Ce trebuie să faceți dacă VPN-ul dvs. este blocat

VPN blocată


VPN-ul dvs. este blocat de firewall-ul dvs. ISP, universitate, serviciu sau avion?

Instrumente de criptare și de eludare precum rețelele private virtuale sunt utilizate în întreaga lume pentru a debloca conținut și site-uri web, dar ce se întâmplă cu rețelele care blochează de fapt traficul VPN?

Din fericire, există mai multe tehnici / instrumente pe care le puteți utiliza pentru a debloca serviciul VPN și a recâștiga accesul complet. Și chiar dacă VPN-ul dvs. nu este capabil să treacă prin firewall, vă vom arăta „VPN-urile Stealth” preferate care pot!

Cine blochează traficul VPN? (și de ce…)

Rețelele care blochează VPN-urile sunt de obicei cele care doresc mai mult control asupra utilizatorilor lor (sau restricționează ceea ce utilizatorii lor pot face online).

Iată câteva dintre locurile comune pe care le veți găsi blocate VPN-uri:

 1. Muncă – Mai mult decât atât, angajatorii blochează serviciile VPN neautorizate pentru a împiedica angajații să-și piardă timpul pe site-uri precum Facebook, twitter sau Reddit. De asemenea, companiile vor să știe că angajații lor fac online (nu doresc să trimiteți e-mailuri sau mesaje pe care nu le pot citi). Puteți utiliza un VPN pentru a debloca site-urile web la locul de muncă, dar fiți conștienți că acest lucru ar putea fi o încălcare a contractului dvs. de muncă.
 2. Școală – În aceste zile, aproape fiecare școală are acces la internet, dar administratorii vor să monitorizeze / restricționeze ceea ce fac elevii (în special cei mai tineri) online. Acestea pot bloca site-urile de rețea socială și site-urile de jocuri pe lângă VPN-uri
 3. Țări (China, Iran, Emiratele Arabe Unite …) – Accesul la Internet oferă acces gratuit la cultură, informații și comunicare. Multe țări vor să controleze ceea ce cetățenii lor pot citi, împărtăși și discuta. Deoarece un VPN este un instrument obișnuit de evitare a firewall-ului, firewall-urile din întreaga țară precum „Marele Firewall din China” încearcă întotdeauna să blocheze accesul VPN.
 4. Wifi la cerere (wifi în zbor Gogo, hoteluri, etc …) – Dacă ați încercat vreodată să utilizați un VPN într-un avion pentru a încerca să accesați Netflix, Hulu sau Spotify, s-ar putea să fi fost surprins să descoperiți VPN-ul dvs. nu s-a putut conecta (sau viteza era foarte lentă). Serviciile wireless plătite pe zi și în zbor, cum ar fi GoGo, blochează adesea VPN-urile, deoarece doresc să plătești pentru filme în zbor sau in-hotel, în loc să le transmiti gratuit.

Dar iată vestea bună …

Blocarea traficului VPN necesită identificarea Trafic VPN. Din fericire, există mai multe tehnici pe care le puteți utiliza pentru a deghiza traficul VPN, ceea ce îl face aproape deblocat.

Modul în care sunt blocate VPN-urile

Firewall-urile folosesc un software avansat pentru a realiza Deep Packet Inspection (DPI), care poate analiza tipul și destinația fiecărui pachet de date care traversează rețeaua..

DPI este ceea ce permite ISP-ului dvs. să spună diferența dintre youtube, browser web, VPN, skype sau oricare din alte 1000 de tipuri de trafic. DPI este modul în care o rețea poate accelera, restricționa sau chiar bloca anumite tipuri de trafic.

Dar iată cheia: Dacă puteți deghiza traficul dvs. VPN ca trafic obișnuit de browser web, puteți face imposibil ca o rețea să vă blocheze VPN-ul (decât dacă sunt dispuși să blocheze tot traficul de browser https. Nu este probabil).

Cum deblochează o VPN

Furnizorii VPN sunt conștienți de faptul că unele ISP / rețele blochează traficul VPN. De aceea au inventat Tehnologia VPN „Stealth”.

O VPN sigură vă poate deghiza / scramă traficul VPN, astfel încât acesta să nu fie identificabil ca trafic VPN, sau chiar mai bine – deghizat în trafic web criptat obișnuit TLS..

Iată cele două tehnici încercate și adevărate de deblocare a serviciului dvs. VPN în aproape orice rețea:

Tehnica nr. 1 – Rulați OpenVPN pe portul 443

Portul 443 este portul utilizat în mod obișnuit de traficul web criptat SSL / TLS. Acesta este un protocol standard de criptare internet pe care îl utilizați de fiecare dată când accesați un site web cu date sensibile ale contului, cum ar fi banca dvs., cardul de credit sau contul fiscal..

Deoarece OpenVPN folosește deja biblioteca de criptare SSL, pur și simplu schimbând portul # 443, acesta va trece ușor prin toate firewall-urile DPI, cu excepția celor mai riguroase.

Cum se utilizează portul 443

Majoritatea serviciilor VPN plătite de înaltă calitate vă vor permite să comutați portul # (sau aveți locații dedicate serverului care accesează portul 443). Dacă aveți nevoie de ajutor pentru configurarea acestuia, contactați asistența tehnică pentru furnizorul dvs. VPN.

Tehnica # 2 – StealthVPN / Obusculare

Chiar dacă utilizați portul 443, majoritatea protocoalelor VPN mai au un pachet de date „antet” care este ca o amprentă care poate permite unui firewall să recunoască traficul ca trafic VPN.

Folosind un serviciu VPN care are Obuscation sau tehnologie „Stealth”, conexiunea dvs. VPN poate rescrie sau întuneca anteturile pachetului (înnebunesc amprenta), astfel încât să fie de nerecunoscut.

VPN-uri cu tehnologie sigură / ofusculară:

 • IPVanish (sau citiți recenzie)
 • Proxy.sh (sau citiți recenzie)
 • Torguard (sau citiți recenzia)
 • VyprVPN (sau citiți recenzia)
 • VPN.ac (sau citiți recenzia)

Consultați Ghidul nostru VPN Stealth pentru o listă completă.

Tehnici avansate de obstrucție

Dacă doriți cu adevărat confidențialitate maximă și putere de deblocare, puteți rula VPN-ul dvs. prin intermediul rețelei tor. Pe deasupra, acest lucru face ca VPN-ul dvs. să fie deblocat (și anonim). Dezavantajul folosirii rețelei Tor este că VPN-ul dvs. va fi acum dirijat prin mai multe straturi proxy criptate (cu viteză variabilă), astfel încât veți avea norocul să obțineți 5mbps folosind această metodă.

Configurarea OpenVPN pentru a accesa Tor prin obfsproxy este destul de complicată, dar, din fericire, există mai mulți furnizori VPN care au integrat suport vpn-over-Tor în serviciul lor.

VPN-uri cu suport VPN-Over-Tor

 • NordVPN
 • Proxy.sh
 • BolehVPN
 • AirVPN

Rezumat și resurse suplimentare

Am învățat 3 moduri diferite de a debloca VPN-ul dvs. în orice rețea și de a trece prin orice firewall.

Cea mai ușoară soluție este adesea cea mai bună și veți obține un succes de 90% + folosind OpenVPN pe portul 443 sau o VPN cu tehnologie de ofuscitare integrată.

Și dacă după epuizarea tuturor opțiunilor, totuși te găsești blocat, atunci mergi cu obfsproxy și Tor ca deblocator final.

Articole și ghiduri mai utile:

 • Aflați cum funcționează criptarea VPN
 • De ce parolele dvs. nu sunt suficient de puternice
 • Cele mai bune routere wireless compatibile cu VPN
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map