Cele mai bune routere VPN pentru OpenVPN: DDWRT | ASUSWRT | Tomate

După ce adăugați un router capabil OpenVPN în rețeaua de domiciliu, vă veți întreba cum ați reușit vreodată să trăiți fără unul în tot acest timp. Router-urile VPN au procesoare rapide și firmware speciale (sistemul de operare al routerului) care le permit să se conecteze direct la un VPN și să vă protejeze întreaga rețea.


Un router VPN vă permite să conectați un număr nelimitat de dispozitive la un tunel VPN criptat, chiar și dispozitive care nu au suport VPN încorporat, cum ar fi Xbox, PS4, AppleTV, Roku sau Fire TV..

În acest ghid, veți afla:

 • Cerințele pentru un router VPN bun (Speed ​​+ Firmware)
 • Topul nostru recomandat routere VPN
 • Cele mai bune 3 opțiuni de firmware capabile VPN
 • Router-uri pre-fulgerate vs. Flash-ul propriu
 • Ghiduri tehnice (flash-ul propriului router, configurați OpenVPN etc.)

Ce face un router VPN bun?

Pentru ca un router să fie o alegere viabilă ca un router capabil de OpenVPN, are nevoie de două lucruri:

 1. Un procesor dual-core (ideal 500mhz sau mai rapid)
 2. Firmware care acceptă conexiuni VPN

CPU router și putere de procesare

Criptarea VPN folosește matematica complexă pentru a cripta fiecare octet de date pe care le trimiteți. Aceste calcule sunt destul de ușoare pentru procesoarele puternice quad-core (sau mai bune) încorporate în laptopuri moderne și computere desktop, dar procesorul CPU în majoritatea routerelor nu este suficient de puternic pentru a efectua aceste calcule rapid și va duce la viteze VPN foarte lente..

Cele mai multe dintre routerele noastre VPN recomandate au procesoare dual-core cu o viteză de 600 mhz sau mai rapid (spre deosebire de routere ieftine cu procesoare monocon lente). În acest fel, viteza VPN-ului dvs. nu va fi limitată de procesorul de router, iar majoritatea sunt capabile să aibă viteze de 20 de mii și mai mari, chiar și atunci când utilizați criptarea AES extrem de puternică de 256 biți.

Firmware-ul de router: tomate, DD-WRT și ASUSWRT

Firmware-ul routerului este ca sistemul de operare al routerului. Este interfața de gestionare a routerului la care vă conectați și vă permite să configurați rețeaua și să modificați diverse setări ale routerului.

Majoritatea firmware-ului de router nu acceptă conexiunile VPN.

Din fericire, chiar dacă firmware-ul de stoc al routerului dvs. nu acceptă conexiuni VPN, cele mai multe routere high-end vă permit să instalați firmware personalizat de la terțe părți (nu creat de producătorul de routere) care include suport VPN. Acest proces este cunoscut sub numele de intermitent și vă poate crește dramatic capacitățile routerului, dar, de asemenea, vă anulează de obicei garanția.

Cele mai populare trei opțiuni de firmware capabile de VPN sunt:

 1. DD-WRT
 2. TomatoUSB
 3. AsusWRT (nu necesită intermitent)

Firmware-ul personalizat intermitent poate fi complicat și aveți, de asemenea, un risc mic de a „împărți” dispozitivul dvs. dacă ceva nu merge bine. Vom avea în curând ghiduri intermitente pas cu pas atât pentru firmware-ul Tomato, cât și pentru DD-WRT, dar mulți utilizatori preferă să cumpere un router pre-fulgerat care are deja instalat firmware-ul preferat.

Flashrouters este în prezent principala sursă de routere VPN pre-flash-uri. Singurul dezavantaj este că, de obicei, plătiți o sumă de 100-150 USD, comparativ cu interfața dvs..

Routere ASUS și ASUSWRT (cea mai bună opțiune pentru majoritatea utilizatorilor)

ASUS este unul dintre singurii producători care ambalează firmware-ul de stoc capabil de VPN cu routerele lor high-end. Firmware-ul ASUS se numește ASUSWRT și este livrat cu majoritatea rutelor lor cu prețul de 90 USD și mai mare. Iată lista completă a funcțiilor ASUSWRT.

ASUSWRT are multe funcții de înaltă calitate, inclusiv:

 • Asistență PPTP / L2TP / OpenVPN pentru conexiuni VPN
 • Descărcare Master: descărcător de torrent fără computer
 • Creați propriul server cloud / cloud server
 • Copii de rezervă automate Apple “Time Machine”

Multe dintre routerele recomandate în lista noastră „Cel mai bun router VPN” sunt routere ASUS; parțial pentru că au atât de multe modele high-end, dar și pentru că firmware-ul lor este ușor de utilizat și este capabil de VPN chiar din cutie.

Majoritatea utilizatorilor nu doresc să folosească software personalizat pe noile routere costisitoare. Cu ASUSWRT, nu trebuie.

Și dacă mai târziu decideți că doriți și mai multe funcții, puteți instala construirea firmware-ului ASUSWRT-Merlin, care adaugă aproape toate aceleași funcții ca DD-WRT, inclusiv configurații VPN complexe și opțiuni de criptare personalizate.

ASUS RT-AC68U (Alegerea editorului: cea mai bună în general)

ASUS ac68u

Router dual-band Asus AC68U (suport OpenVPN încorporat)

amazon buy3

ASUS AC-68U este unul dintre cele mai apreciate routere de înaltă performanță ale ASUS (4,3 / 5 stele pe Amazon), iar în opinia noastră este cea mai bună combinație de funcții, performanță și prețul tuturor routerelor din această listă..

AC68U vine cu firmware-ul ASUSWRT instalat, astfel încât nu aveți compatibilitatea PPTP, L2TP și OpenVPN. Cuplând viteza de date de 1900 mb (când utilizați simultan banda de 2,4 ghz și 5 GB) și un procesor dual-core de 800 MHz, dual-core, v-ați transformat în puterea unui router.

AC68U este un echilibru perfect. Are o cantitate mare de putere sub capotă, fără a fi o depășire totală. Este excelent pentru jocuri, streaming, utilizare ca server media sau criptare VPN generală.

Specificații:

 • Firmware: ASUSWRT (instalat)
 • Firmware-ul terță parte compatibil: DD-WRT, Tomate, ASUSWRT-Merlin
 • PROCESOR: dual-core broadcom ceas la 800 MHz
 • USB: 2 porturi, USB 3.0 (1) și USB 2.0 (1)
 • Antenas: 3
 • Ethernet: 4 port

Cumpărați ASUS RT-AC68U

ASUS RT-N66U (alegerea editorului: cel mai bun router VPN bugetar)

ASUS RT-N66U

ASUS RT-N66U (Dark Knight)

Chiar dacă s-a gândit că routerul său a fost lansat pentru prima dată în 2012, RT-N66U (numit afectuos „Dark Knight”) este încă unul dintre cele mai populare routere capabile de VPN pe Amazon. Acesta rulează exact același firmware ASUSWRT ca routerul nostru 1 (AC68U).

Diferențele principale sunt:

 • Are un procesor cu un singur nucleu de 600 mHz (AC68U este dual-800mhz)
 • Nu acceptă benzile wireless AC, deci nu va fi la fel de rapid pe cel mai nou dispozitiv.

Cu toate acestea, în condiții reale, veți observa într-adevăr doar o diferență între routerele „N” și „AC” din rețeaua dvs. internă (transferul fișierelor pe o unitate NAS), spre deosebire de viteza de încărcare / descărcare reală de pe internet.

De obicei disponibil pentru mai puțin de 100 de dolari pe Amazon, RT-N66U reprezintă o valoare bună și probabil cea mai bună alegere dacă ai un buget restrâns și nu îți poți permite să cheltui 150 $ + pe un router.

Dacă aveți o mulțime de dispozitive compatibile cu curent alternativ, poate doriți să încercați noul AC66U, care este practic identic cu N66U, dar acceptă benzi wireless AC și viteze de transfer..

Cumpărați ASUS RT-N66U pe Amazon.com

Netgear „Nighthawk” R7000 (cel mai bun router DD-WRT)

Netgear AC1900 Nighthawk R7000

Netgear „Nighthawk” R700 rulează DD-WRT ca un campion

Netgear R7000 / AC1900 „Nighthawk” este routerul clasat pe locul 1 în clasamentele de routere micinetbuilder. De asemenea, a fost o alegere „Alegerea editorilor” pe PCMag.com Nu este compatibilă cu VPN din cutie, așa că este doar o alegere bună dacă sunteți dispus să flash flash DD-WRT (sau Tomato) singur. Dar dacă sunteți confortabil cu procesul de aprindere, este dificil să găsiți mai multe performanțe pentru banii dvs..

Nighthawk are un procesor dual-core de 1ghz cu viteze wifi dual-band AC. De asemenea, are 3 antene detașabile, tehnologie „Beamforming”, 5 porturi Ethernet și porturi duale USB (unul este USB 3.0).

Ghiduri intermitente pentru R7000 Nighthawk

 • Roșie
 • DD-WRT

Alte câteva opțiuni de router (Mențiuni de onoare)

Unul dintre cele 3 routere prezentate mai sus va fi probabil o potrivire perfectă pentru majoritatea utilizatorilor, dar dacă sunteți într-un buget mai strict (sau unul nelimitat), aici sunt câțiva concurenți mai demni.

Asus N-16

Asus RT-N16

Asus RT-N16

Cumpără pe amazon

Asus RT-N16 este un router de serie „N” (numai bandă de 2,4 ghz), capabil de viteze de transfer de 300 mb. Este cel mai mic preț de router din linia ASUS, care vine cu compatibilitate completă ASUSWRT și VPN nativă.

De asemenea, a fost confirmat să funcționeze firmware TomatoUSB și DD-WRT și are funcții dedicate pentru fiecare.

În opinia mea, cei mai mulți utilizatori vor cheltui mai bine 20-30 USD în plus pentru N66U, dar dacă sunteți la un buget restrâns, acesta merită să aruncați o privire.


TP-Link AC1900 AKA: „Archer C9”

TP-Link Archer C9

TP-Link Archer C9

Cumpără pe amazon

TP-Link AC1900 este o valoare minunată pentru utilizatorii care doresc să își folosească propriul DD-WRT (Tomato nu acceptă în prezent acest model). Are un procesor dual-core de 1ghz sub capotă și poate rula simultan pe benzile de 2.4ghz și 5ghz pentru viteze combinate de până la 1900Mbps.

De asemenea, are porturi duale USB (1 este 3.0) care vă permite să configurați propriul server de stocare cloud sau dispozitiv NAS.

Cu siguranță merită să aruncăm o privire pentru persoanele care iau în considerare „Nighthawk” Netgear și poate fi de fapt o valoare mai bună, cu specificații foarte similare.


Tutorial, ghiduri și link-uri de router

De la VPNUniversity.com

 • Cum configurați OpenVPN pe routerele ASUSWRT
 • Mai multe în curând …

Ghiduri

Asus RT-N66U

 • Ghid DD-WRT pentru Asus RT-N66U
 • Cum se instalează Tomate „Shibby” build (N66U)

Asus RT-AC68U

 • Ghid DD-WRT (Asus AC68U)
 • Cum să se aprindă „Shibby” de tomate (Asus AC68u)

Asus RT-N16

 • Ghid DD-WRT pentru Asus RT-N16
 • Cum să clipești Asus N-16 cu Tomato ‘Shibby’

TP-Link AC1900 (Archer C9)

 • Ghidul Reddit pentru DD-WRT pentru TPLink Archer C9
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map