Opera VPN Review 2019 – Inte riktigt en VPN-tjänst | VPN-kaffe


Sedan lanseringen i juni 2016 har Opera VPN: s närvaro i techvärlden väckt många kontroverser. Det faktum att det är gratis väcker misstankar om dess verkliga dagordning. Varför skulle ett företag skapa ett VPN gratis? Är det gratis VPN värt det eller inte? Läs denna Opera VPN-recension för att ta reda på fördelar och nackdelar med denna VPN, samt hur du använder den med Opera-webbläsaren.

Vad är Opera Browser VPN?

Opera-webbläsaren VPN är en gratis VPN-tjänst som exklusivt byggs för Opera-webbläsaren. Det förbättrar sekretess på nätet på två sätt: den döljer IP-adressen och den har en policy utan loggning. Dessa funktioner skyddar sina användare från online-bedrägerier till en viss grad.

Låter imponerande för en gratis VPN, rätt?

Tja, inte riktigt. Det finns mer med Opera-gratis VPN än vad som ser ut.

Fördelarna

Opera-webbläsarens VPN är gratis

Det finns ingen fångst; det är helt gratis! Det finns inga dolda avgifter och inga räkningar att oroa sig varje månad. Du behöver inte skapa ett konto, ange ditt kreditkortsnummer och få en provperiod på två månader och debiteras automatiskt efter kampanjen. Det är gratis hela tiden.

Det fungerar med Netflix

Operafri VPN kan komma åt en geo-blockerad webbplats som Netflix. Det ger obegränsad bandbredd, vilket gör det möjligt att strömma filmer.

Men precis som andra VPN: er finns det fortfarande en stor chans att Netflix själv kan begränsa den från att komma åt webbplatsen. Denna situation är möjlig eftersom Netflix ständigt övervakar sitt system och har en pågående strid med VPN-leverantörer.

Du kan komma åt Netflix gratis men tills när? Det är frågan som ingen kan svara på.

Det är enkelt att konfigurera och använda

Opera Free VPN är en av de enklaste att installera. Allt du behöver göra är att ladda ner Opera-webbläsaren. Detta steg kommer att förklaras ytterligare nedan.

Nackdelarna

Det är inte en riktig VPN

Orden “gratis VPN” ringer alltid på en klocka. Men för att vara ärlig är Opera-webbläsaren VPN inte en riktig VPN. Medan den kan maskera IP-adressen via en proxyserver, använder den en svagare teknik än de betalda versionerna. Hur skiljer de sig?

Betalda VPN-versioner använder avancerade protokoll för att kryptera din information, medan Opera VPN erbjuder HTTPS / SSL, som är lägre nivåskryptering. Det kan dölja din IP-adress, men dina data kanske inte krypteras alls. Kort sagt, Opera gratis VPN kan inte ge dig maximalt skydd online medan andra VPN kan.

Det fungerar bara med Opera-webbläsaren

Det fungerar bara med Opera-webbläsaren; det är helt värdelöst om du går in på Internet via olika plattformar.

En riktig VPN krypterar alla inkommande och utgående data, oavsett vad du gör och vilka appar du använder.

Oklar jurisdiktion

Ett VPN-företag måste ha en giltig adress. När det gäller Opera är det svårt att identifiera i vilket land de verkar. SurfEasy, som finns i Kanada, driver Operas servrar. Kanada är en del av 5 Eyes Surveillance Alliance tillsammans med USA, Australien, Nya Zeeland och Storbritannien.

Men det är spännande att notera att Opera är ett norskt företag. Opera förvärvade SurfEasy för några år tillbaka. Emellertid köpte också Symantec, ett gigantiskt norskt antivirusföretag, SurfEasy. Men då är SurfEasy fortfarande noterat som ett kanadensiskt företag. Så vilket företag äger egentligen Opera-webbläsarens VPN? Följer det de norska eller kanadensiska integritetsrättigheterna? Detta är några av detaljerna som gör dess jurisdiktion disig.

Låg hastighet

Data reser snabbare i en anslutning utan VPN. Om du vill hålla dig skyddad måste du byta hastighet med säkerhet.

Men för Opera är dess snabba prestanda helt hemsk. Det europeiska servertestresultatet visade 135 pings, 8 Mbps DL, 2,0 Mbps UL. På den amerikanska servern var resultatet något bättre med: 130 pingar, 15 Mbps DL, 1,4 Mbps UL. Dessa resultat bekräftar att Operas VPN ligger i bottenlistan för alla andra VPN-skivor som vi har testat. Hastigheten är fruktansvärd, även om den inte har några lock på bandbredden.

Hur du installerar Opera Browser

Men trots nackdelarna, om du vill prova det, följ bara dessa steg. För att använda gratis VPN måste du installera Opera Browser. Här är hur:

Gå till Operas webbplats: https://www.opera.com.

opera vpn webbplats

Klicka på huvudsidan på “Ladda ner nu” knapp. Den kommer att ladda ner Opera-filen.

ladda ner operaläsare vpn

När nedladdningen är klar klickar du på “open.exe-fil”Längst ner till vänster i webbläsaren.

öppen opera exe-fil

Installationsfönstret visas. Klick “Installera.”

installera operawebbläsare vpn

Hur man installerar Opera Browser VPN

När du har installerat Opera-webbläsaren, gå till Opera-webbläsarens meny och välj “inställningar.”

opera webbläsarinställningar

Klick “Avancerat”> “Sekretess och säkerhet. Leta efter “Aktivera VPN”Alternativet nedan och slå på det.

aktivera vpn i operaläsaren

För att kontrollera om det fungerar, en VPN-ikon visas i sökfältet. Om ikonen är blå betyder det att du är ansluten.

ansluta till operawebbläsaren vpn

Den blå VPN-rutan fungerar också som en switch för att slå på eller stänga av VPN. Du kan använda den för att välja server beroende på din plats. För närvarande erbjuder de tre platser: Amerika, Asien och Europa.

För smartphones kan du ladda ner Opera-webbläsaren från Apple Store och Google Play Store. Klicka på VPN-symbolen i adressfältet för att slå på och stänga av VPN. (Genom att klicka på denna ikon visas också hur mycket data du har överfört den här månaden.) Välj önskad plats (en av tre). Längst ner i fönstret kan du se din nuvarande IP-adress.

Vad du ska göra om Opera Browser VPN inte fungerar

Det finns tillfällen då Operas VPN inte fungerar.

Här är några steg för att lösa problemet.

1. Växla VPN av / på

När webbläsaren har laddats ner måste Opera-webbläsaren visa dig en VPN-ikon i adressfältet. Klicka på den och slå den av och på igen.

2. Rensa cachen

 • Tryck “Ctrl + Shift + del”Snabbtangenter. Kryssa för alla rutorna på “Rensa surfhistoriken”-Fönster, inklusive cachade bilder och filalternativ.
 • Välj “tid” på rullgardinsmenyn.
 • Klicka på “Rensa surfhistoriken” knapp.
 • Starta om webbläsaren Opera.

3. Stäng av Opera-tillägg

Opera-tillägg kan hindra VPN-anslutningen. Du kan stänga av dem först för att se till att du har isolerat problemet.

 • Klicka på “Meny”-Knappen längst upp till vänster i Opera-webbläsaren
 • Välj “Extensions
 • Välj “Aktiverad”På vänster sida av fliken
 • Klicka på “Inaktivera”-Knappen för alla aktiverade tillägg

4. Stäng av ditt antivirusprogram

Vissa antivirusprogram har kompatibilitetsproblem med Opera-webbläsarens VPN. För att se till att de inte blockerar webbläsaren, öppna ditt antivirusprogram och inaktivera det. Starta om Opera-webbläsaren och kontrollera om VPN fungerar. Om det fungerar måste du inkludera Opera-webbläsaren i ditt antivirusprogram Hjälpmedel Undantag lista. Om inte, fortsätt till steg 5.

(Lägga till Opera-webbläsaren i listan med undantag för verktyg varierar beroende på vilken programvara du använder. Besök din antiviruswebbplats för mer information. Du måste lägga till https://www.operavpn.com i undantagslistan.)

5. Stäng av Windows-brandväggen

Windows Defender Firewall kan också vara den skyldige. Att stänga av det kan lösa problemet:

 • Tryck på Windows-logotypen på tangentbordet för att öppna sökrutan.
 • Stiga på “Windows brandvägg”I sökrutan och välj“Windows Defender Firewall. ”
 • Klick “Stäng av Windows Defender.”

6. Byt till en optimal plats

Klicka bara på VPN-knappen på vänster sida av Operas sökfält. Klicka på “från rullgardinsmenyn.Optimal plats.”

7. Uppdatera Opera Browser

Kontrollera om din webbläsare är uppdaterad. Klicka på “Meny” -knappen och välj “Om Opera”För att öppna fliken. Klicka på “Starta om nu för att uppdatera webbläsaren och starta om den automatiskt.

Är Opera VPN Safe?

Är Opera VPN säkert? Denna fråga är väldigt knepig. Svaret är “ja” och “nej.”

Ja, eftersom den inbyggda VPN-funktionen har två väsentliga skyddsfunktioner: kryptering till och från servern och ingen loggningspolicy. När Opera-webbläsarens VPN är på använder den HTTPS / SSL-kryptering för att skapa en säker anslutning till servern. Krypteringsnycklarna verkar vara ett stort antal slumpmässiga nummer.

Opera VPN följer en policy som inte loggar. Enkelt uttryckt lämnar webbläsaren inte ett spår av din surfaktivitet och IP-adress med ursprung. Inga loggar, inga spår.

Nej, för det är inte så säkert som den fristående VPN. Det kan skydda dig i viss utsträckning men inte alls. Kom ihåg att du bara är skyddad när du använder Opera-webbläsaren med VPN på. Om du använder en annan webbläsare eller app medan du är online är du inte skyddad.

HTTPS / SSL-kryptering är inte ett starkt krypteringsprotokoll. Sofistikerade hackningstekniker kan enkelt bryta mot det.

En annan fråga med Opera VPN är dess tillförlitlighet. Som täckts ovan finns det tillfällen då VPN inte fungerar. Detta kan vara frustrerande och riskabelt om du har varit online ett tag utan försäkran om att VPN fungerar. Du kan utsätta dig själv för brottslingar online och äventyra din integritet.

Sammanfattning

Ordet “gratis” som är anslutet till Opera-webbläsarens VPN låter väldigt lockande. Men sanningen är att det inte är en riktig VPN. Den använder en proxyserver för att dölja din IP-adress, men dess krypteringsnivå är svag. Men det använder HTTPS / SSL för kryptering, vilket är samma teknik som används av stora webbplatser idag.

Opera-webbläsarens VPN kan öppna geobegränsade webbplatser som Netflix. Men till och med detta har ingen tillförlitlighet. Ibland går det åt Netflix, andra gånger gör det inte. Det finns inte mycket att se om Opera VPN. Med det sagt kan du inte förvänta dig för mycket för en gratis inbyggd funktion i en webbläsare. Det är definitivt inte det bästa där ute och det kan inte utföra full funktionalitet för en fristående VPN. Om du behöver komplett skydd på nätet passar inte Opera-webbläsarens VPN-räkningen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map