Vad du ska göra om ditt VPN är blockerat

VPN-blockerad


Blockeras din VPN av din internetleverantör, universitet, arbete eller flygväggen?

Krypterings- och kringgåendeverktyg som virtuella privata nätverk används över hela världen för att avblockera innehåll och webbplatser, men vad sägs om nätverk som faktiskt blockerar VPN-trafik?

Lyckligtvis finns det flera tekniker / verktyg du kan använda för att avblockera din VPN-tjänst och återfå full åtkomst. Och även om ditt VPN inte kan komma igenom brandväggen, visar vi dig vår favorit “Stealth VPN” som kan!

Vem blockerar VPN-trafik? (och varför…)

Nätverk som blockerar VPN är vanligtvis sådana som vill ha mer kontroll över sina användare (eller för att begränsa vad deras användare kan göra online).

Här är några av de vanliga platserna som du hittar VPN: er blockerade:

 1. Arbeta – Mer än någonsin blockerar arbetsgivare obehöriga VPN-tjänster för att förhindra att anställda slösar tid på webbplatser som Facebook, twitter eller Reddit. Företag vill också veta att deras anställda gör online (de vill inte att du skickar e-post eller meddelanden de inte kan läsa). Du kan använda ett VPN för att avblockera webbplatser på jobbet, men var medveten om att det kan vara ett brott mot ditt arbetsavtal.
 2. Skola – Idag har nästan alla skolor tillgång till internet, men administratörer vill övervaka / begränsa vad elever (särskilt yngre) gör online. De kan blockera webbplatser för sociala nätverk och spelsajter utöver VPN: er
 3. Länder (Kina, Iran, Förenade Arabemiraten …) – Internetåtkomst ger fri tillgång till kultur, information och kommunikation. Många länder vill kontrollera vad deras medborgare kan läsa, dela och diskutera. Eftersom en VPN är ett vanligt verktyg för att kringgå brandväggar, försöker landsomfattande brandväggar som “The Great Firewall of China” alltid blockera VPN-åtkomst.
 4. Wifi på begäran (Gogo wifi på flyg, hotell osv …) – Om du någonsin har försökt använda ett VPN på ett plan för att försöka komma åt Netflix, Hulu eller Spotify, kan du ha varit förvånad över att upptäcka att ditt VPN inte kunde ansluta (eller hastigheterna var väldigt långsamma). Hotellbetalningar per dag och trådlösa tjänster under flygning som GoGo blockerar ofta VPN-skivor eftersom de vill att du ska betala för flygningar på hotellet eller på hotell istället för att streama dem gratis.

Men här är de goda nyheterna …

Blockering av VPN-trafik kräver identifiera VPN-trafik. Lyckligtvis finns det flera tekniker som du kan använda för att dölja VPN-trafik, vilket gör den nästan oblockbar.

Hur VPN är blockerade

Brandväggar använder avancerad mjukvara för att utföra Deep Packet Inspection (DPI) som kan analysera typen och destinationen för varje datapaket som korsar nätverket.

DPI är det som gör att din ISP kan se skillnaden mellan youtube, webbläsare, VPN, skype eller någon av 1000+ andra typer av trafik. DPI är hur ett nätverk kan strypa, begränsa eller till och med blockera vissa typer av trafik.

Men här är nyckeln: Om du kan dölja din VPN-trafik som vanlig webbläsartrafik kan du göra det omöjligt för ett nätverk att blockera din VPN (såvida de inte är villiga att blockera all https webbläsertrafik. Inte troligt).

Hur du avblockerar ett VPN

VPN-leverantörer är medvetna om att vissa internetleverantörer / nätverk blockerar VPN-trafik. Det är därför de uppfann “Stealth” VPN-teknik.

En stealth-VPN kan dölja / förvränga din VPN-trafik så att den antingen inte kan identifieras som VPN-trafik, eller ännu bättre – förklädd som vanlig TLS-krypterad webbtrafik.

Här är de två testade och sanna teknikerna för att avblockera din VPN-tjänst i nästan alla nätverk:

Teknik # 1 – Kör OpenVPN på port 443

Port 443 är den port som vanligtvis används av SSL / TLS-krypterad webbtrafik. Detta är ett standardprotokoll för internetkryptering som du använder varje gång du går in på en webbplats med känslig kontodata, som ditt bank-, kreditkort- eller skattekonto.

Eftersom OpenVPN redan använder SSL-krypteringsbiblioteket, helt enkelt genom att byta port # till 443, kommer det enkelt att glida genom alla utom de rigorösa DPI-brandväggarna.

Hur man använder port 443

De flesta högkvalitativa, betalda VPN-tjänster gör att du kan byta port # (eller ha dedikerade serverplatser som har åtkomst till port 443). Om du behöver hjälp med att konfigurera det, kontakta bara teknisk support för din VPN-leverantör.

Teknik # 2 – StealthVPN / obfuscation

Även om du använder port 443 har de flesta VPN-protokoll fortfarande ett datapaket “rubrik” som är som ett fingeravtryck som potentiellt kan tillåta en brandvägg att känna igen trafik som VPN-trafik.

Genom att använda en VPN-tjänst som har obuscation eller “Stealth” -teknologi kan din VPN-anslutning skriva om eller dölja pakethuvudena (smudja fingeravtrycket) så att det är oigenkännligt.

VPN: er med stealth / obfuscation-teknik:

 • IPVanish (eller läs recension)
 • Proxy.sh (eller läs recension)
 • Torguard (eller läs recension)
 • VyprVPN (eller läs recension)
 • VPN.ac (eller läs recension)

Se vår Stealth VPN-guide för en fullständig lista.

Avancerade dämpningstekniker

Om du verkligen vill ha maximal integritet och avblockera kraft kan du köra din VPN via tor-nätverket. På uppsidan gör detta din VPN praktiskt taget oblockbar (och mycket anonym). Nackdelen med att använda Tor-nätverket är att din VPN nu kommer att dirigeras genom flera krypterade proxy-lager (med varierande hastighet) så att du har tur att få 5 Mbps med den här metoden.

Att konfigurera OpenVPN för att få åtkomst till Tor via obfsproxy är ganska komplicerat, men lyckligtvis finns det flera VPN-leverantörer som har byggt vpn-over-Tor-stöd i sin tjänst.

VPN: er med VPN-Over-Tor-support

 • NordVPN
 • Proxy.sh
 • BolehVPN
 • AirVPN

Sammanfattning och ytterligare resurser

Vi har lärt oss tre olika sätt att avblockera ditt VPN i alla nätverk och komma igenom alla brandväggar.

Den enklaste lösningen är ofta den bästa, och du hittar 90% + framgång genom att använda antingen OpenVPN på port 443, eller en VPN med inbyggd dämpningsteknik.

Och om du fortfarande befinner dig blockerad efter att ha uttömt alla alternativ, gå med obfsproxy och Tor som den ultimata blockeringen.

Mer användbara artiklar och guider:

 • Lär dig hur VPN-kryptering fungerar
 • Varför dina lösenord INTE är starka
 • De bästa trådlösa routrarna med VPN-kapacitet
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map