NordVPN: Kajian Lengkap Faedah dan Ciri

NordVPNAdakah anda mencari VPN yang layak untuk disediakan di semua peranti yang menggunakan internet?


Hebat! Ulasan NordVPN ini adalah untuk anda!

Hari ini anda akan belajar:

 • Mengapa NordVPN adalah penyedia VPN terbesar ke-2 di dunia.
 • Untuk apa anda boleh menggunakan NordVPN.
 • Apa pendapat pengguna sebenar mengenai NordVPN.

Gunakan navigasi di bawah untuk mengakses bab ulasan NordVPN ini:

 • NordVPN: Faedah dan Ciri Unik
 • Kebaikan dan Keburukan NordVPN
 • NordVPN: Ujian Manfaat dan Ciri
 • NordVPN: Ujian Kelajuan dan Keselamatan
 • Ulasan pengguna NordVPN
Kelebihan NordVPN Kekurangan NordVPN
Pelayan mesra torrent Beberapa pelayan agak perlahan
Berfungsi dengan NetflixPotongan 70% hanya selama 3 tahun
100% -kembalikan wang 30 hari yang dijamin
Rangkaian pelayan yang kaya
CyberSec untuk mengelakkan laman web yang berniat jahat
Tiada log disimpan
OpenVPN digunakan
Dua jenis suis kill dan tidak ada kebocoran IP
Sokongan pelanggan dalam talian yang responsif

Saya mengesyorkan NordVPN! Ia lulus SEMUA ujian saya dan membuktikan semua tuntutan yang dijanjikan di laman web penyedia. NordVPN adalah perkhidmatan hebat yang SEBENARNYA berfungsi dengan Netflix dan ada sambungan yang stabil. Ia dapat menyembunyikan IP anda, dan yang lebih penting, penyedia menyimpan tiada balak aktiviti anda.


NordVPN: Faedah dan Ciri Unik

NordVPN dianggap sebagai yang 2nd penyedia VPN terbesar, sementara beberapa pengulas menjadikannya VPN VPN terbaik.

Menurut senarai VPN terbaik kami, ia memerlukan 2nd kedudukan selepas gergasi lain di pasaran VPN – ExpressVPN. Mengapa?

Tanpa keraguan, NordVPN adalah perkhidmatan VPN yang baik yang membantu saya melakukan banyak tugas yang berbeza, dan saya berjaya mengakses Netflix dengan hanya beberapa klik.

Saya sangat kagum dengan banyak rangkaian pelayan di 58 negara (masih, ExpressVPN mempunyai rangkaian yang lebih luas di 94 negara). Walaupun saya dapati kelajuan muat turun NordVPN agak berubah-ubah, saya dapat mengatakan bahawa kelajuan keseluruhan semasa saya berhubung dengan NordVPN adalah stabil.

Saya sangat suka bahawa penyedia telah memikirkan keselamatan dan privasi dalam talian pengguna dan menambahkan ciri seperti CybersSec, DoubleVPN, Onion over VPN, dan Kill switch untuk perlindungan tambahan. Ngomong-ngomong, CyberSec adalah ciri NordVPN yang unik sahaja!


Kebaikan dan Keburukan NordVPN

Sekarang saya akan jelaskan mengapa saya menentukan kebaikan dan keburukannya seperti yang terdapat dalam jadual di atas.


NordVPN berfungsi dengan Netflix

Setelah beberapa ujian mudah dilakukan untuk Netflix, saya pasti dapat mengesahkannya ADA berfungsi dengan Netflix. NordVPN adalah salah satu daripada beberapa penyedia yang pelayannya tidak disekat oleh Netflix. Sebenarnya, syarikat itu cukup tegas kepada pengguna yang cuba mengatasi sekatan geo. Terdapat sistem canggih untuk mengenal pasti pengguna yang mengakses perkhidmatan melalui proksi atau VPN.

Walaupun begitu, ujian kelajuan menunjukkan bahawa sambungan internet melalui pelayan AS sedikit lebih perlahan kerana jarak antara Eropah dan Amerika Syarikat. Sebagai contoh, kelajuan internet ISP saya adalah sekitar 75 mbps, ketika saya menyambung ke salah satu pelayan NordVPN AS (Amerika Syarikat # 3175), kelajuan muat turun NordVPN menurun hingga 21.04 mbps (lihat tangkapan skrin di bawah):

Kelajuan pelayan Amerika Syarikat NordVPN

Oleh itu, anda lebih baik memilih pelayan terbaik secara manual untuk mencari kelajuan terpantas untuk wilayah anda.

Dalam artikel VPN Terbaik untuk Netflix saya menyebut 5 perkhidmatan VPN teratas yang menyahsekat Netflix. Tanpa keraguan, NordVPN adalah antara peneraju dalam kategori ini.


NordVPN membenarkan torrenting

Itu betul. Anda dibenarkan memuat turun torrents melalui pelayan P2Pnya yang terletak di pelbagai negara di seluruh dunia. Senarai penuh negara dengan pelayan P2P boleh didapati di laman web NordVPN.

Apa yang sangat saya gemari mengenai idea torrent dengan NordVPN ialah penyedia tidak menyimpan log pada pelayannya. Sangat penting untuk menjaga privasi semasa torrenting (NordVPN berada di kedudukan # 1 dalam senarai ” VPN Terbaik untuk torrenting ” kami).

Pastikan anda menghidupkan Internet Kill Switch sebelum mula mengalir. Ia sangat berguna apabila anda terputus dari Internet. Saya akan memberitahu anda lebih lanjut mengenai ciri NordVPN ini dalam ulasan ini.


Bayaran balik NordVPN: selepas 30 hari penggunaan

Walaupun NordVPN tidak memberikan versi percuma tanpa membayar langganan, NordVPN telah pembayaran balik wang selama 30 hari yang membolehkan anda menguji perkhidmatan selama 30 hari pertama. Dengan mengambil kira hakikat bahawa banyak penyedia VPN tidak begitu murah hati (contohnya, CyberGhost VPN menawarkan percubaan percuma 1 hari tanpa membayar), itu adalah bonus yang baik.

Namun, anda harus bersedia menjawab mengapa anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan ini.

Dasar Bayaran Balik NordVPN

Semasa saya menguji ExpressVPN, saya mendapat tahu bahawa mereka mengembalikan wang tanpa sebarang pertanyaan. Oleh itu, saya memutuskan untuk menghubungi sokongan pelanggan NordVPN dan meminta lebih banyak maklumat mengenai pengembalian wang kerana setelah membaca syarat yang saya anggap tidak dijamin 100%. Ngomong-ngomong, saya menerima balasan hanya dalam beberapa saat!

Berikut adalah ringkas perbualan sembang kami:

Apa yang saya faham setelah berbual dengan Harper dari NordVPN adalah pengguna harus melalui proses yang memerlukan penjelasan anda mengapa anda tidak berpuas hati. Kemudian mereka akan cuba menyelesaikan masalah tersebut. Tetapi anda mungkin tidak setuju untuk menyelesaikan masalah.

Akhirnya, pembayaran balik wang selama 30 hari dijamin oleh NordVPN!

Balasan sokongan NordVPN mengenai dasar pembayaran balik


Pelayan NordVPN: rangkaian kaya dan kelajuan stabil

NordVPN bukan perkara baru di pasaran. Sejak 2012, penyedia terus memperluas rangkaian pelayan. Kini 5000+ pelayan terletak di 58 negara seluruh dunia. Itu adalah kelebihan besar kerana rangkaian yang kaya, pelayannya tidak berlebihan.

Bilangan pelayan NordVPN

Sebenarnya, pelayan NordVPN sangat maju dan dapat digunakan untuk pelbagai tugas seperti torrent atau streaming yang memerlukan kelajuan yang cepat.

Seperti yang dilihat dari tangkapan skrin aplikasi NordVPN, terdapat empat jenis pelayan khusus yang ditawarkan oleh penyedia NordVPN:

Jenis pelayan NordVPN

Apa yang boleh saya katakan mengenai prestasi pelayan?

Sebenarnya, saya melakukan beberapa ujian untuk pelayannya: ujian kelajuan dan ujian keselamatan. Saya dapati secara keseluruhan kelajuannya agak pantas jika anda memilih pelayan yang terletak tidak jauh dari lokasi geo sebenar anda (saya menguji beberapa pelayan yang terletak di Eropah). Namun, pelayan AS sedikit lebih perlahan bagi saya kerana saya berada terlalu jauh dari mereka.

Berikut adalah penemuan saya mengenai jenis pelayan lain:

Pelayan P2P Cepat dan stabil. Mereka berfungsi dengan sempurna dan membuka blokir laman torrent. Pastikan anda menyambung ke pelayan NordVPN yang membenarkan P2P. Tidak semuanya membenarkan mengakses pelacak torrent.
Pelayan VPN bergandaMereka memberikan perlindungan lanjutan, tetapi kerana enkripsi tambahan, mereka terlalu lambat untuk mengalirkan arus atau streaming.
Onion melalui pelayan VPNSayangnya, saya telah berjaya melakukan internet melalui Internet. Mereka tidak berfungsi untuk saya.

Pelayan yang kabur menyembunyikan semua lalu lintas VPN

Sekiranya anda merancang untuk menggunakan VPN di negara-negara dengan penapisan yang ketat untuk mengatasi firewall rangkaian di sana, NordVPN mengesyorkan menyambung ke kelam kabut pelayan. Mereka menyulitkan semua lalu lintas agar kelihatan seperti trafik HTTP biasa.

Pelayan tersedia untuk perisian OpenVPN pada Windows, Android, Linux dan OpenVPN untuk Mac.


NordVPN menawarkan alamat IP khusus

Goodie lain dari NordVPN adalah alamat IP khusus. Ia tersedia dengan harga tambahan – 70 dolar setahun untuk IP khusus di salah satu negara di bawah:

Goodie lain dari NordVPN adalah alamat IP khusus. Ia tersedia dengan harga tambahan – 70 dolar setahun untuk IP khusus di salah satu negara di bawah:

 • USA;
 • Jerman;
 • UK;
 • Belanda.

Mengapa dan bila menggunakan IP khusus? Ini adalah salah satu soalan yang sering ditanya. Izinkan saya menjelaskan bila anda mungkin memerlukan IP khusus:

Seperti yang anda tahu IP dikongsi digunakan oleh banyak pengguna VPN, sementara IP khusus unik. Ia akan berbeza dengan yang sebenarnya, tetapi berbeza dengan pengguna lain.

IP khusus sangat diperlukan untuk:

 • Perkhidmatan penstriman (IP dikongsi sering disekat olehnya);
 • Permainan video dalam talian (atas sebab keselamatan);
 • Perbankan dalam talian (IP bersama kadang-kadang disekat kerana keselamatan).

NordVPN CyberSec

Ini adalah ciri terbaik untuk mengelakkan laman web dengan iklan jahat dan iklan yang mengganggu. Saya menguji ciri dan mengetahui bahawa ia TIDAK berfungsi.

Apabila NordVPN CyberSec dimatikan, anda akan melihat banyak iklan.

NordVPN CyberSec dimatikan

Tetapi ketika NordVPN CyberSec dihidupkan, saya tidak melihat iklan. Inilah tangkapan skrin tanpa iklan ketika saya melawat laman web yang sama.

NordVPN CyberSec dihidupkan


Adakah NordVPN menyimpan log?

Tidak, tidak. Pembekal tidak mengumpulkan atau menyimpan data apa pun. Dan itu berita baik bagi anda yang mementingkan privasi.

Bagaimana saya mengetahui bahawa?

Saya menemui jawapan untuk soalan itu di halaman ini di laman web NordVPN. Penyedia menerangkan secara terperinci bahawa tidak ada log mengenai pengguna yang dikumpulkan.

Terlebih lagi, dasar no-log NordVPN telah diperiksa dan diluluskan oleh syarikat ketiga. Ini bermaksud bahawa tidak ada yang perlu disembunyikan, dan penyedia jujur ​​dalam tuntutannya.

Ia bagus!

NordVPN diluluskan oleh juruaudit bebas

Ngomong-ngomong, NordVPN berpusat di Panama yang jauh dari AS dan EU. Fakta ini juga merupakan nilai tambah untuk privasi dalam talian.

Berikut adalah senarai apa yang diketahui oleh penyedia NordVPN mengenai pengguna:

 • Alamat emel
 • Data pembayaran
 • Masa sambungan terakhir
 • Data perkhidmatan pelanggan
 • Cara anda menggunakan NordVPN.com

NordVPN menggunakan OpenVPN

Bersama dengan penyulitan 256-bit, NordVPN menggunakan salah satu protokol yang paling selamat – OpenVPN.

Untuk Mac dan iOS, IKEv2 / IPSec digunakan yang juga boleh dipercayai.


Suis kill NordVPN mencegah kebocoran data

Aplikasi NordVPN mempunyai dua jenis suis kill: Suis kill Internet dan suis kill App. Yang pertama tidak akan membenarkan lalu lintas keluar. Yang terakhir akan melindungi aplikasi yang termasuk dalam senarai.

Saya menguji kedua-dua ciri dan mendapati ia berfungsi dengan baik. Saya terputus setiap kali aplikasi tidak berfungsi dengan baik.

Namun, saya mengesyorkan agar anda selalu menghidupkan suis kill Internet. Perlindungan yang lebih maju.


Perkhidmatan pelanggan NordVPN: responsif dan profesional

Adalah kelebihan besar jika penyedia VPN menawarkan perkhidmatan pelanggan dalam talian. Sangat senang menyelesaikan masalah teknikal dalam masa sesingkat mungkin.

NordVPN adalah salah satu penyedia yang menawarkan sembang dalam talian.

Saya telah menghubungi perkhidmatan sokongan dalam taliannya beberapa kali. Setiap kali saya menunggu jawapan hanya beberapa minit. Pakar mereka menjawab semua soalan saya mengenai ciri dan bayaran balik sebelum saya melanggan perkhidmatan tersebut dan membantu saya menyelesaikan masalah dengan Onion melalui pelayan VPN.

Syabas, kawan-kawan!


NordVPN BEBERAPA lambat

Saya melakukan beberapa ujian kelajuan dan mengetahui bahawa NordVPN pelayan agak berubah-ubah, dan terdapat beberapa pelayan yang melambatkan sambungan internet. Namun, kebanyakan pelayan yang diuji mempunyai kelajuan yang cukup baik.

Secara khusus, saya mendapat tahu bahawa pelayan AS menunjukkan kelajuan muat turun yang perlahan. Namun, pemilihan manual akan membolehkan anda mencari pelayan VPN terpantas dengan kehilangan kelajuan internet minimum.


Potongan harga Nordvpn: hanya selama 3 tahun

NordVPN mempunyai 4 rancangan untuk tempoh yang berbeza: 1 bulan, 1, 2, dan 3 tahun. Harganya juga berbeza.

Sekiranya anda akan menggunakan VPN untuk jangka masa yang panjang, rancangan 3 tahun NordVPN adalah pilihan terbaik. Malangnya, jika anda tidak pasti atau memerlukan VPN selama beberapa bulan, anda perlu membayar lebih banyak.

Berikut adalah senarai harga penuh rancangan NordVPN:

Pelan tarif NordVPN


NordVPN: Ujian Manfaat dan Ciri

NordVPN serasi dengan pelbagai platform dan sistem operasi:

 • Android;
 • Mac;
 • iOS;
 • Tingkap;
 • Linux;
 • Android TV;
 • Chrome / Firefox;
 • dan lain lain.

Pengguna VPN sering mengadu tentang aplikasi atau konfigurasi yang sukar. Oleh itu, saya memutuskan untuk meneliti perisian NordVPN itu sendiri: bagaimana mesra pengguna?


Ujian 1: Adakah mudah untuk memuat turun dan menggunakan NordVPN?

Persediaan NordVPN pada PC:

 • Saya memilih tarif, membuat akaun di laman web NordVPN, membayar langganan. Akhirnya, saya mengaktifkan akaun.
 • Kemudian saya melihat garis panduan seperti ini:
  Tutorial langkah demi langkah untuk NordVPN
  Terdapat peluang untuk menghubungi sokongan dalam talian juga.
  Sokongan oleh NordVPN
 • Kemudian saya memuat turun perisian (OS saya dikenal pasti oleh sistem laman web). Memuat turun mengambil masa beberapa saat. Dan saya ditawarkan untuk memasang aplikasinya.
  Sokongan oleh NordVPNPenyediaan berjaya dan memerlukan beberapa minit dan klik.
 • Kemudian saya terpaksa log masuk ke aplikasi.
  Log masuk aplikasi NordVPN

Tetingkap seterusnya memberitahu saya mengenai CyberSec. Saya menghidupkan ciri ini kerana saya benci iklan yang mengganggu.

NordVPN CyberSec

Saya dapati antara muka aplikasi NordVPN untuk Windows 7 cukup baik mesra pengguna dan intuitif.

Antara muka aplikasi NordVPN

Terdapat dua kategori pada menu: Pelayan dan Tetapan.

Pelayan: anda boleh memilih pelayan mengikut kategori atau mencari sendiri mengikut lokasi. Selain itu, anda boleh mencari pelayan di peta atau menggunakan pilihan ” Sambungan pantas ” (pelayan dipilih secara automatik).

Pilihan sambungan pantas aplikasi NordVPN

Tetapan:

 • Hidup / mati CyberSec;
 • Sambung / hidupkan secara automatik (sambung secara automatik ke pelayan tertentu: khusus, kegemaran, Double VPN, Onion, dll.);
 • Mulakan VPN pada permulaan (permulaan automatik VPN setelah anda memulakan PC anda);
 • Suis Membunuh Internet;
 • Tidak dapat dilihat pada LAN hidup / mati;
 • Suis Membunuh Aplikasi;
 • Pemberitahuan;
 • Mula diminimumkan.

Tetapan lanjutan:

Tetapan lanjutan NordVPN

Kesimpulan: Aplikasi NordVPN untuk Windows 7 mesra pengguna, mudah dimuat dan digunakan.

VPN sering digunakan untuk menonton Netflix atau memuat turun torrent. Oleh itu, saya memutuskan untuk menguji NordVPN: sama ada ia berfungsi dengan laman web Netflix dan torrent.


Ujian 2: Adakah NordVPN berfungsi dengan Netflix?

 • Saya menyambung ke pelayan Kanada dan cuba mengakses Netflix Canada.

Seperti yang anda lihat dari tangkapan skrin, ujian itu berjaya!

Bersambung ke pelayan NordVPN di Kanada

NordVPN menyekat Netflix Kanada

 • Saya menyambung ke pelayan Amerika dan cuba mengakses Netflix US.

Seperti yang anda lihat dari tangkapan skrin, ujian itu berjaya sekali lagi!

Bersambung ke pelayan NordVPN di Amerika Syarikat

NordVPN menyekat Netflix AS


Ujian 3: Adakah NordVPN berfungsi dengan mengalir?

Saya tersambung ke salah satu pelayan NordVPN P2P (Amerika Syarikat # 2275).

Disambungkan ke pelayan NordVPN P2P di Amerika Syarikat

Kesimpulannya: Laman web torrent hanya tersedia melalui pelayan P2P.


NordVPN: Ujian Kelajuan dan Keselamatan

Seperti yang telah saya nyatakan di atas, saya menguji semua jenis pelayan NordVPN:

 • Pelayan berada tidak jauh dari lokasi geo saya yang sebenar (Eropah);
 • Pelayan berada jauh dari lokasi geo sebenar saya (USA);
 • VPN berganda;
 • Bawang melalui VPN;
 • Pelayan P2P.

Hasil ujian kelajuan NordVPN

Pertama, saya menetapkan kelajuan ISP saya. Kelajuan muat turun ialah 74.48 mbps dan muat naik – 68.30 mbps.

Kelajuan internet tanpa VPN

Kemudian saya teruskan dengan menguji kelajuan muat turun dan muat naik NordVPN. Saya bermula dengan pelayan yang berada di Eropah, tidak jauh dari saya.

Berikut adalah keputusan ujian kelajuan ketika saya tersambung ke salah satu pelayan Jerman:

Bersambung ke pelayan NordVPN di Jerman

Kelajuan internet melalui pelayan NordVPN di Jerman

Kehilangan kelajuan minimum! Pelayan terpantas untuk saya!

Pelayan Eropah lain melakukan seperti itu:

NegaraMuat turun / Muat Naik
Austria15.06 / 67.53
Belgium39.83 / 70.15
Denmark51.57 / 72.14

Kelajuan muat turun jauh lebih perlahan!

Berikut adalah keputusan ujian kelajuan ketika saya tersambung ke salah satu pelayan AS:

Bersambung ke pelayan NordVPN di Amerika Syarikat

Pelayan ini dipilih sebagai yang terbaik untuk lokasi saya:

Kelajuan internet melalui pelayan NordVPN AS

Kelajuan muat turun yang sangat perlahan!

Pelayan USA ini dipilih secara manual oleh saya sendiri.

Amerika Syarikat # 3424

Kelajuan internet melalui pelayan NordVPN di Amerika Syarikat

Kelajuan muat turun lebih baik!

Kesimpulan: lebih baik memilih pelayan terbaik anda secara manual, apabila anda menyambung ke pelayan yang terletak jauh dari anda. Oleh itu, anda boleh mencari pelayan terpantas untuk anda.

Kemudian saya berpaling ke Pelayan DoubleVPN.

Inilah pelayan terbaik yang dipilih secara automatik untuk saya.

Balasan sokongan NordVPN mengenai pelayan Onion

Kesimpulan: kelajuan terlalu perlahan, tetapi ujian kebocoran IP selanjutnya mengesahkan bahawa pelayan tidak membocorkan data peribadi.

Kemudian saya menguji Onion melalui pelayan VPN. Pelayan terbaik dipilih secara automatik, dan saya tersambung ke pelayan di Belanda.

Malangnya, saya gagal mengakses Internet melalui pelayan Onion melalui VPN. Sokongan perkhidmatan pelanggan menjelaskan mengapa saya gagal menyambung ke pelayan tersebut (lihat tangkapan skrin di bawah):

Pelayan P2P terbaik dipilih untuk saya di Amerika Syarikat, tetapi anda juga boleh memilihnya secara manual.

Kelajuan internet melalui pelayan NordVPN P2P

Seperti yang anda lihat, Pelayan P2P cukup pantas, dan kehilangan kelajuan tidak penting.


Adakah NordVPN selamat?

Privasi dan keselamatan adalah sebab nombor 1 mengapa pengguna internet mengatur perisian ini.

Saya mengambil beberapa ujian untuk mengetahui sama ada NordVPN menjadikan sambungan internet saya peribadi.

Bagaimana saya melakukannya?

Saya menggunakan ipleak.net untuk memeriksa alamat IP apa yang dikenal pasti semasa saya menyambung dan memutuskan sambungan ke pelayan NordVPN.

Nota: jika anda melihat IP sebenar anda, sayangnya, ia adalah kebocoran IP. Sekiranya anda melihat IP penyedia VPN anda, anda dilindungi.

Berikut adalah hasil ujian kebocoran IP untuk beberapa pelayan NordVPN yang saya uji:

Jerman # 358

Bersambung ke pelayan NordVPN di Jerman

Ujian kebocoran IP untuk pelayan NordVPN di Jerman

Pelayan lain:

Denmark # 104 – Tiada kebocoran

USA # 2363 – Tiada kebocoran

USA # 2157 – Tiada kebocoran

Kesimpulan: NordVPN tidak membocorkan IP.

Oleh itu, NordVPN telah lulus semua ujian saya, itulah sebabnya ia layak mendapat kedudukan dalam senarai VPN teratas kami.Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map