Private Internet Access Review 2015


Update: voor de laatste recensie, gemaakt in juni 2016, bezoek PIA Review 2016

Hier is onze recensie van Private Internet Access (of PIA), een grote VPN-provider in de branche, beheerd door London Trust Media, Inc. 

Herzieningsupdate: juni 2015

Onze eerste Private Internet Access Review werd gepubliceerd in april 2013. De afgelopen twee jaar is PIA enorm gegroeid en uitgegroeid tot een van de meest bekende services in de VPN-industrie. De reden voor hun groei is simpel: combineer een geweldige service met een geweldige prijs, voeg de Snowden-onthulling van vorig jaar toe over massasurveillance die een enorme interesse in online privacy bepaalt, en je hebt de perfecte ingrediënten.

Over groei gesproken, in de afgelopen 24 maanden (sinds we onze eerste PIA-beoordeling voltooiden), voegden ze honderden nieuwe VPN-servers toe, met meer dan 3400 op dit moment, van 260 in april 2013. Ze hebben ook nieuwe VPN-locaties toegevoegd:
– Hong Kong in de eerste helft van 2014, om gebruikers in Azië, met name China, waar VPN’s worden gebruikt om internetcensuur te omzeilen, een hogere snelheid te bieden.
– Israël, in de 2e helft van het jaar, een goede VPN-locatie voor gebruikers in het Midden-Oosten.
– Australië, in november 2014.
– Rusland, Brazilië, Turkije en Mexico in 2015.

Snowden-onthullingen suggereerden dat de NSA en andere overheidsinstanties capaciteiten hebben om encryptie te kraken die algemeen als veilig werd beschouwd. Veel VPN-providers hebben hun coderingskracht de afgelopen maanden vergroot en Private Internet Access is daar een van.

Hun versleutelingsopties bieden het volgende:

Gegevenscodering cijfers:
AES 128-bits, AES 256-bits, BF 128-bits

Handdrukversleuteling:
RSA-2048, RSA-3072, RSA-4096 en elliptische curven, de laatste komen niet vaak voor bij
andere VPN-providers.
Gebruikte elliptische curven: ECC-256k1, ECC-256r1 en ECC-521

Gegevensauthenticatie:
SHA1 (160-bit) en SHA256 (256-bit).

De nieuwe versleutelingsmethoden zijn toegevoegd in de VPN-software en de gebruiker kan ze combineren in verschillende scenario’s. In onze laatste tests gebruikten we combo’s van AES-128- of AES-256-codes met RSA-4096- of ECC-handdruk, altijd met SHA256 HMAC.

Een voorbeeld met hun nieuwe encryptiehanddruk:

pia-encryptie

Andere opvallende kenmerken die ze sinds een jaar geleden hebben toegevoegd, zijn het accepteren van honderden cadeaubonnen als alternatieve betaalmethoden, waardoor klanten anoniem kunnen betalen.

Kenmerken

Private Internet Access biedt meer dan 1800 VPN-servers in 11 landen: VS, VK, Canada, Zwitserland, Nederland, Zweden, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Roemenië, Israël en Australië. Al hun servers beschikken over Gigabit-verbindingen. Niet alleen dat de lijst met servers enorm is, maar de hostingbedrijven die deze servers leveren, behoren tot de beste in de branche. We kunnen ons alleen voorstellen dat het maandelijkse factureringsoverzicht voor die servers meer dan $ 70.000 – $ 100.000 is, rekening houdend met grote kortingen voor het hebben van meerdere servers van dezelfde providers.

Ze staan ​​5 gelijktijdige verbindingen met hetzelfde VPN-account toe, voor het geval je het met je familie of vrienden wilt delen. Een proxy-service is ook inbegrepen in hun abonnement.

We hebben ons aangemeld voor de VPN-service van PIA via PayPal en we waren blij dat het aanmeldingsproces slechts 20 seconden duurde en dat we niet om persoonlijke gegevens werden gevraagd. De VPN-inloggegevens zijn verzonden naar het e-mailadres dat wordt gebruikt met PayPal. Het VPN-account werd direct na de betalingsbevestiging geactiveerd.

VPN-software

PIA biedt hun eigen OpenVPN-client, die vooraf is geconfigureerd met uw gebruikersnaam / wachtwoord in de VPN-activeringse-mail. In de VPN-software kunt u de regio / het land kiezen waarmee u de VPN wilt verbinden, evenals protocol en poorten. Ze bieden zowel TCP- als UDP-VPN’s op poorten: tcp 80, 110, 443 en UDP 53, 1194, 8080 en 9201. Protocollen en poorten kunnen worden geselecteerd uit de geavanceerde opties. Een ander handig ding dat u kunt instellen, is Port Forwarding (gebruikt door P2P-clients of andere software die directe toegang tot uw pc vanaf internet vereist). Als u de optie inschakelt, toont een tooltip u de doorgestuurde poort wanneer u verbinding maakt. Port Forwarding is beschikbaar op servers in Nederland, Zwitserland, Canada en Roemenië.

Andere handige functies van hun VPN-software: 

 • VPN Kill Switch verwijdert uw ISP-internetgateway als de VPN de verbinding verbreekt om IP-lekkage te voorkomen.
 • DNS Leak Protection verwijdert uw standaard DNS-servers, zodat u alleen de DNS-servers kunt gebruiken die door de VPN zijn toegewezen.
 • IPv6 Leak Protection schakelt uw IPv6-netwerkadres uit om te beschermen tegen lekkage via IPv6.

pia_vpn1

Prijzen

Hun maandelijkse abonnement is $ 6,95, terwijl het jaarlijkse abonnement $ 39,95 is (of $ 3,33 / maand). Dat is echt een goede prijs voor VPN-toegang tot meer dan 900 premium gateways op 10 locaties. Ze accepteren PayPal, Google Wallet, Amazon Payments, Liberty Reserve, CashU, OKPay, BitCoin en honderden cadeaubonnen – als je de service anoniem wilt kopen. Hun restitutiebeleid omvat een geld-terug-garantie van 7 dagen.

pia-prijzen

Snelheid

We hebben verschillende snelheidstests uitgevoerd, in verschillende dagen, op verschillende tijdstippen, met gebruikmaking van alle protocollen (PPTP, L2TP en OpenVPN). Dit is de conclusie van onze snelheidstests:

De PPTP-snelheid was redelijk slecht, gemiddeld tussen 100 KB / sec en 400 KB / sec, ongeacht de serverlocatie.

De OpenVPN-snelheid was erg goed. We kregen tussen de 2 en 10 MB / sec, afhankelijk van de afstand tot de VPN-server. De snelste waren natuurlijk die dichter bij onze locatie.

Speedtest-voorbeelden:

pia-speedtest1

Multi-threaded downloadtest op Linux:

pia_speed1

Voorbeeld van torrent-snelheid:

pia-torrent-snelheid

L2TP en OpenVPN op UDP zorgden voor de beste snelheid bij onze tests, en we hebben onze verbinding van 100 Mbit / sec in de meeste tests gemaximaliseerd. Het is zeker leuk om een ​​VPN-doorvoer van 10 MB / sec te zien. De snelheid was constant tijdens enkele grote bestandsdownloads, niet alleen pieken.

Omdat de verbindingssoftware van PIA alleen OpenVPN-ondersteuning biedt, moet u, als u L2TP / IPSec wilt gebruiken, de traditionele manier van verbinden via L2TP gebruiken. Ze bieden verbindingsinstructies op hun website en het duurt slechts enkele ogenblikken om de L2TP VPN-verbinding in te stellen. Het verschil tussen OpenVPN (UDP) en L2TP-snelheden is echter klein en we raden aan om OpenVPN te gebruiken vanwege de hogere beveiliging.

Loggingbeleid en privacy

Volgens hun privacybeleid verzamelen ze e-mailadressen van klanten, vereist in het betalingsproces. Er is geen andere informatie vereist en dat is ons opgevallen tijdens het aanmeldingsproces. Ze verzamelen ook websitestatistieken, waarvan sommige worden verzameld door Google Analytics. PIA stelt duidelijk dat ze geen verkeersgegevens van klanten verzamelen. Ze kunnen echter klantgegevens vrijgeven om te voldoen aan wettelijke verplichtingen (onder dagvaarding) – maar dat is wat elk VPN-bedrijf zou doen. PIA was ook te zien in het artikel van TorrentFreak: “Welke VPN-serviceproviders nemen echt serieus anonimiteit?”. Dit is hun antwoord op vragen over VPN-logboekregistratie:

“We houden absoluut geen VPN-logboeken bij van welke aard dan ook. We gebruiken gedeelde IP-adressen in plaats van dynamische of statische IP’s, dus het is niet mogelijk om een ​​gebruiker aan een extern IP-adres te koppelen. Dit zijn enkele van de vele oplossingen die we hebben geïmplementeerd om de sterkste mate van anonimiteit onder VPN-services mogelijk te maken. Verder willen we onze gebruikers aanmoedigen om een ​​anonieme e-mail te gebruiken en met Bitcoins te betalen om een ​​nog hogere mate van anonimiteit te garanderen, mocht dat nodig zijn. Onze belangrijkste branches zijn privacy, servicekwaliteit en snelle klantenondersteuning. ”

“Ons bedrijf opereert momenteel vanuit de Verenigde Staten met gigabit-gateways in de VS, Canada, het VK, Zwitserland en Nederland. We kozen voor de VS, omdat het een van de weinige landen is zonder een verplichte wet voor het bewaren van gegevens. We zullen geen informatie delen met derden zonder een geldig gerechtelijk bevel. Dat gezegd hebbende, is het onmogelijk om een ​​gebruiker te koppelen aan enige activiteit op ons systeem, omdat we gedeelde IP’s gebruiken en absoluut geen logboeken bijhouden. ”

Conclusies

Goed:

 • Uitstekende snelheid en betrouwbaarheid.
 • Honderden VPN-gateways op veel locaties.
 • Op privacy gerichte provider, waarmee anonieme betaalmethoden zoals BitCoin en cadeaubonnen mogelijk zijn.
 • Meerdere, sterke versleutelingsmethoden om uit te kiezen.
 • Torrent is toegestaan ​​op alle VPN-gateways.
 • Geen logs.

Slecht:

 • Ze zijn opgenomen in de VS en zijn zo groot geworden dat we bang zijn dat ze een doelwit kunnen worden voor NSA- en Amerikaanse agentschappen. We kwamen enkele artikelen tegen waarin ze beweren dat ze hun bedrijf naar het buitenland zouden verplaatsen als ze een doelwit zouden worden.

We zijn positief onder de indruk van de VPN-service van PIA. De prijs is erg goed en verslaat veel van hun concurrenten. Hun infrastructuur is erg groot en alle servers worden gehost bij enkele van de beste hostingbedrijven ter wereld. PPTP-snelheden hadden echter beter gekund, maar het is oké. Het compenseert met geweldige prijzen, serverstabiliteit en OpenVPN / L2TP-snelheden. Als je de beste snelheid van onze PIA wilt halen, gebruik dan L2TP / IPSec VPN in plaats van PPTP op apparaten die OpenVPN niet ondersteunen. We vonden het ook leuk dat ze echt om de privacy van gebruikers lijken te geven en niet om je persoonlijke gegevens vragen wanneer je je aanmeldt.

We geven Private Internet Access een beoordeling van 8/10 in de betaalde VPN-categorie en bevelen het ten zeerste aan.

Klik hier om deze VPN-provider te bezoeken
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map