Surfshark Review – Beste voor de prijs in 2019? | VPN-koffie


Surfshark heeft de reputatie een goedkope en krachtige VPN te zijn. Maar is het zo goed als de reputatie gaat? In deze Surfshark-recensie gaan we dieper in en ontdekken we de waarheid over deze VPN-provider.

Surfshark VPN heeft meer te bieden dan in het oog springt?

In één oogopslag zijn er een paar bezienswaardigheden over Surfshark. De VPN is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden en heeft een netwerk van meer dan 800 servers in meer dan 50 landen.

Het wordt ondersteund op populaire platforms, waaronder Windows, Mac, iOS en Android, en het biedt extensie-plug-ins voor Chrome en Safari. Je kunt Surfshark installeren op geselecteerde gameconsoles en smart-tv’s.

Het is ook mogelijk om Surfshark op geselecteerde routers te installeren, maar deze routers moeten OpenVPN als client ondersteunen. Door Surfshark op een router te hebben, wordt elk verbonden apparaat beschermd door de VPN.

Er zijn geen beperkingen voor apparaatverbindingen met Surfshark. Voor een enkel betaald account kunt u een onbeperkt aantal apparaten die u bezit verbinden met de VPN. De onbeperkte apparaatverbindingen en de lage prijs van het abonnement maken Surfshark aantrekkelijk voor internetgebruikers.

Maar is het voldoende om een ​​onbeperkte apparaatlimiet te hebben om zijn positie als een van de toonaangevende VPN’s te versterken? Er moeten nog meer vragen worden gesteld en beantwoord.

Surfshark Pros

Nadat we onze handen vuil hadden gemaakt met Surfshark, ontdekten we dat er veel pluspunten zijn aan deze VPN. Misschien is de hype die rond Surfshark rondging toch niet verre van de waarheid. Dit zijn de feiten die indruk op ons maken:

1. Eersteklas beveiliging

Surfshark voldoet aan de industriële standaard door de AES-256-codering op de VPN-verbindingen te gebruiken. De AES-256-codering wordt gebruikt door overheidsinstanties en het bankwezen.

Een 256-bits sleutel wordt gebruikt om het bericht te versleutelen dat is gecodeerd door het AES-256-algoritme. Dit betekent dat de codering technisch onmogelijk te breken is, zelfs niet met een brute-force-kwestie. Hackers zullen een onmogelijke taak hebben om deze superveilige codering te ontsleutelen, zelfs als ze de berichten hebben onderschept.

Gebruikers hebben ook de mogelijkheid om te kiezen uit OpenVPN of IKEv2 / IPsec. Beide zijn veelgebruikte VPN-protocollen die worden gebruikt om verbindingen tussen eindpunten te beveiligen en de gegevensoverdracht te versnellen.

Surfshark kiest automatisch de IKEV2 / IPsec als het standaardprotocol. Voel je vrij om over te schakelen naar OpenVPN als je dat wilt. Afhankelijk van het apparaat kan het ene protocol sneller blijken te zijn dan het andere.

Met deze VPN-basisprincipes heeft Surfshark een goede start in deze review.

2. Strikt geen registratiebeleid

Een VPN is net zo betrouwbaar als de persoonlijke gegevens die het verzamelt, of niet. Voor Surfshark wordt datalogging minimaal gehouden.

Surfshark verzamelt geen informatie die de privacy van de gebruiker kan onthullen, zoals IP-adressen, browsegeschiedenis en andere vermeld in haar beleid.

surfshark geen logbeleid

Informatie zoals e-mailadressen, factuurgegevens en diagnostische gegevens worden verzameld om de werking van de VPN te vergemakkelijken. Merk op dat dit een normale praktijk is in de VPN-industrie. Alle VPN-providers verzamelen basisinformatie die essentieel is voor facturering en gebruikerservaring.

Het is prijzenswaardig dat Surfshark niet dubbelzinnig is in zijn logboekbeleid. De gedetailleerde beschrijving stelt ons op ons gemak als het gaat om de privacy van gebruikers.

3. Geen DNS / IP-lek

Sommige VPN’s zijn berucht om problemen met DNS of IP-lekken, die onbedoeld het IP-adres en de locatie van de gebruikers prijsgeven.

Gelukkig vertoont Surfshark geen tekenen van DNS / IP-lekken, wat betekent dat je absoluut veilig en anoniem bent wanneer je bent verbonden met de VPN.

Hier is een snelle manier om te controleren of Surfshark lijdt aan DNS / IP-lek.

 1. Maak verbinding met Surfshark.
 2. Start IPLeak.net
 3. Bekijk het IP-adres en de weergegeven DNS.

Het IP-adres en de DNS moeten de VPN-server weerspiegelen waarmee u bent verbonden. Als u uw werkelijke IP-adres ziet, betekent dit dat de VPN lijdt aan DNS / IP-lek.

4. Veilige jurisdictie (Britse Maagdeneilanden)

Surfshark is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden en dit betekent veel voor privacybewuste VPN-gebruikers. De Britse Maagdeneilanden zijn geen lid van de 5-Eyes-alliantie. Dit betekent dat bedrijven op de Britse Maagdeneilanden niet onderworpen zijn aan wetten voor het bewaren van gegevens.

Natuurlijk heeft Surfshark, met een strikt niet-logboekbeleid, niets opgeslagen dat uw privacy in gevaar kan brengen, zelfs als het wordt opgedragen om de informatie over te dragen. Maar het geeft extra zekerheid dat ze wegblijven van de 5-Eyes alliantie of landen die er vriendelijk voor zijn.

Je kunt ook kijken op de Warrant Canary at Surfshark met alle Warrants, Gag Orders of Summons die zijn ontvangen van overheidsinstanties.

surfshark jurisdictie

We hebben een blik geworpen en het laat een brandschoon nulpunt zien.

Transparant zijn in zijn beleid en een Warrant Canarische hebben is een geweldige strategie om de geloofwaardigheid van gebruikers te vergroten.

5. Fatsoenlijke verbindingssnelheid

Een afname van de verbindingssnelheid is onvermijdelijk met een VPN-verbinding. Een uitstekende VPN mag echter geen invloed hebben op uw browse-ervaring en in het bijzonder op het streamen van high-definition films.

Surfshark, hoewel niet de snelste in de branche, heeft een behoorlijke verbindingssnelheid. Dit is hoe onze uploads en downloads op internet eruit zien zonder een VPN-verbinding.

Wanneer we zijn verbonden met een Surfshark-server in de VS, ervaren we slechts een lichte daling van de verbindingssnelheid.

Het kan natuurlijk zijn dat de resultaten verschillen, afhankelijk van de afstand tussen uw locatie en de server. U krijgt betere resultaten wanneer u verbinding maakt met een nabijgelegen Surfshark-server.

6. Torrenting met Surfshark✅

Sommige VPN’s staan ​​torrenting niet toe of blijven neutraal met P2P-applicaties. Surfshark stelt expliciet dat het gericht is op torrent-applicaties.

Een combinatie van strikt geen logbestandenbeleid, onbeperkte bandbreedte en behoorlijke downloadsnelheid is het perfecte recept om beschermd te blijven tijdens het downloaden van torrents op P2P-clients.

Surfshark werkt met alle torrent-software en websites. Als je een populaire torrent-client zoals uTorrent gebruikt, zal het verbinden met Surfshark voorkomen dat je IP-adres aan de gemeenschap wordt onthuld.

7. Surfshark Netflix-ondersteuning✅

Surfshark is een van de weinige VPN’s die de overhand heeft op het VPN-verbodsbeleid van Netflix. Het is een publiek geheim dat Netflix de VPN-verbinding actief op de zwarte lijst zet en dat sommige bekende VPN’s aan de ontvangende kant waren.

Je kunt een hoog slagingspercentage verwachten wanneer je Surfshark gebruikt om toegang te krijgen tot Netflix. Een snelle test op een paar willekeurige servers stelde ons in staat onze favoriete tv-programma’s te streamen op de streaminggigant.

Het is opmerkelijk hoe Surfshark gemakkelijk verbinding maakt met Netflix, aangezien veel VPN’s slechts een handvol servers hebben, ondanks dat ze beweren Netflix-vriendelijk te zijn.

Surfshark is jouw beurt aan VPN als toegang tot Netflix een topprioriteit is. We wisten hoe het voelt als je een week tv-programma’s hebt gemist op het populaire streamingplatform.

8. Gebruiksvriendelijk

U hoeft geen technische wizard te zijn om de Surfshark-client-app te bedienen. Ondanks de onderliggende complexiteit heeft Surfshark de app verbazingwekkend eenvoudig gemaakt voor gebruikers.

Zodra je de Surfshark-app hebt geïnstalleerd, kun je met een simpele druk op de snelkoppelingsknop verbinding maken met de beste locatie qua snelheid.

Als u handmatig verbinding wilt maken met een andere VPN-server, hebt u toegang tot het serverselectiescherm met alle servers gerangschikt op land.

Over het algemeen zijn de software en app intuïtief ontworpen. Alle veelgebruikte bedieningselementen en opties zijn toegankelijk met minimale navigatie. Surfshark bewijst dat door het simpel te houden het spel wint.

9. Veilige extensie-plug-in voor browsers

Het is gebruikelijk dat VPN-providers browserextensies aanbieden. Deze extensies worden echter meestal afgeluisterd door problemen die de veiligheid en privacy van de gebruikers in gevaar brengen.

Surfshark-browserextensies zijn gecontroleerd door een onafhankelijke beveiligingswebtester, Cure53. Het resultaat laat zien dat de browserextensies van Surfshark tot de minderheid behoren die weinig zwakke punten vertoont.

10. Zeer responsieve Live Chat-ondersteuning

Als je problemen ondervindt met Surfshark of als je vragen hebt die verschijnen terwijl je de app gebruikt, is de hulp binnen handbereik.

Naast de uitgebreide tutorials en het ondersteuningsticket, kun je ook contact opnemen met Surfshark’s 24/7 live chat.

We wilden er zeker van zijn dat het werkt en we stuitten een simpele vraag.

Het duurde minder dan 5 seconden om antwoord te krijgen.

surfshark ondersteunt netflix

Om te bevestigen dat we niet met een bot chatten. We probeerden een andere vraag te beantwoorden en we kregen vergelijkbare snelle antwoorden.

surfshark ondersteunt ons netflix

Klantondersteuning is een belangrijk element voor VPN-providers en Surfshark heeft de juiste prioriteiten.

11. Betaalbaar abonnement

Het lijkt erop dat Surfshark niets verkeerds kan doen, inclusief de prijsstrategie. Surfshark biedt 3 verschillende abonnementen. U krijgt de beste besparingen met het abonnement van 24 maanden, dat neerkomt op $ 1,99 per maand. Een abonnement van 1 maand kost $ 11,95 en een abonnement van 6 maanden kost $ 5,99 per maand.


Al deze plannen worden ondersteund door een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantiebeleid. Als je niet het gevoel hebt dat Surfshark uitstekend werk voor je doet, kun je gemakkelijk een teruggaveproces starten.

12. Handige functies

Surfshark gaat verder dan het bieden van standaard VPN-beveiligingen. Het heeft een handvol functies die handig kunnen zijn bij het maximaliseren van internetveiligheid. Hier zijn er enkele die onze aandacht trokken.

 • CleanWebTM – Advertenties kunnen vervelend zijn en het risico op malware en phishing-activiteiten vergroten. CleanWebTM maakt een einde aan de vervelende advertenties en biedt een aangename browse-ervaring zonder advertenties.
 • WhiteListerTM – Surfshark biedt gebruikers de mogelijkheid om bepaalde apps toe te staan ​​om VPN-beveiliging te omzeilen. Deze functie is handig voor situaties zoals verbinding maken met een netwerkprinter of toegang tot de minder gevoelige maar zware app voor gegevensgebruik.
 • Camouflagemodus – Door in camouflagemodus te zijn, kan uw internetprovider niet leren dat u een VPN gebruikt.
 • Multihop-modus – Is er meer nodig dan een enkele VPN-verbinding? Het lijkt erop dat de Multihop maximale privacy mogelijk maakt door verbindingen naar twee landen te beveiligen.
 • NoBorders-modusTM – Sommige landen handhaven hoge censuur op internet. Surfshark is gebouwd met technologie die het mogelijk maakt de beperkende firewalls in die landen te omzeilen.
 • Dodemansknop – Een VPN is niet compleet zonder een kill-schakelaar. Een kill-schakelaar verbreekt uw apparaat van het internet wanneer de VPN-verbinding wordt verbroken. Het helpt om te voorkomen dat uw browsesessie openbaar wordt gemaakt.

13. Onbeperkte apparaatverbindingen

Je hebt het bovenaan de recensie gelezen en we benadrukken het punt opnieuw. Surfshark biedt onbeperkte apparaatverbindingen voor één betaald account. Dit is geen truc die je zult vinden die wordt aangeboden door andere toonaangevende VPN’s.

Gelijktijdige apparaatverbindingen zijn meestal beperkt binnen het bereik van 3-6 door concurrerende VPN’s. Het verwijderen van de limiet is een slimme zet van Surfshark, althans voor zijn gebruikers. Het wekt de indruk dat Surfshark meer waar voor zijn geld biedt.

Met alle andere handige functies is het moeilijk anders te beweren.

Surfshark Cons

Hoewel we behoorlijk verbaasd zijn over Surfshark als geheel, is er een gebied waarover we bedenkingen hebben.

1. Gebrek aan bedrijfsinformatie

Er zijn geen hints voor het managementteam of de eigenaar van Surfshark. U kunt geen pagina ‘Over ons’ vinden op de website van Surfshark. Het enige dat u heeft, is een geregistreerd adres dat naar de Britse Maagdeneilanden verwijst.

Maar het gebrek aan informatie over het team dat Surfshark beheert, hoeft geen reden tot bezorgdheid te zijn. Het is voor de meeste VPN-providers gebruikelijk om dergelijke details weg te laten.

Hoe Surfshark eruitziet op verschillende platforms:

Hoe Surfshark eruitziet van Windows:

Surfshark op Android:

We raden Surfshark VPN aan?

Surfshark maakte inderdaad een sprong in de VPN-scene na de lancering in 2018. Het vinkt alle juiste vakjes aan voor functies die VPN-gebruikers aanspreken. Surfshark blinkt niet alleen uit in termen van privacy en beveiliging, maar het ontgrendelt ook gemakkelijk Netflix.

Je zult ook onder de indruk zijn van de geavanceerde functies die zijn opgenomen in Surfshark-apps. Functies zoals split tunneling en multi-hop geven je een betere controle over VPN-gebruik. Het vermogen van Surfshark om geo-restrictieve blokken gemakkelijk te omzeilen, maakt het een ideale VPN om te gebruiken wanneer je naar het buitenland reist.

Het feit dat het op de Britse Maagdeneilanden is gevestigd en een duidelijk omschreven privacybeleid heeft, verhoogt de geloofwaardigheid van gebruikers. Met onbeperkte apparaatverbindingen en een ongelooflijk lage abonnementsprijs van 24 maanden, is het een bijna perfecte VPN die moeilijk te weerstaan ​​is.

Ons oordeel?

Een sterk, volmondig ja!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map