Hur man installerar VPN på en iPhone [2020 Guide] | VPN-kaffe


Vi vet att installation av ett VPN inte är något som de flesta iPhone-användare brukar göra, mycket mindre använder det. I den här artikeln leder vi dig igenom processen för installation av VPN på en iPhone.

Du skulle inte vilja resa halvvägs runt om i världen på semester, ivrigt att ta vackra foton bara för att inse att du inte kan dela dem på Facebook. Det är rätt. Så chockerande som det är, är internetanslutning strikt begränsad i vissa delar av världen.

Men det finns fler skäl att använda ett VPN än kringgå internetcensur. Vi hjälper oss att tänka igenom orsakerna till att du vill installera ett VPN på din iPhone och hur du gör det i detalj. I den här artikeln kommer vi att diskutera grundligt:

Vad är VPN på iPhone

Som nämnts är ett viktigt skäl för att använda VPN på iPhone att kringgå strikt censurering av internet. Till exempel vill du vara beredd när du reser till Kina. Kina är ökänt känt för sin brandvägg, smeknamnet “The Great Firewall of China.”

När du reser till Kina hittar du att du inte har tillgång till appar eller webbplatser som du är bekant med. Du kan inte komma åt Facebook, Gmail, YouTube och andra webbplatser som inte följer Kinas internetpolicy. Vi kan försäkra dig om att det blir meningslöst att bli blockerad från att använda dina vanliga appar.

Att kringgå brandväggar åt sidan, att ha en VPN är också användbart om du inte kan göra utan din Netflix-ström under resan. Vissa länder begränsar tillgången till innehållstjänster medan vissa innehållssidor endast är tillgängliga inom dess lokala närhet. Utan VPN kommer din iPhones IP-adress att spegla platsen du befinner dig i och begränsa din åtkomst till innehållet.

Den globala arbetsplatsen har också tagit en ny riktning de senaste åren. Vissa branscher, särskilt företag som hanterar icke-konkreta produkter, prioriterar inte längre att arbeta på ett kontor. Det är vanligt att programmerare, designers och marknadsförare arbetar på kaféer och utnyttjar offentliga WiFi-nätverk.

Det är obestridligt att det är praktiskt att arbeta på ditt lokala kafé med snabbanslutning. Men om du ansluter till en offentlig WiFi kan du också riskera hackare och skadliga cyberattacker. Att ha en VPN aktiverad hjälper till att säkra internetanslutningen när du hanterar känslig information på din iPhone.

Apple är ett företag som är stolt över sekretess, men det är ett misstag att anta att användning av en iPhone garanterar dig total integritet. Oro för att regeringen snopar på ditt beteende online är verkligt. Dessutom kommer du också att bli störd av gigantiska annonsörer som samlar in information från konsumenter som du.

Du kan stoppa din rädsla för att bli spionerad genom att installera en VPN på din iPhone. En VPN lockar IP-adressen på din iPhone och låter dig surfa anonymt på internet.

Varför använda ett VPN på en iPhone?

Att ha en VPN installerad och aktiverad på din iPhone ger ökad sekretess och säkerhet. En VPN på en iPhone använder säkra protokoll, till exempel L2TP, OpenVPN eller IPSec för att kryptera dataöverföringen från enheten. Detta förhindrar alla skadliga hackare från att skaffa begripliga data från din enhet.

En VPN kan också ändra den upplevda platsen för din iPhone genom att ändra enhetens IP-adress. Detta gör att du kan kringgå censur och komma åt geokänsligt innehåll när du reser.

Det finns olika nedladdningsbara VPN-appar som du kan aktivera för att säkerställa en säker, privat anslutning på din iPhone.

 1. TorGuard
 2. NordVPN
 3. IPVanish
 4. Surfshark
 5. Privat internetuppkoppling

Hur man ställer in iPhone VPN-inställningar

När du har laddat ner en VPN-app uppmanas du att godkänna VPN-klienten att ändra konfigurationsinställningarna på din iPhone. Välj Tillåt och ange dina referenser på enheten.

För att aktivera VPN måste du följa dessa steg:

1. Åtkomst inställningar.

2. Välj Allmän.

3. Välj VPN.

4. Välj VPN som du kommer att använda.

5. Slå på Status växla.

Nu är du säkert ansluten och redo att använda VPN på iPhone.

Hur man ställer in en VPN med iOS-appar

Du kan också ställa in ditt VPN genom att starta VPN-klientappen som är installerad på iPhone. Medan olika VPN-klienter kan ha något varierande gränssnitt följer de flesta samma installationsprocedur.

1. Starta VPN app på iPhone.

2. Ange din inloggning referenser för VPN.

3. Tryck på “Ansluta”Eller liknande alternativ.

4. Tillåt VPN-konfigurationer som ska läggas till på iPhone när du uppmanas. Du måste infoga dina Apple-referenser för att göra detta.

VPN-appen anger anslutningsstatusen för din iPhone.

Hur man använder ett VPN på en iPhone säkerställer säkerhet

Det skulle inte vara långtgående att hävda att att använda en VPN på din iPhone ger din enhet ninja-liknande stealth förmåga.

Superior krypteringsprotokoll

Genom att använda en VPN krypteras varje bit av data som överförs och tas emot av din iPhone med industristandardskrypteringsprotokoll. Du kommer att stöta på namn som innehåller L2TP, IPSec, SSTP, IKEv2 och OpenVPN, som är några av de säkraste krypteringsprotokollen som används av stora IT-företag.

Förhindra trafikövervakning av regeringar

Det är en öppen hemlighet att regeringar övervakar internetanvändningen och beteendet hos personer som är anslutna till internet. En VPN tillhandahåller den välbehövliga cloaking-tekniken för att blockera sådan oönskad spionering.

Vi visste hur obehagligt det är att veta att någon ständigt kontrollerar alla dina aktiviteter online, även om du inte begår några brott.

Bedrägeriskydd när du reser

Du vill vara försiktig när du är ansluten direkt till internet, särskilt när du reser. Du kan bli offer för bedrägeri om du inte vidtar åtgärder mot potentiella hackare som riktar sig till området.

Att aktivera ett VPN förhindrar att din känslig information, särskilt dina bank- eller personuppgifter, avlyssnas av skadliga hackare.

Gratis vs betalda VPN på en iPhone

Med fall av dataöverträdelser och cyberbedrägerier ökar, finns det ett ökande antal VPN-leverantörer tillgängliga. Vissa VPN-tjänster är gratis, medan andra kräver en betald prenumeration. Frågan är vilken som tjänar dig bäst?

Gratis VPN: er har gränser, är inte säkra och har DNS-läckor

I de flesta fall får du det du betalar för ett VPN. Gratis VPN-appar är kända för att ha begränsningar som kan äventyra din säkerhet. Till exempel är du vanligtvis begränsad till PPTP-protokollet, som är benäget att attackera och anses osäkert av IT-säkerhetsexperter.

Dessutom är det känt att vissa gratis VPN är felaktiga med DNS-läckor, en säkerhetsfel som exponerar din IP-adress för ISP även när VPN är på. Det är inte vad du kan förvänta dig när du använder ett VPN.

Betalda VPN: er kommer med ett månads- eller årsabonnemang, ge datakryptering och är snabbare

För totalt skydd och stealth är en betald VPN det klokare valet. Med en prenumeration varje år eller månad får du överlägsen säkerhet och anonymitet. Ett betalt VPN tillåter användare att välja mellan några krypteringsprotokoll med hög säkerhet, vilket säkerställer att deras data är krypterade från ände till slut.

Det finns inte heller någon begränsad bandbredd med en betald VPN, vilket säkerställer en smidig och behaglig surfupplevelse. Du kommer också att vara fri från popup-popups som kan vara distraherande ibland.

Hur du stänger av ett VPN på en iPhone

När du är klar med VPN kan du stänga av den enkelt. Följ de här stegen för att stänga av iPhone VPN-inställningar.

1. Gå till inställningar.

2. Välj Allmän.

3. Välj VPN.

4. Växla omkopplaren till Av.

Om du har aktiverat VPN från appen kan du stänga av den genom att:

1. Starta VPN-app.

2. Väljer Koppla ifrån.

Din iPhone VPN kommer att kopplas bort.

Är ett VPN-säkert att använda på iPhone?

Det är förståeligt att ha tvivel om att installera en tredjepartsapp på din iPhone, särskilt en som handlar om att kryptera dina data. Du kanske är orolig för hur VPN-leverantören hanterar dina data och integritet.

Vi vill betona att det är viktigt att använda VPN-tjänster från pålitliga och pålitliga leverantörer. Du vill också läsa deras policy för datapersonlighet. Se till att det inte finns några skuggiga metoder som involverar data från din iPhone.

Sammanfattning

En VPN är en allt viktigare tjänst att ha på din iPhone eftersom hoten om cyberattacker är mer betydelsefulla än någonsin. Dessutom kommer du också att njuta av bekvämligheten med att ha obegränsad tillgång till internet när du reser till främmande länder.

I ett nötskal omdirigerar en VPN dataförbindelsen till en säker VPN-server innan han ansluter till internet. Det erbjuder anonymitet genom att dölja IP-adressen för din iPhone och ger säker punkt-till-punkt-kryptering för dataskydd.

Det finns ingen brist på VPN-leverantörer att välja mellan. Men du vill vara flitig med att välja pålitliga leverantörer. Du vill försäkra dig om att dina uppgifter är säkert skyddade inte bara från hackare och regeringar utan också att de inte misshandlas av VPN-leverantörer.

Ibland kan det vara svårt att välja mellan betalade eller gratis VPN-leverantörer. Uppfattningen att inte betala något för att njuta av stealth och säkerhet på internet är frestande, men du måste vara medveten om begränsningarna i gratisversionen. Vi rekommenderar starkt att du betalar VPN om du ser allvarligt med att säkerställa maximalt skydd på din iPhone.

Att installera och aktivera ett VPN på din iPhone är relativt enkelt. Du kan göra det antingen från iPhone-inställningarna eller VPN-appen. Det vore oklokt att låta dina data komprometteras, med tanke på hur lätt det är att använda en VPN på en iPhone.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map