Praktisk granskning av Windscribe VPN (med Netflix / Torrent-stöd)

Windscribe VPN är en Kanada-baserad VPN-leverantör med ett snabbt växande användarbas. Genom att fokusera på de väsentliga funktionerna som prenumeranter vill ha mest har de byggt en högkvalitativ VPN-tjänst av hög kvalitet.


Medan vi har några små grepp och varningar, gör Windscribe de flesta saker rätt (inklusive ett helt gratis alternativ), vilket gör deras service lätt att rekommendera. Detta är vår 2017 Windscribe VPN-recension.

VPN-profil:

Företagets huvudkontor: Toronto, Kanada
Loggningspolicy: Loggar förstördes 3 minuter efter sessionens slut
Återbetalningspolicy: 3 dagar
Bästa erbjudande: $ 4,88 / månad (eller gratis plan)

Granska avsnitt:

 1. Sammanfattning / toppfunktioner
 2. programvara
 3. Andra funktioner
  • Windscribe Browser Addon 
  • Windflix
  • SOCKS Proxy
 4. Integritet
 5. Säkerhet / kryptering
 6. Torrent / p2p-policy
 7. Hastighets test
 8. Prissättning / återbetalningar

Windscribe översikt

Windscribe VPN (ägs av Windscribe Limited) är en premium VPN-tjänst baserad i Canda (strax utanför Toronto, Ontario). I synnerhet gäller Kanadas lagar om datalagring inte för VPN-tjänster, vilket gör det möjligt för Windscribe att hålla minimalt med VPN-anslutningsloggar (förstört 3 minuter efter att du kopplade ur).

De viktigaste funktionerna:

 • Användarvänlig VPN-programvara: Windscribes VPN-klient (tillgänglig för Windows / Mac / Android / iOS) är stabil och enkel att använda. Det är OpenVPN endast med 256-bitars kryptering.
 • Netflix-kompatibel: De flesta VPN: er är blockerade av Netflix och andra streamingtjänster. Windscribes VPN-klient ger åtkomst till amerikanska Netflix-servrar när de kombineras med deras webbläsarförlängning.
 • Torrents / p2p: Torrenter är tillåtna på de flesta servrar, och Windscribe blockerar inte, övervakar eller slår inte ner torrent.
 • Socks5 Proxy: Förutom VPN-tjänsten får du också tillgång till en Socks5-proxy-anslutning i antingen USA eller Nederländerna. Vanliga användningsområden inkluderar Skype eller att använda det som en proxy för anonymiserade torrenter.
 • VPN-anslutningsdelning: Du kan dela din VPN-anslutning med andra enheter antingen med hjälp av wifi-hotspot-funktionen inbyggd i deras programvara eller proxy-gateway-alternativet. Det är en AWESOME-funktion som få VPN erbjuder.
 • Gratis prenumerationsalternativ: Windscribe har faktiskt en gratis plannivå, vilket möjliggör upp till 10 GB bandbredd per månad. Det är anmärkningsvärt att de är den enda tjänsten vi hittat som tillåter nedladdning av torrent / p2p för gratisabonnemang.

Programvara / VPN-klient

Windscribes VPN-klient är tillgänglig för Windows / Mac / iOS (och Android kommer snart). Det är det enklaste sättet att få åtkomst till deras tjänst och om du är på fria nivå är det ditt enda alternativ.

Tekniska detaljer: Använder 256-bitars AES OpenVPN-kryptering på alla plattformar. OpenVPN är vårt föredragna VPN-protokoll, men det skulle vara trevligt att välja om din enhet inte stöder det. Vi skulle också vilja se justerbar krypteringsstyrka i framtiden eftersom 128-bitars AES-kryptering kan förbättra hastigheterna dramatiskt på enheter med svag CPU: s.

Programvarufunktioner:

Här är en översikt över den avancerade funktionaliteten som du hittar i VPN-klienten …

Brandvägg / Kill-switch

Windscribes “Firewall” -funktion är i princip en kill-switch som, när den är aktiverad, kommer att döda all internetanslutning till din enhet om VPN kopplar bort. Detta är utformat för din IP eller känsliga data från läckage.

Windscribe brandvägg på

Aktivera brandväggen i programvarugränssnittet

Windscribe brandväggsinställningar

Brandvägg / Kill-switch-inställningar

Välj protokoll: TCP / UDP / Stealth

Du tvingas använda OpenVPN, men du kan fortfarande välja om du vill använda UDP (snabbaste) eller TCP (mest pålitliga) paket. Du kan också valfritt aktivera Windscribes stealth / obfuscation-läge om din internetleverantör eller nätverk blockerar VPN-trafik.

Vindskrivningsprotokoll tcp udp stealth

Tillgängliga transportprotokoll: TCP / UDP / Stealth

VPN-anslutningsdelning / hotspot

En av mina absolut favoritfunktioner är att Windscribe låter dig dela din VPN-anslutning med andra enheter. Du kan välja två metoder:

 1. WiFi hotspot-läge
 2. Skapa en lokal proxyserverport för åtkomst till VPN-tunneln
Hotspot-läge:

Detta fungerar precis som telefonens hotspot-läge, så att du kan skapa ett ad-hoc-nätverk (komplett med lösenordsskyddat kryptering) och ansluta alla andra enheter till det delade nätverket. Tyvärr stöder detta bara vissa nätverkskort och vår 5-åriga testbärbar dator var inte kompatibel.

WiFi-VPN-anslutningsdelning

Använd hotspot-läge för att dela din VPN-anslutning trådlöst (vissa enheter stöds inte)

Proxy-läge:

Detta är en mindre perfekt lösning som skapar en lokal proxyserver på port 9999 på dina enheter lokala IP-adress. Det kräver att du är i ett privat wifi-nätverk (till skillnad från hotspot-läget som fungerar med mobildata).

Dela VPN-anslutning via http eller socks proxy

Det kräver också en viss manuell konfiguration för att dirigera andra enheter genom proxytunneln, men här är en bra guide.

Prova Windscribe Free

Andra funktioner

Windscribe har också ett antal funktioner separerade från sin stationära VPN-klient. Dessa inkluderar:

 • WindFlix: Titta på amerikanska Netflix
 • Webbläsarförlängning: Malware-blockering och dubbel-hop-kryptering
 • Socks Proxy: Anonymer en enda app som Skype eller Torrents
 • Obegränsade anslutningar: Anslut obegränsade enheter till ett Windscribe-konto

Här är en närmare titt på var och en:

Windscribe Browser Extension

Webbläsarförlängningen fungerar med både gratis och betalda konton och kan installeras i Chrome eller Firefox. Det lägger till ett antal funktioner inklusive:

 • Windscribe (avblockering av netflix)
 • Double-hop Privacy: Dubbel tunnel, dirigerad via VPN och webbläsarproxy
 • Förbättring av sekretess: Blockera annonser och trackare och ta bort cookies automatiskt

Du kan installera tillägget direkt från Windscribe eller i Chrome-förlängningsbutiken.

Att använda tillägget är ganska enkelt. Välj bara en ny serverplats om du vill använda dubbelhoppskryptering i din webbläsare:

Windscribe webbläsarförlängning dubbelhopp

Att slå på / stänga av funktioner kan enkelt göras från menyn för tilläggsinställningar:

Inställningar för förlängning av windscribe

Sekretessinställningar i webbläsarförlängningen i Windscribe (Chrome)

WindFlix

Windscribe är det senaste VPN-företaget som lägger till Netflix-kompatibilitet i sin lista över funktioner. I våra tester fungerade vissa USA-baserade servrar med Netflix utan ytterligare konfiguration (men vi är redan baserade i USA). För användare i andra länder erbjuder de Windflix-funktionen i sin webbläsarförlängning.

Välj bara “Windflix” -serverns placering så att du direkt kan komma åt Netflix: s amerikanska katalog:

Windscribe Windflix avblockerar USA Netflix

SOCKS5 Proxy

Liksom flera andra VPN: er, inkluderar Windscribe också SOCKS proxy-åtkomst med deras VPN-abonnemang. En proxy är som en VPN-tunnel med en app utan kryptering. Det huvudsakliga syftet är helt enkelt att ändra IP-adressen för den appen och används vanligtvis för att blockera appar som Skype.

Du kan också använda proxy för dubbelhoppsekretess när du laddar ner torrenter. Vår guide för torrentproxyinställningar visar exakt hur du konfigurerar en SOCKS-proxy i din favorit torrentklient.

För närvarande har Windscribe två SOCKS-platser: Nederländerna och USA.

Windscribe Socks Proxy-platser

Sekretess / loggningspolicy

Windscribe är det inte tekniskt en VPN-leverantör med noll-logg, men de är ganska nära. Det finns uppdelningen av loggar de håller:

Data registreradeHur länge det hålls
Bandbredd överfördåterställs varje månad
Tidsstämpel för din sista sessionskrivs över varje gång du ansluter
Anslutningsdata för din aktuella aktiva session (inkluderar inte IP-adress)Raderas 3 minuter efter att du kopplade bort

Här är en mer detaljerad titt på integritetshänsyn:

 • Bandbredd: Windscribe håller reda på mängden data som varje konto använder varje månad. Detta beror främst på att avskaffa och avbryta gratis konton. Det kan också (teoretiskt) användas för att identifiera personer som missbrukar ”obegränsad” bandbreddskvoter. Denna information återställs varje månad och sparas inte permanent.
 • I-session loggar: Medan du är ansluten till en server loggar Windscribe ditt användarnamn, serverplats, bandbredd överförd och sessionens varaktighet. Deras integritetspolicy anger att dessa loggar förstörs inom tre minuter efter att du kopplat bort.
 • DNS-loggning: Windscribe loggar inte aktivt din DNS eller webbhistorik, men kom ihåg att om du använder webbläsartillägget Windscribe kommer de att ha direkt tillgång till dina DNS-frågor (vilket gör att tillägget kan blockera annonser och skadlig programvara).

Säkerhet och kryptering

Krypteringsprotokoll

Windscribe använder 256-bitars AES-kryptering med 4096-bitars RSA-nycklar för handskakningen (som initierar VPN-anslutningen). Detta är en otroligt säker NIST-certifierad krypteringsstandard. Programvaruklienten använder OpenVPN-protokollet och alla enhetstyper. Om du föredrar att använda ett äldre VPN-protokoll som L2TP / IPSec, vill du välja en annan leverantör.

Täthetskontroll

Det finns flera kända VPN-sårbarheter som kan läcka din identitet. Många av dem kan anslutas direkt i VPN-programvaran om din leverantör väljer att göra det. Winscribe gjorde perfekt på vår läckagetest som du kan se …

 • IPv6-läckor: IPv6 blockerad på servernivå
 • VPN Disconnect: Den frivilliga brandvägg / kill-switch-funktionen förhindrar din IP från att läcka
 • DNS-läckor: Windscribes klient tvingar DNS-frågor att gå igenom sina säkra DNS-servrar. Vi upptäckte inga DNS-läckor i våra tester.

Windscribe DNS-läcka och ipv6-läckagetest

Hastighets test

Windflix s speedtest-resultaten var anständiga, men inte så imponerande som vissa konkurrenter som IPVanish och ExpressVPN. De utomeuropeiska servrarna var särskilt nedslående med australiska servrar som inte ens hanterade 5 Mbps. De flesta europeiska eller nordamerikanska platser bör ha minst HD-videobandbredd (5-10 Mbps).

Webbläsarförlängningen presterade lite bättre än VPN-appen i genomsnitt (mindre kryptering), med Windflix-servrarna som levererade över 80 Mbps (mer än tillräckligt för att strömma i full 4k).

Resultat (i Mbps):

 • USA: s östkust: 28,23 Mbps nedladdning / 32,29 Mbps uppladdning
 • USA: s västkust: 23.16 nedladdning / 23.86 uppladdning
 • Kanada: 82,58 nedladdning / 85,41 uppladdning
 • Storbritannien: 22.69 nedladdning / 9.86 uppladdning

Speedtest-bilder

USA East Coast & West Coast Speedtest

USA East Coast & West Coast Speedtest

Windscribe internationell hastighetstest (Storbritannien och Kanada)

UK och Kanada Speedtest

Och den utmärkta Windflix-hastighetsprestandan. Det är värt att notera att Windflix är mer en SmartDNS-proxy än en VPN, så det finns ingen kryptering för att bromsa hastigheterna.

Windflix hastighetstest

Ladda ner Windscribe

Torrents, P2P & Kodi

Bittorrent-användare och Kodi diehards letar vanligtvis efter en högkvalitativ VPN-tjänst. Men många leverantörer passar inte dessa användares högre sekretessbehov (särskilt för Bittorrent).

Så hur staplar Windscribe upp?

Windscribe är ett fast val för fildelning. De tillåter tekniskt torrenter på alla serverplatser, även om de har några “platser som inte är p2p” där de föreslå du laddar inte ner torrenter. Den medföljande SOCKS5-proxyen är också en trevlig funktion och kan konfigureras inuti utorrent eller Vuze.

Det enda lilla slaget här är det faktum att Windscribe gör det tekniskt hålla anslutningsloggar (dock bara minuter). Vissa konkurrenter som PIA, IPVanish och Torguard har inte alls några loggar.

Slutsats: Windscribe tillåter torrenter och sessionloggar är minimala och kortlivade

Vindskrivningspris / planer (inklusive gratis)

Du har två grundläggande planer att välja mellan: Fri eller Proffs.

Pro-versionen innehåller obegränsad bandbredd och alla funktioner som Windscribe har att erbjuda. Det finns i två prenumerationslängder:

 1. 1 månad: $ 9.00 / month
 2. 1 år: $ 4.08 / month

Windscribe VPN-prenumerationspriser

Begränsningar av den fria planen

Självklart är vissa funktioner begränsade till den fria nivån. Här är listan:

 • Bandbredd: Du har bara tillåtet 10 GB överföring (upp / ner kombinerat). Därefter låses ditt konto till den 1: e nästa månad. Det är lämpligt för allmän surfning, men du kan äta upp den kvoten med bara några timmars HD Netflix-strömning.
 • platser: Du kan bara välja mellan 11 av de 50 tillgängliga globala serverplatserna. Det är fortfarande ganska bra.
 • Inga OpenVPN-konfigurationer: Du kan inte konfigurera en VPN-anslutning manuellt på dina egna enheter, så att en VPN-router kommer inte att hända förrän du uppgraderar.

Enligt vår åsikt är det förvånansvärt få begränsningar och du kan fortfarande ansluta obegränsade enheter och till och med ladda ner torrenter på deras gratis nivå (vilket är typ av stor sak!).

Återbetalningspolicy

Windscribe erbjuder en 100% återbetalningspolicy med några begränsningar:

 1. Du har använt tjänsten i tre dagar eller mindre
 2. Mindre än 10 GB överförd data
 3. Du har inte åsidosatt användarvillkoren

Om du uppfyller dessa villkor och begär återbetalning återbetalas du inom 30 dagar enligt deras villkor.

Prova Windscribe Free

Slutsats och rekommendationer

Windscribe är verkligen värd att överväga och deras programvara och funktionalitet täcker de vanligaste VPN-användningsfallen (mobil / desktop-säkerhet, videoströmning och fildelning).

Som sagt kan några av deras konkurrenter vara värda en titt:

 • NordVPN: Nolllogg och Netflix-kompatibla. 2-årsavtal för $ 3,29 / månad
 • Privat internetuppkoppling: Nolllogg, Socks5-proxy ingår. $ 3.33 / month

Bästa egenskaperna:

 • Integritet: Windscribe tar integriteten på allvar och de lagrar bara en minsta mängd sessiondata (i så lite som 3 minuter) för att förhindra missbruk av deras tjänster.
 • Programvara: Det är lätt att använda och stabilt. Webbläsarförlängningen är en anständig (valfri) funktion
 • Windflix: 1-klick på Netflix-åtkomst är bra. Liknar NordVPN SmartplayTM

oro:

Vårt enda stora grepp är serverhastigheten som kan slå och missa. Internationella servrar var märkbart långsammare än de närliggande och deras gratis plan kan påverka hastigheter över hela deras nätverk.

Slutsats:

Utnyttja deras 10 GB / månad gratis plan och se hur du gillar deras service och programvara. Du kan förvänta dig att hastigheterna ska förbättras något när du uppgraderar till pro-plan.

Windscribe är ett värdefullt tillskott till VPN-marknaden och enkelt inom de tio bästa leverantörerna som vi har testat.

Prova Windscribe Free
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map