SurfEasy VPN Review | VPN-kaffe


Som VPN-tjänster (Virtual Private Network) går, är SurfEasy en av de väletablerade som det har funnits i många år. Som sagt, du kanske undrar – lever de upp till sina påståenden om att tillhandahålla anonymitet och datasäkerhet för användare?

SurfEasy – detaljerna

Innan något annat skulle det vara klokt att lära sig några saker om VPN-tjänsten som du prenumererar på. SurfEasy är ett Kanada-baserat VPN-företag som startade verksamheten i början av 2011. Sedan dess har de vuxit till ett omfattande nätverk med mer än 1500 servrar från 30 serverplatser runt om i världen.

Som de flesta andra premium-VPN-tjänster erbjuder SurfEasy ett gratis konto (Starter VPN) med begränsade serveralternativ och bandbredd (upp till 600 MB per månad). Det finns också en 7-dagars provperiod, även om det bara är tillgängligt för mobilanvändare (Android eller iOS).

Som du kan tänka dig måste du uppgradera till ett betalt konto för att uppleva allt som SurfEasy har att erbjuda. Som sagt erbjuder de en av de mest prisvärda VPN-tjänsterna på marknaden till $ 1,99 per månad. SurfEasy erbjuder också en 14-dagars pengarna-tillbaka-garanti, vilket gör att registreringen för deras VPN-tjänst praktiskt taget är riskfri för nya användare..

SurfEasy – Proffsen

Som ett VPN-företag som har varit verksamt i drygt åtta år, fann vi att SurfEasy har lyckats få många saker rätt. Några av de goda saker som människor kan förvänta sig när de använder sin VPN-tjänst inkluderar följande:

Användarvänlig VPN-app

Att använda SurfEasy är förvånansvärt enkelt, vilket alltid är bra för nybörjare. Deras VPN-app integreras snyggt med systemfältet, som användare bara kan klicka på för några enkla alternativ – din valda VPN-server, nuvarande IP-adress och ett alternativ för att slå VPN på och av. Deras mobilapp antar en liknande metod genom att hålla saker enkla och samtidigt täcka alla viktiga funktioner.

Som du kanske föreställer dig gör SurfEasy användarvänlighet den idealisk för nybörjare som ofta föredrar att undanröja komplicerade inställningar och funktioner. Som sagt, den här enkla nivån kanske inte lovar bra för avancerade användare.

Integrerad Ad-blocking-funktion

En av SurfEasy’s mer utmärkande funktioner är en integrerad ad-blockerare som automatiskt tar bort “cookies” på din enhet. Dessa kakor används av marknadsförare för att hålla reda på dina webbsökningsaktiviteter.

Observera att ad-blockeraren är en premium-funktion. Du måste uppgradera till en betald tjänst innan du kan aktivera den på ditt konto.

Prisvärd VPN-tjänst

Från detta skrivande erbjuder SurfEasy en av de mest prisvärda (om inte de mest prisvärda) premium-VPN-tjänsterna på marknaden idag. För $ 1,99 per månad är det verkligen mycket billigare än alla andra VPN som vi har provat.

Naturligtvis, vad som verkligen är anmärkningsvärt är att för ett så lågt pris får användare tillgång till obegränsad bandbredd, en ad-blockerare, torrentskydd och stöd för upp till 5 enheter. De flesta andra VPN-företag tar ut fyra av fem gånger så mycket för dessa premiumfunktioner.

Ingen-loggar policy

Det faktum att SurfEasy är baserat i Kanada innebär att det ligger väl under jurisdiktion för “Five Eyes” -alliansen och andra internationella underrättelsemiljöer. Som sagt genomför VPN-företaget en strikt policy för icke-loggar. Det innebär att de inte samlar in eller håller register över IP-adresser, serverinformation och specifik användarinformation av något slag.

Som anges i SurfEasy’s sekretesspolicy är de enda uppgifterna som de samlar in bandbreddanvändning, som aggregeras och endast används för felsökning och diagnostik.

Anständiga serverhastigheter

Medan SurfEasy inte exakt är den snabbaste VPN-tjänsten ute, fann vi att deras serverhastigheter är anständiga och mer än lämpliga för genomsnittliga användare. När vi ansluter till Surfeasy-optimerade servern (den närmaste och snabbaste servern tillgängliga) fann vi att våra nedladdningshastigheter sjönk med högst 25%.

Naturligtvis minskar serverhastigheterna om du väljer en server som är långt borta från din faktiska plats – till exempel, när du ansluter till den längst tillgängliga servern (som i vårt fall var Australien) gav vi en genomsnittlig nedladdningshastighet på bara 5 Mbps från en bas anslutningshastighet på 90 Mbps. Fortfarande är det mer än tillräckligt för avslappnad webbsökning och strömmande videor vid låga till medelinställningar.

Spännande stöd

SurfEasy premium VPN-tjänst erbjuder P2P-optimerade servrar, vilket gör det till ett utmärkt val för användare som gör en hel del torrenting. Medan nedladdningshastigheterna kan vara långsammare än andra VPN med P2P-stöd, finner de flesta användare ingen lutning att klaga, med tanke på den otroligt låga prispunkten. Dessutom är det faktum att VPN-företaget har en strikt no-logg-politik, som ger torrentanvändare välbehövlig sinnesfrid att veta att deras torrentaktiviteter är säkra.

Robusta protokoll för datasäkerhet

Även om det inte anges någonstans på deras VPN-app, konstaterade vi att SurfEasy använder OpenVPN-protokollet, som allmänt anses vara det bästa när det gäller datasäkerhet. För kryptering använder de AES-256, som används ofta av banker och den amerikanska federala regeringen för att säkra datakommunikation. Dessa egenskaper gör SurfEasy till ett bra val för alla som letar efter en pålitlig och kostnadseffektiv lösning för att garantera deras integritet och anonymitet online.

SurfEasy – Nackdelarna

Naturligtvis är ingen VPN-tjänst perfekt, och SurfEasy har sin andel av nackdelarna. Tänk på följande nackdelar innan du prenumererar på deras VPN-tjänst:

Ingen Internet Kill Switch

Trots de robusta åtgärderna för datasäkerhet och integritet är det olyckligt att SurfEasy har förbisett implementeringen av en avgörande funktion – en Internet kill-switch. Som namnet antyder kopplar den senare automatiskt bort din enhet från Internet om VPN-nätverket av någon anledning misslyckas. Utan det riskerar användare att fortsätta med sina onlineaktiviteter utan att inse att de har en okrypterad anslutning.

Begränsad kompatibilitet

Från skrivande stund stöder SurfEasy endast fyra stora plattformar – Windows, Mac, iOS och Android. Om du använder en enhet som inte finns i listan måste du leta någon annanstans.

Detsamma gäller för routrar, spelkonsoler och videostreamingsenheter. Den enda lösningen skulle vara att koppla den krypterade anslutningen från en dator eller mobil enhet som naturligt stöder Surfeasys VPN-app. Fortfarande är det för mycket besvär när det finns andra premium-VPN-tjänster på marknaden som direkt stöder din enhet

Litet servernätverk

Med SurfEasy är du begränsad till bara 28 serverplatser utan alternativ på stadsnivå. Det är långt ifrån NordVPN, som har mer än dubbelt så många servrar och serverplatser (59 länder).

Ett begränsat servernätverk gör SurfEasy olämplig för att låsa upp geo-blockerat innehåll från olika delar av världen. De flesta är europeiska servrar, och medan en amerikansk server är tillgänglig finns det inget sätt att välja ett visst tillstånd eller område. Särskilt asiatiska servrar är relativt glesa, med endast Japan och Singapore tillgängliga.

Oförmåga att kringgå regioner med strikt censur på internet

Om du är baserad i en region där det finns strikta censurlagar som Kina, Ryssland och Förenade Arabemiraten (Förenade Arabemiraten), skulle vi inte rekommendera SurfEasy VPN-tjänst av en god anledning. Regeringar i dessa regioner implementerar Internet-teknik utformad för att upptäcka och avlyssna trafik som kommer från VPN: er. För att besegra dem behöver du ett VPN med dämpande verktyg som döljer din användning av en VPN-tjänst. Tyvärr saknar SurfEasy för närvarande en sådan funktion.

Fungerar inte med Netflix

Om du letar efter en VPN-tjänst som kan hjälpa dig få åtkomst till geo-blockerat innehåll på Netflix, är SurfEasy inte för dig. Ingen av servrarna som vi testade fungerade, och vi kan bara anta att detsamma gäller för de flesta andra populära streamingtjänster som BBC iPlayer, Hulu och Amazon Prime Video.

Hur man använder SurfEasy VPN

Om du är övertygad om att SurfEasy är rätt VPN-lösning för dig, kanske du undrar – hur använder du SurfEasy VPN? Det är lättare än du tror och något som nybörjare kan göra i några enkla steg:

 1. Skapa ett konto

Det första är först, du måste skapa ett konto med SurfEasy genom att logga in på deras webbplats och klicka på “Kom igång”. Fyll i den information som krävs och slutför registreringsprocessen.

Observera att du kan välja ett gratis Starter VPN-konto eller hoppa till ett premiumkonto direkt. I slutet av det bör du ha en e-postadress och ett lösenord för ditt SurfEasy-konto.

 1. verifiera ditt konto

Kontrollera din e-postadress för ett välkomstmeddelande från SurfEasy, tillsammans med en begäran om att verifiera ditt konto. För att göra det, klicka på det gröna “Verifiera Email ”-knappen, och du kommer att ledas till din SurfEasy-konto Dashboard-sida. Alternativt kan du komma åt den här sidan genom att gå till https://accounts.surfeasy.com/.

2. Ladda ner VPN-appen

Nästa steg är att ladda ner VPN-appen som stöder din enhet. Från din SurfEasy-konto Dashboard-sida, se avsnittet Nedladdningar till appen nederst till höger. Härifrån kan du bara klicka på den enhet som du vill använda med ditt SurfEasy-konto.

Om du klickar på Windows eller Mac laddas ner VPN-appinstallatören direkt på din dator. Om du väljer iOS eller Android, å andra sidan, kommer du att be dig om ett mobilnummer. SurfEasy skickar sedan ett textmeddelande med en länk för att ladda ner VPN-appen på din mobila enhet.

3. Installera VPN-appen på din enhet

Processen kommer att variera beroende på vilken enhet du har valt. För resten av den här guiden hänvisar vi till SurfEasy för Windows-datorer. Hur som helst, kör bara installationsprogrammet på din enhet och slutför installationsprocessen.

 1. Kör SurfEasy VPN på din enhet

Om du inte redan har gjort det, öppna SurfEasy VPN-appen på din dator och skriv in dina inloggningsuppgifter (e-post och lösenord).

4. Slå på VPN-anslutningen

När du har loggat in på ditt konto bör du nu titta på instrumentbrädan för din SurfEasy VPN-app. För att slå på VPN-anslutningen, ställ bara in vippknappen bredvid Starter VPN (om du använder ett gratis konto) på “”Position. Om du gör det kommer du automatiskt att ansluta dig till den närmaste (och snabbaste) VPN-servern som finns tillgänglig.

När du har aktiverat VPN-anslutningen uppmanar VPN-appen dig att anslutningen nu är säker och visar din aktuella offentliga IP-adress och servern som du är ansluten till.

Alternativt kan du välja ett specifikt område att ansluta till genom att klicka på rullgardinsmenyn bredvid jordikonen uppe till höger. Om du klickar på en viss plats initieras automatiskt en VPN-anslutning till den serverplatsen. Just nu har du SurfEasy VPN-tjänst som körs på din enhet. Glöm inte att stänga av VPN-anslutningen när du är klar, särskilt om du använder ett Starter VPN-konto med begränsad bandbredd.

Sammanfattning

Så där har du det – en recension av Surfeasy premium VPN-tjänst! Huruvida det är rätt VPN-lösning beror på dina behov och vad du förväntar dig att du skulle kunna göra med ett VPN. Om din primära oro är Internet-integritet och datasäkerhet, är SurfEasy’s värde svårt att slå även bland de bästa VPN-tjänsteleverantörerna på marknaden.

SurfEasy VPN

SurfEasy VPN

0

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map