SlickVPN recensie 2016


SlickVPN, opgericht in 2011, wordt beheerd door Slick Networks, Inc., een bedrijf in de Verenigde Staten.

Ze bieden een grote verscheidenheid aan serverlocaties (145 gateways in 45 landen) en geven u de mogelijkheid om tegelijkertijd 5 apparaten aan te sluiten. Het is ook vermeldenswaard dat ze OpenVPN-, Cisco IPSec- en PPTP-verbindingen ondersteunen. Omdat ze zo’n grote verscheidenheid aan serverlocaties bieden, raden we je aan de volledige lijst hier te bekijken. Hier vindt u ook een lijst met de beschikbare protocollen van SlickVPN.

Het klinkt allemaal op het eerste gezicht veelbelovend, en aangezien ze hun product promoten als de “snelste VPN-service”, moesten we gewoon rondneuzen en kijken wat is wat. Dit is wat we hebben gevonden:

Privacy- en registratiebeleid

SlickVPN beweert dat ze een nullogboekbeleid hebben en het is vermeldenswaard dat ze ook een kanarie hebben. Er is echter iets dat onze aandacht trok in het TorrentFreak jaarlijkse beste VPN-artikel:

slickvpn-dmca

Dit betekent dat ze toegeven dat ze het verkeer van klanten verstoren en identificeren om de meldingen te verzenden. Dit is niet iets wat we graag zouden zien van een privacybedrijf en het is ook in tegenspraak met hun bewering over ‘anonieme torrenting’.

Software

SlickVPN biedt een aangepaste clientsoftware voor Windows en MacOS. De Windows-software was niet bepaald een schone applicatie zonder problemen. Hoewel intuïtief en doordacht doordacht qua ontwerp, vertoonde het een aantal gebreken en eindigden we een paar keer met een crashprogramma terwijl we verbinding maakten met of loskoppelden van een server.

slickvpn-mainapp01

We hebben gemerkt dat dit vooral gebeurde bij het verbinden met een nieuwe serverlocatie zonder de verbinding met onze huidige locatie te verbreken.

slickvpn-mainapp02

Afgezien van de kleine problemen (die in alle eerlijkheid enkele echte problemen kunnen veroorzaken als gevolg van IP-lekken als het crasht tijdens het gebruik. Het is ons echter niet overkomen) vonden we de software prettig in gebruik en dat het een goede variëteit aan instellingen. Het aanpassen van uw ervaring is erg belangrijk als het gaat om een ​​VPN-verbinding, grotendeels vanwege de specifieke behoeften van elke individuele klant.

slickvpn-mainapp03

Over het algemeen is het een redelijk goed gemaakte applicatie en we waarderen de tijd die ze hebben genomen om de beschikbare opties te integreren. Een ding dat we hebben gemist, is een vorm van latentiemeter, die ons zou helpen een beter idee te krijgen van welke serverlocaties sneller waren, en we hopen dat ze deze in de toekomst zullen integreren.

Kenmerken

SlickVPN biedt een grote verscheidenheid aan functies en sommige zijn het waard om in meer detail te bespreken.

slickvpn-features

Ze beweren bijvoorbeeld dat HYDRA, een functie die lijkt op hoe Tor werkt (meerdere hops, willekeurige toegang via hen) de veiligste verbinding mogelijk maakt met behulp van extra hops op hun interne netwerk. Ze beweren dat deze functie “uw verkeer volledig maskeert van iedereen, overal die uw online activiteiten zou kunnen observeren” … wat niet helemaal waar is, zoals we allemaal weten, bent u niet 100% beschermd, ongeacht de VPN-service waarvoor u kiest . Meestal zijn dit gewoon marketinggimmicks, opnieuw gebruikt om klanten aan te trekken die hun huiswerk niet goed doen.

Een ding dat we leuk vonden, en zoals geadverteerd werkt, is de toegang tot mediastreamingsites zoals Netflix en Hulu. We hebben niet alle serverlocaties getest, maar de geteste locaties (inclusief de VS, VK, NL en DE) hadden toegang tot Netflix en de streamingkwaliteit was redelijk goed. We zouden het hen niet kwalijk nemen als deze services niet beschikbaar zouden zijn, maar aangezien ze dat wel zijn, moeten we ze als een pluspunt noemen.

slickvpn-features2

Er is nog een versiering voor advertenties die we willen bespreken. Ze beweren de ‘snelste VPN ter wereld’ te zijn

slickvpn-features3

die we, na het testen van het product, kunnen verzekeren dat het verre van een nauwkeurige verklaring is. We nodigen u uit om de snelheidstests hieronder te bekijken om erachter te komen wat we bedoelen.

Er worden drie protocollen ondersteund: PPTP, L2TP / IPSec en OpenVPN. De standaard en aanbevolen is OpenVPN met AES 256 bit-codering. We ontdekten echter dat hun CA-certificaat slechts RSA 1024 bit groot is, wat de OpenVPN-verbinding “niet zo” veilig maakt en zeker niet de “sterkste codering ter wereld” zoals ze beweren. RSA 1024 wordt al een tijdje als onveilig beschouwd en VPN-providers moeten ten minste RSA 2048 gebruiken.

slickvpn-ca-screenshot

We raden aan om hun protocollijst te bekijken voor meer details.

Snelheid

De testresultaten van de browsersnelheid waren gemiddeld, redelijk, niets bijzonders en absoluut NIET de snelste ter wereld, zoals SlickVPN beweert:

slickvpn-browserspeedtest

Sommige servers waren natuurlijk sneller dan andere, en we begrijpen dat locatie, verbindingstype en andere factoren de snelheidstestresultaten beïnvloeden, maar over het algemeen was de snelheid, zoals eerder vermeld, op zijn best gemiddeld. Aan de positieve kant waren er geen onderbrekingen of problemen, en ongeacht het resultaat van de snelheidstest op papier, werd de daadwerkelijke browse-ervaring niet beïnvloed, het was vloeiend en meer dan acceptabel.

De downloadsnelheid van de torrent was ook redelijk:

Canada

Polen

Portugal

Zweden

Houd er rekening mee dat er ook veel factoren zijn die deze resultaten op de een of andere manier kunnen zingen (zoals verbindingstype, torrenttype, aantal seeders enz.), Maar dit zou een vrij indicatief referentiepunt moeten zijn voor zover de downloadsnelheid van de torrent gaat.

Mobiele prestaties

SlickVPN biedt geen eigen applicatie voor mobiele apparaten, maar op hun ondersteuningspagina hebben ze gedetailleerde instructies voor het verbinden van mobiele apparaten met hun service. Android-apparaten kunnen bijvoorbeeld met hun VPN worden gebruikt met OpenVPN voor Android, de meest populaire externe VPN-client voor Android. Na installatie kunt u de serverconfiguratiebestanden van hun site downloaden en importeren. De serverconfiguratiebestanden worden vermeld op hun locatiepagina. De verbindingssnelheid op mobiel was redelijk, gemiddeld tussen 10 en 30 Mbps in onze snelheidstests, die verbinding maakte met enkele van de locaties in de buurt.

Prijzen

SlickVPN kent de volgende prijsmodellen:

slickvpn-prijsplannen

De prijs is redelijk, niet de laagste, maar ook niet bepaald de hoogste. De consistente korting voor het jaarabonnement is zeker iets om rekening mee te houden.

Ze bieden ook de mogelijkheid om te betalen via PayPal, creditcard of Bitcoin, en een beetje variatie is altijd welkom als het gaat om de betaalmethode.

Er is een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. We vroegen om een ​​terugbetaling en het werd binnen ongeveer 7 dagen gehonoreerd.

Ondersteuning

Het technische ondersteuningsteam was niet bepaald snel. We hadden een paar vragen. De eerste met betrekking tot de eerste betaling werd binnen het uur beantwoord. We hadden echter een vervolgvraag en die werd nooit beantwoord.

De enige manier om het klantenserviceteam te bereiken is via een contactformulier, wat niet erg ongebruikelijk is, maar we zouden het erg op prijs stellen als ze sneller zouden reageren, omdat dit de enige communicatiemethode is.

Conclusies

Al met al waren we enigszins tevreden over de service van SlickVPN, maar er ontbreken nogal wat dingen die moeten worden gewijzigd om er een topservice van te maken, zoals ze beweren. Hier volgt een korte opsomming van wat we wel en niet leuk vonden:

Voordelen:

 • Intuïtieve website, duidelijke beschrijvingen en gemakkelijk te navigeren.
 • Makkelijk te gebruiken Windows-applicatie, software zit vol met een flink aantal leuke functies.
 • Snelheidstest inbegrepen in de software, ook redelijk nauwkeurig.
 • Mogelijkheid om eigen verbindingsparameters binnen de software in te stellen voordat verbinding wordt gemaakt.
 • Eerlijke prijs als u kiest voor een jaarabonnement.
 • Bitcoin geaccepteerd, P2P toegestaan.
 • Ondersteunt multi-hop verbindingen (zoals Tor) met hun “HYDRA” -functie.

Nadelen:

 • Software crashte soms op ons bij het wijzigen van serverlocaties.
 • Browsing en downloadsnelheid van torrent is slechts gemiddeld, niet echt de “snelste VPN ter wereld” zoals ze beweren.
 • Veel sensationele claims op hun website, zoals ‘volledig anoniem’, ‘snelste VPN ter wereld’ of ‘anonieme torrenting’, die in feite slechts marketingmanoeuvres zijn.
 • Interfereren met mensenverkeer om P2P te blokkeren en gebruikers op de hoogte te stellen van inbreuken.
 • Klantenservice was erg traag en bood slechts gedeeltelijke hulp toen we contact met hen opnamen.
 • Geen eigen software voor mobiele apparaten.

Met dat in gedachten geven we SlickVPN een 5/10 in de hoop dat ze hun service zullen verbeteren en op zijn minst de grote problemen zullen oplossen. Met crashende software, slechte klantenondersteuning en gemiddelde snelheid zullen ze zeker niet helpen om de ladder in de branche te beklimmen. Bovendien kan het doen van valse en hyperbolische beweringen over hun product ertoe leiden dat potentiële klanten de VPN-provider die ze op het punt stonden te kiezen, opnieuw zouden overwegen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map