Cum să remediați cu ușurință fiecare scurgere IP VPN: DNS, IPv6, WebRTC

Acces la internet privat IPv6, Kill-switch, protecție împotriva scurgerii DNS

Protecție triplu împotriva scurgerilor IP în software-ul de acces la internet privat

Utilizarea unei VPN vă poate crește dramatic securitatea online, dar există încă mai multe moduri în care VPN vă poate scăpa adevărata identitate online. Scopul acestui articol este să vă învețe despre cele mai frecvente tipuri de scurgeri VPN și cum să le rezolvați (sau cel puțin minimizați riscul).

Acest articol va include:

 • Deconectări accidentale (scurgere IP)
 • Scurgeri DNS (scurgere IP, scurgere istoric web)
 • Scurgeri IPv6 (scurgere IP)
 • Scurgeri WebRTC / STUN (scurgere IP)

Veți afla care sunt cauzele acestor tipuri de scurgeri, precum și cum să identificați dacă VPN-ul sau computerul dvs. este vulnerabil.

Dar mai întâi, avem nevoie de o introducere în ceea ce înseamnă termenul „scurgere de IP” și de ce există în primul rând.

Ce este o scurgere IP?

Dacă apare o „scurgere de IP” Real Adresa IP este expusă accidental la un alt site web, persoană sau serviciu. (Când utilizați o VPN, nu doriți decât să vadă adresa IP a serverului dvs. VPN).

Adresa IP „reală” este cea care v-a fost atribuită de Furnizorul dvs. de internet și poate fi utilizată pentru a vă identifica în mod specific abonamentul dvs. de internet. Toate dispozitivele din rețeaua de domiciliu vor partaja aceeași adresă IP.

Puteți verifica cu ușurință adresa dvs. IP utilizând un instrument precum instrumentul de IPlocan gratuit IPVanish:

Ce provoacă scurgeri de IP?

Scurgerile IP nu sunt de obicei vina furnizorului dvs. VPN. Ele sunt adesea cauzate de vulnerabilitățile tehnologiei existente, cum ar fi:

 • Software de navigare web
 • Plugin-uri pentru browser (flash)
 • Sisteme de operare

Cu toate acestea, serviciile VPN de înaltă calitate vor include de fapt tehnologie pentru prevenirea și conectarea multor aceste scurgeri. Vom analiza fiecare tip individual, precum și vom recomanda cele mai sigure servicii VPN.

IP Leak prin conexiune VPN scăzută / eșuată

Aceasta este o scurgere IP comună și, de asemenea, cea mai ușor de remediat. Scurgerea „Conexiune cu picături” apare dacă software-ul VPN se deconectează brusc, caz în care tot traficul de internet va fi dirijat prin conexiunea dvs. de internet normală (nesecurizată).

Soluția: Alegeți un VPN cu o opțiune switch-switch

Ce este un comutator de ucidere?

Un switch-switch este un pic de cod încorporat în clientul dvs. VPN care vă monitorizează constant conexiunea de rețea (ce interfață de rețea ”utilizați și care este adresa dvs. IP).

Dacă switch-switch-ul detectează o schimbare, acesta va opri instantaneu toată conectivitatea la internet până când:

 1. Conectați-vă la VPN
 2. Resetați adaptorul de rețea

Această tehnologie este simplă și eficientă. Considerăm că este un echipament esențial pentru oricine utilizează un serviciu VPN „fără logare”.

VPN-uri recomandate w / switch-switch

Majoritatea furnizorilor de top includ acum un switch-switch în software-ul desktop (uneori și aplicații mobile)

Iată câteva alegeri de top:

 • Acces la internet privat
 • IPVanish
 • NordVPN
 • ExpressVPN
 • Torguard
IPVanish switch-switch

Opțiunea Kill-switch în programul IPVanish

Scurgeri DNS

Dacă un VPN are „Scurgere DNS”, înseamnă că solicitările dvs. DNS sunt trimise către un server DNS nesigur (de obicei, unul controlat de ISP / Internet Furnizor).

Ce este DNS: DNS reprezintă sistemul de nume de domeniu. De fiecare dată când introduceți o adresă URL în browserul dvs. (www.google.com), acea solicitare este trimisă unui server DNS care traduce numele domeniului într-o adresă IP numerică aparținând serverului unde este găzduit site-ul..

1. Ce cauzează scurgeri DNS?

Mulți furnizori de internet utilizează o tehnologie numită „Proxy DNS transparent” care poate intercepta toate solicitările DNS care trec pe serverele lor. Chiar dacă specificați un server DNS diferit pe computer sau router, este posibil ca aceste solicitări să fie în continuare interceptate.

Probleme privind confidențialitatea scurgerilor DNS

Există două preocupări principale privind scurgerea întrebărilor DNS:

 1. ISP-ul dvs. vă poate vedea istoricul web (ce site-uri web ați vizitat)
 2. Unele scurgeri DNS pot expune adresa dvs. IP reală pe serverul DNS

2. Cum se testează scurgeri DNS?

Există mai multe site-uri web gratuite care vă permit să verificați dacă VPN-ul dvs. solicită DNS. Ne place DNSleaktest.com, care este rapid și simplu. Practic, vă va afișa o listă cu toate serverele DNS pe care le utilizează conexiunea dvs. Este în regulă dacă există mai multe servere DNS în listă, dar nu doriți să vedeți un server DNS aparținând ISP-ului dvs. (Time Warner, Verizon, Comcast, etc.).

Curățați testul de scurgere DNS de la dnsleaktest.com

Clean Clean DNS Test (Afișează propriul server DNS al VPN-ului meu, nu ISP-ul meu)

Unde să vă verificați conexiunea pentru scurgeri DNS:

 • dnsleaktest.com
 • ipleak.net
 • Hidester

3. Cum să repari scurgerile DNS

Cel mai simplu / cel mai bun mod de a repara scurgerile DNS este de a alege un furnizor VPN care are o protecție integrată împotriva scurgerii DNS. Acești furnizori folosesc propriile servere DNS personalizate (și private) și folosesc tehnologie specială pentru a vă asigura că solicitările DNS sunt întotdeauna dirijate în siguranță, în interiorul tunelului VPN criptat..

Unii furnizori merg chiar mai departe și au servere DNS criptate, Zero-Log (confidențialitate maximă).

VPN-uri recomandate cu protecție de scurgere DNS încorporată:

 • Acces la internet privat | revizuire
 • Torguard | revizuire
 • VyprVPN | revizuire
 • Proxy.sh
 • VPN.ac

Scurgeri IPv6

Știați că computerul și alte dispozitive conectate individual au de fapt 2 adrese IP? O adresă IPv4 (de exemplu, 192.168.1.1) și o adresă IPv6. Adresele IPv6 sunt cale mai lung (exemplu adresa IPV6 de la wikipedia este 2001: 0db8: 85a3: 0000: 0000: 8a2e: 0370: 7334).

Motivul pentru care adresele IPv6 au fost introduse recent se datorează faptului că rămânem fără adrese IPv4, acum că oamenii au multe dispozitive conectate la internet (fiecare cu o adresă IP). Cu telefoane inteligente: telefoane, ceasuri, prăjitoare, tablete etc., puteți avea cu ușurință 25 de dispozitive active pe internet în casa dvs..

Dacă un site web vede adresa dvs. IPv4 sau adresa IPv6 depinde de:

 1. Dacă IPv6 este activat în sistemul dvs. de operare (este activat implicit în Windows)
 2. Dacă site-ul / serviciul acceptă IPv6

1. Deci, ce provoacă scurgerile IPv6?

Multe dintre protocoalele VPN populare (OpenVPN, PPTP, L2TP) au fost create înainte să existe adrese IPv6. Deci, în mod implicit, multe servicii VPN rutează doar traficul IPv4 prin tunelul VPN securizat, iar traficul IPv6 este dirijat nesecurizate și necriptate.

Din fericire, există două corecții ușoare.

2. Cum să repari scurgerile IPv6

Cea mai bună și mai simplă metodă (pentru că nu trebuie să vă bazați pe furnizorul dvs. VPN) este să dezactivați pur și simplu IPv6 pe sistemul dvs. de operare.

Instrucțiuni pentru dezactivarea IPv6 cu:

 1. ferestre
 2. Mac OS X
 3. Android (necesită root)
 4. iOS poate fi imun la scurgeri IPv6.

Puteți alege, de asemenea, să dezactivați IPv6 pe router.

Și în sfârșit, puteți alege doar un furnizor VPN cu protecție de scurgere IPv6 încorporată.

Software VPN care blochează scurgerile IPv6:

 • Torguard
 • Acces la internet privat
 • Proxy.sh
 • VPN.ac

Notă: Protecția împotriva scurgerilor IPv6 la nivelul VPN este necesară numai dacă nu puteți (sau nu doriți) să dezactivați IPv6 la nivelul sistemului de operare.

WebRTC / „STUN” scurgeri

Vulnerabilitatea WebRTC este de fapt o vulnerabilitate a browserului web, nu o problemă de sistem de operare (sistem de operare). WebRTC este o tehnologie p2p încorporată în browserele web moderne care permite noile tehnologii precum streamingul video / videoconferința și partajarea de periferice pentru PC (precum un microfon) între dvs. și un site web.

TorrentFreak a raportat că WebRTC poate fi folosit de fapt ca „atac” pentru a-ți păcăli browserul în a-ți expune adresa IP reală (non-VPN).

Factor de risc: În practică, riscul de scurgeri de WebRTC este foarte mic, pentru că va trebui să fiți înșelat să vizitați un site web rău intenționat care să încerce să vă vadă adresa IP. Acest lucru este destul de puțin probabil, iar majoritatea site-urilor web ar putea să le pese mai puțin, indiferent dacă utilizați un VPN sau nu.

Cum să repari scurgerile WebRTC

Trebuie să dezactivați WebRTC la nivel de browser pentru a preveni scurgerile STUN. Acest lucru se poate realiza fie prin editarea fișierelor de configurare ale browserului dvs., fie prin instalarea unei extensii de browser care o face pentru dvs..

Instrucțiuni ale browserului web:

 • Chrome – extensie browser
 • Firefox – Eliminare manuală / Extensie browser
 • Alte browsere – Ghid

Cum se testează scurgeri de WebRTC?

Instrumentul uimitor de la IPLeak.net verifică toate tipurile majore de scurgeri VPN (DNS, WebRTC și IPv6). Trebuie doar să accesați acest link și să derulați la secțiunea WebRTC. Dacă apare o adresă IP, verificați dacă se potrivește cu IP-ul browserului dvs. normal (fără VPN conectat). Dacă se întâmplă, ești vulnerabil la scurgeri de WebRTC.

Dacă ați dezactivat cu succes WebRTC în browserul dvs., veți vedea un mesaj ca acesta în loc de o adresă IP:

Nu există scurgeri de WebRTC

Nu există scurgeri de WebRTC (WebRTC dezactivat în browser)

Concluzie

Majoritatea tipurilor de scurgeri IP pot afecta orice protocol / furnizor VPN la un moment sau altul, dar cele mai bune servicii VPN au creat soluții de rezolvare în software-ul lor pentru a minimiza probabilitatea unei scurgeri IP..

Acesta este motivul pentru care este extrem de important să alegeți un serviciu VPN de înaltă calitate, de preferat unul cu software și asistență excelente.

Pariurile bune includ:

 • Acces la internet privat
 • IPVanish
 • ExpressVPN
 • VyprVPN
 • Torguard

Aceasta nu este o listă all inclusive, dar este un loc bun pentru a începe.

Resurse

Iată câteva site-uri care vă ajută să verificați conexiunea dvs. dacă există scurgeri IP și să aflați mai multe despre tehnologia IP și scurgeri în general.

Testarea:

 • ipleak.net
 • dnsleaktest.com
 • doileak.com

Alte Ghiduri pe acest subiect

 • Makeuseof – prevenirea scurgerilor VPN
 • BestVPN – Ghid complet pentru scurgeri DNS (sunt concurentul nostru, dar ghidul este excelent)
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map