ръце надолу. Въпреки това, като всички безплатни неща в този свят, има уловка: Надеждността и надеждността на безплатните програми често са съмнителни..

Кои са основните разлики между платен и безплатен VPN за торент? Ето едно бързо сравнение:

 • Ценообразуване – Платените VPN услуги за торентинг идват на диапазон от цена в зависимост от продължителността на пакета, докато безплатните VPN мрежи са буквално безплатни, като някои предлагат частично безплатни абонаменти. Въпреки че винаги е приятно да получавате и използвате безплатни неща, имайте предвид, че може да има някои минуси и ограничения.
 • Сигурност – Сигурността обикновено е нещо, което липсва на безплатни VPN-та … не че те трябва да бъдат обвинявани, тъй като софтуерът е безплатен. Много безплатни VPN предлагат само протокол за тунелиране от точка до точка (PPTP), по-малко защитеният протокол за тунелиране в сравнение с платените VPN, които обикновено предлагат комбинация от протоколи OpenVPN, протокол на ниво 2 (L2TP) и IPsec протоколи.
 • Качество на услугата – Платените VPN са склонни да имат неограничена услуга за данни, без да страдат от ограничени честотни ленти, съчетани с техническа поддръжка. Това е обратното за безплатните VPN услуги, но някои безплатни програми позволяват само определено количество връзки към сървърите, преди да започнат да искат такса от вас.

По-долу сме изброили най-добрите VPN услуги за торент:

ExpressVPN.com

ExpressVPN има над 3 000 сървъра от 93 държави, които са добре разпределени в целия свят. Освен, че е съвместим с Netflix, ExpressVPN е съвместим и с Orion Router (TOR). Това означава повишена сигурност, тъй като информацията ви за трафика е шифрована на много сървъри до степен, в която е трудно да ви проследите.

ExpressVPN е разположен на Британските Вирджински острови и е един от най-сигурните VPN за торентинг, още повече, че има строга политика за без регистрация. Този VPN обещава бързи, сигурни и частни услуги и остава верен на думите си – скоростта на изтегляне е добра, наличен е ключ за убиване, а OpenVPN протоколите са подкрепени от криптиране AES-256 без ограничения за торент.

Ако някога се нуждаете от повече информация за използването на uTorrent софтуер с тази VPN, ExpressVPN предоставя полезни статии за поддръжка и 24/7 поддръжка за чат на живо, за да ви помогне да се ориентирате. ExpressVPN работи на множество устройства, но има ограничение за това: можете да свързвате до три устройства едновременно.

Единственият недостатък е, че ExpressVPN има по-висока цена на около $ 6.67 / месец но сигурността и надеждността, която предлага, струват парите.

NordVPN.com

Всеки, който е фен на торентите, веднага ще разпознае тази марка: Известно е, че NordVPN е най-анонимният и сигурен VPN за торент.

С над 5 200 сървъра в 60+ страни, можете да очаквате добра производителност на торенти със стотици сървъри, оптимизирани за партньорска (P2P) дейност, с изключение на това, че всички техни сървъри не поддържат P2P. Не че е основен проблем.

И тъй като е най-анонимният и сигурен VPN за торент, не е изненадващо, че NordVPN налага строг режим без регистрация. Този много лесен за използване VPN също има автоматичен превключвател за убиване на VPN, в случай че VPN се повреди, за да се избегне изтичането на вашите данни по време на прекъсването му, а двойното криптиране на данните на VPN също помага за повишаване на вашата онлайн сигурност.

NordVPN.com ви позволява да имате торент без ограничения, тъй като те не вярват в поставянето на капачки на честотната лента. Също така феновете на Netflix ще се радват да знаят този VPN деблокира Netflix USA.

Безплатна тридневна пробна версия е налична, ако планирате да тествате тази VPN. В противен случай можете да помислите да се абонирате за NordVPN за под $ 3 / месец за тригодишен план – напълно достъпни цени, ако питате нас! Абонаментните планове идват с 30-дневна гаранция за връщане на парите, с прилична поддръжка на чат на живо на вашите услуги 24/7.

Surfshark.com

Въпреки че има много по-малка мрежа в сравнение с NordVPN, с 800+ сървъра от 50 държави, Surfshark не губи по отношение на поверителност и сигурност. Спазвайки се на политика без регистрация и предлагайки сигурни протоколи за тунелиране като OpenVPN и IKEv2 с криптиране AES-256-GCM, можете да се наслаждавате на оптимизирана скорост на торент, докато вашата идентичност се пази сигурна и защитена.

Surfshark е много лесен за използване VPN без ограничение на честотната лента и без ограничение за едновременна връзка, така че приветствайте използването на този VPN на различни устройства едновременно! Той позволява торентинг на всичките му сървъри, включително страни, в които P2P дейностите са забранени чрез пренасочване на връзката към сървъри, удобни за торент в Холандия или Канада, в зависимост от вашето местоположение. Умен ход, Surfshark.

Най-добрата част? Surfshark досега е най-евтиният VPN на пазара, който струва $ 1.99 / месец за двугодишен план с 30-дневна политика за възстановяване. VPN също така предлага функции като безплатна 30-дневна пробна версия, 24/7 поддръжка за чат на живо и дори ви дава списъци с най-добрите торент сайтове и P2P услуги.

Surfshark е разположен на Британските Вирджински острови извън юрисдикцията за наблюдение на петте очи, девет очи и четиринадесет очи, така че можете да бъдете обект на сигурност, че личните ви данни остават в безопасност далеч от държавната намеса..

Assguard.app

Оптимизиран за торент, можете да очаквате голяма скорост на приложение с прилична използваемост. Всичко това е Assguard, предлагащ ангажиращ и лесен за използване UX.

Подобно на други VPN в този списък, Assguard използва OpenVPN протоколи и криптиране AES-256. Този доставчик на VPN практикува нулева регистрация – можете да сте сигурни, че поверителността ви няма да бъде нарушена. Assguard е VPN без теч, без ограничения на торент, позволява шест едновременни връзки на един акаунт.

Assguard е чудесен за Netflix или други поточни услуги, които се предлагат на достъпна цена ($ 7.99 / месец). Добрата денонощна поддръжка на клиенти на живо също е на разположение за непознатите. Долната линия, Assguard служи като страхотен VPN за торент.

PrivateInternetAccess.com

Печелете най-добрата репутация в бизнеса с VPN, частният достъп до Интернет или PIA е известен като един от най-старите и известни VPN доставчици там с отлично покритие в Северна Америка и Европа.

С над 3 300 сървъра в 31 държави, добри AES-128 и AES-256 криптиране с OpenVPN протоколи и доста бързи скорости на изтегляне, нищо чудно PIA да е доста любима сред връстниците.

Като един от приятелските VPN мрежи, PIA не ви ограничава да провеждате събитие и ви осигурява поддръжка на P2P в цялата им сървърна мрежа. Можете да имате до десет едновременни връзки и можете да използвате услугите на PIA за по-малко от $ 3 / месец със седемдневна гаранция за връщане на парите.

PIA има политика без регистрация, но продължава да следи информацията за плащанията и имейла. Намиращи се в Съединените щати, личните данни могат да бъдат изложени в правителствени бази данни, но за щастие, софтуерът е без течове. Той има ключ за убийство, въпреки че според някои производителността не е толкова постоянна.

Интересното е, че PIA приема криптовалута като метод за плащане и дори карти за подаръци от популярни търговци на дребно като Starbucks, Costco, Best Buy и Target. Време е да поставите вашите подаръчни карти, които да използвате, докато останете защитени под тази VPN!

Заключителни мисли

Задължително е да използвате VPN, за да защитите вашата анонимност и поверителност плюс да осигурите сигурност при торент. Също толкова важно е да изберете VPN, който има политика без регистрация, добра скорост, позволява изтегляне на торенти и отпада от юрисдикцията за подобряване на поверителността. Също така бихте искали VPN, който има достъпни планове за абонамент, има възможно най-малко ограничения и се предлага с надежден вграден превключвател за убийство.

Да обобщим:

 • За строг режим без регистрация, отидете на NordVPN, ExpressVPN, PIA, Perfect Privacy, Surfshark, TorGuard.
 • За бърза скорост отидете на NordVPN и ExpressVPN.
 • За лесен за използване интерфейс и най-икономичния VPN, отидете на NordVPN и Surfshark.
 • За Netflix-приятелски VPN мрежи отидете за NordVPN и ExpressVPN.

Сега, когато покрихме най-добрите VPN за торент, надяваме се, че сте намерили тази статия за полезна и че тя предостави прозрение, което трябва да изберете правилния VPN за вас.

Харесва ли ви да четете тази статия? Направете ни услуга и я споделете с вашите приятели или хора, които познавате, които търсят най-добрите VPN мрежи за торент!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map